Kaj je trgovanje s kriptovalutami in kako deluje? Vse kar morate vedeti

Pri trgovanju s kriptovalutami gre za špekulacije z gibanjem cen. To lahko storite z nakupom ali prodajo vrednosti kripto na platformi za menjavo valut ali prek CFD računa za trgovanje.

Zanima me trgovanje s kriptovalutami z eToro?

Popoln vodnik za trgovanje s kriptovalutami

V današnjem hitro premikajočem se in s tehnologijo usmerjenem svetu ni presenetljivo, da trgovanje s kriptovalutami privablja vse več trgovcev z vsega sveta. Hkrati svet kriptovalut še vedno obdajajo miti in napačne predstave. Torej, kaj je trgovanje s kriptovalutami in kako v resnici deluje?

Če se sprašujete, kaj točno je trgovanje s kriptovalutami in kako deluje, vam lahko v podjetju Trading Education zagotovimo vse, kar morate vedeti.

Kaj je trgovanje s kriptovalutami?

Trgovanje s kriptovalutami vključuje nakup in prodajo različnih virtualnih kovancev in zamenjavo enega za drugega. Kripto trgovanje trgovcem omogoča tudi uporabo fiat valut za nakup kriptos, da bi lahko začeli. Upoštevajte, da za razliko od delniškega ali forex trgovanja, trg kriptovalut je odprt 24 ur na dan, 7 dni v tednu – dejstvo, zaradi katerega je trgovanje s kriptovalutami zelo privlačno.

 • Kriptovaluta | Definicija

Preden odgovorimo na vprašanje “Kaj je trgovanje s kriptovalutami in kako deluje?” razložiti bi morali, kaj je svet kriptovalut in tehnologije veriženja blokov.

Kriptovalute ali kripto valute so opredeljene kot virtualni denar, ki ga v glavnem podpira tehnologija veriženja blokov.

Kriptos se imenujejo tudi virtualni denar, kovanci, žetoni itd. Izrazi se sicer razlikujejo, vendar so kibernetske valute šifrirane, kar jim zagotavlja visoko raven varnosti. Omeniti velja, da izraz “kripto” izhaja iz kriptografije.

Trgovce privlači dejstvo, da so te valute decentralizirane in lahko spremenijo tradicionalno bančništvo in uporabo fiatnih valut.

Tu bi morali to opozoriti kripto se prenašajo prek zmogljivega računalniškega omrežja in shranjujejo digitalno.

 • Osnove tehnologije Blockchain

Še en izraz, ki ga moramo pojasniti, preden razložimo, kaj je kripto trgovanje in kako deluje, je tehnologija veriženja blokov. Blockchain tehnologija je velika stvar! Tehnologija Blockchain lahko revolucionira način shranjevanja podatkov in ustvarja pametne pogodbe in aplikacije, ki presegajo finančno industrijo.

Ko gre za kriptovalute, se tehnologija blockchain uporablja za beleženje transakcij ter sledenje podatkom in lastništvu. Novi bloki so dodani na sprednji strani knjige verig blokov, da se zagotovi preglednost, kar je prav postopek kriptokopavanja. Tu moramo omeniti, da je rudarstvo lahko izjemno dolgo in energetsko zahtevno.

Zanimivo je, da se algoritmi, ki temeljijo na verigi verig, razlikujejo. Dva najpogostejša sta dokaz o delu (na podlagi rudarjenja) in dokaz o vložku (na podlagi vložka), med ostalimi.

Tukaj preberite več o razliki med tema algoritmoma.

 • Zgodovina tehnologije kriptovalut in blokov verig

Preden začnete raziskovati svet trgovanja s kriptovalutami, morate razumeti tudi njegovo zgodovino. Tako kot njihova kriptična narava je tudi zgodovina kriptov več kot skrivnostna. Prva kriptovaluta, s katero se trguje, bitcoin, je bila ustvarjena leta 2009. Bitcoin je ustvaril Satoshi Nakamoto, katerega resnična identiteta ni bila nikoli razkrita.

Bitcoin je privedel do ustvarjanja na tisoče altcoinov, vključno z uporabnimi žetoni (Binance Coin), stablecoins (Tether) in kovanci za zasebnost (Monero). Po navedbah podatkov, od leta 2020 je približno 5201 kripto-datotek in to število se povečuje.

Zdaj se tehnologija veriženja blokov širi tudi izven trgovanja. Blockchain tehnologija lahko pomaga družbam, da se opomorejo od trenutne pandemije, in podpira zdravila, igre na srečo, glasovanje in še veliko več.

