Je Tezos dobra naložba in ali naj vlagam v Tezos?

Naložbe v Tezos: Začetek

Ali naj vlagam v Tezos? Je Tezos dobra naložba?

Ali bo Tezos prehitel druge kripto, na primer Ethereum, EOS ali Cardano?

Če vas zanima Tezos in njegov naložbeni potencial, je ta članek samo za vas. Mi v podjetju Trading Education smo tu, da vam zagotovimo odgovore na vsa vaša finančna vprašanja.

Kaj je torej Tezos in ali je Tezos (XTZ) dobra naložba? Zakaj je Tezos ena najhitreje rastočih kriptovalut in zakaj toliko vlagateljev zanima Tezos?

Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti več o naložbah v XTZ in se sami odločite, ali se naložba v Tezos splača!

Če ste nov v svetu vlaganja podjetja Tezos, se morda sprašujete, ali je podjetje Tezos dobra naložba ali naj vlagam v podjetje Tezos ?. No, razmislimo o vseh pomislekih, povezanih s Tezosom, preden razmislite o naložbi v Tezos XTZ.

Uvod v Tezos Investing

Za začetek vlaganja v Tezos in / ali druge kriptovalute morate najprej registrirajte se na spletu z borzo, ki vam bo omogočila nakup in vlaganje v Tezos. Borzni posrednik je spletna platforma, ki vam omogoča, da kupujete in prodajate Tezos in katero koli drugo kripto valuto, ki so jo navedli.

Če želite kupiti Tezos hitro in enostavno, z 0% provizije, si oglejte Izmenjava eToro!

Kaj je Tezos?

Kaj je sploh Tezos? Tezos je odprtokodna platforma, ki temelji na verigi verig, ki se lahko uporablja za izvajanje medsebojnih transakcij in pametnih pogodb.

Tako kot druge kriptovalute si tudi Tezos prizadeva decentralizirati finančni sektor in zagotoviti enak dostop ljudem iz vseh družbenih slojev.

Tu moramo opozoriti, da čeprav Arthur in Kathleen Breitman sta Tezos leta 2014 predlagala kot edinstven decentraliziran ekosistem, platforma je bila izdana nekaj let kasneje; Tezos je bil predstavljen leta 2018.

Dovolj natančno je ustanovitelj podjetja Tezos nekoč dejal, da je Tezos starogrška beseda za pametne pogodbe. In čeprav je izvor imena vprašljiv, začetni uspeh Tezosa ni bil šala. Manj kot nekaj let, Tezos se je uveljavil kot eden vodilnih blockchain projektov v sektorju naložb v kriptovalute.

Zdaj je Tezos eden glavnih tekmecev Bitcoinov in Ethereuma in, kot smo že omenili, Tezos – tako kot druge kriptovalute – želi zmanjšati potrebo po centralnih bankah in organih..

To še ni vse! Tezos gre še korak dlje in ponuja napredno infrastrukturo, ki se lahko spreminja in razvija, ne da bi tvegala pojav trde vilice. Ne pozabimo, da se trde vilice nanašajo na kakršne koli drastične spremembe omrežnega protokola. Najboljši vidik Tezosa je, da lahko uporabniki glasujejo o predlogih za nadgradnje in razvoj dejanske tehnologije veriženja blokov.

Edinstven zasuk izhaja iz dejstva, da lahko uporabniki in vlagatelji sodelujejo pri upravljanju omrežja s postopkom, znanim kot pečenje. Za zagotovitev poštenosti tega postopka mora vsak udeleženec položiti varščino in vložiti XTZ, znesek 8.000 XTZ.

Pekarji lahko o predlaganih spremembah glasujejo v večstopenjskem postopku, ki traja do 23 dni, pri čemer se spremembe v celoti uveljavijo šele po tem, ko jih z večino podpre.

Kot pravijo razvijalci, »Tezos sprejema bistveno drugačen pristop z ustvarjanjem pravil upravljanja, da lahko zainteresirane strani odobrijo nadgradnje protokola, ki se nato samodejno uvedejo v omrežje … Ko razvijalec predlaga nadgradnjo protokola, lahko priložijo račun, ki ga bodo izplačali njihov naslov ob odobritvi in ​​vključitvi njihove nadgradnje. ”

Ni presenetljivo, da je zaradi učinkovitega in demokratičnega procesa upravljanja, Tezos se opredeljuje kot “varna, nadgradljiva in zgrajena, da traja” platforma, ki bo “ostala najsodobnejša še dolgo v prihodnosti” – platforma, v katero je vredno vlagati.

