Ethereum VS. Ripple: Kateri naj bo v vašem portfelju?

Vas zanima razlika med Ethereum VS Ripple? Želite poglobljeno znanje o Ethereumu in Rippleu? Pristali ste na pravem mestu. V tem članku Ethereum vs. Ripple: kateri naj bo v vašem portfelju, bomo ločili med tema dvema kovancema.

Učenje vsebine

Ethereum VS. Ripple – vodnik za primerjavo

Kaj je Ethereum?

Kaj je valovanje?

Ethereum VS. Ripple: kako se primerjajo?

Bi moral biti Ethereum ali Ripple v vašem portfelju?

Zakaj bi lahko vlagali v Ethereum?

Zakaj bi lahko vlagali v valovanje?

Končna beseda

Ethereum VS. Valovanje – Infografika

Ethereum VS. Ripple – vodnik za primerjavo

Vsi poznamo Bitcoin – “kralja kriptovalut”, ki nas je v svet digitalnih sredstev uvedel že leta 2009. Toda katere so najpomembnejše kriptovalute razen Bitcoina?

To vprašajte kripto vlagatelja in verjetno boste dobili ta odgovor: Ethereum in Valovanje. Nobena skrivnost ni, da so ti altcoini nekateri največja imena v poslu. Vendar lahko hitro iskanje v Googlu sproži toliko vprašanj, kolikor odgovori.

Kaj je Ethereum? Kaj je Ripple? Kakšna je glavna razlika med Ethereumom in Rippleom? Je Ethereum boljša naložba kot Ripple? In kar je najpomembneje, kateri naj bo v vašem portfelju?

Če se počutite zmedeno, ko poskušate ugotoviti “Ethereum vs. Ripple – kateri naj bo v vašem portfelju?”, Nadaljujte z branjem Pripravili smo popoln primerjalni vodnik, tako da lahko izberete najboljšo naložbo za vas.

Kaj je Ethereum?

Začnimo z osnovami. Najpomembneje je razumeti Ethereum, da to ni preprosto kriptovaluta. Ethereum je tudi ime njegove tehnološke platforme blockchain, ki uporabnikom omogoča izvajanje varnih, decentraliziranih kripto transakcij prek pametne pogodbe. Ta odprtokodna veriga blokov je znana kot decentralizirana aplikacija, sicer znana kot dApp.

Pametna pogodba je samodejna pogodba, v kateri so kodirani pogoji sporazuma (ali transakcije). Je 100% varen in ljudem omogoča izvajanje spletnih transakcij, ne da bi šli prek tretje osebe, na primer banke ali drugega finančnega organa.

Imenuje se domača valuta Ethereuma Eter (ETH). Če ste se kdaj vprašali ‘kaj je rudarstvo Ethereuma?’, Je Ether ključ do odgovora. Rudarstvo Ethereuma je preprosto postopek rudarjenja novega etra, ki se ustvari kot nagrada, ko rudarji preverijo transakcije prek verige blokov.

Ethereum, ki je bil prvič predstavljen leta 2014 prek ICO (začetna ponudba kovancev), je hitro postal druga največja kripto valuta na svetu za Bitcoinom. Njegova tržna zgornja meja trenutno znaša 51 507 291 691 ameriških dolarjev – vendar je, tako kot mnoge kripto-datoteke, znana kot nestanovitna in se lahko ves dan spreminja v odstotkih.

Kaj je valovanje?

Tako kot Ethereum je tudi pri Rippleu treba vedeti, da ne gre le za kriptovaluto. Ripple se pogosto uporablja kot izraz za vse, da opiše svojo platformo (plačilno omrežje, ki se dejansko imenuje RippleNet) in njegovo virtualno valuto (imenovano Ripple XRP). To pomeni, da če ste kdaj iskali Ripple na kripto borzah, ste morda naleteli nanj, ne da bi sploh vedeli!

RippleNet je bil zasnovan tako, da bankam in drugim velikim podjetjem olajša pošiljanje globalnih plačil v realnem času. Izvajanje teh transakcij je lahko neverjetno drago zaradi menjalnih tečajev in provizij za obdelavo – da ne omenjamo počasnosti!