Trgovanje s kriptovalutami: načini trgovanja s kriptovalutami

trgovanje s kriptovalutami

Ko boste enkrat spoznali osnove kriptovalut, poglejmo, kaj je kripto trgovanje in kako deluje. Trgovanje s kriptovalutami, kot je navedeno zgoraj, vključuje nakup in prodajo različnih virtualnih kovancev in zamenjavo enega za drugega.

Obstajata dva glavna načina trgovanja s kripto. Eno je kupovati in prodajati kriptovalute prek borze, drugo pa trgovati s pogodbo o razliki (CFD) in špekulirati o gibanju cen.

 • Trgovanje s kriptovalutami preko borze

Trgovanje s kriptovalutami na borzah vključuje nakup in prodajo kriptovalut. Tu moramo opozoriti, da ko kupujete kripto preko borze, ste lastnik kupljenega premoženja. Če želite to narediti varno, morate odpreti račun in svoja sredstva shraniti v kripto denarnico, dokler se ne odločite za trgovanje.

Ko trgujete na borzi, morate imeti dovolj kapitala za vzdrževanje svojega premoženja in biti seznanjeni z vsemi tehničnimi značilnostmi za uspešno oddajo naročil za nakup in prodajo.

 • Trgovanje s kriptovalutami in CFD-ji

Ko trgujete s kriptografijo prek CFD računa, lahko špekulirate o gibanju cen. V tem primeru boste trgovali z izvedenimi pogodbami, zato nikoli niste lastnik kriptovalut, s katerimi trgujete. Upoštevajte, da so CFD-ji opredeljeni kot finančni vzvodi, ki lahko povečajo tako dobitke kot izgube.

Drug instrument, ki uporablja vzvod, so stave na širjenje. Glavna razlika med CFD-ji in razpršenimi stavami je način njihove regulacije in obdavčitve po vsem svetu.

Trgovanje s kriptovalutami & Volatilnost

Ne glede na to, ali ste izbrali kripto CFD ali borzo, ne pozabite, da so kripto izredno nestanovitni. Zaradi tega se s kriptovalutami pogosto trguje v manjših sklopih.

Tu moramo opozoriti, da nestanovitnost kriptovalut temelji predvsem na špekulacijah in medijih. Ker kriptos ne podpira nobeno fizično sredstvo ali regulatorni organi, gibanje cen določa ponudba in povpraševanje, z majhnimi spremembami, ki močno vplivajo na cene.

Kako deluje trgovanje s kriptovalutami?

Ste pripravljeni začeti trgovati s kriptovalutami? Ko se seznanite z različnimi načini trgovanja s kriptovalutami, je čas, da razumete, kako trgovanje s kriptovalutami dejansko deluje.

 • Trgovanje s kriptovalutami | Predpisi in davki

Eden prvih dejavnikov, ki ga je treba upoštevati, so predpisi in davki. Čeprav se svet tehnologij kriptovalut in blokovnih verig hitro razvija, so predpisi še vedno počasni in nejasni.

V ZDA se na primer kriptografi obravnavajo kot lastnina. Posledično bi morali ameriški trgovci (imenovani vlagatelji) upoštevati stroge predpise. Ponekod je na drugi strani kripto trgovanje popolnoma prepovedano.

Tako zmedeni predpisi po vsem svetu so lahko škodljivi preverite, ali ste seznanjeni s pravnim statusom in davčnimi predpisi o kriptovalutah in začetnih ponudbah kovancev (ICO) v državi, v kateri imate sedež..

Tu lahko izveste več o najbolj kripto prijaznih mestih po vsem svetu.

 • Kateri dejavniki vplivajo na kripto trgovanje

Če želite postati uspešen trgovec, morate analizirati vse različne vidike, ki vplivajo na svet kriptovalut. Dejansko na trgovanje s kripto ne vplivajo samo predpisi.

Trgovci bi morali razumeti, da kripto trgovanje spodbujata ponudba in povpraševanje. Zanimivo je, da imata tržna kapitalizacija in mediji ključno vlogo. Upoštevati je treba ključne dogodke, kot so gospodarske pomanjkljivosti, trde vilice in integracija.

Zmožnost nekaterih platform za podporo pametnih pogodb in decentraliziranih aplikacij je še ena privlačna naložbena priložnost. Kot primer lahko navedemo, da če se veliko podjetje oglasi, da bo uporabljalo kripto, se lahko trgovanje s kriptovalutami poveča.

