Kaj je Bitcoin in ali je vredno vlagati v Bitcoin leta 2021?

Vse, kar morate vedeti o vlaganju Bitcoinov v letu 2021

Kaj je Bitcoin in ali je vredno vlagati v Bitcoin leta 2021?

Če se boste potopili v svet kriptovalut in želite vedeti, kaj je Bitcoin, in če je vredno vlagati v Bitcoin leta 2021, nadaljujte z branjem.

Ker se svet kriptovalut nenehno spreminja, mi pri podjetju Trading Education smo tu, da vam pomagamo biti na tekočem s kripto naložbami v letu 2021.

Danes bomo predstavili Bitcoin in razložili, kako in zakaj je kralj trga kriptovalut. Poskusili bomo odgovoriti tudi na naslednja vprašanja – Kaj je Bitcoin? Je Bitcoin dobra naložba? ” in “Ali naj vlagam v Bitcoin leta 2021?”

Bitcoin pojasnjeno

Bitcoin! Ena najbolj priljubljenih besed na spletu; eden najbolj obravnavanih pojavov v svetu financ. Kaj pa je Bitcoin?

Bitcoin je prvi digitalni kovanec, ki ga je leta 2009 ustvaril enigmatični lik Satoshi Nakamoto. Kot rezultat finančne in stanovanjske krize leta 2008 je Nakamoto predlagal digitalno valuto, ki ljudem omogoča enostavno, hitro in z nižjimi stroški..

Eden najbolj privlačnih vidikov Bitcoina je decentralizirana narava – nobenih organov in nobenih dodge pristojbin.

Bitcoin vodi lastno verigo blokov, ki je zbirka blokov ali transakcij, s 100% enakim in preglednim dostopom.

Za dosego svojih ciljev se Bitcoin zanaša na močan mehanizem soglasja in kriptografijo, različna vozlišča ali računalnike ter rudarje. Od aprila 2020 je bilo po vsem svetu več kot 47.000 Bitcoin vozlišč.

bitocinska vozlišča

Bitcoin je bil izdan leta 2009 in v dobrem desetletju je postal eno najbolj priljubljenih in s katerimi se trguje.

Glavna kratica Bitcoin kot valute je BTC. Kljub svoji nestanovitnosti – Bitcoin je privlačna naložbena možnost.

Morda vas zanima, da ponavadi, ko govorimo o Bitcoinu kot platformi, prvo črko napisamo z veliko začetnico, medtem ko lahko govorimo o dejanski valuti bitcoin, lahko uporabimo majhno črko.

Bi radi investirali Bitcoin?

Kako deluje Bitcoin?

Vedeti, kdaj vemo, kaj je Bitcoin, raziščimo, kako deluje in ali je vredno vlagati v Bitcoin leta 2021.

Kot je navedeno zgoraj, je Bitcoin inovativen peer-to-peer tehnologija, ki temelji na posebnih pravilih, vozliščih in rudarjih. Rudarji so dejanski ljudje, ki obdelujejo vse Bitcoin transakcije in zagotavljajo preglednost in varnost. Rudarstvo bitcoinov je tudi postopek sproščanja novih kovancev v obtok.

Seveda so rudarji za ohranitev sistema nagrajeni. Upoštevajte, da se ta nagrada prepolovi vsaka štiri leta; zadnja razpolovitev je bila maja 2020.

Pomembno je tudi vedeti, da za razliko od fiat valut, Bitcoin ima omejeno ponudbo 21 milijonov kovancev, zaradi česar je Bitcoin želena naložba.

Medtem ko je Bitcoin iz peer-to-peer platforme prerasel v globalni pojav in hranilnik vrednosti, je resnica, da so Bitcoin transakcije počasne in rudarstvo vzame veliko moči. Verjeli ali ne, transakcija Bitcoin lahko traja do 10 minut.

Zanimivo je, da je bil Bitcoin Cash zaradi počasnih časov obdelave ustvarjen za pospešitev transakcij. Bitcoin Cash je vilica Bitcoina, ki je pridobila podporo številnih velikih vlagateljev v Bitcoin (simbol oznake je BCH).

