Kaj je Ripple? Začetniški vodnik za valovanje in nasveti za vlaganje v XRP

Če želite vlagati v Ripple, je pomembno, da ste o vsem obveščeni, preden se odločite, kam boste uložili kapital. Na primer, kaj točno je Ripple, zakaj bi morali vlagati v XRP, na kaj morate biti pozorni in kako v to vlagati, so vsa nujna vprašanja, ki si jih morate zastaviti, da boste lahko vplivali na svojo odločitev na bolje.

Ripple je nedvomno eden najbolj cenjene kriptovalute s strani kripto skupnosti. Čeprav ima Ripple trenutno nekaj težav s Komisijo za vrednostne papirje in borzo S.E.C, kriptovaluta še vedno trdno drži. Vendar si oglejmo, kakšna bi lahko bila vaša prihodnost na kripto imetjih.

Kaj je valovanje?

Ripple je digitalna valuta, ki jo delno zagotavlja in upravlja Ripple Inc., podjetje za plačilne rešitve, ki upravlja tudi čezmejno plačilno omrežje RippleNet. V resnici ima podjetje Ripple tradicijo, da kontekstualizira, kako se XRP vključi v svoj predlog vrednosti, in ga sprva potrdi kot energijo, ki poganja njegovo tehnologijo za čezmejna plačila.

Kot platforma in valuta je Ripple odprtokodni protokol z ogrodjem, ki omogoča hitre in poceni transakcije. Omrežje ima svojo valuto (XRP), hkrati pa spodbuja vsakogar, da platformo prek RippleNet uporabi za ustvarjanje lastne valute. RippleNet je sestavljen iz skupnosti, ki vključuje institucionalne dobavitelje plačil, ki izkoriščajo Rippleove tehnologije in ponujajo celovito rešitev za mednarodni prenos denarja.

XRP je digitalni žeton, ki se uporablja v omrežju Ripple. Primarni cilj kovanca je biti posrednik pri drugih borzah, vključno s kriptovalutami in fiatom.

Kje se je vse začelo?

Prvi osnutek načrta je bil razvit leta 2004, vendar le kot prototip. Leta 2013 sta Jeb McCaleb in Chris Larsen skupaj s pomočjo Arthurja Britta in Davida Schwartza lahko zaživela RippleLabs.

Ustvarjalec mreže EDonkey, Jed McCaleb, se je odločil, da bo zbral svetovno znane vlagatelje, da bo začel z uvedbo Ripple z vlaganjem sredstev v RippleLabs. McCaleb je v kripto svetu dobro znan. Najprej se je začel kot razvijalec in programer, zdaj pa je znan po ustvarjanju več kripto zagonskih podjetij, kot so Mt.Gox, Stellar, eDonkey in Ripple..

Chris Larsen je bil poleg McCaleba tudi soustanovitelj. Larsen je bil prej podjetnik v Silicijevi dolini in je leta 1996 ustanovil spletno hipotekarno platformo z imenom e-Loan.

Januarja 2013 je Ripple izdal svoj kovanec XRP. Tako kot Bitcoin je tudi XRP zgrajen na javni verigi s kriptografskim podpisom in zato ni potreboval prvotne arhitekture spletnega zaupanja ali prehoda. Ripple, podjetje, ki stoji za XRP, je aprila 2013 privabilo več odmevnih vlagateljev, kot so Andreessen Horowitz, Pantera Capital in Google Ventures..

Skeptiki na valovanju

Na žalost se eden od osnovnih premis okoli kriptovalut izogiba birokratski moči in Ripple ne spada pod ta okvir. Mnogi se pritožujejo nad njegovo visoko stopnjo centralizacije zaradi bančne sposobnosti razvijalcev Ripple, da nadzorujejo celotno količino XRP za sprostitev (ali ne).

Za razliko od drugih kriptovalnic ima Ripple svoj nišni položaj v mednarodnih transakcijah med bankami, kar včasih ustvarja skepticizem med digitalnimi uporabniki. To pa ne oddalji pozornosti od prednosti, ki jih ima Ripple.

Prav tako je Komisija za vrednostne papirje in borzo S.E.C. je Ripple obtožil prodaje neregistriranih vrednostnih papirjev, ko je digitalni žeton XRP prodal vlagateljem po vsem svetu, v tem primeru so številne borze Ripple črtale s svojih platform. Zato so vlagatelji skeptični glede vlaganja v Ripple in kriptovaluti povzročili velike izgube.

Zakaj vlagati v valovanje?

Najboljši profesionalci podjetja Ripple so, da je hiter in varen, enostavno opravlja transakcije in je na trgu precej prisoten. Omogoča tudi bolj jasen in racionaliziran postopek.

Ripple ima zagotovo veliko prednosti, ki jih številne druge kriptovalute nimajo. Dejstvo, da je namenjena uporabi večjih finančnih družb in je že sprejeta kot takšna, pomeni, da ima Ripple veliko prostora za rast in bi lahko Ripple naredil dober kovanec za vlaganje, saj bi se lahko cena zvišala. vrednost.

