Kaj je Cardano? Priročnik za začetnike o Cardanu in nasveti za vlaganje v ADA

Cardano in njegova domača kriptovaluta ADA sta pred kratkim dobila večjo pozornost kot eno od vedno večjih število verig dokazov o deležu, ki se gradijo v kripto okolju. Projekt Cardano opredeljuje svoj protokol kot “verigo verig tretje generacije”, ki naj bi omogočila pametne pogodbe s prihodnjimi aplikacijami za nadzor kakovosti in upravljanje dobavne verige..

Na trgu je na tisoče različnih blockchain podvigov, izbira vrednih alternativ pa je za nenavadnega udeleženca lahko izziv. Cardano je postal eno najmočnejših blokovskih sredstev v industriji kriptovalut, na kar opozarja vlagatelje, razvijalce in inovatorje. Oglejmo si vse, kar morate vedeti o Cardanu.

Kaj je Cardano?

Cardano je odprtokodni okvir blockchain, zgrajen v plasteh za zagon finančnih aplikacij, ki jih po vsem svetu uporabljajo podjetja, stranke in vlade. Uporablja se lahko za digitalno pošiljanje in prejemanje denarja, kar zagotavlja hitre, neposredne transakcije, ki so bile kriptografsko zavarovane.

Projekt vključuje večplastno rast, ki predani skupini programerjev in razvijalcev z mehkimi vilicami omogoča hitro upravljanje in posodobitev verige blokov. ADA pomeni žeton.

Blokovna veriga Cardano omogoča posameznikom z zanemarljivimi plačili, da sestavijo pametne pogodbe, ustvarijo decentralizirane aplikacije in protokole ter takoj oddajo in prejmejo sredstva. Kot več drugih žetonov se tudi pripomoček Cardano ADA uporablja kot stikalo vrednosti. Toda s svojo funkcionalnostjo se razlikuje od drugih kriptovalut.

Poleg tega sodelujoči uporabniki za sodelovanje v varnostni službi prejmejo tudi kovance ADA. Imetniki ADA na primer s svojimi kovanci glasujejo o izboljšavah ali dopolnitvah protokola in tako sodelujejo pri njegovem razvoju.

Kje se je vse začelo?

Projekt Cardano se je začel leta 2015 z namenom razviti verigo blokov, osredotočeno na dobro analizo znanosti in najboljše prakse v industriji. Charles Hoskinson, eden od soustanoviteljev Ethereuma in močan vernik v transformatorske sile kriptovalut finančnega sistema, je bil vodilna sila. Projekt je leta 2017 z ICO zbral več kot 60 milijonov dolarjev.

Cardano pogosto imenujejo “japonski ethereum”, saj je velik znesek, če njegovi vlagatelji prihajajo z Japonske, poleg tega pa obstaja tudi organizacija, ki financira uvedbo Cardano, EMURGO. Za popolno uvedbo blokovne verige Cardano je predvidenih pet faz (ali “era”, kot jih imenujejo): Byron, Shelly, Goguen, Basho in Voltaire. Nova zbirka funkcionalnosti se uporablja za verigo blokov na vsaki točki. Pred kratkim uvedena Shelleyjeva faza bi na primer vključevala sistem nagrajevanja za vložke in zmožnost prenosa kriptovalut ADA Cardano.

Tri ločene organizacije vodijo rast Cardano. Švicarska fundacija Cardano je odgovorna za nadzor nad ustvarjanjem in gradnjo kulture Cardano. Blockchain in orodja za njegovo izvajanje je razvil Input Output Hong Kong (IOHK). EMURGO je profitna organizacija, ki promovira industrijsko programsko opremo Cardano.

Skeptiki na Cardanu

Omejitve Cardano vključujejo dejstvo, da veriga blokov še vedno napreduje. Povečati mora svoje pomisleke glede razširljivosti, saj lahko obravnava samo 257 transakcij na sekundo (TPS). Ima tudi težave z uradno sinhronizacijo denarnice in dostopom do omrežja. Dvojna poraba ali 51-odstotni napad je še ena skrb, kadar obstaja tudi možnost, da lahko vhodni odobritelji odobrijo isto zbirko transakcij dveh ločenih predstavnikov igralnih avtomatov..

Zakaj vlagati v Cardano?

Obstaja veliko novih ugodnosti, ki se povezujejo s Cardano. Številne spremenljivke so odvisne od cene vsake digitalne valute. Najbolje je poznati spremenljivke, ki vodijo njegovo vrednotenje, ali objektivno obravnavati, ali je žeton ADA vreden vlaganja.

