Kako kupiti Bitcoin – vodnik za začetnike

Še naprej poslušajte o Bitcoinu in se sprašujte, kako lahko kupite Bitcoin? Preberite naš vodnik za začetnike o tem, kako danes kupiti BTC!

Ste že slišali brnenje okoli Bitcoinov in se želite vključiti v akcijo? Če je tako, še nikoli prej ni bilo tako enostavno kupiti Bitcoina iz domačega udobja. Če imate pri roki debetno / kreditno kartico ali e-denarnico – lahko Bitcoin kupite v manj kot 10 minutah.

Če želite zdaj opraviti nakup, vendar se vam niti najmanj ne zdi, kje začeti, ste prišli na pravo mesto.

V tem Kako kupiti Bitcoin Guide, razpravljali bomo o številnih načinih, na katere lahko vlagate v to vrhunsko digitalno valuto. Pokrili bomo, kakšne provizije pričakujete, da boste plačali, kako izbrati najboljšega posrednika za Bitcoin in navsezadnje – korake, potrebne za nakup Bitcoina danes.

Vsebina

Kako kupiti Bitcoin: 5 korakov

1. korak: Izberite spletnega posrednika Bitcoin ali borzo

2. korak: pripravite naložbeni načrt

3. korak: Odprite račun Bitcoin Broker

4. korak: položite nekaj sredstev

5. korak: Nastavite trgovalni nalog

6. korak: Shranjevanje Bitcoinov

7. korak: Prodaja svojega bitcoina

Drugi načini za nakup Bitcoina v letu 2021

Kako kupiti Bitcoin 2021 – razsodba

Kako kupiti Bitcoin v 5 korakih

Če želite kupiti BTC, je prvi korak odpreti račun z regulirano borzo, deponirati sredstva, na seznamu trgovalne platforme izbrati Bitcoin in nazadnje preveriti & potrdite, da so bitcoin dodali v vašo denarnico.

Spodaj razlagamo 5 korakov, potrebnih za nakup Bitcoina zdaj:

Korak 1: Odprite račun pri reguliranem posredniku za Bitcoin

2. korak: Takoj položite sredstva z debetno / kreditno kartico ali e-denarnico

3. korak: Pojdite na območje trgovanja s kriptovalutami in izberite Bitcoin

4. korak: Vnesite znesek, ki ga želite kupiti

5. korak: Potrdite naročilo in dodajte kovance v denarnico

Spodaj, vam pokažemo, kako danes kupiti Bitcoin. Sprehodili vas bomo skozi korake izbire posrednika, razumevanja potencialnih tveganj in koristi ter najvarnejše izvedbe vaše naložbe v Bitcoin.

1. korak: Izberite spletnega posrednika Bitcoin ali borzo

Pri tem ne naredite napake – če želite Bitcoin kupiti prek spleta, boste morali najprej odprite račun pri posredniku ali tuji borzi. Če se odločite za prvega, boste lahko Bitcoin kupili neposredno pri posredniku.

In slednje – to pomeni, da boste Bitcoin zamenjali za drugo kriptovaluto, kot sta Ethereum ali Ripple. Brez dvoma je uporaba reguliranega posrednika za Bitcoin daleč boljša možnost – ne samo glede udobja in stroškovne učinkovitosti, ampak tudi varnosti.

Vse skupaj je veliko dejavnikov, ki jih morate upoštevati, preden izberete ponudnika, pri katerem boste kupili Bitcoin – o številnih smo razpravljali spodaj.

Pomembni dejavniki, ki jih je treba upoštevati pred izbiro izmenjave Bitcoinov

1. Uredba

V prvi vrsti vam toplo priporočamo, da uporabljate samo platformo, ki je regulirana. Pri tem ste lahko prepričani, da je vaš denar v varnih rokah.

Navsezadnje je industrija kriptovalut polna zgodb o več milijardnih dolarjih – zato bi morali biti varnost in zaščita na vrhu vašega prednostnega seznama.

Po eni strani imate takšne posrednike eToro ki jih urejajo štirje ločeni organi prve stopnje. Sem spadajo FCA (Združeno kraljestvo), CySEC (Ciper), ASIC (Avstralija) in FinCEN (ZDA). To vključuje veliko regulativnih koristi – na primer zahtevo po ločitvi sredstev strank.

Na drugem koncu spektra imate tuje borze kriptovalut, ki delujejo na 100% neurejen način.

