Chainlink: Premoščanje vrzeli med pametnimi pogodbami in resničnim svetom

Chainlink (LINK), skratka, je mreža decentraliziranih besedil (v kratkem vam bomo razložili, kaj so), ki informacije podajajo pametnim pogodbam na verigah blokov.

Začelo ga je junija 2017 primerno imenovano podjetje SmartContract, Chainlink je že od samega začetka zgodba o uspehu.

Ekipa, ki stoji za Chainlink, že več kot pet let ustvarja pametne pogodbe in ugotovi, da mnogi od njih zahtevajo pretoke podatkov v živo, da bi potrdili, ali so se zgodili dogodki.

Z ustvarjanjem tega decentraliziranega omrežja, Verižna povezava se bo lahko povezal pametne pogodbe prek verig blokov.

Je Chainlink pametna naložba? Pa ugotovimo.

Se želite naučiti, kako trgovati s kriptovalutami kot profesionalci? Vzemi naše tečaj kriptovalut!

Kaj poskuša doseči Chainlink?

verižna povezava, pametna pogodba

Ključna stvar, ki jo skuša doseči Chainlink, je ustvariti pametne pogodbe ki se zanašajo na podatke v realnem času.

Da bi v celoti razumeli, kaj skuša doseči Chainlink, moramo najprej razumeti, kaj je preročišče in kako so povezane s pametnimi pogodbami.

Oracle je “agent‘, Ki ugasne in potrdi podatke iz resničnega sveta in te podatke sporoči pametni pogodbi.

Blockchains, ki uporabljajo pametne pogodbe, potrebujejo besede, ker ne morejo dostopati do informacij zunaj svojega omrežja, predvsem zaradi njihovega kriptografskega ustvarjanja.

Vendar obstaja ključna težava orakulov, ker so večinoma centralizirani in zato vse njihove informacije prihajajo iz enega vira, ki morda ne bo ves čas točen.

Morda tudi nismo prepričani, da lahko popolnoma zaupamo preročišču.

Danes v resnici ni odlične storitve oracle, namesto tega obstajajo centralizirane storitve oracle, ki jih vodijo majhne skupine ljudi, ne morete reči, kako natančne so.

Plus, različne panoge bodo želele drugačne dogovore od svojih napovedi nameravajo pripeljati ljudi iz različnih industrij, da bi ustvarili večnamensko mrežo.

Če so v a pametna pogodba, lahko ga sproži ob napačnem trenutkut, kar je v nekaterih primerih lahko katastrofalno.

Ethereum in drugi pametna pogodba platforme za delo potrebujejo podatke iz resničnega sveta. Bistveno je, da brez tega ne bo šlo.

Verižna povezava želi biti posrednik med pametne pogodbe na verigi blokov in v resničnem svetu.

Predlagajo varno mrežo prerokb na decentralizirani verigi blokov, ki pametnim pogodbam omogoča povezavo z zunanjimi podatki s pravilnimi podatki..

Menda bo vsakdo, ki ima vir podatkov, lahko posredoval podatke za pametne pogodbe in v zameno prejel žetone LINK.

Ti posamezniki ali organizacije se imenujejo „operaterji vozlišč“.

Še ena stvar, ki jo poskuša Chainlink, je ustvariti interoperabilnost med različnimi verigami blokov; ustvariti mrežo decentraliziranih verig blokov.

Kdo dela na Chainlink?

Glavna človeka, ki stoji za Chainlink, sta izvršni direktor Sergey Nazarov in tehnični direktor Steve Ellis.

Nazarov se od leta 2011 ukvarja s kriptovalutami in je serijski podjetnik. Preden je delal na Chainlink, je delal na Secure Asset Exchange, omrežju za izmenjavo, in CryptoMail, decentralizirani e-poštni storitvi.

Ellis je z Nazarovim sodeloval tudi pri Secure Asset Exchange.

Chainlink je bil zelo uspešen pri pridobivanju partnerjev.

Eden njihovih največjih partnerjev je SWIFT (Društvo za svetovne medbančne finančne telekomunikacije), vodilni svetovni borzni operater za banke in povezuje več kot 11.000 finančnih institucij po vsem svetu.

SWIFT v sodelovanju s podjetjem Chainlink ustvarja njihov SWIFT Smart Oracle, ki bo pametne pogodbe povezal z viri podatkov.

Sodelovanje s SWIFT-om je velika stvar in je ustvarilo hrup glede Chainlink-a.

Chainlink sodeluje tudi z Googlom in organizacijami, kot je IC3, ter številnimi akademiki.

Kako deluje Chainlink?

omrežje

Chainlink bo ustvaril verigo blokov iz različnih orakulov, uporabniki pa bodo lahko preverili, kako dobri so orakuli, s preverjanjem njihove pretekle uspešnosti.

Omrežje Chainlink je sestavljeno iz dveh delov: on-chain, ki deluje na verigi blokov; zunaj verige, kar je v resničnem svetu informacija.

Oba dela bosta morala učinkovito sodelovati, da bo Chainlink uspešen.

Pametne pogodbe bo uporabil podatke iz več orakulov doseči konsenz o tem, ali se je dogodek zgodil.

Oracles naj bi uporabljal tudi več virov informacij prav tako.

Žeton LINK se bo uporabljal za pametne pogodbe in za plačilo operaterjev vozlišč in vseh delov pogodbe, povezanih s stroški.

Pametne pogodbe bo imel tudi možnost uvedbe denarne kazni za neprimerno vedenje, ki jih bodo morali prerokovalci plačati.

Zaenkrat lahko Chainlink zagotavlja decentralizirano oracle omrežje za Bitcoin, Ethereum in Hyperledger.