Kljub temu vam ni treba biti rudar ali kripto kralj, da bi uvideli potencial Bitcoina v finančnem svetu. Čeprav je Bitcoin sredstvo, ki se razlikuje od drugih naložbenih možnosti (na primer delnic), je vlaganje v Bitcoin zagotovo v porastu.

Ali je vredno vlagati v Bitcoin leta 2021?

Bitcoin je svet vlaganja spremenil do točke brez donosa. Kot lahko vidimo, sta njegova narava in način obdelave transakcij fascinantna. Ni presenečenje Bitcoin je največji kripto s tržno kapitalizacijo od 254.620.631.806 USD v času pisanja.

Če se sprašujete, ali je vredno vlagati v Bitcoin leta 2021, poiščimo več v njegovi zgodovini. Zaradi svoje revolucionarne narave je Bitcoin spremenil način razmišljanja o vlaganju in denarju na splošno. Bitcoin je privedel tudi do številnih digitalnih alternativ ali altcoinov, kot so Ethereum, Litecoin in Tether.

Bitcoin je zelo likviden in ga pogosto obravnavamo kot varno zatočišče. Pravzaprav, nekateri strokovnjaki menijo, da lahko Bitcoin presega zlato. Vlaganje v Bitcoin je vredno, saj lahko trgovcem pomaga pri diverzifikaciji portfelja in varovanju pred inflacijo. Strokovnjak Paul Tudor Jones je na primer eden izmed finančnih gurujev, ki verjame, da je Bitcoin odlično varovanje pred inflacijo, tako kot zlato v 70-ih.

Od kratkoročnega do srednje- in dolgoročnega vlaganja je Bitcoin priljubljena izbira med trgovci in navdušenci nad verigami blokov. Če pogledamo nazaj na leto 2019, je Bitcoin sredi leta 2019 zabeležil 300-odstotno donosnost naložbe (ROI). Kljub svoji razgibani zgodovini in nihanju cen je Bitcoin uspel preživeti medvedji trg, ki ga je sprožila nenehna pandemija.

Če se osredotočimo na analizo razpoloženja Bitcoin, bomo videli, da je razpoloženje okoli te kriptografije visoko, zlasti med pandemijo COVID-19.

Kot poroča Trgovanje z zveri, do oktobra 2021 lahko Bitcoin doseže največ 15.121.582 USD in najmanj 10.282.676 USD.

Hkrati vlaganje v Bitcoin leta 2021 prinaša številna tveganja in negotovosti, zato se samo vi odločite, ali se Bitcoin vlaga v letu 2020 splača.

Koliko bo Bitcoin vreden čez 5 let?

Če se sprašujete, ali je Bitcoin dobra naložba leta 2021, morda tudi vi želite vedeti, koliko bo Bitcoin vreden čez pet let.

Kot smo že omenili, so kripto-datoteke zelo nestanovitne in nihče ne ve, koliko bo Bitcoin vreden v prihodnosti.

Če se ozremo nazaj, je Bitcoin doživel številne vzpone in padce. Verjemi ali ne, prvi trgovan Bitcoin je bil vreden 0,003 USD. Zdaj se trguje po 13.742,24 USD, tako da lahko tisti, ki so Bitcoin kupili v zgodnjih dneh, uživajo donosnost naložbe več kot 100.000.000%.

Kljub svoji nestanovitnosti mnogi strokovnjaki menijo, da ima Bitcoin pozitivno prihodnost, in trdijo, da se bo njegova vrednost v naslednjih nekaj letih povečala.

Na primer, vlagatelj Tim Draper verjame, da se bo do leta 2023 vrednost Bitcoina znatno povečala: “250.000 USD pomeni, da bi imel Bitcoin takrat približno 5-odstotni tržni delež v svetu valut, in mislim, da bi morda podcenjeval moč Bitcoinov.”