Ti so pogosto priljubljeni pri tistih, ki želijo Bitcoin kupiti anonimno ali z vzvodom. Toda vaš denar je zelo ogrožen pri izbiri platforme, ki je ni licencirala ugledna organizacija – kar je ključnega pomena – držite se reguliranih posrednikov, kot je eToro.

2. Načini plačila

V ne tako davnih časih je bila možnost nakupa Bitcoinov po spletu nočna mora. Morali ste odpreti račun z brezvestno menjavo, ki vam je omogočala, da sredstva položite samo prek bančne nakazila.

V nekaterih primerih bi trajalo do mesec dni, da bi se sredstva nakazala. Hitro naprej do leta 2021 in še nikoli ni bilo lažje kupiti Bitcoin – nenazadnje tudi zato, ker bodo najboljši posredniki sprejemali debetne / kreditne kartice.

To vam omogoča takojšnjo polog sredstev in tako – takoj kupite Bitcoin. Priljubljena spletna stran za trgovanje eToro omogoča tudi nakazilo sredstev pri Paypalu, Skrillu in Netellerju. Te priljubljene e-denarnice so odlične za dodajanje dodatne ravni varnosti ob nakupu.

Na drugi strani se boste morda želeli izogniti Bitcoin posrednikom, ki sprejemajo samo bančna nakazila – vaš nakup bo zamujal za več dni.

3. Pristojbine in provizije

Ko Bitcoin kupujete prek spleta prek posrednika – boste seveda morali plačati nekakšen honorar. Znesek, ki ga plačate, se bo precej razlikoval, pa tudi način zaračunavanja.

Glede na to bo velika večina posrednikov Bitcoin zaračunavala spremenljivo provizijo. Na primer, znani posrednik Coinbase zaračuna približno 1,5% na posel. To pomeni, da vam bomo zaračunali ob nakupu Bitcoina in spet pri prodaji.

Če ste na primer kupili Bitcoin v vrednosti 1.000 USD, bi provizija v višini 1,5% povzročila 15 USD. Če potem Bitcoin izplačate, ko je ta ocenjen na 1300 USD, bi vas 1,5% provizija stala 19,50 USD.

Upoštevati moramo tudi, da Coinbase zaračuna 3,99% za vloge na debetnih karticah – torej za naložbo v višini 1000 USD, kar je dodatnih 39 USD. Vse skupaj – nakup Bitcoina v vrednosti 1.000 USD na Coinbase vas je stal 73,50 USD.

To je zelo drago, zato predlagamo, da uporabite poceni Bitcoin posrednika, kot je eToro. Iste zgoraj naštete okoliščine vas nič ne bi stale provizije – saj posrednik omogoča, da Bitcoin kupite brezplačno.

Če želite hitro in enostavno kupiti Bitcoin BTC, z 0% provizije, si oglejte Izmenjava eToro!

Če deponirate sredstva v valuti, ki ni ameriški dolar, boste plačali devizno provizijo v višini 0,5%. Kot taka je največ, kar bi plačali za nakup Bitcoina v vrednosti 1000 USD na eToro, le 5 USD – v nasprotju s 73,50 USD na Coinbase!

4. Drugi pomembni dejavniki

Poleg ureditve, podprtih načinov plačila in provizij / provizij – obstaja še veliko drugih dejavnikov, ki jih morate preveriti, preden izberete Bitcoin posrednika.

To vključuje:

  • Prijaznost do uporabnika: Če prvič želite kupiti Bitcoin, je smiselno, da izberete platformo, ki je naklonjena novincem. S tem mislimo, da bi moral posrednik ponuditi nemoten in jasen naložbeni postopek, ki ne zahteva predhodnega znanja o trgovanju ali Bitcoin-u.
  • Minimalna naložba: Bitcoin je zelo špekulativni razred premoženja. Če niste navajeni povečane nestanovitnosti cen, boste morda želeli izbrati posrednika, ki vam omogoča vlaganje majhnih zneskov. eToro vam na primer omogoča nakup Bitcoina z naložbo samo 25 USD. To je za večino ljudi nepomembno.
  • Skladiščenje: Čeprav kasneje podrobneje pokrivamo shranjevanje, morate razumeti, kaj se zgodi z vašim Bitcoinom po nakupu. Na primer, medtem ko regulirani posrednik eToro v vašem imenu shranjuje vaš Bitcoin, druge platforme zahtevajo, da kovance dvignete v zasebno denarnico. Slednje ne bodo primerne za novince.

