Kaj je pomišljaj? Priročnik za začetnike o pomišljaju in nasveti pred vlaganjem vanj

Sprva znan kot Darkcoin, je bil Dash izdan leta 2014 in je bil zasnovan tako, da zagotavlja zasebnost in zaupnost potrošnikov. V resnici bela knjiga kriptovalute, katere soavtorja sta Evan Duffield in Daniel Diaz, opredeljuje kot “prvo kriptografsko valuto, osredotočeno na zasebnost”, ki temelji na ugotovitvah Nakamota.

Dash ima trdno zgornjo mejo 18,9 milijona kovancev, kar zagotavlja, da bo kdaj izdelanih le 18,9 milijona Dashov. Trenutno je v obtoku 9,9 milijona kovancev. Dash je v več pogledih arhetipska kriptovaluta. Dash sledi stopinjam prvotne velike vizije Bitcoina in Satoshija Nakamota, za razliko od kriptovalut, kot sta Ethereum in Ripple, ki so skušale znova izumiti kolo. Prizadeva si biti konkurenčna alternativa za vsakodnevne nakupe fiatni valuti kot mediju.

Kaj je pomišljaj?

Sprva je bila za zagotovitev anonimnosti ustanovljena Dash, ki je bila znana kot Darkcoin. Ustanovitelj projekta je kasneje znova izumil cilje kriptovalute in jo označil kot Digital Cash ali Dash. Tako kot Bitcoin je tudi Dash pogosto odvisen od rudarjev za preverjanje transakcij. Vendar pa je z uvedbo ideje Masternode naredil več prilagoditev mehanizma.

Zaradi nenavadnega pristopa k trgu je kovanec zaslužil priljubljenost. Dash se bolj osredotoča na zaupnost in stopnje transakcij. Dash transferji so tudi skoraj takojšnji in jih je skoraj težko izslediti.

Zaradi impresivnega izbora funkcij je Dash že ob prvem lansiranju pridobil veliko slave. Ko je Dash izdal svoje funkcije, je bila večina teh lastnosti v industriji novih; zato so pritegnili pozornost. Dash je na ta način še vedno revolucionarna sila na trgu kovancev za zasebnost.

Kje se je vse začelo?

Januarja 2014 je Evan Duffield kriptovaluto predstavil kot »Xcoin« kot vilico protokola Bitcoin. Duffield, spletni razvijalec, ki preiskuje Bitcoin od leta 2011, je pomanjkanje anonimnosti Bitcoinov videl kot pomanjkljivost in si je prizadeval za to. Razvil je priporočila za razvijalce Bitcoinov o vključitvi tega, vendar je namesto tega začel oblikovati svoj altcoin, potem ko so zavrnili njegove predloge.

Dash je altcoin, ki je bil v zgodnjih dneh podvržen hype in dump hype. Kasneje je bil prestrukturiran in označen kot Darkcoin, ko je Duffield ugotovil, da bi bilo pametno, da projekt še naprej spodbuja svoje zasebnosti. Zaradi ponovne blagovne znamke pa so darknet trgi postali zaščitni znak Dash-a. Ker je videl pomanjkljivosti tega postopka, je Duffield kovanec ponovno preimenoval. Tokrat je bil preimenovan v Dash. Beseda Dash izhaja iz mešanice besed "digitalno" in "gotovino." Predvsem Dash do leta 2016 ni bil več pogosto uporabljen v Dark Netu in na tej stopnji je bilo že izkopanih približno 1,9 milijona kovancev.

Dash se je začel razvijati in njegova cena je počasi rasla. Najvišja rast cen se je zgodila leta 2017, v letu, ko je kriptovaluta v svetovni industriji zabeležila znatno rast. Po tem je v začetku leta 2018 začel padati in spet posnemati večje povpraševanje po kriptovalutah.

Preberite več: Koliko bo vreden pomišljaj po letu 2021 in pozneje?

Skeptiki na pomišljaju

Glede Dash-a in katere koli kriptovalute obstajajo manjše skrbi. Dobro je, da se zavedate vseh dejavnikov, ko razmišljate o naložbah na kripto trgu. Nekatere na primer skrbi za prepoznavnost zaradi ugleda blagovne znamke. Glede na to, da je Dash na tem mestu že dvakrat spremenil ime, je težko z globino raziskovati zanjo.

Zaradi nizke ovire je skupina Dash izrazila dvome o tem, da masternode glasujejo nepravilno in brez ustreznih informacij ali izkušenj. Konkurenca Dashu predstavlja tudi slabost.

Zakaj vlagati v pomišljaj?

Dash ima več privlačnih lastnosti, ki jih je težko prezreti pri primerjavi kriptovalut. Oglejmo si jih nekaj.

