Kaj bo spodbudilo ceno NEO leta 2021?

Analitični vodnik za vlaganje v NEO v letu 2021

Kam bo šla cena NEO leta 2021?

Kaj se bo zgodilo s ceno NEO leta 2021? Kripto vlagatelji so se vedno spraševali: kaj vpliva na ceno NEO?

NEO se je leta 2014 začel kot AntShares, vendar sta se ustanovitelja Da Hongfei in Erik Zhang odločila, da mrežo preoblikujeta. Poklicali smo novo kripto, NEO Kitajska prva blockchain. NEO je bil sposoben upoštevati kitajske predpise in pridobiti podporo vlade. NEO je najbolje uvrščeni kriptograf in je na 23. mestu po vsem svetu. Prihaja iz Kitajske in se je popolnoma vdrl v azijski trg kriptovalut in je kovanec, ki ga vlagatelji gledajo kot sokol.

Torej, kaj določa ceno NEO? Trije dejavniki, ki vplivajo na ceno NEO, so:

 • Kitajska vlada
 • Tekmovalci
 • Omejena zaloga

Spoznali bomo, kako ti dejavniki vplivajo na ceno NEO, najprej pa, zakaj NEO?

Zakaj NEO?

NEO je odprtokodna blockchain mreža in kriptovaluta. Omrežje NEO predvideva pametno gospodarstvo. Po mnenju ustanoviteljev je pametno gospodarstvo mogoče doseči z digitalnimi sredstvi, digitalno identiteto in pametnimi pogodbami. Gospodarstvo bo tri komponente učinkovito povezalo. Način, kako to doseči, je uporaba tehnologije veriženja blokov.

NEO je bil preimenovan v “kitajski ethereum”. Ime NEO je grškega izvora in pomeni novo v maternem jeziku, ki je primeren zaradi podobnosti z Ethereumom.

Ethereum in NEO sta bila zasnovana kot platformi, ki sta osredotočeni na pametne pogodbe. Ključnih razlik pa je veliko. NEO je vsekakor naprednejša različica, saj ponuja veliko funkcij, ki ga ločujejo od množice, še posebej pa Ethereuma. NEO podpira številne programske jezike, saj želi decentralizirane aplikacije narediti dostopne vsem. Ethereum nima te raznolikosti v ponujenih jezikih in podpira samo Solidity.

Čeprav NEO niti približno ni premagal kraljice, ko gre za uporabo decentraliziranih aplikacij, si NEO prizadeva izboljšati platformo in izboljšati uporabniški vmesnik. John deVadoss, vodja razvoja pri NEO, je izjavil, da se NEO bolj osredotoča na kakovost kot na količino, saj predvidevajo platformo za razvijalce, ki je enostavna za uporabo in dostopna. Ekipa, ki stoji za NEO, nenehno dela na razvoju nadgradenj, ki bi izboljšale platformo.

Provizije za transakcije so neobvezno pri NEO. Uporabniki lahko med največjim prometom plačajo minimalno omrežnino za prednostno transakcijo.

Ena izmed pomanjkljivosti, ki jo običajno najdemo v večjih kriptovalutah, ki jo je NEO poskušal premagati, je prožnost. Omrežje NEO ima dvotirni sistem žetonov. NEO in GAS se v omrežju uporabljata za izboljšanje izvedljivosti.

Kaj ločuje NEO narazen?

Posedovanje altcoinov NEO zagotavlja lastništvo uporabnikom, medtem ko altcoinov GAS uporabljamo za delovanje. Tako NEO kot GAS sta cenejša v primerjavi z večjimi kovanci, kot je Bitcoin. Omrežje je tudi hitrejše, saj za obdelavo transakcij traja le 24 sekund.

NEO je v svojo mrežo vključil nov mehanizem soglasja, imenovan Delegirana bizantinska toleranca napak (dBFT). V dBFT so nekatera vozlišča označena kot knjigovodja. Knjigovodska vozlišča so odgovorna za preverjanje transakcij. Potem ko knjigovodji preverijo transakcije, se te prikažejo v javni verigi blokov in jih sprejmejo le, če preveri tudi večina vozlišč.

Mehanizem delegirane bizantinske tolerance napak je hiter. NEO lahko obdela približno 1000 transakcij na sekundo, kar je izjemno število v primerjavi s Bitcoinovimi 6 tps ali Ethereumov 12 tps. Poleg tega ekipa NEO še vedno dela na hitrosti omrežja. Cilj omrežja je s prihajajočimi nadgradnjami doseči neverjetno hitrost 10.000 transakcij na sekundo.