Kot lahko vidite iz zgornjega, je treba veliko razmisliti o izbiri spletne platforme za nakup Bitcoinov. To je lahko dolgotrajen postopek, če upoštevate stotine ponudnikov, dejavnih v prostoru.

2. korak: pripravite naložbeni načrt

imajo načrt, kako kupiti bitcoin

Preden pridete do stopnje nakupa Bitcoina prek spleta, je smiselno pripraviti naložbeni načrt. Tako boste zagotovili jasne cilje v nasprotju z naložbami z zaprtimi očmi.

S tem v mislih spodaj najdete vrsto meritev, ki jih je treba upoštevati pri pripravi načrta za naložbe v Bitcoin.

Dolgoročno ali kratkoročno

Najprej morate oceniti, ali želite Bitcoin kupiti kot dolgoročno naložbo ali izkoristiti kratkoročno gibanje cen. Če gre za prvo, je to znano kot strategija “kupi in zadrži”.

Z drugimi besedami, Bitcoin boste kupovali in kovance držali več mesecev ali let. To je bolj primerno za “povprečnega” vlagatelja, saj vas bo manj skrbela kratkoročna volatilnost.

Namesto tega boste kupili Bitcoin in verjetno pozabili nanj, dokler ne pride do izplačila. Po drugi strani pa nekateri lažejo, da bi kupili Bitcoin, da bi izkoristili nižje nestanovitne ravni nestanovitnosti kriptovalut.

Na primer, ni redko, da se cena Bitcoina v enem dnevu trgovanja zviša ali zniža za 5-10%. Če imate nekaj izkušenj s kratkoročnim trgovanjem, je Bitcoin lahko zelo koristno sredstvo.

Ciljna cena Bitcoin

Čeprav ni obvezen, bo veliko sezonskih vlagateljev imelo v mislih ciljno ceno. Denimo, da ste Bitcoin kupili takrat, ko je bil vreden 8000 USD. Skupaj ste vložili 10.000 USD in želite podvojiti svoj denar. Kot tak je vaš cilj dobička 100-odstotna rast.

Preberite več: Napoved cene Bitcoinov: Koliko bo vredno leta 2021 in pozneje?

Nekateri vlagatelji v Bitcoin nimajo interesa za 100-odstotni dobiček in bodo to ocenili kot skromno. To je zato, ker mnogi verjamejo, da bo Bitcoin sčasoma postal mainstream – ne glede na to, kako je videti.

Pomembno je vedeti, da je bila cena Bitcoina pred desetletjem vredna manj kot 1 cent. Z višino vseh časov 20.000 dolarjev to pomeni, da je Bitcoin zrasel za skoraj 200 milijonov odstotkov v primerjavi s prvimi leti trgovanja.

Razmislite o rednih naložbah

Učinkovito določiti čas trgovanja s kriptovalutami je zelo zahtevno. Razlog je v tem, da se ta trgovalna scena premika na nepredvidljiv način. Za razliko od tradicionalnih delniških trgov – ki imajo koristi od skoraj 100 let spremenljivih podatkov, je bil Bitcoin uveden šele leta 2009.

Kot tak bi bil najboljši način za ciljanje na Bitcoin morda majhne, ​​nepomembne naložbe. Na primer – in kot smo že omenili, regulirani posrednik eToro vam omogoča, da vložite le 25 USD na posel.

To pomeni, da bi lahko konec vsakega meseca brez težav vložili nekaj. Poleg tega vam bo z rednim vlaganjem Bitcoina omogočeno povprečje dolarskih stroškov. To pomeni, da vsakič, ko kupite več Bitcoinov, to storite po drugačni ceni.

Preprosto povedano, če menite, da je Bitcoin tu, da ostane, potem vam to omogoča nakup digitalne valute s popustom, ko se njena vrednost zmanjšuje.

Ste razmišljali o nakupu Bitcoin?

3. korak: Odprite račun Bitcoin Broker

Ko ste izbrali spletnega posrednika, pri katerem boste kupili Bitcoin, gre za odprtje računa. To deluje popolnoma enako kot registracija pri borznem posredniku, če boste morali navesti nekaj osebnih podatkov.

Sem spadajo vaše polno ime, državljanstvo, domači naslov, datum rojstva in kontaktni podatki. Zdaj, če uporabljate reguliranega posrednika za nakup Bitcoina – kar bi morali biti, potem boste morali vsekakor preveriti svojo identiteto.