Čeprav je kripto trgovanje v primerjavi z drugimi oblikami trgovanja razmeroma novo, trgovci naj ne bodo pozorni le na meritve in kazalnike, temveč tudi na zgodovinske grafikone cen.

Kako lahko začnem trgovati s kriptovalutami?

vodnik za trgovanje s kriptovalutami

Če mislite, da razumete, kaj je trgovanje s kriptovalutami in kako deluje, je čas, da začnete trgovati. Nekaj ​​načinov za pomoč pri začetku:

 • Razumevanje svojih trgovinskih ciljev: Če želite postati uspešen trgovec s kripto, morate razumeti lastne motive. Medtem ko nekateri trgujejo s kripto, da bi povečali svoje bogastvo, drugi trgujejo z diverzifikacijo portfelja. Tisti, ki želijo imeti na primer dejanske kripto, bi morali razmisliti o trgovanju prek borze.
 • Osredotočite se na izobraževanje o trgovanju s kriptovalutami: Ne glede na to, ali želite zaslužiti ali preprosto najti novo priložnost za delo, se morate vedno osredotočiti na samoizobraževanje. Od spletnih tečajev do seminarjev je treba na pamet poznati osnove kripto trgovanja. Morali bi biti sposobni analizirati različne kovance, uporabljati grafikone in odpirati ponudbe.
 • Spoznajte kripto: Kriptotrgovci bi morali dobro razumeti različne kriptovalute, s katerimi lahko trgujejo, pa tudi njihove okrajšave. BTC je na primer okrajšava za Bitcoin, BCH pa za Bitcoin cash – trda vilica v Bitcoin-ovi verigi blokov. Morali bi obvladati tudi kripto seznanjanja. Strokovnjaki trdijo, da bi morali začetniki začeti s priljubljenimi kovanci. Bitcoin, Ethereum, Litecoin in Ripple so nekateri izmed njih največje kriptovalute ki lahko vodi do uspešnih poslov. Na primer, Bitcoin lahko zamenjate za Ripple. Zanimivo je, da številke kažejo, da Bitcoin predstavlja skoraj 64% tržne vrednosti kriptovalut.
 • Razvijte strategijo trgovanja: Trgovci bi morali razumeti zapletenost trgovanja, da bi lahko preizkusili in razvili strategijo. Priporočljivo je imeti trgovalni dnevnik. Eno glavnih pravil je, da kupujete, ko je cena nizka, in prodajate, ko je višja. Tukaj moramo opozoriti, da se izraz naraščajoči / bikovski nanaša na takrat, ko cene rastejo, izraz navzdolnji / medvedji pa na nižanje cen. Morali bi se naučiti trgovati s trendom. Vzemimo na primer swing trgovanje! Če se odločite za nihajno trgovanje, bodite pozorni na gibanje cen in vedno ustavite, da zmanjšate tveganja.
 • Upoštevajte tveganja kripto trgovanja: Mnogi trgovci začnejo s fiat valuto za nakup kriptos. Ko se odločite za kovanec, upoštevajte čas obdelave in omejitve ponudbe. Preprosto zato, ker so kripti zelo nestanovitni in dlje kot čakate, večje je tveganje, da se vrednost spremeni! Ta nestanovitnost lahko povzroči velika tveganja, zato strategijo upravljanja tveganj vedno vključite v svoj slog trgovanja.
 • Izberite trgovalno platformo: Drug pomemben korak, ki vam bo pomagal doseči uspeh pri trgovanju, je izbira zanesljive platforme za trgovanje. Bistveni so dejavniki, kot so enostavnost uporabe, podpora strankam in varnost.
 • Najti regulirani posrednik: Opravite raziskavo, preden izberete posrednika za trgovanje s kripto CFD-ji. Poskrbite, da imate reguliranega posrednika! Upoštevajte provizije za menjavo, trgovanje in dvig vplačil, da se prepričate, ali imate dovolj kapitala, da začnete vlagati. Preverite tudi, ali je vaš posrednik specializiran za druga sredstva, da vam pomaga diverzificirati portfelj.
 • Ustvarite denarnico za kriptovalute: Če si res želite lastiti dejanske kripto, boste potrebovali denarnico za kriptovalute. Denarnica s kriptovalutami je bistvenega pomena za varovanje vašega denarja. Upoštevajte, da lahko trgovci izbirajo med papirnatimi, mobilnimi, programskimi ali strojnimi denarnicami.
 • Razmislite o demo računih in trgovalnih botih: Za lažji začetek lahko razmislite o odprtju demo računa ali uporabi trgovalnega robota. Z demo računom lahko preizkusite svoje potencialno posredništvo in razvijete strategijo. Trgovalni roboti pa lahko samodejno sklepajo dejanske posle. Ob istem času, so lahko velika napaka. Ugotovite, zakaj so lahko roboti za kripto trgovanje najboljša ali najslabša odločitev, ki jo boste kdaj sprejeli.
 • Povečajte samokontrolo: Eden najpomembnejših korakov do uspeha je krepitev čustvene samokontrole. Morali bi se naučiti postavljati intenzivno čustva na stran in postanite dosledni. Doslednost vam bo pomagala osvojiti ne samo eno trgovino, temveč vrsto potez.

