Kakšne so prednosti trgovanja z Bitcoin Cash?

Trgovanje z Bitcoin Cashom omogoča trgovcem, da ugibajo, ali se bo cena BCH zvišala ali znižala, ne da bi si bilo treba prevzeti lastništvo Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash (BCH) je digitalna valuta, ki se je konec leta 2017 razvezala iz omrežja Bitcoin, da bi bila resnična aplikacija in uresničitev prvotne bele knjige Satoshi. Kot je opredelil Satoshi Nakamoto, naj bi bil resnični “enakovredni elektronski denar”. Zaradi nezadovoljstva s težavami razširljivosti Bitcoina naj bi bil Bitcoin Cash bolj realen kriptokovanec na blockchainu za redne transakcije.

grafikon cen denarnih sredstev Bitcoin

Vir slike: https://www.investingcube.com/

Zakaj trgovati z Bitcoin Cashom?

Trgovanje z Bitcoin Cashom ima veliko prednosti. Katera koli od naslednjih točk je posledica ugodnosti, ki jih že ponuja BCH kot ena najmočnejših kriptovalut danes. Trgovanje z BCH spodbuja izkušene ljudi, naj stavijo na kripto trgu, ne glede na to, ali že imajo katero koli kriptovaluto ali ne. Bitcoin Cash Trading je namenjen odločitvi, ali se bo cena BCH zvišala ali znižala in kdaj skočiti na pas.

Prednosti trgovanja z Bitcoin Cash vključujejo:

 1. Nizke provizije za transakcije
 2. Likvidnost
 3. Odločitev, ali naj gre dolga ali kratka
 4. Volatilnost Bitcoin Cash
 5. Dostop do trga Bitcoin Cash
 6. Učinkovite davčne ugodnosti
 7. Varnost med trgovanjem

1. Nizke transakcijske provizije

BCH zagotavlja stopnje obdelave, ki so skoraj v bistvu nič. To pomeni, da lahko ljudje brez razmišljanja o pretiranih stroških storitev trgujejo s kakršno koli količino BCH, ki si jo želijo.

V trenutku pisanja je povprečna provizija za transakcije BCH 0,0035 USD. Januarja 2018 je cena dosegla najvišjo vrednost, ko je dosegla 0,904 USD. Skupna pristojbina za obdelavo se od takrat ni preveč gibala in od takrat ostaja razmeroma stabilna. Od lanskega leta so se provizije za transakcije gibale okoli 0,0040 in 0,0060 dolarjev, kar je zanemarljivo.

Kljub trenutnemu težkem stanju Bitcoin Casha verjetno, da se provizija za transakcije ne bo drastično povečala, ker veriga blokov ni bila postavljena do svojih meja.

2. Likvidnost

Likvidnost je merilo, kako hitro in učinkovito lahko Bitcoin Cash pretvorite v gotovino, kar zagotavlja, da se ne spremeni tržna vrednost BCH. Pomembnost likvidnosti je v tem, da v veliki meri vpliva na to, kako enostavno lahko odprete in zaprete pozicije. Trgovec lahko zlahka najde kupca na likvidnem trgu, ne da bi mu bilo treba poravnati ceno sredstva, da bi bilo bolj privlačno.

Ker Bitcoin Cash ponuja večjo prilagodljivost, to pa pomeni, da ima večji obseg trgovanja. Večji obseg trgovanja se nato spremeni v več trgovskih dejavnosti in končno sklene na bolj likviden trg. Likvidnost je mogoče izmeriti tudi z analizo razmika ponudbe in povpraševanja za BCH. Razpon ponudbe in povpraševanja meri razliko med ceno, ki jo je kupec pripravljen plačati za kovanec, in ceno, po kateri je prodajalec pripravljen sprejeti kovanec. Nižji kot je razpon ponudbe-povpraševanja, bolj tekoč je kovanec.

Na splošno je trg Bitcoin Cash namreč nelikviden, saj so posli razporejeni po številnih borzah, kar pomeni, da lahko sorazmerno majhni posli močno vplivajo na tržne cene in ustvarjajo nestanovitne zahteve za BCH.

3. Izbira, ali naj gre dolga ali kratka

Podobno kot cena delnice ima Bitcoin Cash vedno vrednost, za katero bo prodana. V tem smislu lahko s svojim BCH izkoristite prodajo svojih kovancev, potem ko se poveča tržna vrednost. Ko kupite kovance BCH in pričakujete, da se bo cena zvišala, to imenujete dolgo. Ko se pogajate s ceno Bitcoin Casha in izkoristite vrednosti, ki padajo in naraščajo, je to tisto, kar se imenuje zniževanje.

Zaradi naraščanja priljubljenosti BCH obstaja veliko borznih platform, kjer lahko s svojimi BCH kovanci greste dolgo ali kratko. Na teh platformah boste imeli možnost storiti kar koli, pri čemer je mogoče hkrati predvideti naraščajoči ali padajoči trend. Na večini platform, kjer trgujete z maržami, boste vedno lahko dolgo ali kratko.

4. Volatilnost Bitcoin Cash

Volatilnost Bitcoin Cash je del tega, zaradi česar je ta kovanec in njegovo trgovanje tako vznemirljivo. Hitra nihanja cen znotraj dneva bodo trgovcem ponujala različne možnosti, da gredo dolge in kratke, vendar z dodatnim tveganjem. Torej, če nameravate raziskati trg Bitcoin Cash, se prepričajte, da ste naredili domačo nalogo in oblikovali politiko za obvladovanje tveganj. BCH ima relativno visoko stopnjo volatilnosti in znaša približno 15,27% na 7-dnevni oznaki.

Oglejte si: Kaj je Bitcoin Cash in ali je vredno vlagati v BCH leta 2021?

