Ali lahko LEO-ju zaupamo?

LEO ali UNUS SED LEO je nov uporabniški žeton sprožil Bitfinex in se lahko uporablja za pridobitev popusta na kripto kripto pare pri trgovanju.

Namen kovanca je zbrati denar v IEO (Initial Exchange Offering) in približno obnovite 850 milijonov dolarjev, ki so si jih izposodili pri Tetherju, plus 6,5% obresti.

Mnogi kritiki niso prepričani, ali lahko zaupajo LEO zaradi preteklih dejanj Bitfinexa in Tetherja, ki sta zelo sporna.

Kljub temu je Bitfinex podobne projekte že uspešno začel z BFX, čeprav je metoda, v kateri so to storili, kršila zaupanje uporabnikov..

Jih bo spet uspelo izpeljati? Ali lahko trgovci še vedno zaupajo Bitfinexu in LEO? Pa ugotovimo.

Se želite naučiti, kako trgovati s kriptovalutami kot profesionalci? Vzemi naše tečaj kriptovalut!

Kaj poskuša doseči LEO?

leo kriptovaluta

Da bi razumeli, kaj LEO skuša doseči, moramo najprej preučiti škandal okoli Bitfinexa in Tetherja.

Bitfinex in Tether sta povezana, ker imata isto matično podjetje iFinex, in Bitfinex ima dolgo zgodovino bančnih vprašanj, saj imajo račune zaprte in jih pogosto spreminjajo.

Vendar je treba omeniti, da to vprašanje ne vpliva samo na borzo Bitfinex, temveč so številne borze naletele na podobne težave.

Ključno vprašanje, ki se je vse skupaj začelo, je bilo, ko je ponudnik plačilnih storitev Bitfinex, Kripto kapital izgubili približno 850 milijonov dolarjev svojega denarja.

Okoliščine, zakaj je denar izginil, še vedno niso jasne, čeprav Crypto Capital trdi, da so ga zasegle Portugalska, Poljska in ZDA.

Menda sta dve od teh treh držav to zanikali, Crypto Capital pa je povezan z več sumljivimi podjetji.

Potem se verjame, da Bitfinex si denar izposojal iz rezerv Tetherja za pokrivanje izgub ali pa bi morala menjava prenehati delovati.

To pa je pomenilo to Tether ni bil več v celoti podprt z ameriškim dolarjem.

Za poplačilo Tetherja je Bitfinex s svojim novim žetonom LEO uvedel IEO. Ime LEO izhaja iz gesla podjetja: “Eden, a (to je) lev”.

Z denarjem, zbranim v IEO, bo Tether spet celoten (trenutno ga v ameriških dolarjih podpira le 74%), obratni kapital in poslovni namen.

Z LEO IEO, Bitfinex želi najprej zbrati milijardo dolarjev od zasebnih vlagateljev preostalo pa bodo ponudili malim vlagateljem.

Vendar je večina milijarde dolarjev že zbranih, zato ni verjetno, da se bo IEO odprl za male vlagatelje.

Bitfinex je že pred tem začel s podobnimi projekti in je bil uspešen, vendar so okoliščine kršile zaupanje uporabnikov.

Leta 2016, Bitfinex je bil vdrl in izgubil približno 60 milijonov dolarjev v Bitcoin in v odgovor izstrelil kovanec BFX.

Bitfinex je zbral dovolj denarja za pokritje izgub, pri čemer mu je bikovski trg leta 2017 izjemno pomagal.

Vsem imetnikom kovancev BFX smo povrnili 100% v ameriških dolarjih. Vendar je vredno razmisliti, ali bi to še lahko storili, če trg ne bi dosegel tako visokih vrednosti.

Poleg tega je Žeton BFX je bil vsiljen uporabnikom, ki so izgubili do 36%.

To postavlja vprašanja o tem, kaj bi storil Bitfinex, če bi se podobna situacija ponovila z LEO žetoni in morebiti, če bi lahko prevzeli lastništvo LEO žetonov drugih ljudi..

Kako deluje LEO?

kako deluje Leo

LEO je menjalni žeton, kot je Binance Coin, in deluje na enak način, z malo tehničnimi funkcijami, kot so pametne pogodbe ali dApps.

Imetniki LEO žetoni lahko dobijo 15% popusta za uporabnike od kripto do kripto parov in dodatnih 10% popusta za tiste, ki imajo več kot 5000 LEO žetonov.

To ustreza 25% popusta Binance Coin, ko trgujete prek njihove borze.

Binance Coin naj bi to znižal na 12,5% in verjetno je, da so ohranili popust na 25%, da ostane konkurenčen Bitfinexu.

LEO se lahko uporablja tudi za znižanje drugih provizij za posojila, pologe in dvige.

Tako kot Binance Coin bo tudi LEO šel skozi dogodek gorenja žetonov kjer bo Bitfinex odkupil kovance LEO s svojimi mesečnimi prihodki.

Sčasoma nameravajo skupno ponudbo žetonov LEO zmanjšati na 100 milijonov.

LEO bo imel največ 1 milijardo kovancev, kar ustreza njihovim prizadevanjem za zbiranje milijarde ameriških dolarjev, saj je bil vsak kovanec ob izidu vreden približno 1 dolar.

Vendar je treba omeniti, da LEO lahko kupite samo prek Tether (USDT), kar je morda način, kako nameravajo vrniti izposojeno.