Z novo nadgradnjo maja 2020 je bilo v omrežje uvedenih nekaj večjih sprememb. Vzpostaviti naj bi bil nov model upravljanja. Ta novi model upravljanja bi skupnosti NEO omogočil, da izvoli odbor z enaindvajsetimi člani, ki bi delovali kot predstavniki celotne skupnosti. Odbor enaindvajsetih članov bi dobil pooblastila za glasovanje o nadgradnjah in / ali spremembah sistema. V zahvalo bomo kovance GAS nagradili uporabnikom, ki bodo glasovali. Prav tako je bilo predlagano, da bi sedem od enaindvajsetih članov delovalo tudi kot vozlišča za soglasje, po doseženi večini glasov pa bodo imeli veto nad odločitvami.

NEO uporabnikom ponuja tudi možnost pasivnega zaslužka. Z vložkom NEO lahko uporabniki vsako leto zaslužijo žetone GAS. Ta koncept pasivnega zaslužka je nekako podoben zaslužku obresti prek bank, vendar je stopnja donosa, ki jo ponuja NEO, boljša.

Kaj spodbuja ceno NEO?

Naložbe so zelo podobne igram na srečo in vsaka poteza mora biti dobro premišljena in izračunana. Toda ko gre za svet kriptovalut, ta že tako težka naloga postane še težja, ker kriptovalute slovijo po svojih nestanovitnih nihanjih. Težko je napovedati njihovo prihodnost. Za vsakega vlagatelja, začetnika ali strokovnjaka so dejavniki, ki določajo ceno, izjemnega pomena, saj nas lahko ti dejavniki oprejo na prihodnje gibanje cen.

Faktor 1: kitajska vlada

NEO je bil imenovan “kitajski ethereum”. Je tudi prvo kitajsko omrežje blokov. Kitajski in korejski vlagatelji so imeli ključno vlogo v razcvetu kriptovalut leta 2017. Pred tem približno 75% trgovanja z bitcoini izvira iz Kitajske. Vlada rada ohranja strog nadzor in s tem ni bila zadovoljna. Uvedenih je bilo veliko strogih predpisov in trg kriptovalut na Kitajskem je bil postavljen na tesen povodec.

Ker NEO omenjajo kot uradno kitajsko kriptovaluto, je v skladu s predpisi prejela podporo vlade. Delež naložb Kitajske na kripto trgu je velik, glede na precejšnje prebivalstvo Kitajske. Kitajska vlada je že dvomljiva do drugih kriptovalut, zato bi morebitne sankcije ali predpisi, uvedeni proti drugim kriptovalutam, lahko NEO postavili pod žaromete kot najbolj izvedljivo možnost za naložbe v kriptovalute. Vsaka pozitivna odločitev Kitajcev, tako vlade kot ljudi, lahko resnično poveča posvojitev NEO in navsezadnje njegovo vrednost.

Faktor 2: Tekmovalci

Kot prva kriptovaluta se Bitcoin ne more ločiti od govora o trgu kriptovalut. Kralj kriptovalut ima na trgu trdnjavo, pa tudi druge kriptovalute. NEO ima koeficient korelacije 0,77, kjer je 1 najmočnejša korelacija. To pomeni, da spremembe cen Bitcoinov močno vplivajo na ceno NEO.

Vlagatelji NEO morajo biti pozorni tudi na Ethereum, saj je NEO imenovan za nadgradnjo Ethereuma, oba kovanca se med seboj soočata z močno konkurenco. Na drugi strani se je Ethereum uveljavil tudi na trgu kriptovalut; navsezadnje je znana kot kraljica kriptovalut. Močna baza Ethereuma bo za NEO predstavljala izziv, saj je NEO relativno novejši. Povišanje cen Ethereuma lahko povzroči premik cene NEO navzdol.

korelacija cen bitcoinov in neo

Slika 1: Korelacija cen Bitcoinov in NEO po Napovednik kovancev

Faktor 3: Omejena zaloga

Cene blaga in storitev se določijo na trgu, ko se izpolnijo ponudba in povpraševanje. Pomanjkanje je tisto, kar žene cene blaga navzgor. Kriptovalute so v tem pogledu edinstvene kot drugo blago in storitve, saj imajo omejeno ponudbo. Omejena ponudba v resnici prinaša element pomanjkanja, ki navsezadnje povzroči, da se njihova vrednost dvigne.

Dobava NEO je težko omejena 100 milijonov od tega je 70 milijonov že v obtoku. To ostane samo 30 milijonov NEO žetoni. Zato je NEO malo in se bo s časom le še povečeval, saj ponudbe ni mogoče spremeniti. Omejena ponudba NEO bi bila dejavnik, ki bi zvišal njegovo ceno.

Bi razmislili o vlaganju NEO?

Napovedovanje cen NEO

Cena NEO je trenutno 18.211 USD. Začetek leta 2020 za NEO ni bil dober, vse leto pa je NEO poskušal dohiteti in je šel navzgor. NEO je proti koncu leta dosegel približno 25 USD.

grafikon cen neo

Slika 2: Grafikon cen NEO avtorja Investing.com

Prihodnost NEO se zdi svetla zaradi številnih razlogov. Kriptovaluta ima močno podporo kitajske vlade, poleg tega pa je bila navedena kot tehnološko bolj dovršena od Ethereuma in podobnih.

