Kako kupiti Cardano – Priročnik za začetnike 2021

Kje kupiti Cardano & Poiščite najboljšo borzo

Trenutno je na spletu več kot 7000 kriptovalut, ki jih lahko kupujete in prodajate. Kar se tiče tržne omejitve, se Cardano udobno uvršča med prvih 10 – z oceno več kot 6,6 milijarde USD.

Želite izvedeti, kako kupiti Cardano (ADA) v udobju svojega doma?

V tem priročniku, vam pokažemo, kako kupiti Cardano prek spleta. Popeljali vas bomo skozi korake izbire posrednika, razumevanja potencialnih tveganj in koristi ter dokončanja vaše naložbe v Cardano na najvarnejši možni način.

Poleg tega razpravljamo o tem, kako najti uglednega ponudnika Cardano, kako shraniti in prodati svoje kovance ADA, kako nastaviti trgovalni nalog in še več

Kako kupiti Cardano danes – Vodnik po korakih

Nimate časa, da v celoti preberete naš vodnik? V tem primeru sledite spodnjim korakom, da kupite Cardano v manj kot 5 minutah!

1. Odprite račun pri licenciranem spletnem posredniku, ki ponuja Cardano

2. Financirajte svoj novi račun

3. Na seznamu razpoložljivih kriptovalut izberite ADA

4. Ob pozivu vnesite znesek kartice Cardano, ki jo želite kupiti

5. Potrdite svojo izbiro in vašemu novemu portfelju bo dodal digitalne kovance ADA

Ste zdaj pripravljeni kupiti Cardano z debetno / kreditno kartico ali e-denarnico? Če je tako,

eToro – najboljši posrednik za nakup Cardano ADA

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Kako kupiti Cardano danes

če iščete korak za korakom, si oglejte spodnje. Pokažemo vam, kako danes kupiti Cardano z najboljšo kripto borzo!

1. korak: Izberite spletnega posrednika Cardano ali borzo

Kot lahko vidite od zgoraj, je priporočljivo, da Cardano kupite prek reguliranega spletnega posrednika – ne glede na vašo izkušnjo.

Če kupujete digitalno valuto prek eToro, lahko Cardano še vedno kupite neposredno. Ne samo to, ampak platforma je močno urejena. Pomen ureditve podrobneje pojasnimo kasneje.

Za nakup Cardano se lahko odločite za obisk kripto izmenjave tretjih oseb. Težava pa je v tem, da pogosteje kot te te borze ni treba poslovati v skladu z nobenim organom. Z drugimi besedami, nimajo predpisane licence.

eToro je odobril številne spoštovane organizacije in ima licenco v več jurisdikcijah. Na primer, registriran je pri neodvisnem regulativnem organu FINRA v ZDA. Posrednika urejajo tudi britanski FCA, ciprski CySEC in avstralski ASIC.

Takšni regulativni organi so bili ustanovljeni za zagotovitev varne finančne arene za splošno javnost. Zato uvedba strogih pravil in zahtev za posrednike daje vlagateljem kriptovalut mir in pravično storitev

Ergo, pri eToro lahko Cardano kupite, kadar koli želite – v varnem in enostavnem prostoru.

Uredbe

Kot lahko vidite, bi morali biti predpisi na vašem seznamu prioritet, ko želite kupiti Cardano. Poleg tega je ureditev prvi očiten znak, da imate opravka z zakonitim podjetjem in da imate določeno stopnjo zaščite pred prevaranti.

Če povzamemo – tuje kripto borze pogosto sploh ne nudijo nobene zaščite. Pogoste so zgodbe o hekerjih, ki so z enim zamahom izbrisali vsebino take izmenjave.

Druga možnost za vas je, da kupite Cardano in digitalne kovance shranite sami v osebno kripto denarnico. To pomeni, da ste v celoti odgovorni za skrb za svoj dolgi zasebni ključ in se zaščitite pred prevaranti.

Če vaš zasebni ključ pride v roke hekerjev in vam ukradejo vsa kripto-sredstva – z njim ne morete veliko storiti.

Začetnikom prijazen posrednik eToro bo Cardano shranil tako, da vam ni treba, brez kakršne koli provizije. Veliko varneje je, da digitalne valute shranjujete na regulirani platformi, kot je ta, in ne v neurejeni denarnici..

načini plačila

Ko boste razpravljali o tem, kako kupiti Cardano, vam bodo načini plačila nedvomno padli na pamet. Resnica je, da v današnjih časih ne bi smeli imeti težav z nakupom kriptovalut z uporabo priljubljene vrste plačila.

Če ste v preteklosti želeli kupiti Cardano, bi to verjetno morali storiti z bančnim nakazilom. Še danes je to eden najpočasnejših načinov za plačilo kripto-sredstev ali katerega koli drugega sredstva.