5. Dostop do trga Bitcoin Cash

Bitcoin Cash Market je običajno na voljo za trgovanje, kadar koli želite. Na skoraj vseh najboljših borzah kriptovalut je naveden Bitcoin Cash, kar pomeni visoko stopnjo varnosti in učinkovitosti pri nakupu in prodaji tega žetona. V zameno to tudi spodbuja sprejemanje in povečuje naložbeni potencial vašega BCH ter povečuje možnosti za večjo preprodajo v prihodnosti in večje dobičke s trgovanjem.

Za razliko od običajnih delniških trgov to pripisujejo temu, da nobena centralizirana tržna uprava ne bi prevzela regulacije tržnih ur. Trgovanja z BCH lahko potekajo kadar koli v dnevu, kjer koli želite in kadar koli želite. Pojavijo pa se le med kupcem in prodajalcem na različnih kripto borzah po vsem svetu.

6. Učinkovite davčne ugodnosti

Priložnost širjenja stav in trgovanja s CFD-ji na Bitcoin Cash bi imela precejšnje davčne ugodnosti pred naložbami v virtualne, realne valute. To je učinkovit način vadbe opazovanja cen in pridobivanja dobre ideje o tem, kako izgledajo nihanja cen, brez dodatnih davčnih stroškov.

Na primer, obdavčite se z davkom na kapitalski dobiček (CGT), ko kripto prodajate z dobičkom, saj če z njo kupite nekaj za vrednost, višjo od tiste, za katero ste jo prvotno pridobili. Z razširjenimi stavami pa lahko iz izračuna izključite obveznost za davek, saj dejansko niste lastnik sredstev. Po drugi strani pa je za ta davek odgovorna tudi pogodba o razliki, sicer CFD, vendar še vedno učinkovitejša in manj tvegana. Vendar lahko svoje tveganje nadomestite s svojim dobičkom iz odgovornosti za CGT, zaradi česar so CFD-ji koristni za varovanje pred tveganji. Upoštevajte, da je obravnava razpršenih stav in CFD-jev v kriptovalutah, kot je Bitcoin Cash, odprta samo za kvalificirane trgovce, zato jih je treba uporabljati previdno.

7. Varnost pri trgovanju

Bitcoin Cash uporablja močno platformo blockchain, ki jo je skoraj nemogoče vdreti. Ker blockchain potrebuje soglasno odobritev vseh vozlišč, zgodovine nakazil in prenosov sredstev ne more spremeniti en sam uporabnik.

Kriptografsko šifriranje celotnemu plačilnemu sistemu zagotavlja še en nivo preverjanja pristnosti in sredstvo za izvajanje varnih in zaščitenih transakcij.

Če želite še naprej hraniti svoje kovance BCH, lahko še vedno v veliki meri uporabite fizične (strojne) ali programske denarnice za shranjevanje svojih žetonov. Namenske denarnice zagotavljajo povečan varnostni standard glede na račune spletnega mesta za trgovanje in shrambo na borzi.

Ne zamudite: Analiza cene Bitcoin Cash za leto 2021

Naj kupim ali trgujem z Bitcoin Cashom?

Preden se dokončno odločite, je ključnega pomena razumeti razlike med nakupom in trgovanjem z Bitcoin Cashom. Uporaba CFD-jev bi olajšala določitev izvedljivosti naložb v BCH z nižjimi pragovi tveganja. Upoštevati je treba vse vidike, kot so provizije za transakcije, davčne obveznosti in varnost. Če želite izvedeti več o Bitcoin Cashu, si oglejte ta podroben vodnik.

Morda vas zanima nakup Bitcoin Cash, če …

 • Želite v celoti prevzeti lastništvo zneska Bitcoin Cash, ki ga kupite
 • Z veseljem vnaprej plačate celotno vrednost sredstva
 • Ne moti vas plačilo davka na kapitalski dobiček od morebitnega dobička
 • Ne moti vas čakanje na menjalni račun, preden lahko kupite ali prodate
 • Ne moti vas uvodnih omejitev ali največjih vlog
 • V redu je, da plačate dodatne pristojbine za pologe ali dvige

Morda vas zanima trgovanje z Bitcoin Cash, če …

 • Želite špekulirati o ceni Bitcoin Cash, ne da bi jo imeli v lasti
 • Svoj položaj želite izkoristiti tako, da vnaprej postavite le del stroškov
 • Želite izkoristiti davčne ugodnosti razpršenih stav ali CFD trgovanja z Bitcoin Cashom
 • Takoj želite začeti trgovati
 • Ne marate največjih omejitev nakazila
 • Ne marate plačevanja polog ali dvigov

eToro – Najboljši posrednik za nakup Bitcoin Cash

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke:

 • Bitcoin Cash (BCH) je digitalna valuta, razcepljena iz Bitcoin omrežja.
 • BCH zagotavlja stopnje obdelave, ki so skoraj v bistvu nič.
 • Bitcoin Cash ponuja večjo razširljivost, kar pa pomeni, da ima večji obseg trgovanja in s tem večjo likvidnost.
 • BCH ima relativno visoko stopnjo volatilnosti in znaša približno 15,27% na 7-dnevni oznaki.
 • Bitcoin Cash kotira na skoraj vseh najboljših borzah kriptovalut.
 • Razširjene stave in trgovanje s CFD-ji na Bitcoin Cash zagotavljajo znatne davčne ugodnosti v primerjavi z resničnimi naložbami.
 • Ko prodate kripto za dobiček, ste obdavčeni z davkom na kapitalski dobiček (CGT).
 • Kriptografsko šifriranje zagotavlja preverjanje pristnosti in sredstvo za izvajanje varnih in zaščitenih transakcij pri trgovanju.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me