Kako se je odrezal LEO?

V času pisanja, LEO ima skupno tržno kapitalizacijo 1.241.125.055 USD, krožna ponudba 999.498.893 žetonov LEO in 24-urni obseg 10.145.229 USD, v skladu s CoinMarketCap.

Če pogledamo, kako je LEO v preteklosti deloval, je bil glede na Bitcoin na začetku relativno višji kot ameriški dolar.

Vse se je spremenilo julija 2019, ko se je tržna meja dvignila in dosegla prvo začetno vrednost v višini 1,8 milijarde dolarjev, kmalu zatem pa je bil LEO glede na ameriški dolar višji kot Bitcoin.

Kmalu zatem se je LEO povzpel na najvišja tržna kapitalizacija skoraj 2 milijardi dolarjev. Od takrat je vrednost LEO postopoma upadala in stabilizirala okoli 1,30 USD na razpon kovancev.

Trenutno en LEO kovanec stane 1,24 USD in je 12. največja kriptovaluta na CoinMarketCap.

Pomembno je poudariti, da Bitfinex se bori že kar nekaj časa. Če je LEO uspešen, lahko izmenjavi da spodbudo, ki jo je iskal.

Ali se LEO splača vlagati?

vlaganje v leo

LEO, po korakih Binance Coin, morda velik uspeh, če ga ljudje uporabljajo za trgovanje na borzi Bitfinex.

Tisti, ki jih zanima kovanec, naj se spomnijo, da ne ponuja ničesar v smislu pametnih pogodb ali dApps.

Njegova vrednost je vezana na to, kako dobro Bitfinex deluje. Če Bitfinex deluje dobro, bo tudi LEO in če bo Bitfinex slabo, bo LEO.

Najverjetneje se bo uporabljal le kratek čas, večina zaloge pa bo verjetno zgorela v nekaj letih.

Kot Bitfinex opeče več LEO žetonov, se bo tudi vrednost povečala, ko bodo postali redkejši. Torej je morda pametno, da se LEO žetonov držite, dokler njihova vrednost ne naraste.

Če Bitfinex dobro deluje, vsak mesec bo gorelo več, večjo ceno, zaradi česar so bolj donosne za prodajo.

Vendar pa bo večina trgovcev najverjetneje lahko leo kupila na borzah in verjetno ne bo mogla sodelovati v IEO.

Za državljane ZDA jih bo težko dobiti, ker ne morejo dostopati do Bitfinexa in LEO žetonov jim ni dovoljeno prodajati.

To je zelo pomembno, ker ameriški trgovci s kriptovalutami predstavljajo velik del trga.

Ali je mogoče zaupati LEO in Bitfinexu?

Prav tako bi bilo treba izpostaviti vprašanje zaupanja.

Bitfinex, Tether in iFinex so še vedno zaviti v polemike in mnogi še vedno niso prepričani, ali jim je sploh mogoče zaupati.

Pravno postopek proti iFinexu s strani newyorškega državnega tožilca je morda bil katalizator, ki je privedel do tega, da je bil LEO nujno potreben za pokrivanje potencialno sumljivih vedenj.

Če se vrnemo dlje od nedavnih časov, to smo šele ugotovili Bitfinex in Tether sta bila v lasti iste matične družbe zaradi rajski papirji.

Prej sta trdila, da nista povezana.

Da bodo stvari še slabše, Bitfinex vlagateljem ali imetnikom Tetherja ni povedal za posojilo, nadaljnje kršenje zaupanja ljudi v obe organizaciji.

Treba je poudariti še to Bitfinex ni regulirana borza nekateri pa so predlagali, da bi morda želeli stvari obdržati tako, ker se jim lahko izogne ​​več.

Dobra alternativa LEO bi bil Binance Coin. Borza Binance je veliko bolj zaupanja vredna, premika veliko večje količine kriptovalut.

Poleg tega Binance Coin ponuja do 25% popusta, medtem ko bodo morali uporabniki LEO imeti vsaj 5000 LEO žetonov, da dobijo enak popust, zaradi česar je trgovanje z Binance coinom cenejše.

Ključne točke

Če se česa iz tega članka spomnite, navedite te ključne točke.

  • LEO je uporabniški žeton, ki se uporablja na Bitfinex izmenjava. Z LEO lahko trgovci dobijo do 25% popusta za kripto pare
  • Bitfinex namerava zažgati LEO žetonov, dokler ne ostane le 100 milijonov. To bodo storili z mesečnim dobičkom za odkup kovancev.
  • Glavni namen LEO IEO želi pridobiti tisto, kar je Crypto Capital izgubil. Bitfinex si je pri Tetherju sposodil približno 850 milijonov dolarjev, kar zdaj pomeni, da ameriški dolar nima več 100-odstotne podpore.
  • Trgovci še vedno niso prepričani, ali jim lahko zaupajo LEO. To je posledica polemike okoli Bitfinexa, iFinexa in Tetherja.

Naučite se trgovati z LEO z našim tečajem kriptovalut

Bi radi izvedeli več o drugih kriptovalutah in kako z njimi trgovati? Nato se prijavite na naš tečaj trgovanja s kriptovalutami!

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trgovanje Izobraževanje, prosim, dajte mu všeček in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga lahko tudi zanimal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me