Strokovnjak Max Keizer pa je dejal: »Uradno dvigujem svoj cilj za Bitcoin – in to napoved sem prvič podal, ko je znašal 1 dolar, rekel sem, da bi to lahko znašalo 100 000 dolarjev – prvič dvigujem svoj uradni cilj čas v osmih letih, dvignem na 400.000 USD. ”

Čeprav obstaja veliko dejavnikov, ki vplivajo na Bitcoin in njegovo ceno, kot so povpraševanje in ponudba, tehnologija in razpoloženje, je nekaj gotovo: Bitcoin je tu, da ostane in spremeni svet naložb daleč po letu 2021.

Bi moral kupiti Bitcoin?

Medtem ko je Bitcoin ena izmed najbolj trgovanih kriptovalut, s katero lahko potencialno postanete milijonar, to še ne pomeni, da bi morali kupiti Bitcoin.

Tudi če svoje prihodnje napovedi temeljimo na preteklem delovanju in domnevamo, da je Bitcoin vredno vlagati leta 2021, bi morali sami raziskati in pojasniti svoje finančne cilje. Vas zanima trgovanje s kripto dnevi ali hodling? Ali želite trgovati s CFD-ji ali imeti Bitcoin? Šele potem, ko si postavite jasne in realne cilje, lahko začnete in vlagate v Bitcoin.

Ne glede na to, ali se odločite za naložbo v Bitcoin ali druge kriptosklade in sredstva, ne pozabite, da naložbe prinašajo velika tveganja in neznanke. Brez ustrezne strategije upravljanja tveganj in pripravljenosti, da prevzamejo izgube, lahko trgovci doživijo finančno in čustveno katastrofo.

Dejansko po podatkih 90% začetnikov, ki ne vlagajo v izobraževanje, izgubi denar in v prvem letu vlaganja neha. Zato nikoli ne podcenjujte pomena obvladovanja tveganj in psihologije trgovanja. Nikoli ne trgujte iz pohlepa ali maščevanja in se naučite nadzorovati svoja čustva in stres, da si utirate pot do uspeha pri kripto naložbah.

Kdo bi moral razmisliti o uvrstitvi Bitcoina v svoje portfelje?

Glede na dejstvo, da jih je več kot 54 milijonov digitalnih denarnic ni dvoma, da je kripto naložba priljubljena po vsem svetu. Tisti, ki so pripravljeni tvegati in vlagati v Bitcoin leta 2021, lahko potencialno ustvarijo dobiček.

Bitcoin je odlična naložbena možnost za dnevne trgovce, ki želijo v enem trgovalnem dnevu zaslužiti z nihanji visokih cen in več poslov..

Bitcoin je tudi odlična možnost za srednje- in dolgoročne vlagatelje, ki želijo kupovati in držati kripto, dokler se ne pojavi dobra priložnost.

Bitcoin je dober tudi za kripto navdušence, ki verjamejo v prihodnost decentraliziranih finančnih sistemov.

Si eden izmed njih?

Pripravljen za potop Trgovanje z bitcoini?

Končne besede

Ali je vredno vlagati v Bitcoin leta 2020?

Čeprav se sami odločite, ali boste vlagali v Bitcoin, ne pozabimo, da ima Bitcoin – prvi digitalni kovanec, ki je navdihnil na tisoče kripto projektov – številne slabosti.

Glavna prednost Bitcoina pred drugimi kriptovalutami je njegova likvidnost. Omeniti velja, da naokoli 15.174 podjetij po vsem svetu sprejema Bitcoin. Vendar se uporabnikom ni treba zanašati na to; z več kot 5.041 bankomatov za bitcoin obstaja po vsem svetu, lahko zlahka prenesete Bitcoin v fiat denar in obratno.

Tržna kapitalizacija Bitcoina je več kot 254.620.631.806 USD, kar jasno kaže, da je Bitcoin najbolj priljubljen in s katerim se trguje..

