Kakšne so prednosti trgovanja s Cardano?

Trgovanje s Cardanom omogoča trgovcem, da ugibajo, ali se bo cena ADA zvišala ali znižala, ne da bi si bilo treba prevzeti lastništvo digitalnega sredstva.

Cardano (ADA) je skupna veriga blokov in platforma tretje generacije, ki ponuja možnost ustvarjanja in razvoja DApps. Kot prva veriga blokov, ki je strokovni pregledni akademski pristop vključil v svoje glavne vrednote, je mreža pridobila medijsko pokritost po svojih dodanih inovacijah in strategiji. ADA je danes eden najboljših svetovnih altcoinov.

Zakaj trgovati s Cardanom?

Trgovanje s Cardanom ima več koristi. Izkušenim posameznikom na kripto trgu pomaga pri trgovanju, ne glede na to, ali imajo sploh katero od kriptovalut ali ne.

Trgovanje je namenjeno ugotavljanju, ali se bo cena ADA povečala ali znižala vrednost.

Prednosti trgovanja s Cardano vključujejo:

 1. Izboljšana likvidnost
 2. Zmanjšani davčni stroški
 3. Izpostavljenost pod finančnim vzvodom
 4. Kardano volatilnost
 5. Minimalistično trgovanje in manjše tveganje inflacije
 6. Razpoložljivost trga Cardano
 7. Možnost dolge ali kratke poti

1. Povečana likvidnost

Likvidnost je pokazatelj, kako enostavno in učinkovito Cardano je mogoče spremeniti v gotovino, ne da bi spremenili tržno ceno. Likvidnost je ključnega pomena, saj za tehnološke raziskave prinaša izboljšane cene, hitrejši čas obdelave in večjo natančnost.

Kot vrhunsko digitalno sredstvo in pametna pogodbena razvijalna platforma DApp ADA kaže obljubo in potrebo po spremljanju podobnih Ethereuma in Trona na lestvici najboljših likvidnosti. Trenutno vrednost ponudbe Cardano izhaja iz njegove vloge spletnega mesta DApp, ki temelji na pametnih pogodbah.

Za primerjavo, test posodobitve Shelly ne usposablja ADA samo za popolno decentralizacijo, temveč tudi za prevlado na kripto trgu. Cardano bo z novim sodelovanjem optimiziral AlgoZ-ov algoritem izmenjave in predhodno znanje za likvidnostne namene.

Ker se trgovine trgujejo na več trgih, se trg Cardano imenuje nelikviden, kar pomeni, da lahko razmeroma majhne transakcije neizmerno vplivajo na tržne stopnje in povzročijo nepredvidljive zahteve za ADA..

Preberite tudi: Kaj je Cardano? Vodnik za začetnike

2. Zmanjšani davčni stroški

Sposobnost širjenja stav in trgovanja s CFD-ji na Cardano bo zagotovila velike davčne prednosti pred transakcijami z virtualnimi valutami. Na primer, ko navidezni kripto trgujete za vrednost, ki je višja od tiste, za katero ste ga prvotno kupili, morate obdavčiti davek na kapitalski dobiček (CGT). Vendar s stavami na razmik, ker niste nujno lastnik sredstva, iz enačbe odstranite obveznost za davek.

Po drugi strani pa je pogodba za razliko (CFD) še vedno odgovorna za CGT. Vendar bi morali svoje izgube omiliti z zaslužkom od odgovornosti za CGT, zaradi česar so CFD-ji dragoceni za varovanje pred tveganji. Upoštevajte, da je trgovanje s Cardanom odprto samo za izkušene trgovce z razpršenimi stavami in CFD-ji.

3. Izpostavljenost pod finančnim vzvodom

Dostop do visokega vzvoda je še en bonus pri prodaji CFD-jev na Cardano. Upoštevajte, da se to nanaša na stave na nihanja trga Cardano in ne na nakup prek tradicionalnih kripto borz in na nakup resničnih kripto sredstev. CFD-ji spremljajo samo ceno Cardano in osnovno sredstvo ni nujno v lasti trgovcev, ki prodajajo CFD-je.

Navzgor temu je, da lahko trgovci, ki prodajajo CFA na ADA, uživajo tako bikovski kot medvedji trg. Finančni vzvod trgovcem omogoča, da ob vrnitvi na finančni vzvod odprejo še večje zasege portfelja kot njihov trgovalni račun.

Pomembno je tudi omeniti, da bi morali kot vlagatelj zagotoviti, da imate vzpostavljen ustrezen načrt za obvladovanje tveganj, ki bi moral vključevati ustrezne ovire. Vzvod vam lahko poveča dobiček, hkrati pa ga tudi podvoji izgube če ne previdno. Vendar ima lahko velik vpliv na spodnji del vlagatelja, zato smo ga uvrstili kot prednost trgovanja s Cardanom.

4. Kardano volatilnost

Čeprav je trg Cardano razmeroma nov, je zaradi velikega obsega kratkoročnih trgovinskih dejavnosti naletel na znatno nestanovitnost. Na primer, Cardano je 16,39-krat bolj hlapen kot DOW (industrijsko povprečje Dow Jones). 96 odstotkov celotnih delnic in naložb je manj nestanovitnih kot Cardano, nestanovitnost zgodovinskih rednih donosov Cardano v zadnjih 30 dneh pa je večja od 96 odstotkov vseh svetovnih delnic in portfeljev glede na celotne delniške trge. Makroaksija.