Pripravljeni za začetek trgovanja s kriptovalutami? Odprite račun v živo danes.

Je varno trgovanje s kriptovalutami?

Medtem ko trgovanje s kriptovalutami ponuja številne zanimive priložnosti za povečanje vašega bogastva kot pravi kripto kralj, ima kripto trgovanje nekaj negativnih strani. Ena glavnih skrbi je varnost. Čeprav je tehnologija veriženja blokov skoraj nemogoča, obstajajo določena tveganja. Vzemimo na primer 51% napadov! To je napad na verigo blokov, kjer lahko skupina rudarjev izvaja različna zlonamerna dejanja.

Preden začnete vlagati v kriptovalute, se morate zavedati tudi različnih prevar. Ker kriptovalute še niso pravilno regulirane, obstaja veliko prevar in goljufije (zlasti v obliki ICO), ki lahko povzročijo velike izgube. OneCoin je ena najbolj razvpitih prevar v zgodovini kripto trgovanja.

Za povrh pa kripto trgovanju še vedno vladajo negativni odnosi. Ker se kriptovalute uporabljajo za nezakonite dejavnosti, veliko ljudi kripto trgovanje še vedno povezuje s temnim spletom in kriminalno dejavnostjo.

Kljub temu je trgovanje s kriptovalutami lahko razumna naložbena priložnost. Naučite se, kako premagati izzive, povezane s kripto, in postati uspešen trgovec s kripto.

Povezano: Poiščite najboljše kriptovalute za trgovanje

Ključne točke trgovanja s kriptovalutami:

  • Trgovanje s kriptovalutami je prodaja in nakup kriptovalut.
  • Kriptovalute so virtualni denar, ki ga podpira tehnologija veriženja blokov.
  • Blockchain tehnologija se širi izven finančnega sektorja in se lahko uporablja za pametne pogodbe, decentralizirane aplikacije in še veliko več.
  • Nekateri izmed najbolj priljubljenih kriptov za trgovanje so med drugim Bitcoin, Ethereum, Ripple in Litecoin.
  • Vlagatelji lahko trgujejo s kripto napravami prek borze ali CFD-ja.
  • Ker je kripto trg zelo nestanoviten, bi morali trgovci upoštevati različne dejavnike, kot so gospodarska negotovost, medijske novice in trendi.
  • Izobraževanje o trgovanju, analiza podatkov, obvladovanje tveganj in samokontrola postanejo ključnega pomena za ukrotitev trga kriptovalut.
  • Čeprav se kriptovalute uporabljajo za nezakonite dejavnosti, je kripto trgovanje primerna naložbena možnost.

  Zdaj veste, kaj je trgovanje s kriptovalutami in kako deluje. Če imate navdih za začetek trgovanja s kriptovalutami ali če je ta članek podal nekaj vpogleda v vaše obstoječe znanje o trgovanju, boste morda z veseljem vedeli, da etoro ponuja možnost trgovanja s sredstvi Crypto in CFD-ji do 90+ kriptovalute. Kripto trgovci lahko sestavijo raznolik portfelj z najbolj priljubljenimi kovanci.

  Vam je bil všeč naš članek Kaj je trgovanje s kriptovalutami & Kako deluje? Nato nam dajte všeček in ga delite z vsemi, ki se vam zdijo koristni.

  Bi zamenjali kriptovaluto? S katerimi kriptofoni bi se odločili za trgovanje? Je menjava ali CFD prava metoda za vas? Sporočite nam v komentarjih spodaj.

  Ne pozabite: kriptovalute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen in pretekla uspešnost ni pokazatelj prihodnjih rezultatov.

  Upoštevajte, da so CFD-ji zapleteni instrumenti in imajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi vzvoda. 62% računov malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako CFD-ji delujejo, in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me