Kaj je najhitreje rastoča kriptovaluta na svetu?

Najhitreje rastoča kriptovaluta na svetu je Bitcoin

Bitcoin je trenutno najhitreje rastoča kriptovaluta na svetu. Bitcoin, ki ga je leta 2009 ustvaril Satoshi Nakamoto, je največja kriptovaluta na svetovni ravni s tržno kapitalizacijo in najbolj priljubljena, ki se drži te razlike že od samega začetka.

Bitcoin je digitalna valuta. Ustvarjen je in shranjen digitalno v računalnikih po vsem svetu. Za razliko od tradicionalnih valut je Bitcoin decentralizirana valuta, ki uporabnikom omogoča popoln nadzor nad njihovimi transakcijami in digitalnimi sredstvi. Transakcije v Bitcoin omrežju se beležijo v knjigi, imenovani blockchain.

Blockchain je javna knjiga, kar pomeni, da so vse transakcije javno dostopne in jih uporabniki mreže pregledajo. To zagotavlja preglednost in varnost omrežja, ker če so zapisi javno dostopni, postane skoraj nemogoče izvesti prevare, kot je dvojna poraba. Uporabniki omrežja lahko vidijo, koliko ima bitcoin denarnice. Vendar uporabnika ne morejo izslediti prek bitcoin naslova.

Transakcije v Bitcoin omrežju rudarji preverijo in nato dodajo v verigo blokov. Za svoje delo so nagrajeni s provizijami za transakcije in novimi bitcoini. Trenutna nagrada za rudarje znaša 6,25 BTC in se prepolovi na vsakih 210.000 izkopanih blokov.

Torej, kako deluje Bitcoin?

Delovanje Bitcoina je lažje razumeti, ko ste razumeli nekaj konceptov.

  • Blockchain: Tehnologija Blockchain je jedro, na katerem temeljijo kriptovalute, kot je Bitcoin. Blockchain je javna knjiga. Vsaka transakcija v Bitcoin omrežju se shrani v knjigo in ustvari trajni zapis vseh transakcij.
  • Zasebni in javni ključi: Bitcoin denarnice vsebujejo zasebni in javni ključ. Ti ključi omogočajo uporabnikom, da začnejo in digitalno podpišejo transakcijo.
  • Rudarji: Rudarji so člani skupnosti Bitcoin. Vse transakcije preverijo z zmogljivimi računalniki, preden jih dodajo v verigo blokov.

Ker je veriga blokov javna knjiga, so podrobnosti o vseh transakcijah, izvedenih v Bitcoin omrežju, na voljo javnosti. Transakcije rudarji preverijo in nato dodajo v verigo blokov. Transakcije se preverjajo tudi prek uporabniških denarnic, ki lahko transakcije preverijo z zaščitenimi digitalnimi podpisi. Vsak blok traja približno deset minut.

Preberite več: Kaj je Bitcoin? Vodnik za začetnike

Kako varen je Bitcoin?

Bitcoin je ena najvarnejših kriptovalut na trgu.

  • Bitcoin je šifriran in uporablja tehnologijo blockchain, ki pomaga zaščititi vse transakcije v Bitcoin omrežju.
  • Transakcije se beležijo na verigi blokov. Transakcije so odprte za nadzor, kar zagotavlja popolno preglednost sistema in povečuje varnost, tako da ne pride do goljufij, kot je dvojna poraba.
  • Bitcoin je decentraliziran, kar pomeni, da nima vpliva nobenega osrednjega organa ali vlade. Posamezniki in podjetja, ki uporabljajo Bitcoin omrežje, postanejo del velike, decentralizirane mreže. Druga prednost uporabe decentraliziranega omrežja je, da če del omrežja propade, je omrežje še vedno funkcionalno in še vedno lahko potekajo transakcije.

Kaj pa Bitcoin transakcije?

Transakcije v Bitcoin omrežju so shranjene v javni knjigi, dostopni vsem, ki želijo natančno pregledati evidence. Bitcoin denarnica uporablja zasebni ključ. Transakcije je mogoče podpisati in do njih dostopati samo z zasebnim ključem. Zasebni ključ se uporablja za dokazovanje, da transakcija izvira od lastnika denarnice.

Preberite tudi: Analiza cene Bitcoinov za leto 2021

Katere so prednosti Bitcoinov?

