Kaj je Litecoin in ali je vredno vlagati v LTC leta 2021?

Razloženo vlaganje Litecoin v letu 2021

Kaj je Litecoin in ali je vredno vlagati v Litecoin leta 2021?

Kaj je Litecoin (LTC)? Je bil LTC razumna naložba leta 2020 – mračno leto za vlagatelje in gospodarstva po vsem svetu? Ali je vredno vlagati v Litecoin leta 2021? Ali je LTC kriptovaluta, ki je tu, da ostane?

Danes bomo predstavili Litecoin. Poskusili bomo odgovoriti tudi na naslednja vprašanja – Kaj je Litecoin? Je LTC dobra naložba? ” in “Ali naj vlagam v Litecoin leta 2021?”

Torej, če želite izvedeti več o sektorju kriptovalut in nekaterih pomembnih igralcih, v katere je vredno vlagati, nadaljujte z branjem.

Kaj je Litecoin?

Litecoin je ena izmed najboljših kriptovalut po tržni kapitalizaciji, ki trenutno zaseda 5. mesto CoinMarketCap.

Litecoin je bil ustvarjen kot vilice Bitcoinov za izboljšanje težav z razširljivostjo in hitrostjo. Pravzaprav je Litecoin ena izmed najbolj priljubljenih vilic Bitcoina, ki naj bi na podlagi tehnične analize in preteklih podatkov ostala dolgo po letu 2021.

Natančneje, Litecoin je leta 2011 ustvaril nekdanji uslužbenec Googla Charlie Lee, kar je tudi dejavnik, ki daje Litecoinu občutek verodostojnosti. Lee je prepoznal potencial za kriptovaluto znotraj Bitcoina – takrat pionirskega sredstva -, vendar je želel denarne prenose in vsakodnevna plačila učinkoviteje ponuditi z večjimi bloki in nižjimi provizijami za transakcije..

Tako kot druge kriptovalute je tudi Litecoin decentralizirana platforma, kar pomeni, da je odpravljena potreba po posrednikih in centralnih bankah. Pravzaprav z več kot 5000 kriptovalutami, ki obstajajo, mnogi vlagatelji in navdušenci nad blockchain verjamejo, da je tehnologija blockchain prihodnost bančništva – pri čemer je Litecoin glavni igralec, ki ga je treba upoštevati!

Kaj je LTC?

LTC je simbol oznake Litecoin. Upoštevajte, da litecoinov ne kupujejo vlade, temveč jih pridobivajo in sproščajo v skladu z MIT / X11 lісеnѕеѕ.

Dobra novica je, da je ta priljubljeni kovanec mogoče najti na skoraj vsaki borzi in se uporablja za naložbe, trgovanje, nakup blaga in vsakdanje transakcije.

Poleg tega inovativne tehnologije, kot sta Lightning Network in Atomic Swaps, povečujejo takojšnje globalne finančne poravnave in trgovanje med verigami..

Za nove na področju kriptovalut in tehnologij veriženja blokov moramo to opozoriti Atomske zamenjave so opredeljene kot pametne pogodbe, ki omogočajo zamenjavo ene kriptovalute za drugo. The Lightning Network, po drugi strani pa je opredeljena kot tehnologija drugega sloja, ki uporablja mikroplačilne kanale za učinkovitejše transakcije.

Kako deluje Litecoin?

Litecoin je enakovredna kriptovaluta, ki deluje podobno kot Bitcoin. Kljub temu Litecoin ljudem omogoča pošiljanje nakazil in izvrševanje vsakodnevnih plačil preko meja hitro in z nizkimi transakcijskimi provizijami.

V primerjavi z Bitcoinom (pogosto velja za shrambo vrednosti), Litecoin je najprimernejša izbira za majhne nakupe, tehnologija Atomic Swap je glavni dejavnik, ki olajša nadaljnje čezmejne prenose.

Ko govorimo o Litecoinu in njegovih hitrih transakcijah ter nizkih stroških, moramo opozoriti, da lahko Litecoin obdeluje 56 transakcij na sekundo. Nasprotno pa lahko Bitcoin obdela samo 7 transakcij na sekundo.

Litecoin ponuja tudi majhne provizije v primerjavi z drugimi plačilnimi sistemi, kot je PayPal.

Kot je navedeno zgoraj, Litecoin se ne zanaša na centralne banke ali oblasti, zato Litecoinov ne izda vlada. Namesto tega se kopajo litecoin (LTC).