5 razlogov, zakaj bi morali vlagati v Cardano:

1. Decentralizirano omrežje

Cardanova veriga blokov je, tako kot najboljše kriptovalute, tudi decentralizirana, kar zagotavlja, da noben organ nima prevelikega nadzora nad načinom zaščite in potrditve transakcij. To odpravlja potrebo po tretjih osebah, kot so banke ali vlade.

2. Preprosto prilagodljiv

V primerjavi z drugo tehnologijo veriženja blokov je veliko bolj prilagodljiva. Na primer, da se na primer pritožite na več strank, se lahko spremeni ena sama pametna pogodba, da se zagotovi doslednost vseh zainteresiranih strani.

3. Partnerstva z regulatorji, ki zagotavljajo varnost

Ne gre za poskus motečega, temveč za inovatorja. Njegov namen je delovati v okviru regionalne zakonodaje, pri čemer ohranja največjo možno skladnost in končnemu uporabniku omogoča enostavno.

4. Večplastna veriga blokov

Za generiranje žetonov in pametne pogodbe ima dva različna veriga blokov, kar zagotavlja, da lahko omrežje nadgradi z mehkimi vilicami, ne da bi druga komponenta povzročala motnje.

5. Okrepljena ekonomska svoboda

Cilj je združiti udobje strank in izvrševanje predpisov v poenostavljen pristop, ki bo milijonom ljudi, ki nimajo dostopa do običajnih ponudnikov, omogočil dostop do finančne neodvisnosti.

Med vsemi temi razlogi je tudi visoka stopnja varnosti pri vlaganju v Cardano. Skupina razvijalcev, ki so strokovnjaki na svojih področjih, jo oblikuje. Poleg tega obstajajo različne plasti žetonov ADA in pametnih pogodb, kot je navedeno zgoraj. To ponuja dodaten varnostni vmesnik. Kriptografsko preverjanje pristnosti pomeni, da ni mogoče vdreti v verigo blokov in preprečiti kakršnih koli kibernetskih groženj, ki bi lahko kršile njeno verodostojnost in razkrile uporabniške podatke.

napoved cen kardano

Cardano (Cardano) 2023-2025 napoved cene Vir: Prime XBT

Cardano je svojo najvišjo ceno v višini 1,33 USD dosegel 4. januarja 2018. Nato se je vrednost Cardano počasi zniževala in dosegla 0,027 USD 15. decembra 2018. Po tem je 6. aprila 2019 cena nihala od 0,03 do 0,06 USD pred tem. dosegla je najvišjo točko 0,090 USD.

24. novembra 2019 je Cardano začel z 0,038 dolarja za en kovanec ADA s težnjo naraščati in dosegel 0,18 dolarja, približno leto kasneje, 29. decembra 2020.

Coin Switch pozitivno ocenjuje razvoj ADA, saj Cardano pridobiva vedno več sodelovanja, kar bi lahko pozitivno vplivalo na njegovo ceno.

Po navedbah Coin Switch bo Cardano do leta 2025 dosegel mejo 3 dolarje. Čeprav Cryptoground in Coinliker podpirata te napovedi, pričakujeta, da bo cena ADA leta 2025 dosegla 2 ali 3 USD, v skladu s tem.

Kako vlagati v Cardano?

V Cardano lahko enostavno vlagate preko ene od borz kriptovalut, saj je navedena na večini, saj gre za vidno kriptovaluto. Kripto izmenjave so morda imele senčen sloves na začetku kripto dobe, saj niso bile regulirane, zdaj pa so popolnoma varne. Če želite vlagati v Cardano, lahko to preprosto storite eToro saj je ena izmed najbolj priljubljenih platform po vsem svetu.

Pripravljen vlagati v ADA?

Nasveti pred vlaganjem v Cardano

1. Vzemite v roke kripto denarnico

Cardano ima za razliko od drugih velikih kriptovalut, kot sta Bitcoin in Ethereum, lastno denarnico za kriptovalute za ADA, imenovano Daedalus. Uporabniki ne dobijo le denarnice z Daedalusom, temveč vodijo celotno vozlišče blockchain, kar jim omogoča absolutni vzvod njihovih sredstev in možnost, da ohranijo odgovornost nad blockchainom Cardano.