Število verig verig, s katerimi bo Chainlink delal, se bo sčasoma povečalo.

Verižna povezava lansiral svoj mainnet na vrh Ethereuma in POVEZAVA žeton je žeton ERC20, z naraščanjem priljubljenosti pa se lahko premakne in vzpostavi lastno verigo blokov.

Chainlink se gradi tudi z nadgradljivostjo v mislih tako teoretično, saj bo sčasoma lahko še naprej razvit in ne bo zaostajal.

Če želite izvedeti več o tem, kako deluje Chainlink in kako spreminjajo pametne pogodbe, si oglejte njihove bel papir.

Kako se je obnesla Chainlink?

Chainlink ima tržna kapitalizacija 767.566.703 USD, 24-urni obseg trgovanja 92.795.573 USD in krožna ponudba 350.000.000 žetonov LINK od skupaj 1.000.000.000 žetonov LINK, v času pisanja v skladu s CoinMarketCap.

Chainlink ima 16. največja tržna kapitalizacija in ena POVEZAVA žeton stane 2,22 USD.

Če se zgodovinsko ozremo na Chainlink, je Chainlink junija 2019 dosegel najvišjo tržno kapitalizacijo v višini 1,4 milijarde USD, en žeton pa je stal 4,05 USD, kar je skoraj dvakrat več kot danes.

Najnižja vrednost Chainlink je bila ob izidu 0,13 USD na žeton LINK.

Chainlink je razmeroma nov na kripto sceni, zato je pravkar pogrešal zagon v bikovskem teku leta 2017.

Konference so pozitivno vplivale tudi na uspešnost podjetja Chainlink.

Ali bo Chainlink spet dosegel enake višine?

Kot vedno je tudi pri tem vprašanju težko reči.

Številni komentatorji kriptovalut verjamejo, da je kripto trg zdaj bolj zrel in da je manj verjeten še en bikovski trg, kot je bil leta 2017.

To je reklo, če Verižna povezava partnerji z veliko banko ali ponudnikom plačilnih storitev, kot sta Visa ali MasterCard, POVEZAVA žeton bi lahko dramatično narasel, kot tudi druge kriptovalute.

Vrednost kovanca LINK se bo postopoma povečevala, ko bo doseženih več partnerstev.

Prav tako je treba poudariti, da se je veriga verig v kratkem obdobju zelo hitro dvignila, kar bi lahko razumeli kot dober znak, da bo lahko še naprej rasla.

Ali je v Chainlink vredno vlagati?

vlaganje v verižno povezavo

Če menite, da je pametna pogodbena tehnologija in interoperabilnost med verigami blokov pot naprej, potem je Chainlink morda pametna naložba za vas.

Chainlink je dokazal, da lahko velike organizacije, kot je SWIFT, vključi v tehnologijo veriženja blokov, vendar so še vedno zgodnji dnevi.

Zelo verjetno je, da bo Chainlink uspel, čeprav za koliko tega še ni videti.

Če je sposoben še naprej to izpeljati, se lahko poveže z večjimi podjetji in verigami blokov, ki potrebujejo podobne storitve za pametne pogodbe.

Vendar to ne pomeni nujno, da bo Chainlink postala kriptovaluta številka ena.

Način, na katerega je bil zasnovan, je delovati skupaj z obstoječimi kriptovalutami, ne pa jih nadomeščati.

Upoštevati je treba tudi to, da žeton LINK ni bil zasnovan za transakcije, zato bo njegova uporaba verjetno ostala v pametnih pogodbah.

A tako kot mnoge druge kriptovalute tudi pri mnogih ni šlo za špekulativne naložbe.

Verižna povezava bo verjetno odvrnil navdušence nad kripto, ki bodo na to verjetno gledali kot na orodje za velika podjetja.

Chainlink bo sodeloval z bankami neposredna konkurenca z Valovanje, ki ga bo težko premagati.

Drugi tekmec bi bil Aeternity, ki si prav tako prizadeva ustvariti decentralizirano mrežo prerokb.

Verižna povezava bo tudi tekmoval z drugimi verigami blokov, ki skušajo ponuditi interoperabilnost. Kljub temu se zdi, da je do zdaj pred njimi.

Čeprav bi tehnično kdorkoli lahko postal prerokba, bodo najverjetneje to velike organizacije, kot je New York Stock Exchange, in posamezni uporabniki bodo težko konkurirali.

To lahko pomeni, da bi lahko Chainlink na koncu postal precej centraliziran, nasprotno od tistega, kar poskušajo doseči.

Ključne točke

Če se česa iz tega članka spomnite, navedite te ključne točke.

  • Verižna povezava želi ustvariti decentralizirano mrežo prerokb. Orakuli so tisti, ki hranijo podatke o pametnih pogodbah iz resničnega sveta.
  • The POVEZAVA žeton se nagradi orakulom za njihovo delo. Trenutno je žeton LINK 16. največji na CoinMarketCap.
  • Verižna povezava želi tudi ustvariti interoperabilnost med verigami blokov. Na ta način lahko različni verižni verigi med seboj govorijo in sporočajo podatke.
  • SWIFT in Google sta dve največji imeni, ki sodelujeta z njimi Verižna povezava. Če bo Chainlink lahko še naprej vključeval partnerje, se bo verjetno podražil.

Naučite se trgovati s Chainlink z našim tečajem za kriptovalute

Bi radi izvedeli več o drugih kriptovalutah in kako z njimi trgovati? Nato se prijavite na naš tečaj trgovanja s kriptovalutami!

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trgovanje Izobraževanje, prosim, dajte mu všeček in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga lahko tudi zanimal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me