Kaj je XTZ?

Izvorna kriptovaluta Tezos je XTZ ali tez. Z drugimi besedami, tez je opredeljen kot žeton uporabnosti, ki se uporablja za ekosistem Tezos. V času pisanja, obstajajo 750,982,516 XTZ v obtoku.

Upoštevajte, da razvijalci niso objavili celotne količine XTZ, ki naj bi bila izdana. Medtem ko nekateri trdijo, da pomanjkanje pomanjkanja škoduje investicijskim sektorjem, razvijalci verjamejo, da na ta način Tezos nikoli ne bo dosegel svojih omejitev zmogljivosti.

Pomembno dejstvo je, da je imel Tezos zelo uspešno začetno ponudbo kovancev (ICO), ki se je začela 1. julija 2017. Verjeli ali ne, skupaj je bilo zbranih 65.681 BTC in 361.122 ETH, takrat vrednih 232 milijonov dolarjev.

Kljub uspehu pa se je sprostitev Tezosa odložila zaradi pravnih sporov med vlagatelji in ustanovitelji glede neregistriranih vrednostnih papirjev.

Kljub temu se je cena XTZ drastično zvišala med oktobrom 2019 in februarjem 2020:

graf tezos

Vir: CoinMarketCap

Dobra novica je, da lahko kupite XTZ iz ugledne platforme, kot je eToro.

Je Tezos dobra naložba?

seveda, Tezos XTZ je a dobra naložba. Še posebej za vlagatelje, ki se počutijo strastno nad demokratičnim in decentraliziranim pristopom. Čeprav je Tezos razmeroma nova kriptovaluta

Zaradi svoje edinstvene strukture in prilagodljivega upravljanja, Tezos je zdaj vodilni konkurent za Ethereum, NEO in Cardano pri uvajanju decentraliziranih aplikacij (dApps) in pametnih pogodb.

Poleg tega Tezos uporablja tekoči mehanizem soglasja o dokazovanju deleža (nadgradnja delegiranega sistema dokazovanja deleža) in večjezikovni pristop (nujen in funkcionalen), da zagotovi tako prožnost kot varnost.

Ta strategija izboljšuje tudi hitrost transakcij, pri čemer je XTZ sposoben izvesti približno 1.000 transakcij na sekundo.

Z več kot 80-odstotno stopnjo deleža med 13.000 pooblaščenci in 450 potrjevalci je Tezos ena najbolj decentraliziranih platform. Kot taka bo Tezos priljubljenost verjetno še naprej povečeval, še posebej, če projekti decentraliziranega financiranja (DeFi) in kriptovalute z dokazili o deležu uspejo povzročiti naslednji trg kripto bikov.

Vlagatelji niso samo privlačne lastniške lastnosti in nenehni razvoj, ki privabljajo vlagatelje; nadaljnji pozitivni finančni razvoj XTZ je še en dejavnik, zaradi katerega Tezos izstopa.

V času pisanja tega poročila CoinMarketCap, Tezos je na 18. mestu in ima tržno kapitalizacijo 1.898.382.096 USD.

Bi razmislili o vlaganju v Tezos XTZ?

vlagajte v tezos

Koliko bi bil Tezos vreden?

Čeprav je Tezos primerno sredstvo za prihodnost naložb v kriptovalute, je napovedovanje cen špekulativno. Ne pozabimo, da nihče ne more predvideti prihodnje cene kriptovalut.

Cene so odvisne od različnih dejavnikov, kot so ponudba in povpraševanje, tehnološke inovacije, kripto novice, in tržno razpoloženje.

Njegova prihodnja rast je sicer odvisna od tehnoloških inovacij in podpore, vendar bi morali za napovedovanje cen pogledati tudi pretekle podatke. Tezos je s skoraj 300% leta 2019 postal privlačna naložba in čudež kripto novic.

Dejstvo je tudi, da je Tezos uspel preživeti medvedji trg, ki ga je sprožila nenehna pandemija, in se počasi opomore po svetovni zdravstveni krizi.

Če se ozremo nazaj, je Tezos začel tudi kot odmevno podjetje, kar je velika prednost v finančnem sektorju. Kot poroča CoinDesk, leta 2020 je francoska družba Societe Generale načrtovala zaposlitev podjetja Tezos za eksperimentiranje z digitalno valuto centralne banke. Velike borze in vplivni vlagatelji, kot sta brata Winklevoss, so prav tako podpirali Tezos.