Ripple in njegova domača valuta XRP sta med najbolj priljubljenimi blockchain omrežji, ki temeljijo na širokem sprejemanju digitalnih žetonov. V neraziskanih regijah in na trgih si je platforma neusmiljeno prizadevala razširiti prodor in dosegla partnerstva z velikimi korporacijami.

Ripple je veliko zrasel v Aziji, Severni Ameriki in Evropi. XRP je na voljo tudi na plačilnem portalu s sedežem v Veliki Britaniji, Uquid, in je odprt v več kot 150 državah. Eno od njegovih znanih partnerstev s tehnološko verigo s sedežem v Indiji, Tata Consultancy Services, ki ima več kot milijardo uporabnikov, zato Rippleu odpira neskončna vrata priložnosti.

Vse to ne daje prednosti samo uporabnikom Ripple in XRP, temveč celotni kripto industriji. Kriptovalute in veriga blokov so bili na različne trge pripeljani z zavezanostjo k sprejetju kriptosredin prek omrežij, kot so XRP, Stellar, SWIFT, ki so bila prej neodločna. Zlasti XRP je imel pomembno vlogo na naraščajočem svetovnem trgu plačil.

Ključni namen Ripple je bil vedno vzpostavitev plačilnega mehanizma, ki bo bankam omogočil, da ga uporabljajo za spodbujanje pretoka sredstev tako na domačem kot na tujem trgu. Projekt je do zdaj dobil zaupanje številnih uglednih finančnih institucij, kot so Royal Bank of Canada (RBC), JP Morgan (JPM), HSBC Holdings (HSBA) in MoneyGram.

napoved cene valovanja 2021-2022

Napoved cene valovanja 2021-2022. Vir: Prime XBT

Slavni kripto trgovec, Verjeten kripto je na Twitterju XRP napovedal, da bo v 2-3 letih dosegel ceno med 25 in 30 USD, pričakuje pa tudi padec trga, preden se to zgodi v prihodnji prihodnosti.

Prejšnji uslužbenec Goldman Sachs in upravitelj hedge skladov milijarder Will Meade je kupil XRP, tudi svoj prvi kripto nakup, in napoveduje, da bo v bližnji prihodnosti visoko zrasel.

Ko gre za naložbe v Ripple, je pomembno vedeti, po čem se ta kriptovaluta tako razlikuje od drugih.

Preberite več: Ethereum VS. Ripple: Kateri naj bo v vašem portfelju?

Kako vlagati v valovanje?

Spodaj boste našli super preprost 4-stopenjski postopek, kako vlagati v Ripple.

Korak 1: Odprite račun pri reguliranem posredniku l

2. korak: Položite sredstva

3. korak: Izberite znesek, ki ga želite vložiti v Ripple

4. korak: Potrdite naložbo

Znesek, ki ga kupite, je odvisen od tržne cene XRP ob nakupu. Če ga shranite in ohranite kot dolgoročno naložbo, je vedno dobra pot, saj lahko v prihodnosti prinese nekaj zdravega dobička v prihodnost.

Ripple lahko kupite s fiat valutami, vključno z USD in EUR. Prav tako lahko kupite fiksno količino katere druge kriptovalute, na primer Bitcoin, in nato s tem kupite želeno količino valovanja.

Ripple je na voljo tudi na številnih borzah, kot so Binance, Kucoin in Bittrex. Izberete lahko želeno borzo in začnete z naložbo.

Odličen kraj za naložbe v Ripple je eToro. Če imate, lahko z obstoječimi kriptovalutami trgujete za XRP. Zamenjate jih lahko z denarnico za izmenjavo. Za pojav teh sredstev bo trajalo le nekaj minut. Ko se pojavijo, lahko odprete trgovalno okno za Bitcoin / XRP in dokončate izmenjavo.

Obstaja tudi možnost vlaganja v delnice Ripple. Vendar to ni isto kot vlaganje v XRP. Če želite vlagati v njene delnice, morate dobro poznati delniški trg in izpolnjevati vse veljavne zakone o vrednostnih papirjih, ki veljajo v ZDA..

Bi razmislili o vlaganju Ripple XRP?

Nasveti in strategije pred vlaganjem v valovanje

1. Varnost je ključnega pomena

Kriptovaluta je običajno shranjena v kripto denarnicah. Denarnica je v bistvu programska oprema ali včasih mini strojna naprava, ki shranjuje zasebne in javne ključe, ki vas vežejo na verigo blokov, kjer je vaša kriptovaluta..

Ni nujno, da shranjujejo vaš kripto, ampak omogočajo, da vaš javni ključ (ki deluje kot naslov) in zasebni ključ dostopata do njega v verigi blokov (poznan samo vam). eToro je predstavil svojo verodostojno borzo in denarnico eToroX kjer lahko varno hranite svoje kovance.

2. Začnite z majhnimi namesto z velikimi

Ob prevzemu finančnih tveganj nekateri posamezniki ostanejo napeti, medtem ko nekateri izkoristijo priložnost, ko se pojavi, in preskočijo prihodnjo priložnost. Vprašajte se, kam spadate sem. Pomembno je upoštevati, da bi morali vložiti samo znesek, ki ste ga pripravljeni izgubiti, če se stvari ne bodo obnesle tako, kot pričakujemo.