Z uporabo Ripple XRP kot univerzalne valute RippleNet tem podjetjem omogoča čezmejna plačila, ne da bi morali skrbeti za spreminjanje menjalnih tečajev.

Ripple je bil prvič izdan leta 2012, trenutna tržna kapitalizacija XRP pa je 12.393.914.767 USD.

Ethereum VS. Ripple: kako se primerjajo?

ethereum vs valovanje

Torej, zdaj poznate osnove Ethereuma in Ripplea. Ker sta obe kripto plačilni platformi in tudi domači valuti, ni mogoče zanikati podobnosti med seboj. Ampak, če se še vedno trudite, da se odločite za “Ethereum VS. Ripple, kaj je boljše? ’, Čas je, da se poglobite v ključne razlike med obema šifrantoma.

Ethereum vs. Ripple – ključne razlike

Hitrost

Omenili smo že, da je bil Ripple zasnovan tako, da odpravlja počasen čas transakcij med svetovnimi podjetji. Zato ni presenetljivo, če slišimo, da so plačila Ripple neverjetno hitra – pravzaprav lahko omrežje obdela več kot 10.000 različne transakcije v eni sekundi. To je 1000-krat hitreje (in tudi 1000 ceneje) kot Bitcoin transakcija.

Ethereum je trenutno precej počasnejši od Ripplea – natančneje skoraj 670-krat počasnejši! Ethereum lahko obdeluje samo okoli 15. transakcije vsako sekundo. Morda se vam ne zdi dolgo čakati na sredstva, še posebej, če ste navajeni čakati dni, da se na vašem bančnem računu prikažejo fiat transakcije. Toda te dodatne sekunde pomenijo, da so menjalni tečaji Ethereuma veliko višji od tistih v omrežju Ripple, pa tudi zaradi tega je energetsko veliko manj učinkovit.

Bi se pa to lahko spremenilo? Vroče pričakovani začetek Ethereum 2.0, ki bodo videli, da se tehnologija Ethereum preseli na nadgrajeno platformo, bi lahko revolucionirala naše predpostavke o kripto.

Nova, bleščeča platforma Ethereum, znana kot Eth2, bo lahko obdelala veliko več transakcij kot predhodnica. Po drugi strani pa bo to veliko bolj energetsko učinkovito. Trenutno vsaka transakcija Ethereuma zahteva neverjetnih 22,65 kwH energije. Resda je to boljše kot Bitcoin, ki za obdelavo vsake transakcije zahteva skoraj enako moč kot dnevno ameriško gospodinjstvo. Vendar pa močno omejuje hitrost in zmogljivost Ethereuma.

Z uvedbo faze 0 Eth2, načrtovano za leto 2020, je veliko vlagateljev izkoristilo priložnost za nakup Ethereuma pred njegovo izdajo. To je zato, ker bi nadgradnja lahko povzročila porast zanimanja za kripto, kar bi pozitivno vplivalo na njegovo ceno.

Dobava

Druga ključna razlika med Ethereumom in Rippleom je količina vsakega kripto, ki je na voljo. Na vprašanje „koliko je Ripple kovancev“ je določen odgovor – 100 milijard XRP. Po podatkih CoinMarketCap je trenutno v obtoku 45.328.155.123 XRP.

Ethereum pa ima neomejena zaloga etra. CoinMarketCap navaja svojo krožno ponudbo kot 113.448.141 ETH, zato je žetonov Ether bistveno manj kot XRP.

Ker XRP ne morete izkopati na način, kot bi lahko eter, preostalo oskrbo z Rippleom podjetje strogo nadzira. Da bi ustavili pomisleke vlagateljev, je na šifriranem računu približno 55 milijard XRP, kar uporabnikom olajša sledenje največje količine XRP v obtoku.

Tržna uspešnost

Glede na svojo tržno kapitalizacijo (kar je kratko za tržno kapitalizacijo) sta Ethereum in Ripple umeščena kot druga oziroma četrta kripto valuta na svetu. Stablecoin Tether je Ripple pred kratkim preusmeril na tretje mesto po hitri rasti v začetku tega leta.