Za nove v kriptovalutnem sektorju in tehnologijah veriženja blokov moramo omeniti, da je rudarstvo opredeljeno kot postopek obdelave transakcij in ustvarjanja blokov podatkov, ki se dodajo v digitalno knjigo blokov verige.. Rudarstvo je dejanski postopek, ki odpravlja potrebo po tretjih osebah.

Na voljo je 84 kovancev, štirikrat večji od Bitcoina – s 66.032.586 litecoinov v obtoku (od 7. decembra 2020).

Dobra novica je, da Litecoin v primerjavi z Bitcoinom uporablja dostopnejši in energetsko učinkovitejši rudarski algoritem, imenovan Scrypt. Upoštevajte, da je Scrypt intenziven pomnilniški algoritem, ki zahteva zaporedne izračune. Biti bolj demokratičen in dostopen – preprečevanje, da bi integrirana vezja, specifična za aplikacije, monopolizirala rudarstvo – LTC rudarstvo lahko privabi več rudarjev in vlagateljev.

Druga večja razlika med Litecoinom in Bitcoinom je dejstvo, da Litecoin generira bloke vsake 2,5 minute, v nasprotju z 10 minutami za Bitcoin (z 12,5 Litecoinov, ustvarjenih na blok).

Kaj vse to pomeni v resničnih okoljih? Predstavljajte si, da želi Bob v Veliki Britaniji poslati nekaj denarja Sarah v Avstraliji. Če Bob odide v banko, bo njegovo nakazilo trajalo veliko časa, denarja in papirjev. Če se odloči za uporabo Litecoina, se lahko izogne ​​vsem tem; trajalo bo le 2,5 minute, da bo Sarah prejela sredstva. To je čas, ki je potreben rudarjem, da transakcijo preverijo kot zakonito.

Bi razmislili o vlaganju v Litecoin?

Ali je vredno vlagati v Litecoin leta 2021?

Glede na dejstvo, da je Litecoin po tržni kapitalizaciji peta največja kriptovaluta, se verjame, da se naložba v Litecoin leta 2021 splača.

Mnogi vlagatelji trdijo, da je Litecoin leta 2021 vredno razmisliti, in vztrajajo, da bi lahko njegova cena dolgoročno še rasla.

Podatki kažejo, da se zdi, da obstaja tudi nekaj pomembnega potenciala navzgor za LTC: dokler žeton še naprej prikazuje višje najnižje vrednosti na uro, bo tudi njegov bikovski nalet še naprej naraščal.

grafikon cen litecoin

Čeprav Litecoin trenutno trguje po ceni 84,57 dolarja s 24-urnim obsegom trgovanja v višini 3.413.410.775 dolarjev – kar se v resnici ne more primerjati z bitkoini – Litecoin ima nekaj pomembnega potenciala za rast.

Dejansko se je Litecoin od črnega četrtka 2020 povečal za več kot 70% in si je uspel opomoči od trenutne pandemije koronavirusa.

Poleg tega, ker ima Litecoin največ 84 milijonov ponudb, je zaradi pomanjkanja LTC varno pristanišče pred amortizacijo in inflacijo ter bi mu lahko pomagal, da postane zaloga vrednosti za dolgoročne vlagatelje, zlasti v turbulentnih gospodarskih časih.

Pri odločitvi za vlaganje v kriptovalute ne pozabite, da je lahko kripto naložba tvegana. Nikoli ne vlagajte več, kot si lahko privoščite izgubiti. To ne pomeni, da je vlaganje v dolgoročno dolgoročno naložbo leta 2021 slaba ideja: samo kaže, da je treba upoštevati razmerje med tveganjem in nagrado.

Koliko bo vreden Litecoin?

Ker ste eden najbolj kovanih kovancev v smislu tržne kapitalizacije, se lahko vprašate “Koliko bo vreden Litecoin?”

Kljub konsolidacijskemu procesu, s katerim se LTC srečuje v zadnjem času – s cenami, ki niso niti približno tako impresivne kot v času krizmanja kripto mehurčkov pred nekaj leti – pričakujemo bikovski trend. Strokovnjaki napovedujejo, da bo Litecoin v prihodnjih letih lahko dosegel nove višine.

Litecoin, kot je navedeno zgoraj, kaže višje padce ter pozitiven zagon in razpoloženje; kot kaže indikator MACD (Moving Average Convergence / Divergence), se lahko kmalu zgodi bikovski izbruh.