Tudi zlato pravilo, ko načrtujemo vlaganje, je raznoliko. Zmanjšajte raven tveganja tako, da naložbe razporedite po kriptovalutah. Poskusite ne vložiti celotnega kapitala, ki ga imate v celoti, v Ripple ali kateri koli drug kovanec – diverzificirajte. Čeprav so nestanovitni, verjetno ne bodo vsi sledili istemu padajočemu trendu naenkrat.

3. Potrpežljivost je vrlina

Poskusite se ne zadrževati preveč na tem, kar se danes dogaja, razen če načrt tega zahteva. Namesto tega si prizadevajte izbrati načrt in naložbo, se ga držati in ohraniti dolgoročni pogled na trg. Ko razumete več, je dobro, da svoj pristop spremenite na sredino, samo zagotovite, da imate misijo z jasnimi nameni.

Na splošno se je Ripple dobro odrezal. Razen, če se želite lotiti dnevnega trgovanja – nakup in zadrževanje sta lahko dobra ideja pri izbiri vaše strategije naložb v Ripple.

4. Ne zaostajajte za trendi

Koristno je, če znate analizirati tržne trende. Vendar pa tudi zunanji dejavniki zunaj trga igrajo vlogo pri napovedovanju potez XRP. Pandemijo Covid-19 lahko tukaj uporabimo kot odličen primer, kako lahko višja sila vpliva na finančna sredstva vseh vrst.

Številne kriptovalute so izgubile svojo vrednost po širšem tržnem padcu marca 2020. Vendar pa je cena kovanca od takrat povrnila izgube pri trgovanju s hitrostjo, ki je znašala 0,25 dolarja, preden je padla na približno 0,15 dolarja. Nekateri znaki, kot je ta, bodo pripomogli k vaši splošni odločitvi pri sklepanju stav na Ripple.

5. Upoštevajte davke

Zapleteni davčni zakoni in nekaj predpisov ostajajo. Ko načrtujete vnaprej, ni nič nepredstavljivega, a tudi ničesar ne morete zanemariti. Kriptovalute zdaj spadajo pod ameriški davek na kapitalski dobiček. To pomeni, da če svoj Ripple prodate za več, kot ste ga kupili, ste zavezanec za davek na kapitalski dobiček. Da se izognete težavam z zakonodajo, hranite zgodovino transakcij vseh svojih nakupov.

Pri vlaganju še vedno gre za diverzifikacijo in zagotavljanje varovanja stav. Naložba v kriptovalute je prav tako zahtevna, saj so številni kovanci zelo podobni in Bitcoin pogosto vodijo njihovi trgi.

Ker je Ripple samostojno podjetje, katerega cilj je poskusiti nekaj svežega v finančni sobi za blockchain, se tudi premika ločeno. V primerjavi z drugimi dobro uveljavljenimi igralci, kot so BTC, ETH ali LTC, je kovanec še vedno razmeroma poceni, zato je primeren za priložnostne ali začetniške kripto vlagatelje..

Naložba v XRP se resnično splača, saj ni le dobra izbira s svojimi neskladji v kripto sobi, temveč tudi kovanec, ki je dejansko na spodnji strani. To kaže na to, da ima prostor, da se dvigne in preide nazaj čez prag 1 USD.

Začnite vlagati v valovanje z eToro

eToro je odličen kraj, kjer lahko vlagajte v Ripple. Razen Ripplea se eToro še naprej širi z uvajanjem novih izdelkov in drugih kriptovalut, kar začetnikom in poklicnim vlagateljem omogoča raziskovanje številnih možnosti v kripto svetu.

eToro – Najboljša platforma za kriptovalute za nakup Valovanje

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v tej panogi – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

  • Ripple je nedvomno ena najbolj cenjenih kriptovalut v kripto skupnosti.
  • Ripple sta leta 2013 oživela Jeb McCaleb in Chris Larsen.
  • Kot platforma in valuta je Ripple odprtokodni protokol z ogrodjem, ki omogoča hitre in poceni transakcije.
  • xRapid in xCurrent sta v ospredju mednarodnih denarnih nakazil.
  • Ripple ima vidna partnerstva s finančnimi institucijami; Royal Bank of Canada (RBC), JP Morgan (JPM), HSBC Holdings (HSBA) in MoneyGram.
  • Ripple je trenutno gonilna sila svoje tehnologije za čezmejna plačila.
  • Ripple je eden prvih kovancev, ki si je po padcu Covida povrnil izgubo.
  • Izberite varno denarnico in pripravite naložbeno strategijo, preden naložite v Ripple.
  • Pri naložbah v Ripple se zavedajte davčnih obveznosti.

Preberi več:

Ali je Ripple dobra naložba in ali naj vanjo vlagam??

Kaj bo spodbudilo Ripple XRP ceno leta 2021?

Analiza cen valovanja za leto 2021 (poglobljen pregled)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me