Bistvo je, da morate pred vlaganjem v Bitcoin ali druga sredstva vedno opraviti lastne raziskave. Prepričajte se, da natančno preučite vse dejavnike, ki vplivajo na ceno Bitcoina, preden se odločite, ali boste vlagali v Bitcoin (BTC) ali ne..

Ključne točke

  • Bitcoin je prva kriptovaluta, ki je kdajkoli navdihnila ustvarjanje tisočev altcoinov in kripto projektov.
  • Kljub visoki volatilnosti, mnogi strokovnjaki pravijo, da je vlaganje v Bitcoin leta 2021 vredno in verjamejo v njegovo pozitivno prihodnost.
  • Naložba v Bitcoin ni tvegana dejavnost, zato je za uspeh treba vlagati v pravilno izobraževanje o trgovanju, obvladovanje tveganj in samokontrolo..

eToro – najboljša borza kriptovalut za vlagatelje in trgovce

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v tej panogi – priporočamo, da jih preizkusite.

Zdaj veste, kaj je Bitcoin in zakaj je vredno vlagati v Bitcoin leta 2021. Če se počutite navdihnjeni za vlaganje v Bitcoin ali če je ta članek podal nekaj vpogleda v vaše obstoječe znanje o trgovanju, boste morda z veseljem vedeli, da eToro ponuja možnost trgovanja s sredstvi Crypto in CFD-ji do največ 90+ kriptovalut.

Ali menite, da je vredno vlagati v Bitcoin leta 2021??

Upamo, da bo ta članek o Kaj je Bitcoin in ali je vredno vlagati v Bitcoin leta 2021? Vse, kar morate vedeti o vlaganju Bitcoinov v letu 2021 je bil koristen. Če razmišljate o dodajanju Bitcoin BTC v svoj portfelj in želite izvedeti odgovor na vprašanje „ali je Bitcoin dobra naložba“, ni boljšega mesta za začetek, kot če držite korak s trendi in napovedmi kriptovalut..

Preberi več:

Napoved napovedi cene Bitcoinov: Koliko bo Bitcoin vreden leta 2021 in pozneje?

Katerih 10 kriptovalut za vlaganje v letu 2021?

15 najboljših kriptovalut, ki jih lahko kupite ta mesec

15 razlogov za vlaganje v kriptovalute

Najbolj priljubljene kriptovalute v Veliki Britaniji

Najboljše kriptovalute za vlaganje v Avstralijo leta 2021

Kako trgovati s kriptovaluto s 100 dolarji

Najpomembnejše kriptovalute, razen Bitcoinov

Najbolj priljubljene kriptovalute v ZDA

Pogosta vprašanja

Kaj je Bitcoin v preprostih izrazih?

Bitcoin je digitalna platforma, ki ljudem omogoča pošiljanje virtualnega denarja prek interneta, ne da bi se zanašali na banke in finančne organe. Transakcije se beležijo v verigi blokov (ali verigi transakcij), tako da jih lahko vsi vidijo pregledno in pravočasno. Dobra novica je, da lahko denar ne samo pošiljate ali prejemate po vsem svetu, temveč lahko vlagate tudi v Bitcoin.

Ali je zakonito vlagati v Bitcoin?

Čeprav naložbe v kriptovalute naraščajo, je resnica, da njihov status ni zelo jasen in predpisi o kripto trgovanju po vsem svetu še vedno dohitevajo tehnologijo veriženja blokov. Preden naložite v Bitcoin, se torej prepričajte, da ste seznanjeni s kripto predpisi in obdavčitvijo, ki veljajo za državo, v kateri imate sedež.

Kako začnem vlagati v Bitcoin?

Enostavno je začeti vlagati v Bitcoin. Vse, kar morate storiti, je, da izberete zanesljivo platformo z naprednimi orodji za trgovanje, odprete in financirate svoj račun ter začnete svojo naložbeno pot. Preveri eToro ki vam omogoča, da kupujete in prodajate Bitcoin ter trgujete s CFD-ji več kot 90 kripto parov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me