Če pride do tega bikovega izbruha, se lahko LTC močno poveča.

Po navedbah Capital je trenutna cena LTC privlačna vstopna točka za tiste, ki želijo LTC urejati v letu 2021 – z napovedmi cen Litecoin za leto 2021 med 87 in 107 USD, ki sta 0,382 in 0,5 stopnje podaljšanja Fibonaccija.

Po navedbah Cryptoground.com bo LTC do konca leta 2024 trgoval po 347,8 USD.

Dan Gambardello, ustanovitelj Crypto Capital Venture, pa trdi, da bo obstajal “Ogromen naboj do 1.000 $ +”.

Po nekaterih bolj ekstremnih napovedih, na primer tistih, ki jih ponuja PrimeXBT, lahko LTC do junija 2023 doseže 10.000 USD.

Skupina Crypto Research Report pa poziva, naj Litecoin leta 2025 doseže 1200 dolarjev in leta 2030 lahko doseže 2250 dolarjev.

Kaj bo vplivalo na LTC v letu 2021 in pozneje?

Čeprav napovedi cen ostajajo špekulativne, obstajajo različni dejavniki, ki vplivajo na naložbe v kriptovalute in LTC, vključno s tehnologijo, povpraševanjem in ponudbo, predpisi in tržnim razpoloženjem..

Eden najvplivnejših dejavnikov je odnos Litecoina do Bitcoina. Pravzaprav je LTC – eden prvih kriptos, ki je vključil SegWit – pogosto preizkuševališče za BTC.

Tu moramo opozoriti, da je SegWith tehnologija, katere cilj je razdeliti transakcije na dva segmenta in dodati odklepni podpis kot drugo strukturo, da bi izboljšali učinkovitost.

Torej, če vlagatelji stavijo na tehnološko zasnovano prihodnost Litecoina, se lahko cene še povečajo in celo pomagajo, da LTC na koncu postane eden glavnih premierjev.

Kot primer, številne finančne institucije so že sprejele dolgoročna dolgoročna poročila. Fundacija Litecoin je pridobila 9,9% nemške banke WEG pomagati LTC, da postane del običajnega bančništva in tako premosti vrzel med kripto in tradicionalnimi financami.

Gaming gigant Atari je maja 2020 sodeloval tudi z LTC. In kot vemo, je tehnologija veriženja blokov prihodnost iger na srečo.!

Poleg tega je Litecoin zdaj mogoče pošiljati in prejemati prek WhatsAppa z botom Lite.IM, ki lahko poveča množično sprejemanje.

Upoštevajte, da čeprav so bile kriptovalute uporabljene v temnem spletu, so zdaj vse bolj legitimne in legalne trgovine sprejemajo Litecoin kot zakonito plačilno sredstvo.

Naj vlagam v LTC?

vlaganje v litecoin

Z različnimi prednostmi LTC pred BTC, kot so krajši čas generiranja blokov, pomanjkanje digitalnih vsebin in nizke transakcijske provizije (znižane z 0,001 na 0,0001 LTC / kb), vlaganje v Litecoin je lahko dobra naložba za vas.

Kljub temu so kripto sistemi zelo nestanovitni in vlaganje v LTC je lahko tvegano, zlasti v času pretresov. Poleg tega vedno obstaja nevarnost velikega piratstva denarnic, zato lahko tvegate vse svoje LTC, ne da bi jih lahko vrnili.

Ampak tukaj je pika na i: vlaganje v LTC ni treba zapletati. Vse, kar morate storiti, je, da opravite lastno raziskavo in se sami odločite, če bodo nagrade odtehtale morebitna tveganja.

Čeprav nihče ne ve, kako si bo svetovno gospodarstvo opomoglo od pandemije, lahko vlaganje v dolgoročno dolgoročno prihodnost v prihodnjih letih prinaša visoke donose. Verjeli ali ne, glede na statistiko je Litecoin 18. decembra 2017 dosegel 360,93 USD, kar je neverjetno povečanje za več kot 8200% v primerjavi s svojo ceno 4,40 USD leta 2016.

Kdo bi moral razmisliti o dodajanju Litecoina v svoje portfelje leta 2021?

Zaradi potenciala LTC kot naložbe v letu 2021 je vedno več začetnikov in izkušenih vlagateljev pripravljenih dodati Litecoin v svoje portfelje.

