Kaj bo spodbudilo ceno Ethereum Classic leta 2021?

Analitični vodnik za vlaganje v Ethereum Classic v letu 2021

Kam bo šla cena Ethereum Classic leta 2021?

Kaj se bo zgodilo s ceno ETC leta 2021? Ker so kriptovalute decentralizirane, so se kripto vlagatelji vedno spraševali: kaj vpliva na ceno Ethereum ETC?

Ko govorimo o kriptovalutah, saj nimajo zelo dolge zgodovine, ker so razmeroma nove, potem mnogi ljudje, vključno z vlagatelji, težko razumejo, kako delujejo. Težko razumejo, kaj vpliva tudi na njihovo ceno.

Bitcoin je bil prva kriptovaluta, ki je bila izdana leta 2009. Satoshi Nakamoto je v beli knjigi svetu sporočil, da je začel svoj projekt z imenom Bitcoin. Seveda je zdaj, ko smo v letu 2020, malo ljudi pomislilo, da bodo Bitcoin skupaj z drugimi kriptovalutami postali resni konkurenti v svetu financ. Dejansko lahko kriptovalute zdaj spremenijo način dela denarja. Če se to ne bo zgodilo zdaj, se bo verjetno zgodilo v ne tako oddaljeni prihodnosti.

Po izdaji Bitcoina so bile uvedene številne druge kriptovalute, vključno z Ethereum Classic, ki se je začel leta 2016, ko se je pojavil hard fork. Ethereum Classic (ETC) je torej ena najnovejših kriptovalut, saj ni minilo več kot štiri leta, odkar je bila uvedena (odkar je prišlo do trdega forka).

Toda kaj v resnici vodi ceno Ethereum Classic?

Dva glavna dejavnika, ki najbolj vplivata na ceno Ethereum Classic:

 • Sprejetje Ethereum Classic
 • Omrežni napadi

Tukaj pri Trading Education smo analizirali te tri dejavnike in spodaj bomo podrobno prikazali, kaj smo ugotovili.

Zakaj Ethereum Classic?

Zakaj bi vlagatelji razmislili o vlaganju v Ethereum Classic? Zakaj je ta kriptovaluta tako edinstvena?

Decentralizirana avtonomna organizacija (DAO) je bila vdrta leta 2016, nato pa je bilo odločeno, da ustvari hard fork, ki bi vrnil 50 milijonov dolarjev, s katerimi so hekerji odšli. Ta trda vilica je znana kot Ethereum, ki je danes največja kriptovaluta. Izvirni blockchain, ki je ostal, je znan kot Ethereum Classic.

Pravzaprav Ethereum Classic uporablja začetni blok Ethereum. Ethereum Classic vodi pametne pogodbe in ima svojo kripto valuto, znano kot ETC. Ethereum dobi večino pozornosti, vendar ne smemo izpustiti niti Ethereum Classic, ker ima podobno vlogo kot Ethereum, saj ima svoj ekosistem decentraliziranih aplikacij (DApps) in knjigo blokov..

V svoji zgodovini obstoja je Ethereum Classic imel vzpone in padce, kar kaže, da je nestanovitno sredstvo in lahko vlagateljem ponudi dobiček. Najvišja vrednost kovanca je bila 44,34 ameriških dolarjev 14. januarja 2018.

Toda v primerjavi z nekaterimi drugimi kriptovalutami, kot sta Chainlink ali Cardano, Ethereum Classic ni bistveno rasel. Trenutno je cena ETC 5,98 USD. Poleg tega se Ethereum Classic od najvišjih vrednosti na splošno le le znižal in se nikoli ni mogel približati ceni 44,34 USD, ki jo je dosegel januarja 2018.

Vendar napovedovalci napovedujejo, da bi se lahko cena kovanca v prihodnosti zvišala. Zato je Ethereum Classic lahko dobra naložba za vlagatelje.

grafikon cen ethereum classic

Ves čas gibanja cen Ethereum Classic. Vir: Coinmarketcap

Bi razmislili o vlaganju v Ethereum Classic ETC?