Check out: napoved cene za Cardano

5. Minimalistično trgovanje in manjše tveganje inflacije

Tržno trgovanje z delnicami vključuje določeno pooblastilo ali garancijo za sposobnost dejanske trgovine. Če želite zamenjati delnice ali delnice podjetja, morate iti tudi prek posrednika. Vendar je nakup za Cardano preprost in eleganten. Preprosto kupite ali prodate ADA na borzah in svoja nova sredstva položite v denarnico. V nasprotju s tradicionalnim načinom plačevanja borznih naročil, za katere je znano, da so zamudni, so nakazila Cardano običajno takojšnja.

Tudi Cardano je odporen na inflacijo, za razliko od drugih tradicionalnih valut, ki jih upravljajo centralizirane institucije. Tehnologija blockchain, ki stoji za ADA, je neomejena in ni razloga, da bi razmišljali o njeni dolgoročni izgubi vrednosti.

6. Razpoložljivost trga Cardano

Tržnica Cardano je običajno odprta za trgovanje, ki vam je na voljo 24 ur na dan, sedem dni v tednu. To je zasluga nobenega centraliziranega upravljanja trga, ki v nasprotju z običajnimi borzami ne bi prevzelo nadzora nad tržnimi urami. Na svetovnih borzah kriptovalut bodo transakcije ADA potekale neposredno med posameznimi trgovci. Čeprav industrija prehaja na infrastrukturne izboljšave, imenovane tudi „vilice“, lahko v določenih časih zaradi vzdrževanja pride do zastojev.

7. Možnost dolge ali kratke poti

Cardano ima še vedno pomen, podobno kot cena delnice. Na ta način lahko po dvigu tržne vrednosti zaslužite s prodajo (skrajšanje) svojih kovancev ADA. Če kupite valuto ADA, pričakujete, da bo trajalo dolgo in pričakujete, da se bo cena zvišala. Ko pa imate opravka s ceno Cardano in izkoristite cene, ki padajo in naraščajo, se to imenuje nizka.

Obstaja več borz, kjer boste lahko s Cardano šli dolgo ali kratko, kjer lahko hkrati pričakujete vzorec naraščanja ali spuščanja. Na večini spletnih mest, kjer lahko trgujete s maržami, boste še vedno lahko dolgo ali kratko.

Ne zamudite: Ethereum vs Cardano: Kateri kripto bi morali kupiti leta 2021

Naj kupim ali zamenjam Cardano?

Pomembno je, da razumete razlike med nakupom in trgovanjem s Cardano, preden se odločite trdno. Uporaba CFD-jev bo omogočila oceno vaše donosnosti pri vlaganju v ADA z večjo stopnjo tveganja. Ključno je, da upoštevate nekatere dejavnike, kot so nestanovitnost, davčne obveznosti in vaša odločitev, da greste dolgo ali kratko, preden stopite z nogo na stopalko za plin. Če želite podrobno vedeti o Cardanu, si oglejte ta vodnik po Cardanu.

Morda vas zanima nakup Cardano, če …

 • Želite v celoti prevzeti lastništvo zneska Cardano, ki ga kupite
 • Z veseljem vnaprej plačate celotno vrednost sredstva
 • Ne moti vas plačilo davka na dobiček
 • Ne moti vas čakanje na menjalni račun, preden lahko kupite ali prodate
 • Ne moti vas uvodnih omejitev ali največjih vlog
 • V redu je, da plačate dodatne pristojbine za pologe ali dvige
 • Za držanje Cardano želite zaslužiti vložne nagrade

Morda vas zanima trgovanje s Cardanom, če …

 • Želite špekulirati o ceni Cardano, ne da bi ga imeli v lasti
 • Svoj položaj želite izkoristiti tako, da vnaprej postavite le del stroškov
 • Želite izkoristiti davčne ugodnosti razpršenih stav ali CFD trgovanja s Cardano
 • Takoj želite začeti trgovati
 • Ne marate največjih omejitev nakazila
 • Ne marate plačevanja depozitov ali dvigov

eToro – najboljši posrednik za nakup Cardano ADA

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke:

 • Prednosti trgovanja s Cardanom vključujejo povečano likvidnost, zmanjšane davčne stroške, izpostavljenost pod vzvodom, nestanovitnost Cardano, minimalistično trgovanje in manjše tveganje inflacije, razpoložljivost trga Cardano in možnost, da gremo dolgo ali kratko.
 • Cardano (ADA) je skupna veriga blokov in platforma tretje generacije, ki ponuja možnost ustvarjanja in razvoja DApps.
 • Trgovanje je namenjeno ugotavljanju, ali se bo cena ADA povečala ali znižala vrednost.
 • Cardano je 16,39-krat bolj hlapen kot DOW (industrijsko povprečje Dow Jones)
 • Tržnica Cardano je običajno odprta za trgovanje, ki vam je na voljo 24 ur na dan, sedem dni v tednu.
 • Manjše transakcije lahko močno vplivajo na tržne stopnje in povzročijo nepredvidljive zahteve po ADA.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me