Cena valovanja in obseg 24-urnega trgovanja sta precej nižja kot pri Ethereumu. Cena XRP trenutno znaša le 0,2734 USD, obseg trgovanja pa 3 329 787 622 USD, cena Ethereuma pa 454 USD, obseg trgovanja pa skoraj 12 107 610 666 USD.

Glede na te številke je XRP morda četrta največja kriptovaluta po tržni omejitvi, vendar trguje bistveno za prvimi tremi. Vendar vas to ne sme nujno odvrniti, če razmišljate dodajanje valovanja v svoj portfelj.

Ripple se razlikuje od svojih najboljših konkurentov (Tether, Ethereum in Bitcoin), ker je bil zasnovan za drugačen namen. Ne pozabite, da je Ripple namenjen predvsem velikim bankam, med katerimi so tudi Bank of America in JP Morgan. To pomeni, da je po obsegu veliko ožji od Ethereuma, ki se lahko uporablja za izvajanje številnih storitev decentraliziranega financiranja (DeFi).

Mehanizem soglasja

Pri svojih sistemih se Ethereum in Ripple zanašata na zelo različne algoritme. Ti algoritmi so znani kot mehanizmi soglasja. To se morda sliši zapleteno, vendar je mehanizem konsenza preprosto ime, ki se uporablja za opis pravil, ki sistemom verig blokov omogočajo izvajanje določenih procesov.

Mehanizem soglasja, ki ga Ethereum uporablja, je znan kot dokaz o delu algoritem (PoW). Kot del sistema PoW morajo rudarji kriptovalut tekmovati za reševanje zapletenih matematičnih enačb s svojo računalniško strojno opremo, da bi bloku dodali bloke. Ta postopek zahteva ogromno energije, zato je platforma Ethereum trenutno tako neučinkovita.

Ripple pa uporablja mehanizem soglasja, ki je znan kot Federativni bizantinski sporazum (FBA). Še enkrat, to se morda sliši precej zapleteno. A poenostavljeno povedano, FBA deluje tako, da vsako vozlišče (strežnik, povezan z omrežjem Ripple) poveže z majhnim številom drugih vozlišč. Vsaka skupina vozlišč se bo prekrivala z drugo skupino in zagotavljala, da bo vsako vozlišče povezano.

Za potrditev vsake transakcije mora določeno število vozlišč doseči konsenz (ali dogovor), da je blok pravilen, preden ga je mogoče dodati v verigo blokov. To pomeni, da je tehnologija neverjetno varna in tudi hitra.

Trenutno je Rippleov mehanizem FBA veliko bolj učinkovit kot Ethereumov PoW. Toda spet lahko izdaja Ethereum 2.0 spremeni vse.

Pri nadgradnji Eth2 bo Ethereum prešel s preverjanja dela na a dokaz o vložku mehanizem soglasja. Mehanizem dokazovanja deleža (PoS) deluje tako, da od svojih uporabnikov zahteva, naj določen odstotek svojih sredstev kriptovalut ‘vložijo v zavarovanje, da potrdijo vsako transakcijo. Nekdo, ki določeno količino etra ‘zaklene’ kot vložek, je znan kot potrjevalec.

S sprejetjem sistema, ki temelji na kriptovalut namesto rudarjev bo Ethereum zapolnil vrzel med svojo tehnologijo in tehnologijo Ripple.

Bi moral biti Ethereum ali Ripple v vašem portfelju?

Na vprašanje „Ethereum VS.“ ni nobenega odgovora. Ripple – kateri naj bo v vašem portfelju? ’Najboljša naložba za vas bo odvisna od različnih dejavnikov, vključno z vašim prednostnim slogom naložbe, vašim trenutnim portfeljem in vašim odnosom do tveganja.

Kot pri vsaki naložbi niti Ethereum niti Ripple ne ustvarjata zanesljivega zaslužka in vedno je pomembno, da opravite svojo skrbnost. Oglejmo si nekaj razlogov, zakaj bi morda razmislili o vlaganju v enega nad drugega.

Zakaj bi lahko vlagali v Ethereum?