Kaj spodbuja ceno Ethereum Classic?

Trenutno je v obtoku 116.313.299 ETC. Skupna ponudba je 210.700.000 ETC. Skupna tržna kapitalizacija Ethereum Classic znaša 701.289.812 USD

Ceno kovanca lahko vplivajo na različne dejavnike

2 dejavnika bosta vplivala na ceno Ethereum Classic leta 2021

Faktor 1: posvojitev Ethereum Classic

Zakaj se Ethereum Classic ni dobro odrezal? No, večina ICO je zgrajena na omrežju Ethereum, zato večina razvijalcev raje gradi aplikacije, ki uporabljajo omrežje Ethereum namesto omrežja Ethereum Classic. Torej, Ethereum Classic slabo sprejema uporabnike in je pod senco Ethereuma.

Poleg tega obstaja veliko projektov Defi, katerih vrednost presega 14 milijard USD.

50 teh projektov, ki jim sledi Defipulse temeljijo na omrežju Ethereum.

Kot je pojasnjeno v spodnji tabeli, so nekatere od teh priljubljenih platform Maker, WBTC, Yearn Finance, Aave, Compound itd..

platforme, zgrajene na ethereumu

10 od 50 platform, ki so zgrajene v omrežju Ethereum. Vir: Defipulse

Ker torej razvijalci omrežju Ethereum bolj zaupajo, da gradi svoje aplikacije, projekti DeFi pa temeljijo na omrežju Ethereum, Ethereum Classic ostaja v senci. Posledično njegova cena ni mogla občutno narasti, saj ni bilo opaznega povpraševanja po ETC.

Faktor 2: Omrežni napadi

Ugled Ethereum Classic je bil prav tako poškodovan zaradi 51% napadov, ki jih je utrpel med svojim obstojem. V bistvu napad 51% pomeni, da lahko rudar nadzoruje 51% ali več zgoščevalne moči, s čimer ustvarja daljše verige blokov in dvojno porabo.

napad ethereum classic 51

Izdelano 51% napada (dvojna poraba). Vir: Hackernoon

5. januarja 2019 je Coinbase zamrznil Ethereum Classic iz trgovanja, potem ko je opazil, da ETC doživlja tak napad.

Kasneje, avgusta 2020, je Ethereum Classic v mesecu doživel tri napade.

V tem napadu, po navedbah rudarske družbe Biftly, 7000 blokov ali dvodnevnih rudarskih del je bilo reorganiziranih.

bitfly twitter, 51 napad, kaj poganja itd cena

Ti napadi so povzročili negotovost vlagateljev in nekatere kripto borze so reagirale. Tudi kripto borza OKex, na primer, je izjavila, da bodo po teh napadih razmislili o odstranitvi ETC s svojega trgovalnega seznama.

Tudi borza izvedenih finančnih instrumentov za kriptovalute FTX je dejala, da bo “ponovno preučila svoje ETC trajne terminske pogodbe”, kot poroča Coindesk.

Po napadih, ETC zadruga, fundacija, ki podpira razvoj omrežja, je tvitnila, da sodelujejo z drugimi, da bi preizkusili in ocenili priporočene rešitve.

itd zadružni twitter, kaj poganja itd cena

13. oktobra 2020, Coingeek poročali da je Ethereum Classic začel sprejemati ukrepe in izvajati 51-odstotno obrambno obrambo. Po poročilu je mreža uvedla sistem spremenjenega eksponentnega subjektivnega točkovanja (MESS) za zaščito pred 51% napadi.

Kasneje, novembra, je Ethereum Classic lansiral trdo vilico, imenovano “Thanos”, s ciljem povečati sodelovanje rudarjev in izboljšati varnost.