Poleg tega Daedalus deluje kot edina denarnica, kjer lahko imetniki ADA sodelujejo v shemi vložka Cardano. Ker Cardano izvaja protokol PoS blockchain, kot je bilo omenjeno zgoraj, lahko imetniki žetonov v denarnici Daedalus zaslužijo spodbude bodisi za prenos ADA bodisi za upravljanje z zalogami. Če ne želite uporabljati Daedalusa, lahko med številnimi drugimi digitalnimi ali strojnimi izberete eno.

2. Poskusite, da bodo vaše začetne naložbe majhne

Po nekaj tednih poglobljenih raziskav se vam zdi, da o kripto naložbah veste skoraj vse. No, veliko boste morda vedeli, vendar to ne pomeni, da lahko zapravite na slepo. Kot pri vseh naložbah je tudi dvoumnost implicitna, pri naložbah v Cardano pa enaka.

Digitalna valuta se še naprej spreminja, zato morate stopiti previdno. Vključena so neverjetno velika tveganja, kar pomeni, da lahko bodisi dobite veliko bodisi izgubite celotno naložbo. Preden zvišate svojo porabo, najprej zapravite majhne vsote, da vidite, kako se stvari odvijajo.

3. Bodite potrpežljivi

Razen če ste nekdo, ki vas privlači dnevno trgovanje in vas privlači adrenalin hitrih menjalnic, je preudarno, če imate svoje kovance Cardano. Ta možnost je bolj izpostavljena tveganju, še posebej za začetnike, ki se jih boste želeli navaditi na trg. Olajšate si pričakovanje visokega povečanja vrednosti. Z ambicioznimi napovedmi za Cardano je vredno pridobiti kakršno koli vztrajanje pri višjih premijah.

4. Bodite obveščeni

Tipična napaka, ki jo storijo amaterski kripto-vlagatelji, je sprejemanje naložbenih odločitev, ki temeljijo izključno na ceni kovancev. V resnici vrednotenje kriptovalut velja le, če ste upoštevali obstoječo krožno ponudbo. Poskušajte se ne zanašati preveč na trenutno vrednotenje kovanca, če razmišljate o nakupu Cardano, in samo zapomnite si količino celotne tržne kapitalizacije, ki jo kupujete.

5. Za vaš Cardano lahko velja davčna zakonodaja

IRS je leta 2014 objavil obvestilo, v katerem je navedeno, da so kriptovalute lastnina in ne gotovina iz davčnih razlogov. Če ste zavrnili ali kupili ADA tako, da ste ga unovčili na borzi ali pridobili izdelke in storitve, potem je realizirana z (na primer nakupna cena ADA) večja od cene, za katero ste kupili kriptovaluto, boste dolžni davke. Za vse kratkoročne ali dolgoročne stopnje boste morda imeli kapitalsko ugodnost, ki je obdavčljiva. Pozorno spremljajte svoje operacije s kriptovalutami, da zagotovite, da ostanete na desni strani zakona.

Kot zaključek ima Cardano velike možnosti, da doseže enak delež kripto trga. Tako se za trgovce in nove udeležence, ki so pravkar dosegli kripto trg, nenehno usmerja navzgor in je odlična možnost. Hkrati je ADA za trgovce, ki želijo diverzificirati svoje naložbe, še naprej ena najboljših možnosti.

eToro – najboljši posrednik za nakup Cardano ADA

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

  • Cardano je odprtokodni okvir blockchain, zgrajen v plasteh za zagon finančnih aplikacij, ki jih po vsem svetu uporabljajo podjetja, stranke in vlade.
  • Projekt vključuje večplastno rast, ki predani skupini programerjev in razvijalcev z mehkimi vilicami hitro upravlja in posodablja verigo blokov.
  • Imetniki ADA lahko na svojih kovancih glasujejo o izboljšavah ali dopolnitvah protokola in tako sodelujejo pri njegovem razvoju.
  • Za popolno uvedbo verige Cardano je predvidenih pet faz: Byron, Shelly, Goguen, Basho in Voltaire.
  • Decentralizirano omrežje, močna partnerstva z regulatorji in večplastna veriga blokov so nekatere od številnih prednosti za Cardano.
  • Obstajajo različne plasti žetonov ADA in pametnih pogodb, ki ponujajo dodaten varnostni vmesnik.
  • Do leta 2025 se domneva, da bi Cardano lahko dosegel največ 3 dolarje.
  • Cardano ima svojo denarnico za kriptovalute za ADA, Daedalus.

Če razmišljate o vlaganju v Cardano, ne pozabite, da gre za neverjetno veliko stopnjo tveganja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me