Pravzaprav po podatkih, Litecoin ima več kot 100.000 aktivnih naslovov, z več kot 40.000 transakcijami vsakih 24 ur.

Naložba v LTC je odlična možnost za:

 • Trgovci s kriptovalutami na dan: Z velikim 24-urnim obsegom trgovanja je LTC zaželeno sredstvo med trgovci z dnevi kriptovalut, ki kratkoročno verjamejo v LTC.
 • Kripto vlagatelji: Na podlagi dolgoročnega potenciala Litecoina je vlaganje v LTC privlačna možnost za vlagatelje in celo kripto kite.
 • Forex trgovci: Glede na vpliv pandemije koronavirusa na gospodarstva in fiatne valute se lahko mnogi forex trgovci obrnejo na vlaganje v LTC, ker kriptovalute pogosto veljajo za varno zatočišče v času gospodarskih pretresov..
 • Blockchain navdušenci: LTC je s svojo močno razvojno skupino naklonjen številnim navdušencem blockchain, ki verjamejo, da lahko uporaba tehnologije blockchain preoblikuje prihodnost decentraliziranih financ.
 • Finančne institucije in trgovci: Kot je navedeno zgoraj, vedno več velikih institucij in trgovcev sodeluje z Litecoinom, da bi premostilo vrzel med kriptovalutami in realnimi nastavitvami.

Nenazadnje je naložba v LTC pameten način za diverzifikacijo vašega portfelja, kar je odlična tehnika za zmanjšanje finančnih tveganj z vlaganjem v različna sredstva.

Pripravljen vlagati v Litecoin?

Ali je vredno vlagati leta 2021? | Končne besede

S svojo impresivno tehnologijo, očitnim odnosom do Bitcoina in potencialom rasti lahko sklepamo, da je LTC tu, da ostane še dolgo po letu 2021.

Čeprav se morate sami odločiti, ali boste leta 2021 vlagali v LTC, ne pozabimo, da nekateri strokovnjaki menijo, da lahko doseže nove višine in v bližnji prihodnosti celo dosegel 10.000 USD.

Zdaj, ko veste več o LTC, se lahko sami odločite, ali se naložba v LTC splača.

eToro – Kupite LTC z 0% provizije

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

 • Po poročanju CoinMarketCap je Litecoin eden najboljših 10 kriptosov po tržni kapitalizaciji.
 • Litecoin je decentralizirano omrežje peer-to-peer, ki omogoča izvajanje čezmejnih transakcij in vsakodnevnih nakupov.
 • LTC je simbol oznake Litecoin.
 • Ena LTC trenutno trguje po ceni 84,57 USD.
 • Na podlagi tehničnih in temeljnih analiznih podatkov lahko LTC postane donosna naložba daleč po letu 2021.
 • Številni strokovnjaki verjamejo, da bo LTC še naprej naraščal in v prihodnjih letih dosegel celo 10.000 USD.
 • Njegova povezanost z BTC, močan razvoj in pomanjkanje digitalne tehnologije omogočajo, da je Litecoin privlačna naložba za dnevne trgovce, vlagatelje, vsakodnevne uporabnike in navdušence nad blockchainom..

Če ste uživali v našem članku Kaj je Litecoin (LTC) & Ali je vredno vlagati v Litecoin leta 2021, prosimo, delite ga z vsemi, ki jih zanimajo naložbe v kriptovalute in trgovanje z altcoin.

Pogosta vprašanja

Ali je pametno vlagati v Litecoin?

Ja, strokovnjaki trdijo, da je zdaj pametno vlagati v Litecoin. Na podlagi različnih tehničnih signalov in osnov bo Litecoin vstopil v bikovski trend. Glede na precejšen donosnost naložbe, ki bi jo v prihodnjih letih lahko ustvaril Litecoin, je izpostavljenost vlaganju v LTC pametna. Kljub temu nikoli ne podcenjujte nestanovitnosti kripto trga.

Bi bil Litecoin lahko boljša naložba kot Bitcoin leta 2021?

Čeprav se Litecoin pogosto primerja z Bitcoinom, ima Litecoin v tehničnem smislu hitrejši čas transakcij in nižje provizije za nakup in prodajo LTC, kar lahko pomeni boljšo naložbo v letu 2021. Vendar je Bitcoin še vedno na prvem mestu po sprejetju in tržni omejitvi, z analitiki, ki trdijo, da bi lahko BTC leta 2021 dosegel 50 tisoč dolarjev.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me