To je znano kot postopek Know-Your-Customer (KYC) in to zahtevajo regulatorji. Vse, kar morate storiti, je naložiti kopijo osebne izkaznice, ki jo je izdal državni organ (potni list, vozniško dovoljenje, nacionalna osebna izkaznica) in dokazilo o naslovu (izpisek z bančnega računa, račun za komunalne storitve itd.),

Slaba novica je, da si številni Bitcoin posredniki za potrditev dokumentov vzamejo po nekaj dni, saj se zanašajo izključno na ročne skupine za preverjanje. Dobra novica je, da new-age platforme kot eToro avtomatizirali postopek preverjanja. To pomeni, da bo v večini primerov vaš račun takoj odobren.

4. korak: položite nekaj sredstev

Ko odprete račun pri izbranem posredniku za Bitcoin, je čas, da dodate nekaj sredstev. Ali gre za nemoten postopek, bo na koncu odvisno od podprtih vrst plačilnih načinov.

Izbirate lahko na primer med debetno kartico, kreditno kartico, Paypalom, Netellerjem in Skrillom. To so vse metode takojšnjega pologa, kar pomeni, da lahko Bitcoin kupite takoj.

Na žalost nekatere znane platforme podpirajo le tradicionalna bančna nakazila. Kot smo že omenili, to pomeni, da boste morali počakati 2-3 delovna dneva, da bodo sredstva prispela. Do takrat ste morda že zamudili priložnost za nakup Bitcoina po ugodni ceni!

Upoštevati moramo tudi, da bo imela večina Bitcoin platform vzpostavljeno minimalno politiko depozitov. Tako kot posredniške provizije se to lahko zelo razlikuje. S tem lahko pričakujete, da boste položili vsaj 50 do 200 dolarjev, odvisno od izbrane platforme.

5. korak: Nastavite trgovalni nalog

kupi bitocin, naroči bitcoin

Ne glede na to, ali kupujete Bitcoin, delnice modrih čipov ali kateri koli razred premoženja – morali boste določiti nekakšen vrstni red trgovanja. Preprosto povedano, s tem posrednik ve, kaj želite doseči.

Čeprav se lahko določena postavitev obrazca za naročilo razlikuje od posrednika do posrednika, morate običajno izpolniti naslednja polja:

Nakup naročila

Nekatere trgovalne platforme vam omogočajo, da špekulirate o tem, kako se cena Bitcoinov dviga in spušča. V tem primeru vam bo ponujeno naročilo „kupi“ in „prodaj“.

Če želite navesti očitno, če želite kupiti Bitcoin, ker menite, da se bo njegova vrednost povečala, morate izbrati “naročilo za nakup”.

Presenečeni bi bili, koliko novincev naredi to napako, zato bodite še posebej pozorni.

Omejitev ali tržno naročilo

Vodilni Bitcoin posredniki, kot je eToro, vam omogočajo večjo prilagodljivost pri izbiri nakupne cene. Navsezadnje se bo vrednost Bitcoina spreminjala vsako sekundo, zato je smiselno vlagati po najugodnejši možni ceni.

Torej, če bi se odločili za ‘limit’ naročilo, vam to omogoča, da izberete ceno, ki jo plačate za nakup Bitcoina. Recimo na primer, da je cena Bitcoin trenutno 15.000 USD, vendar želite samo vlagati v kriptovaluto in se še naprej vzpenjati in doseči 16.000 USD.

Z oddajo omejenega naročila se vaš nakup Bitcoina izvede samo, če in ko cena doseže 16.000 USD. V nasprotnem primeru bo vaše naročilo ostalo v teku, dokler ga ne prekličete.

Ob tem se velika večina novincev drži klasičnega ‘tržnega’ reda. Preprosto povedano, s tem boste takoj izvedli nakup Bitcoinov.

Glede na to, koliko boste plačali, boste dobili naslednjo razpoložljivo ceno. Na primer, če je cena Bitcoina 14.500 USD – potem boste verjetno naročilo napolnili nekaj dolarjev nad ali pod to številko.

Vložek

Seveda morate tudi izbranemu posredniku sporočiti, koliko Bitcoina želite kupiti. Običajno lahko izberete poljuben znesek, ki vam je všeč, če izpolnjujete navedeni minimum.

Ponovno je to le 25 USD pri eToro – vendar nekateri posredniki zahtevajo znatno višji znesek naložbe.

Potrdite naročilo

Nazadnje, ko ste zadovoljni z vašim limitom / tržnim naročilom in navedeno velikostjo vložka, potem morate naročilo potrditi. Ko to storite, bo Bitcoin dodan v vaš portfelj pri izbranem posredniku.