Dejansko je Tezos dosegel nove najvišje vrednosti leta 2020. Statistični podatki kažejo, da je XTZ 12. februarja 2020 dosegel 3,24 USD – 25-odstotno povečanje v samo 24 urah, zaradi česar je Tezos eno najhitreje rastočih blockchain omrežij in najbolj donosnih 20 najboljših kriptos v skladu s CoinMarketCap.

Tudi obeti za Tezos so pozitivni. Po nekaterih optimističnih napovedih WalletInvestorja je XTZ dolgoročno lahko donosna naložba. Na podlagi njihove napovedi lahko danes, če nekdo vloži 100 dolarjev, v petih letih ustvari + 352,73% prihodkov.

Po napovedih DigitalCoinPrice lahko Tezos do leta 2026 doseže 8,83 USD in v naslednjih šestih letih doseže celo 10 USD..

Coinpedia gre še korak dlje in predlaga, da bi Tezos lahko v naslednjih petih letih dosegel ceno 20 USD, zaradi česar je Tezos dolgoročno donosna naložba.

Ali je vlaganje v Tezos tvegano?

Naložbe v Tezos in katero koli drugo kriptovaluto so lahko tvegane.

Kljub potencialu podjetja Tezos in njegovemu inovativnemu upravljanju v verigi so cene kriptovalut zelo nestanovitne in špekulativne, zato bi morali vlagatelji skrbno skrbeti.

100-odstotno varna naložba ne obstaja, zato nikoli ne tvegajte več, kot si lahko privoščite izgubiti. Najboljši način za vlaganje v Tezos je, da dodelite znesek, ki ga želite investirati.

Strokovnjaki predlagajo, da v kriptos investirate le približno 5% za diverzifikacijo vašega portfelja po pomembnem pravilu: nikoli ne tvegajte več kot 1% svojega računa na enem samem trgovanju.

Naj vlagam v Tezos?

vlagajte v tezos

Tezos je kovanec, ki ga je vredno razmisliti. Čeprav vlaganje v kriptovalute ni varno, je vredno pogledati vlaganje v Tezos. Preprosto zato, ker ima Tezos velik in rastoč ekosistem, ki je na 18. mestu v sektorju kriptovalut!

Ko analizirate profil tveganja in koristi Tezosa, se odločite, ali vas zanima dnevno trgovanje ali dolgoročno vlaganje, ustvarite učinkovito strategijo in odprite račun pri ugledni borzi, kot je npr. eToro.

Ne pozabite tega s Tezosom, pasivni dohodek lahko zaslužite tudi z vložki.

Upoštevajte, da vam ni treba spraviti vseh jajc v eno košarico, zato diverzificirajte svoj portfelj in raziščite druga močna sredstva, kot so Bitcoin, Ethereum, Ripple in EOS.

Tu moramo opozoriti, da so kriptovalute (zlasti tiste, ki so preživele medvedji trg leta 2018) običajno podcenjene v primerjavi z drugimi naložbami, vendar so lahko zelo donosne naložbe.

Kdo naj vključi Tezos XTZ v svoje portfelje?

Pravzaprav je Tezos lahko dobra naložba za:

  • Trgovci s kripto dnevi: Kot katera koli druga kripto, tudi Tezos naredi odlično sredstvo za dnevno trgovanje in je postal ena največjih stav na podlagi volatilnosti.
  • Dolgoročni vlagatelji: Glede na pozitivno prihodnost naj bi po mnenju nekaterih virov tudi Tezos veliko dolgoročno vlagal.
  • Finančne institucije: ker Tezos dovoljuje tokenizacijo pravih vrednostnih papirjev in so ga sprejele velike finančne institucije, ni presenetljivo, da ima velik finančni potencial. Nekateri od podjetja ki se pripravljajo na predstavitev lastnih žetonov na Tezosu so Dalma Capital, tZERO, Alliance Investments in BTG Pactual.
  • Kripto navdušenci: Ker se je Tezos sposoben samodejno in demokratično posodabljati s svojim „metakonsenzom“, je dragoceno sredstvo med kripto navdušenci in tistimi, ki verjamejo v prihodnost decentraliziranih financ.

