Je Ethereum dobra naložba v letu 2021? Izvedi

Vlagatelji so se zgrnili v Ethereum, ali gre za nakup?

Kripto strokovnjaki menijo, da je ETH letos dobra naložba v primerjavi z drugimi digitalnimi sredstvi. Kripto analitiki verjamejo, da se bo cena Ethereuma leta 2021 še povečala in dosegla nove višine.

Ethereum je kriptovaluta, ki je osredotočena na skupnost in je bila prvič predlagana leta 2013. Razvoj kovanca je bil v 18 mesecih financiran iz množice, mreža pa je prvič zaživela julija 2015. Ob zagonu je bilo približno 72 milijonov kovancev vnaprej kovanih Turingov popoln sistem, ki je sposoben izvajati skripte in izvajati popolnoma decentralizirane aplikacije.

Čeprav se je ETH počasi začel, se je v zadnjih šestih letih vztrajno uveljavil kot druga največja kriptovaluta za Bitcoinom. Tržna kapitalizacija kovanca je presegla 31 milijard USD in je trenutno na vrhuncu moči nove deregulirane finančne revolucije.

Ethereum se je že začel infiltrirati v številne pomembne panoge, kar pa je pomenilo, da so bili interesi mnogih tradicionalnih vlagateljev v zadnjih dvanajstih mesecih navdušeni. Špekulanti zdaj verjamejo, da ETH pridobiva vleko, potrebno za to, da postane kandidat za kripto naložbo številka ena v letu 2021.

Se bo letos cena Ethereuma zvišala?

Ves planet je zdaj v letu pandemije koronavirusa. Gospodarska nestanovitnost, ki jo je povzročil COVID-19 po vsem svetu, je vplivala na kripto na splošno in povzdignila njen status po vsem svetu. Kot taki se zdaj mnogi sprašujejo, kako vlagati v ETH in ali je v Ethereum vredno vlagati.

Po mnenju strokovnjakov bi se lahko cena ETH do konca leta 2021 zvišala na novo visoko raven v višini 3.500 ameriških dolarjev. Ključni učinek je bil, da je zanimanje za Ethereum vseskozi visoko, vlagatelji pa se želijo naučiti trgovati Ethereum. Dokaz je v tem, da se je število aktivnih denarnic ETH v samo enem letu povečalo za 50%.

Po napovedih lahko Ethereum doseže 3.500 ameriških dolarjev na kovanec in tako svojo tržno kapitalizacijo pošlje nad 500 milijard dolarjev pred koncem leta 2021.

Počakajte: Ethereum se v zadnjem času ni zmanjšal?

Res je, da so se aktivne denarnice proti koncu leta 2020 spustile na dvomesečni minimum, vendar je to mogoče razložiti z:

Zgodnji vlagatelji izplačujejo.

Vlagatelji po zaključku se vračajo k rednemu delu.

Izplačila v praznični sezoni.

Kljub temu zatišju strokovnjaki ostajajo nezadovoljni, saj ostajajo srednjeročni temelji ETH v trdnem stanju. Biki bodo še vedno odgovorili na vprašanje “ali je Ethereum dobra naložba?” z odmevnim “da”.

Premični modeli

Zdi se, da trenutne novice o naložbah v Ethereum kažejo na idejo, da je Ethereum 2.0 vse prej kot na nas. To vključuje preusmeritev premise valute na model deleža v nasprotju z modelom dokazovanja koncepta, kar vpliva na uporabnost in ceno Ethereuma, saj se hitrost in količina transakcij izboljšuje.

Ko se bo odvijala revolucija DeFi (deregulated finance), se bo število transakcij Ethereuma eksponentno povečalo. Zunaj se svet DeFi morda zdi precej dolgočasen (pomislite na logistiko in upravljanje zalog), vendar prehod na likvidnost v industrijskih modelih pomeni, da se lahko kapital, uporabljen v transakcijah DeFi, izposodi kot kredit. To pomeni, da bodo lastniki ETH prejeli popolnoma netvegane donose od obresti za vsak kapital, ki se uporablja v takih sistemih.

Ethereum in četrta industrijska revolucija

Ko se svet v obdobju po pandemiji pripravlja na prehod na model, ki je odvisen od avtomatizacije, je jasno, da bo tehnologija veriženja blokov igrala pomembno vlogo v industriji 4.0. Aplikacije Ethereuma so ga že uveljavile kot pomemben del tega potresnega premika pri delovanju logistike na novih tehnoloških platformah.

Celotni poslovni modeli se prenavljajo in oblikujejo na podlagi medsebojno povezanih in varnih storitev, ki jih lahko nudi Ethereum. Ko se industrija 4.0 začne razvijati, lahko pričakujemo veliko razširitev uvajanja rešitev Ethereum v obsegu v treh teoretičnih valovih: zavedanje, eksperimentiranje in preobrazba.