6. korak: Shranjevanje Bitcoinov

digitalna denarnica, kupite bitcoin

Bitcoin je digitalna valuta, ki ne obstaja v fizični obliki, kot so bankovci za funt ali dolarski bankovci. Namesto tega Bitcoin živi na decentralizirani knjigi, imenovani “blockchain”. Preprosto povedano, to pomeni, da Bitcoin omrežje ni v lasti ali pod nadzorom nobene posamezne osebe ali entitete.

Ob upoštevanju tega standardni postopek shranjevanja Bitcoina zahteva digitalno denarnico. Tega lahko prek aplikacije prenesete na namizno napravo ali mobilni telefon. Obstajajo tudi spletne denarnice, ki vam omogočajo dostop do Bitcoinov prek spletnega brskalnika.

Čeprav je mnogim ljubiteljem Bitcoinov všeč ideja, da svoje kovance dvignejo v zasebno denarnico – s tem pa jim omogočijo 100-odstotni nadzor nad svojimi sredstvi, to v resnici ni primerno za nekoga brez zahtevanega znanja.

Zato menimo, da je bolje, da Bitcoin kupujete pri reguliranem posredniku, da vaše naložbe varujejo za vas. Na primer, ko enkrat kupite Bitcoin na eToro, vam ni treba skrbeti, ali ji boste poslali decentralizirano digitalno denarnico. Namesto tega bodo sredstva ostala na eToro, dokler se ne odločite za izplačilo.

7. korak: Prodaja svojega bitcoina

V tem razdelku bomo zaključili vodnik o tem, kako kupiti Bitcoin leta 2021. Konec koncev, če želite Bitcoin kupiti prek spleta, je to verjetno zato, ker želite ustvariti finančno korist..

Se pravi, da je splošni cilj prodati Bitcoin za več, kot ste prvotno plačali. Ko bo čas sčasoma, boste želeli svoj Bitcoin unovčiti na najlažji in stroškovno najučinkovitejši način.

Ali boste to lahko storili ali ne, bo odvisno od metode, ki ste jo uporabili pri nakupu kovancev. Če ste na primer opravili nakup prek zaupanja vrednega posrednika, lahko svoj Bitcoin v nekaj sekundah prodate nazaj v gotovino.

Dejansko je kriptovaluto mogoče kupiti in prodati 24 ur na dan v eToro, takoj ko kliknete gumb »Prodaja«, se bo denar pojavil na vašem računu eToro. Nato lahko denar dvignete naravnost nazaj na svojo debetno / kreditno kartico, e-denarnico ali bančni račun.

Če pa ste se odločili za nakup Bitcoina in ga nato dvignili v zasebno denarnico, je postopek izplačila veliko bolj okoren. Najprej morate sredstva prenesti iz zasebne denarnice v denarnico izbrane borze kriptovalut.

Nato boste morali Bitcoin zamenjati za pravo valuto, kot sta USD ali EUR. To bo seveda treba plačati. Po tem boste morali izvršiti bančno nakazilo.

Drugi načini za nakup Bitcoina v letu 2021

Iščete določen način za nakup Bitcoina v letu 2021, ki ga v tem priročniku še nismo povsem obravnavali? V tem primeru preverite spodaj naštete možnosti, ki jih imate tudi na voljo.

Nakup Bitcoin debetne kartice

Večina novincev pogosto kupi Bitcoin z debetno kartico. To je zato, ker so debetne kartice nekaj, kar ima večina med nami – in transakcije se običajno obdelajo takoj.

Poleg tega vam večina platform pri izplačilu Bitcoina omogoča, da sredstva pošljete nazaj na isto debetno kartico. eToro, na primer omogoča nakazilo sredstev z debetno kartico s klikom na gumb.

Vse, kar morate storiti, je, da vnesete podatke o svoji kartici in položite najmanj 200 USD nakazila. Podprte vrste debetnih kartic vključujejo Visa, Visa Electron, MasterCard in Maestro.

Kupite Bitcoin kreditno kartico

Če želite Bitcoin kupiti s kreditno kartico, je to mogoče. Vendar moramo jasno povedati, da lahko izdajatelj vaše kreditne kartice za nakup zaračuna provizijo v gotovini.

To ni vedno tako, če pa je – potem to običajno znaša 3% zneska nakupa. Obresti na gotovinska predplačila se začnejo takoj, zato to upoštevajte.