Kako vlagati v Ethereum Classic za leto 2021?

Čeprav Ethereum Classic morda ni imel dobrega leta, so napovedovalci optimistični pri napovedovanju cen tega kovanca glede na ukrepe, sprejete za povečanje varnosti.

Koliko pa lahko gre cena Ethereum Classic leta 2021?

Trgovanje z zveri imajo “realističen” pristop, ki napoveduje, da bo Ethereum Classic dosegel 7 USD do decembra 2021. Glede na to, da je v trenutku pisanja cene ETC 6 USD, to ne bi bilo veliko povečanje, čeprav bi bilo pozitivno.

Digitalcoin ima bolj pozitiven pristop, saj napoveduje, da bo cena ETC februarja 2021 dosegla 11 dolarjev in zabeležila 85,39-odstotno rast.

Lahko rečemo, da je to napoved teh napovedovalcev realna. Glede na to, da leto 2020 za Ethereum Classic ni bilo odlično leto, lahko rečemo, da bo leto 2021 po napovedih bolj pozitivno.

Pripravljen vlagati v Ethereum Classic ETC?

Cena Ethereum Classic po letu 2021

Trgovanje zvermi ni tako optimistično, ko gre za dolgoročne napovedi za ETC. Po njihovem mnenju se bo cena Ethereum Classic držala približno 7 dolarjev tudi v letu 2023. Ko pa pogledamo dolgoročno napoved cen Digitalcoin za Ethereum, je resnično optimistična.

Digitalcoin ima v tem primeru bolj pozitivne napovedi. Junija 2023 napovedujejo, da bo ETC dosegel 14,17 USD. Poleg tega bi lahko Ethereum Classic v skladu z njihovo napovedjo februarja 2026 dosegel 32,81 USD, kar je 440,5% več..

Kakšna je prihodnost Ethereum Classic?

Čeprav je Ethereum Classic morda imel napade, ki so upočasnili proces rasti, naj bi v prihodnosti še vedno služil kot eden ključnih dejavnikov za decentralizirano financiranje (Defi) kot decentralizirana platforma pametnih pogodb. Glede na zgornje optimistične napovedi lahko rečemo, da ima Ethereum Classic resnično prihodnost in je lahko dobra naložbena možnost za vlagatelje.

Kakšna je razlika med Ethereum Classic in Ethereum?

Ethereum Classic je prvotni Ethereum, tisti, ki je obstajal, preden se je zgodila vilica. Leta 2016 je bil zaradi kramp ustvarjen nov vilic z imenom Ethereum – Ethereum, ki obstaja danes. Takoj ko se je zgodil razkol, se je začela bitka med Ethereumom in Ethereum Classic.

Oba ponujata enako funkcijo, ko gre za gradnjo pametnih pogodb in decentraliziranih aplikacij (dApps). Vendar je Ethereum zdaj bolj priljubljen kot Ethereum Classic in ga bolj podpirajo vlagatelji in institucije, saj Ethereum Classic nima varnosti.

Nekatere ključne razlike med Ethereum in Ethereum Classic so:

Dobava:

Ethereum ima letno zalogo 18 milijonov ETH in ima neomejeno skupno ponudbo. Po drugi strani ima Ethereum Classic skupno 210 milijonov ETC.

Tržna kapitalizacija:

V času pisanja tega dokumenta po Coinmarketcap ima Ethereum skupno tržno kapitalizacijo 66.706.554.856 USD in je takoj za Bitcoinom uvrščen med druge kriptovalute. Hkrati znaša celotna tržna kapitalizacija Ethereum Classic 701.289.812 USD, kar je precej nižje od Ethereumove.