Trenutno smo priča premiku od zavedanja o aplikacijah Ethereuma k eksperimentiranju (dokaz konceptov znotraj posebnih scenarijev digitalne industrije, kot je logistika). Ko se bo faza eksperimentiranja nadaljevala, se bo uresničil širši potencial Ethereuma in njegova široka implementacija – takrat bo njegova cena verjetno šla skozi streho.

Proti koncu 2010-ih je svet začel razumeti, da ima Bitcoin lastno vrednost kot deregulirana valuta – če želite, nekakšno digitalno zlato. V naslednjih nekaj letih bo svet začel Ethereum razumeti na podoben način – kot “digitalno olje” ali substrat, ki je voljen in uporaben za skoraj neomejeno vrsto aplikacij v digitalni industriji. Ko bosta splet 3.0 in Internet stvari pospeševala hitrost, bodo praktične aplikacije ETH kot katalizatorja za ustvarjanje inteligentnega, povezanega spletnega prostora postale jasnejše.

Številni špekulanti menijo, da so zdaj taka “zlata doba” za naložbe v ETH. To je zato, ker ostaja cenovno ugodno za naključne vlagatelje, tik pred pričakovanim skokom v finančno stratosfero. Na koncu ni časa, kot je sedanji za tiste, ki želijo kar najbolje izkoristiti naložbe ETH.

Kaj pa gibanje cen Ethereuma?

Nestanovitnost gibanja cen Ethereuma je včasih dovolj, da odvrne previdne vlagatelje. Medtem ko nam tradicionalno soglasje pravi, da je nestanovitnost enaka nestabilnosti, se je treba spomniti, da ETH še zdaleč ni tradicionalna naložba. Ko razmišljate o tem, ali vlagati v Ethereum ali kripto na splošno, volatilnost ne sme biti edini dejavnik, ki ga je treba upoštevati.

Čeprav je res, da je v zadnjem času prišlo do močnih padcev vrednosti ETH, bi morali potencialni vlagatelji pogledati letne najnižje vrednosti Ethereuma, da bi dobili vpogled v to, ali je naložba smiselna ali ne.

Nestanovitnost in pomemben padec vrednosti sta bila redna. Kljub temu se medletna cena ETH še naprej vztrajno dviguje. Kot vsi trgi je tudi kripto trg prvič zadel marca 2020, ko se je svet pripravil na zaustavitev in znašal nekaj več kot 110 dolarjev..

Vendar pa se je šest mesecev kasneje ETH potisnil k ravni odpornosti 400 USD, preden je sredi avgusta istega leta končno prodrl. Na poti je morda prišlo do nekaj značilnih padcev, toda večinoma so moteče utišali.

Previjte naprej do februarja 2021 in vsa negativnost ali sovražnost sta popolnoma izpuščeni iz vode. Ethereum trenutno znaša nekaj manj kot 1900 dolarjev, špekulanti pa pričakujejo, da bo v nekaj mesecih dosegel 2500 dolarjev. Da, lahko pričakujete padce – vendar vztrajajte pri teh najvišjih vrednostih in pričakujte, da boste lepo nagrajeni.

Ne zamudite: napoved cene Ethereuma

Torej, ali je Ethereum trenutno dobra naložba?

Verjetno edina stvar, ki Ethereumu ovira, da postane premierna svetovna kripto, je uspeh, ki ga trenutno doživlja. Čeprav se to morda sliši kot paradoks, nam dovolite, da razložimo:

Ko skok stopenj posvojitve narašča, cene in provizije za transakcije pa so konkurenti Ethereuma prisiljeni reagirati in ujeti tržni delež, ki ga ETH iztisne zaradi teh zvišanj. Trenutno nobenemu od teh tekmecev ni uspelo doseči pravega oprijema. Če pa ETH med povečevanjem doživi kakršne koli zastoje, bodo alternative pripravljene in čakajo na sprejetje.

Za tiste, ki lahko spregledajo trenutno volatilnost trga, srednjeročnega in dolgoročnega povečanja vrednosti Ethereuma preprosto ni mogoče prezreti. DeFi predstavlja velik potencial navzgor za Ethereum, v zadnjih mesecih ga je opazno prevzel nekaj največjih svetovnih večnacionalnih korporacij, vključno s Coca-Colo in Visa.

Trenutno se skupna vsota lokalnih transakcij DeFi giblje blizu 5 milijard USD, kar je približno 4% skupne vrednosti ETH. Nadaljnje zanimanje velikih korporacij kaže, da bo ta znesek v naslednjem letu verjetno narasel.

Omeniti velja tudi, da je ETH pred kratkim presegel mejo v višini 1 bilijona dolarjev skupnih transakcij. Ko se obseg transakcij povečuje, se tudi širše sprejemanje ETH kot zakonite naložbe – in če nas je Bitcoin česa naučil, je legitimnost odlična novica za vsako kripto valuto..

Zdaj kripto že po svoji naravi ostaja tvegana naložba – toda za tiste, ki znajo zajeziti valove tveganj in nestanovitnosti, so koristi, ki jih prinese naložba v Ethereum, ogromne.

eToro – najboljša platforma za nakup Ethereuma

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me