Na koncu pri kripto naložbah ni enotnega pristopa, zato se sami odločite, ali je vlaganje podjetja Tezos za vas ali ne. Odvisno od vaših ciljev, znanja in strokovnega znanja; vedno skrbno pazite.

Pripravljen za nakup Tezos XTZ?

vlagajte v tezos

Pojasnjeno vlaganje podjetja Tezos – Ključne točke

  • Tezos je ena najhitreje rastočih kriptovalut; v času pisanja Tezos zaseda 18. mesto v kripto sektorju.

  • Tezos je opredeljen kot odprtokodna platforma, ki temelji na verigi blokov, ki se lahko uporablja za izvajanje medsebojnih transakcij in pametnih pogodb..
  • Tezos si prizadeva ne le za decentralizacijo finančnega sektorja, temveč tudi za zagotavljanje napredna infrastruktura, kjer lahko uporabniki glasujejo za nadgradnje, ne da bi tvegali pojav trdega forka.
  • Glede na njegovo demokratičnost ni presenečenje, da je imel Tezos impresivno ICO – zbranih je bilo 65.681 BTC in 361.122 ETH, takrat vrednih 232 milijonov dolarjev.
  • XTZ je domača kriptovaluta v verigi blokov Tezos, pri čemer se eno trguje po 2,53 USD.
  • Čeprav je naložba v kriptovalute tvegana finančna naložba, je Tezos po nekaterih cenovnih napovedih lahko donosna dolgoročna naložba, ki lahko v naslednjih nekaj letih doseže 20 USD na kovanec.

eToro – Naložite v Tezos, kupite XTY z 0% provizije

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Če ste z veseljem prebirali naš članek Je Tezos dobra naložba & Naj vlagam v Tezos prosimo, delite ga z drugimi kripto vlagatelji in navdušenci nad verigami blokov.

Pogosta vprašanja

Kaj je namen Tezosa?

Tezos je platforma, zasnovana na blockchainu, katere namen je olajšati čezmejna plačila ter ustvarjati pametne pogodbe in aplikacije z odpravo potrebe po tretjih osebah. Je tudi platforma, ki olajša formalno preverjanje z izboljšanjem varnosti; platforma, ki zagotavlja demokratično infrastrukturo, kjer lahko uporabniki glasujejo o spremembah, ne da bi tvegali pojav trdega forka.

Zaradi česar je Tezos edinstven?

Dejstvo, da Tezos uporabnikom omogoča sodelovanje pri odločanju, je najbolj edinstven vidik Tezosa. Kot je navedeno zgoraj, je Tezos samozadostna in demokratična blockchain platforma, ki se lahko posodablja brez trdih vilic, hkrati pa zagotavlja prožnost in varnost.

Je Tezos boljši od Ethereuma?

Kar zadeva tržno omejitev, Ethereum deluje bolje kot Tezos, pri čemer mnogi kripto vlagatelji trdijo, da je Ethereum kralj pametnih pogodb in pravi konkurent Bitcoinu. Hkrati lahko rečemo, da je Tezos tehnološko boljši od Ethereuma. Tezos je kriptovaluta, ki uporablja delegirano soglasje o dokazovanju deleža (DPoS) ali tako imenovani likvidnostni dokaz o deležu, zaradi česar je močnejša od trenutnega stanja ustvarjanja novega Ethereuma. Poleg tega raziskovalci trdijo, da je Tezos bolj decentraliziran in pregleden kot drugi verigi blokov DPoS.

Koliko potrebujete za peko Tezosa?

Če želite začeti peči, potrebujete zvitek Tezosa. Prvotno je bil vsak znesek 10.000 XTZ, vendar je bil potrebni znesek znižan na 8.00 XTZ, da je bilo glasovanje bolj dostopno in decentralizirano. Če nimate dovolj kapitala, lahko svoj delež dodelite peku, ki bo naključno izbran med drugimi peki.

Je pečenje Tezosa donosno?

Da, peka Tezosa je lahko donosna. Po podatkih, ki jih je zagotovil Messari, je donos Tezosa višji kot pri podobnih kovancih. Poleg tega Tezos ponuja največje donosnost v primerjavi z drugimi kriptografi PoS, in sicer več kot 7,3% na leto. Ni presenetljivo, da je Tezos eno najbolj zastavljenih sredstev, saj uporabniki pečejo 495 milijonov dolarjev XTZ ali 75% trenutne ponudbe..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me