Bitcoin ima več prednosti, ki jih nimajo tradicionalne valute in plačilni sistemi. Nekatere prednosti so:

✅ Avtonomija:

Bitcoin je priljubljen zaradi avtonomije, ki jo daje uporabnikom. Uporabnikom omogoča popoln nadzor nad svojim denarjem in načinom porabe.

Decentralizacija:

Bitcoin je decentralizirana kriptovaluta. To pomeni, da ni pod vplivom centralne oblasti ali vlade ali ga ne ureja, zaradi česar je imun pred regulacijo ali manipulacijo tretjih oseb.

✅ Hitra plačila:

Zaključevanje transakcij z bitcoini traja le nekaj minut, za razliko od transakcij, opravljenih prek bank, ki jih je treba obdelati od nekaj ur do nekaj dni.

Neugledno:

Ko je bitcoin transakcija končana, je ni mogoče razveljaviti, razen če prejemnik stornira transakcijo. To zagotavlja prejem plačila.

Katere so slabosti Bitcoina?

Bitcoin ima tudi nekaj slabosti. Nekatere slabosti so

Prevare:

Zaradi priljubljenosti Bitcoina je ranljiv za prevare, kot so prevare, Ponzijeve sheme in napadi vdorov.

Hlapnost:

Bitcoin je nestanovitna kriptovaluta in ob pogledu na zgodovino Bitcoina je videl nekaj obdobij izjemne nestanovitnosti. Nestanovitnost je koristna za kratkoročno trgovanje, vendar ni primerna za dolgoročno trgovanje.

Kaj povečuje ceno Bitcoina?

Bitcoin je najhitreje rastoča kriptovaluta na svetu. Leta 2020 in začetku leta 2021 se je Bitcoin povzpel na rekordne cene. Poglejmo, kaj je v ozadju povišanja cene Bitcoina.

1. Rastoči institucionalni interes:

Od začetka leta 2020 se je povečalo institucionalno zanimanje za Bitcoin. Ta dejavnik bo imel pomembno vlogo pri zvišanju cene Bitcoinov. Vse več institucij se osredotoča na uporabo Bitcoin in blockchain tehnologije.

2. Dostopnost:

Tradicionalne platforme, kot je PayPal, prav tako spodbujajo zanimanje za Bitcoin. PayPal je nedavno objavil, da lahko uporabniki storitve kupujejo, prodajajo in sprejemajo Bitcoin kot način plačila. Ta poteza je PayPalu omogočila 350-milijonski dostop do Bitcoina. Če pogledamo PayPal, so tudi njegovi konkurenti napovedali podobne strategije, s čimer so povečali dostopnost do Bitcoina in spodbudili dvig cen.

3. Inflacija:

Bitcoin vlagatelji uporabljajo tudi kot hranilnik vrednosti, saj gre za osnovno sredstvo. Za razliko od tradicionalnih valut se Bitcoin ne sooča z nobenim inflacijskim pritiskom. Inflacija je prizadela kupno moč tradicionalnih valut, zaradi česar se vlagatelji varujejo pred naraščajočo inflacijo, vlagajo v sredstva, kot je Bitcoin, in posledično povečujejo njeno vrednost.

4. Bitcoinov je malo:

Bitcoin je omejen na 21 milijonov, rudarji lahko izkopljejo največ 21 milijonov bitcoinov, zaradi česar je Bitcoin zelo redek in zviša njegovo ceno.

Preberite več: Kaj bo vplivalo na ceno Bitcoinov v letu 2021?

Je Bitcoin dobra naložba v letu 2021?

V zadnjem letu je Bitcoin doživel velik hit, ko je prišlo do pandemije. Vendar je Bitcoin te izgube odpravil in Bitcoin se je spektakularno zbral. Kriptovaluta je presegla mejo 40.000 USD.

Torej odgovoriti, ali je Bitcoin dobra naložba v letu 2021? Kripto strokovnjaki napovedujejo, da bi lahko Bitcoin do konca leta 2021 presegel 100.000 dolarjev, do leta 2022 pa do 300.000 dolarjev. Obstaja možnost, da lahko Bitcoin izpolni ta pričakovanja, zaradi česar je to zanimiva naložbena priložnost.

eToro – najboljši posrednik za nakup bitcoinov

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me