  • Začetek prodaje Ethereuma 2.0 naj bi potekal pred koncem leta 2020. Po končani fazi 0 zagona naj bi se učinkovitost Ethereuma povečala. Ko več ljudi začne uporabljati platformo in poteka več transakcij, smo lahko videli pozitiven učinek na ceno etra.
  • Ethereum podpira številne najboljše žetone za kriptovalute v sektorju DeFi. Povpraševanje po decentraliziranih finančnih storitvah (na primer zavarovalnicah, prihrankih in posojilih) hitro narašča, zato bi lahko naložbe v Ethereum predstavljale način za izkoriščanje rasti te panoge.
  • Ethereum ima širok spekter odmevnih vlagateljev. Od podjetij, kot je Microsoft, do uglednih angelskih vlagateljev, kot sta Joseph Lubin in Gil Penchina, je Ethereum pritegnil pozornost ljudi, ki so v preteklosti že spretno opazili “naslednjo veliko stvar”. Dobil je celo igralca Ashtona Kutcherja!

Zakaj bi lahko vlagali v valovanje?

  • Ker se Ripple XRP uporablja za določen namen v finančnem sektorju, na njegovo ceno na splošno ne vplivajo isti dejavniki, ki vplivajo na kripto, kot sta Bitcoin in Ethereum. Če želite popestriti svoj portfelj, je naložba v Ripple XRP lahko način nakupa novih kriptovalut, ne da bi bil vaš portfelj prepuščen na milost in nemilost industrijskim trendom.
  • Digitalna preobrazba je eden glavnih ciljev finančnega sektorja. (Dejansko najnovejši statistični podatki kažejo, da ima tretjina vseh družb za finančne storitve v Združenem kraljestvu „digitalno preobrazbo“ kot glavno poslovno prednostno nalogo.) Ker težave z menjalnimi tečaji in starejšimi sistemi otežujejo spletna plačila, se številna podjetja začenjajo usmerjati v tehnologijo, kot je Ripple.
  • Ripple prehiteva tradicionalne tekmece. Njegova hitrost transakcij je hitrejša od hitrosti VISA – ker se ljudje vedno bolj ozirajo na izzivalne storitve, mora biti Ripple visoko na radarju vseh.

Nadaljnje branje

Ali je Ethereum dobra naložba in ali naj vlagam v Ethereum?

Ethereum Vs. Bitcoin: Ali je Ethereum boljša naložba kot Bitcoin?

Pametne pogodbe: zaradi česar je Ethereum kralj pametnih pogodb

Ethereum prevladuje nad kripto z žetoni ERC-20: Evo kako

Napoved cene valovanja: koliko bo vredna valovanja v letu 2021 in pozneje?

Prednosti in slabosti naložbe v Ripple, ali bo to milijonar?

10 najboljših kriptovalut za vlaganje v letu 2021

15 najboljših kriptovalut, ki jih lahko kupite ta mesec

Končna beseda

Ne glede na to, ali ste izkušen trgovec s kripto ali če sprejemate prve korake v sektorju, sta Ethereum in Ripple potencialno močna kandidata za vaš naložbeni portfelj. Upamo, da vam je ta vodnik za primerjavo pomagal demistificirati te glavne kripto-datoteke – tako da lahko še naprej opravljate lastne raziskave, izveste več o teh tehnologijah in poiščete najboljšo naložbo.

Zdaj poznate ključne razlike med Ethereumom in Rippleom. Če ste navdihnjeni, da začnete vlagati vanje Ethereum in / ali Valovanje, ali pa je ta članek podal nekaj vpogleda v vaše obstoječe znanje o vlaganju, boste morda z veseljem to vedeli eToro ponuja možnost vlaganja v sredstva Crypto in CFD do 90+ kriptovalute. Vlagatelji Ethereum in Ripple lahko sestavijo raznolik portfelj z najbolj priljubljenimi kovanci.

Ethereum VS. Valovanje – Infografika

Infografika Ethereum vs Ripple

Vam je bil všeč naš članek Ethereum VS. Ripple: Kateri naj bo v vašem portfelju? Nato nam dajte všeček in ga delite z vsemi, ki bi se vam zdeli koristni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me