4 razlogi, zakaj bi morali vlagati v Dash:

1. InstaSend

Dash lahko s protokolom Instasend doseže skoraj takojšnje prenose. Instasend obide rudarje in uporablja masternode za potrditev pogodbe s konsenzom. Ta postopek odstrani čakalno dobo, povezano s potrditvami omrežja blockchain. Masternode oblikujejo glasovalni kvorum za izpolnitev te naloge.

Določena Masternode potrdi zahtevo, ko uporabniki zahtevajo InstaSend in zaklene vnose transakcije. Podatki o transakcijah se nato prenesejo na druge masternode po omrežju. Ta tehnika zagotavlja, da se transakcija nahaja v naslednjem bloku transakcije.

2. Verižica

Chainlock je še en pomemben element, ki ga Dash izvaja. Če se uporablja vzporedno z InstaSend, ta protokol brani 51 odstotkov napadov. 51-odstotni napad se zgodi, ko več kot polovica vozlišča Blockchain izvaja napačne podatke.

3. Šporke

Skupina Dash je zaključila, da je najbolje preizkusiti načrt hitrejše nadgradnje, potem ko je naletela na težave pri posodobitvi leta 2014, imenovani RC3. Ta nagon je privedel do tega, da se je ustvaril Sporks. Sporki veliko izboljšajo, vendar brez potrebe po takojšnjih izboljšavah, kot so mehke ali trde vilice.

V večfaznem pristopu se posodobitve Spork pridružijo verigi blokov. Ta metodologija omogoča razvijalcem, da v realnem času spremljajo podatke, povezane s posodobitvijo. V primerjavi s tem omrežju pomaga naenkrat, da sčasoma izvede nadgradnjo brez njene verodostojnosti.

4. PrivateSend

Ena najnaprednejših funkcij, ki jih uporablja Dash, je protokol za zasebno pošiljanje. Ta protokol pomaga uporabnikom Dash-a v verigi blokov, da opravljajo in prejemajo neizsledljive prenose. Način delovanja metode je jasen.

Nato stranka od transakcije PrivateSend zahteva transakcijo. Do izvedbe transakcije nato platforma prevzame transakcijo in združi neporabljeno Dash stranko. Nato, ko gre za običajne apoene, protokol razdeli vnose za transakcije. Uporabnikova denarnica nato od tam pošlje sporočilo Masternodam. Ta zahteva je izpolnjena, če dve enaki osebi vložita enakovredni zahtevi.

Nato masternoda združi vse vhode in denarnicam vseh treh uporabnikov naroči, naj vrnejo zdaj preoblikovani vhod. Vaša denarnica obnavlja apoen zase. Zanimivo je, da denarnica za prilagoditev uporablja tako imenovani naslov. Pomembno je, da denarnica to operacijo večkrat ponovi. Najboljše od vsega je, da se to zgodi v nekaj sekundah in brez potrebe po dodatnih korakih, ki jih morajo uporabniki dokončati.

grafikon cen pomišljajev 2021-2022

Dash (DASH) napoved cene 2020-2022. Vir: WalletInvestor

Po napovedih CoinSwitch’s Dash v prihodnosti bi se lahko cena v prihodnjih letih zvišala. Če se potreba po zasebnosti in hitrost sprejemanja poveča, se poveča tudi privlačnost Dash-a. CoinSwitch napoveduje, da se bo leta 2021 cena Dash dvignila na 950 dolarjev in se do konca leta 2025 začela širiti na 2822 dolarjev..

Preberite več: Kaj bo spodbudilo ceno DASH leta 2021?

Kako vlagati v pomišljaj?

Če si preprosto želite predstaviti, kako naložiti Dash v manj kot 5 minutah, sledite spodnjemu postopku, opisanemu spodaj!

Korak 1: Odprite račun pri reguliranem posredniku

2. korak: Položite sredstva z debetno / kreditno kartico, e-denarnico ali z bančnim nakazilom

3. korak: Izberite, koliko Dash-a želite vložiti

4. korak: Potrdite naložbo

5. korak: Dash pustite shranjen v eToro, dokler se ne odločite za izplačilo

Če želite hitro in enostavno vlagati v DASH, si oglejte Izmenjava eToro!

Nakup Dash ni nič nenavadnega, danes pa je pravzaprav povsem preprost. Zanesljivost in trajnost kovanca sta omogočila večji dostop do trgovanja na številnih velikih platformah. Ko boste našli platformo, ki vam najbolj ustreza, se boste za začetek registrirali za račun. Večina platform bo zahtevala preverjanje identitete, zato upoštevajte to.

Ko se boste vpisali, boste morali financirati svoj račun. To lahko storite z bančnim nakazilom s posojila ali z debetno kartico. Ko vaš račun začne delovati, lahko svoj fiat nato spremenite v Dash, ko imate na voljo sredstva.

V shemi imajo masternode pomembno vlogo. So bistvenega pomena za večjo stabilnost Dash-a, sinhronizirajo uporabniške dejavnosti in širijo podatke med vsemi uporabniki. Dash uživa visoko stopnjo decentralizacije zaradi prizadevanj masternod. Poleg tega upravljanje kriptovalute vsakemu uporabniku omogoča, da postane uradni agent ene od masternod omrežja in prejme dodatno nadomestilo.