Zaupanje vlagateljev:

Ethereum je precej bolj priljubljen kot Ethereum Classic in je dobil več podpore za razvijalce. Ethereum je vodilna veriga blokov za ICO in ima 80% tržnega deleža, medtem ko Ethereum Classic ni tako zaželena za ICO. Vlagatelji bolj podpirajo Ethereum, saj ima boljšo okroglo funkcionalnost. Tako je zaupanje vlagateljev bolj izrazito, ko gre za Ethereum, kot za Ethereum Classic.

Če bi vlagali v Ethereum Classic?

Ethereum Classic ima še vedno svoje privržence, ki so ostali zvesti staremu blockchainu. Menijo, da je to boljša izbira kot nova. Čeprav Ethereum Classic leta 2020 ni zaznamoval pomembne rasti, se bo v prihodnosti morda pojavil ETC. Kriptovalute bi lahko doživele drastično rast od izdaje Bitcoina leta 2009, vendar so še vedno v zgodnjih dneh svojega razvoja. Zato imajo morda privrženci, ki so ostali zvesti stari verigi blokov (Ethereum Classic), ETC lahko v bližnji prihodnosti doživi rast.

Začnite vlagati v Ethereum Classic z eToro

vlaganje v ethereum classic itd

No, po branju tega članka se boste morda počutili motivirane, da začnete vlagati v kriptovalute, najsi gre za Ethereum Classic ali katero koli drugo kriptovaluto. Dobra novica je, da lahko naložbo začnete z najboljšo platformo za socialno trgovanje na svetu, eToro.

eToro je neverjetno borzno posredništvo, katerega izmenjava je v celoti namenjena kriptovalutam, imenovana eToroX, kjer lahko začnete kripto naložbe in trgujete z več kot 90 kriptovalutnimi pari.

eToro ni omejen na kriptovalute, lahko pa vlagate tudi v druga sredstva, kot so blago, delnice, valute, indeksi in ETF.

eToro – najboljši posrednik za nakup Ethereum Classic ETC

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

 • Decentralizirana avtonomna organizacija (DAO) je bila vdrta leta 2016, kar je privedlo do nastanka trdega vilice, ki bi obstoječi Ethereum razdelil na Ethereum in Ethereum Classic.
 • Dva glavna dejavnika, ki najbolj vplivata na ceno Ethereum Classic: posvojitev Ethereum Classic in omrežni napadi.
 • ETC je 14. januarja 2018 dosegel najvišjo vrednost v višini 44,34 USD.
 • Trenutno je v obtoku 116.313.299 ETC. Skupna ponudba je 210.700.000 ETC. Skupna tržna kapitalizacija Ethereum Classic znaša 701.289.812 USD.
 • Razvijalci omrežju Ethereum bolj zaupajo pri izdelavi njihovih aplikacij, projekti Defi pa temeljijo na omrežju Ethereum. Posledično cena ETC ni mogla občutno narasti.
 • Ugled Ethereum Classic je bil poškodovan tudi zaradi 51% napadov, od katerih so se trije zgodili šele avgusta 2020.
 • Trgovalne zveri imajo “realističen” pristop, ki napoveduje, da bo Ethereum Classic do decembra 2021 dosegel 7 ameriških dolarjev, medtem ko Digitalcoin napoveduje, da bi lahko ETC dosegel 11 ameriških dolarjev leta 2021.
 • Cena ETC-ja lahko februarja 2026 doseže 32,81 USD, kar po podatkih Digitalcoina narašča za 440,5%.
 • Nekatere ključne razlike med Ethereum Classic in Ethereum so v ponudbi, tržni kapitalizaciji in zaupanju vlagateljev.

Upamo, da vas je ta članek obvestil o Ethereum Classic in vas motiviral, da začnete vlagati v kriptovalute. V zadnjem času so kriptovalute začele bolj rasti, saj je Bitcoin vodilni in je bil institucionaliziran.

Če vam je bil ta članek všeč, ga delite z drugimi, če želi kdo drug od njega imeti koristi. Če želite izvedeti več o drugih kriptovalutah, si oglejte naš sektor kripto člankov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me