Kljub temu eToro znova omogoča, da sredstva položite s kreditno kartico. Transakcija se obdela takoj in svoj denar lahko dvignete nazaj na isto kartico, ko gre za unovčenje Bitcoinov.

Nakup Bitcoin Paypal

Paypal je še ena možnost, s katero imate na voljo nakup spletnih strani Bitcoin.

Če dejansko najdete platformo, ki podpira to priljubljeno e-denarnico, boste običajno deležni takojšnje transakcije.

Dvigi se običajno obdelajo hitreje kot debetne / kreditne kartice. eToro ponuja dober izbor e-denarnic – vključno s Paypalom. Podpira tudi Skrill in Neteller.

Bitcoin bankomat

Prav tako se moramo sklicevati na Bitcoin bankomate. Preprosto povedano, gre za fizične bankomate, raztresene po vsem svetu, ki vam omogočajo vstavljanje gotovine. V zameno prejmete enakovreden znesek Bitcoinov – brez provizij.

Po eni strani je to odlična možnost za tiste, ki se želite izogniti nakupu Bitcoinov v spletu in imate raje izkušnjo brez povezave. Vendar pa bankomati za Bitcoin – čeprav so priročni, imajo več pomanjkljivosti.

Na primer, pristojbine vas pogosto stanejo več kot 10% – kar je ogromno. Prav tako se morate dobro znajti upravljati z zasebnimi denarnicami Bitcxoib, saj boste sredstva morali nakazati po nakupu.

To lahko storite s skeniranjem QR kode v mobilni denarnici. Ali pa z ročnim prenosom pozneje iz zasebnih ključev, prikazanih na potrdilu, ki ga Bitcoin bankomat natisne.

Kako kupiti Bitcoin 2021 – razsodba

nakup bitcoinov

Če povzamemo, je v tem priročniku predstavljeno veliko stvari, ki jih morate upoštevati pri spletnem nakupu Bitcoinov. Kot smo zaključili, je najlažji in stroškovno najučinkovitejši način uporabe posrednika.

Na primer naša najbolje ocenjena platforma eToro – ki ga urejajo štirje ugledni organi, vam omogoča takojšen nakup Bitcoinov z debetno / kreditno kartico ali e-denarnico.

Najboljše pri eToro je, da ne zaračunava provizij – tako lahko Bitcoin kupite v 100% brezplačnem okolju!

In seveda, ker ni potrebe, da bi svoj Bitcoin dvignili v zasebno denarnico, traja le nekaj sekund, da unovčite svojo naložbo.

Celoten zgoraj opisan postopek nakupa Bitcoinov je trajal manj kot 5 minut. Ustvarite račun, preverite svojo številko mobilnega telefona, dodajte plačilno sredstvo, kupite Bitcoin in preverite svojo Bitcoin digitalno denarnico.

eToro – Nakup Bitcoin z 0% provizije

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Pogosta vprašanja

Kako enostavno je kupiti Bitcoin?

Zdaj je zelo enostavno kupiti Bitcoin – toda to bo navsezadnje odvisno od izbrane spletne platforme.

Na primer, želeli boste izbrati posrednika, ki sprejema takojšnja plačilna sredstva, kot so debetna / kreditna kartica ali e-denarnica. Pri tem lahko Bitcoin v udobju svojega doma kupite v samo nekaj kliki.

Kateri je najvarnejši način za nakup Bitcoinov?

Najvarnejši način za nakup Bitcoina je uporaba popolnoma reguliranega spletnega posrednika. To bi moralo vključevati ugleden organ za izdajo dovoljenj, kot so FCA (Združeno kraljestvo), ASIC (Avstralija) ali SEC (ZDA).

Ali lahko kupim 100 USD Bitcoinov?

Vsekakor lahko. Pravzaprav uporablja reguliranega posrednika eToro – lahko kupite od samo 25 USD Bitcoinov!

Ali lahko izgubite denar za Bitcoin?

Ne glede na to, ali gre za delnice, obveznice, ETF ali Bitcoin – vsa finančna sredstva lahko povzročijo izgubo. Navsezadnje se bo vrednost Bitcoina na odprtem trgu dvigovala in spuščala. Če boste svoj Bitcoin prodali za manj, kot ste plačali, boste izgubili denar.

Kaj je največ Bitcoin vredno?

Bitcoin je nazadnje dosegel najvišjo vrednost leta 2021 – tam je dosegel ceno 58.000 USD.

Če ste uporabili to vadnico o nakupu Bitcoina in se vam je zdela koristna, jo delite.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me