Walletinvestor napoveduje enoletno napoved 28 dolarjev. Vendar je to ena izmed njihovih skromnih napovedi. Večino leta 2021 naj bi cena nihala blizu meje 50 dolarjev, v naslednjih dveh letih pa bo padla na približno 25 dolarjev. Walletinvestor napoveduje, da bo petletna napoved znašala neverjetnih 75 dolarjev.

neo kratkoročne napovedi cen

Slika 3: Kratkoročne napovedi cen Walletinvestor

Zdi se, da kratkoročne napovedi Walletinvestorja niso preveč optimistične. Pričakuje se, da bo NEO do začetka novega leta ostal med 17 in 19 USD.

neo dolgoročno napovedovanje cen

Slika 4: Dolgoročna napoved cen s strani Walletinvestor

Napovedi Dolga napoved niso tako svetle. Napovedana najvišja vrednost NEO v letu 2021 bo 30 USD, cene pa se bodo večinoma gibale okoli 20 USD. Po stabilnem letu 2022 naj bi se cene leta 2023 znižale na približno 8 USD. Za NEO naj bi leta 2025 cena znašala 25 USD.

tabela napovedi cen neo

Slika 5: Napoved cen NEO avtorja Dolga napoved

Trgovalne zveri napovedujejo povprečno ceno 16 USD za leto 2021.

Preberite več: Neo Price Napoved – koliko bo vredno leta 2021 in pozneje?

Prednosti & Proti vlaganju v NEO

Prednosti vlaganja v NEO:

✅ NEO je prvi kitajski blockchain in ima odobritev kitajske vlade.

NEO ima veliko podobnosti z Ethereumom, vendar je tudi tehnološko naprednejši od Ethereuma.

✅ NEO je hiter in poceni ter najbolje uvrščen na trgu.

✅ NEO lahko v sekundi obdela do 1.000 transakcij, število nadgraditev pa naj bi se povečalo na 10.000.

✅ NEO razvijalcem ponuja možnost kodiranja v več jezikih

✅ Z digitalno identiteto se vsi subjekti preverijo v omrežju NEO, zaradi česar je NEO skladen s predpisi.

Platforma je odporna na kvantne računalnike.

✅ NEO je sodeloval z nekaterimi velikimi imeni, kot sta Microsoft in Alibaba.

Proti naložbam v NEO:

❌ Kovanec se sooča z močno konkurenco družbe Ethereum, ki ima ogromno bazo uporabnikov.

❌ Napetosti s kitajsko vlado lahko vplivajo na cene.

❌ Število knjigovodskih vozlišč je zelo majhno, moč pa je skoncentrirana s peščico knjigovodic

Concerns Obstajajo pomisleki glede decentralizacije kriptovalute, saj imajo razvijalci dober znesek žetonov.

Vlagajte v NEO z eToro

vlaganje v NEO

Mnogi strokovnjaki in analitiki kažejo na svetlo prihodnost NEO, večina napovedi pa je pozitivnih. Če razmišljate o vlaganju v NEO, je to morda pravi čas. Napovedi o cenah NEO zgoraj so optimistične in naložbe v NEO bi bile v bližnji prihodnosti resnično donosne.

Če iščete platformo za trgovanje, potem ne iščite več. eToro je ena največjih trgovskih platform na trgu. eToro zaračunava nominalne provizije in ponuja obilo funkcij, ki so primerne tako za strokovnjake kot za nove trgovce.

eToro – najboljši posrednik za nakup NEO

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

 • NEO je vzletel leta 2014, vendar sta se ustanovitelja Da Hongfei in Erik Zhang odločila, da bosta nekaj drastično spremenila in platformo popolnoma preimenovala leta 2017.
 • Končni cilj omrežja je ustvarjanje pametnega gospodarstva.
 • Je prvo kitajsko omrežje blokovnih verig in tudi prvo, ki ga odobri vlada.
 • Omrežje NEO je podobno omrežju kraljice kriptovalut – Ethereum.
 • NEO je dobro znana kriptografija in je na 23. mestu.
 • Provizije za transakcijo niso obvezne.
 • Dvostopenjski sistem žetonov NEO močno poveča prilagodljivost omrežja
 • NEO je predstavil nov mehanizem soglasja, imenovan Delegirana bizantinska toleranca do napak.
 • NEO lahko v sekundi obdela 1.000 transakcij in cilja na 10.000.
 • Gibanje cene NEO so konkurenti NEO, kitajska vlada in omejena ponudba
 • Prihodnje napovedi večinoma kažejo na dvig cen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me