Nasveti pred vlaganjem v pomišljaj

1. Vzemite v roke kripto denarnico

Kot je opisano zgoraj, so digitalne denarnice v bistvu majhna strojna orodja ali v nekaterih primerih programski portal, kot je aplikacija, kjer kriptovalute varujejo vlagatelji in trgovci. Za vsakogar, ki namerava zapraviti znatne vsote, je pametna ideja, da si priskrbi denarnico.

Za vsako denarnico bodo na voljo zasebni ključi, do katerih boste imeli dostop samo vi, kar zagotavlja varnost vaših kovancev Dash. eToro je predstavil svojo verodostojno borzo in denarnico eToroX kjer lahko varno hranite svoje kovance.

2. Naj bodo vaše začetne naložbe majhne

Na splošno je glede na kratko zgodovino in že tako nepredvidljivo ravnanje pametno, da vaša začetna naložba v Dash ostane razmeroma majhna. Torej, vlagajte toliko, kolikor si lahko privoščite, da izgubite. Zato ohranite svojo naložbeno disciplino, kupujte tako, kot bi upali, da boste sredi špekulacij in napovedi morda propadli in vas ne bodo zagrabile obljube o velikanskih vzponih.

3. Bodite potrpežljivi

Recimo, da ste nekdo, ki ga dnevno trgovanje privlači. Pametno je dolgoročno skrbeti za kovance Dash. To povzroča manj tveganja, zato lahko preprosto pričakujete visoko povišanje vrednotenja. Vsako potrpljenje z višjimi premijami si lahko zaslužite z ambicioznimi napovedmi za Dash.

4. Bodite obveščeni

Biti pozoren na trende in opozorila je ena temeljnih tehnik kripto naložbe. Znaki vam sporočajo, da je morda pravi čas, da se pripravite na naložbe. Tržna dinamika bo pomagala ugotoviti, kako lahko Dash deluje v bližnji prihodnosti in v daljšem obdobju. Vendar je vedno dobro imeti v mislih zunanje sile. Obstaja tudi nekaj meritev, ki vplivajo na vrednosti Dash. Tu je mogoče upoštevati Covid-19. Kripto trg je marca 2020 zaradi pandemije upadel, vplival pa je tudi Dash.

5. Za Dash Coin se lahko uporabljajo davčni zakoni

Novi predpisi bi poleg možnosti zapletenih postopkov poročanja vplivali tudi na davčne obveznosti. Odločitev ZDA o lastnini pomeni, da se vaš dohodek zdaj šteje kot davek na kapitalski dobiček (15%) in ne kot običajni davek od dohodka (do 25%).

V različnih državah so pogoji za obdavčitev kriptovalut različni in mnogi se bodo prilagodili, ko se bodo odzvali na spreminjajoči se trg. Glede na to je pametno, da vodite dnevnik svojih transakcij Dash, skupaj z vsemi drugimi kripto, ki jih imate, da se izognete morebitnim pravnim težavam.

Dash je še vedno ena najbolj priljubljenih kriptovalut danes. Ta edinstveni projekt je odličen primer, kako tehnologija veriženja blokov ljudem ponuja več svobode in preglednosti. Poleg tega lahko pričakujete, da bo Dash še naprej igral pomembno vlogo v kripto industriji v prihodnjih letih.

Začnite vlagati v pomišljaj z eToro

eToro je ena najboljših platform, kjer lahko začnete vlagati v kriptovalute. Podjetje se še naprej širi z uvajanjem novih izdelkov in drugih kriptovalut na vrhu Dash-a, kar začetnikom in strokovnjakom omogoča raziskovanje različnih možnosti v kripto svetu.

eToro – najboljši posrednik za nakup DASH

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

  • Dash, prvič znan kot Darkcoin, je bil izdan leta 2014 in je bil zasnovan tako, da zagotavlja zasebnost in zaupnost potrošnikov.
  • Dash je v soavtorstvu Evana Duffielda in Daniela Diaza opredeljen kot “prva kriptografska valuta, osredotočena na zasebnost.”
  • Dash transferji so tudi skoraj takojšnji in jih je skoraj težko izslediti.
  • Beseda Dash izhaja iz mešanice besed "digitalno" in "gotovino."
  • InstaSend, Chainlock, Sporks in PrivateSend so nekatere od mnogih privlačnih lastnosti Dash-a.
  • Napovedi kažejo, da bi se lahko cena leta Dash do leta 2021 povzpela na 950 dolarjev in se do konca leta 2025 začela širiti na 2822 dolarjev..
  • Pomembno je biti obveščen, obdržati majhne začetne naložbe in upoštevati zakonske predpise pri vlaganju v Dash.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me