Spletni posrednik eToro je združljiv s številnimi vrstami plačil, kot so Visa, Visa Electron, Mastercard in Maestro. Platforma sprejema tudi izjemno priročne e-denarnice, kot so Rapid Transfer, Neteller, Klarna, Skrill in PayPal.

Pristojbine in provizije

Ko razmišljate o tem, kako kupiti Cardano prek spleta, so še en dejavnik, na katerega imate odprte oči, pristojbine in provizije.

Spletni posredniki, tako kot vsa podjetja, morajo ustvariti dobiček, da lahko ponudijo dobro storitev – ali v tem primeru dostop do trgov kriptovalut..

Naš vodič Kako kupiti Cardano je ugotovil, da veliko število posrednikov zaračuna provizijo za vsako trgovino in znesek se lahko razlikuje. Provizija je običajno spremenljiv v odstotkih glede na velikost vaše pozicije.

Za čiščenje meglice:

 • Spletni ponudnik kripto storitev Coinbase naloži provizijo v višini 1,49% za vsako posamezno trgovino
 • Če vstopite na pozicijo Cardano pri 1000 USD, boste plačali 14,90 USD
 • Če vnesete 2000 USD, boste Coinbase plačali 29,80 USD – in tako naprej

Za nadaljnjo razlago si oglejte primer, kako bi lahko ta 1,49-odstotna provizija vplivala na vaše dobičke pri odločitvi za nakup Cardano:

 • Na Cardanu ustvarite naročilo za nakup v vrednosti 1500 USD
 • Coinbase plačate 1,49%, kar je 22,35 USD
 • Ko želite razstaviti digitalne valute, so vaši kovanci ADA ocenjeni na 2000 USD
 • Spet plačate Coinbase 1,49%, kar je 29,80 USD
 • Za vstop in izstop s trga ste platformi plačali 52,15 USD provizije

Kot je razvidno iz zgornjega primera, lahko na videz majhne spremenljive provizije kmalu pojedo morebitne dobičke. Če bi se odločili za nakup Cardano pri eToro, privarčevali bi 52,15 USD. To je zato, ker je posrednik popolnoma brez provizije!

Nekateri spletni posredniki strankam zaračunajo tudi polog in dvig. Te provizije se razlikujejo, vendar je naš vodnik za začetnike ugotovil, da ste pri nakupu kartice Cardano z debetno kartico pri Coinbase dolžni plačati 3,99% provizije. Naročilo za nakup v našem primeru bi znašalo 59,85 USD – samo za vstop na trg.

V nasprotju, eToro določa provizijo za polog v višini 0,5% – in samo v primerih, ko računa ne financirate v ameriških dolarjih.

Drugi pomembni dejavniki

Pregledali smo številne pomembne dejavnike, ki jih je treba upoštevati pri iskanju, kako kupiti Cardano.

Pa tudi provizije, predpisi in načini plačila. Pri iskanju priročnega in varnega načina dostopa do trga je treba razmisliti tudi o drugih meritvah.

Spodaj boste našli nekaj drugih pomembnih dejavnikov, na katere morate razmisliti, preden se potopite.

 • Prijaznost do uporabnika: Ko iščete dobrega posrednika – naj bo pomemben dejavnik enostavna platforma, namenjena novincem. Lažje boste lažje krmarili po svojem računu in oddajali naročila – bolj gladke bodo vaše izkušnje pri izbiri za nakup Cardano.
 • Minimalna naložba: Bistvenega pomena je, da se zavedate minimalnih naložb, potrebnih za nakup Cardano pri izbranem posredništvu. Če ste na primer začetnik in platforma določa stotine za vsako naložbo, to verjetno ne bo primerno za strategijo, ki ne dopušča tveganja. Na eToro lahko Cardano kupite od 25 dolarjev navzgor!
 • Skladiščenje: Menimo, da je nakup Cardano-a in njegovo shranjevanje sam okoren in za začetnike ne preveč primeren. Ko se odločite za nakup digitalnih valut prek posrednika eToro, lahko svoje kovance shranite v uporabniku prijaznem, da ne omenjamo popolnoma urejenega okolja.

2. korak: pripravite naložbeni načrt

Kot je pogosto pri vsaki novi dogodivščini v življenju, je načrt dober kraj za začetek. Ko razmišljate o tem, kako kupiti Cardano, pripravite načrt naložb!

Kriptovalute vabijo do zelo nestanovitnega okolja, kjer se lahko zgodi kaj. Imeti načrt ni nič hudega, ne glede na to, kako izkušeni ste v metaforičnem trgovanju.

Če ne veste, kje začeti pri načrtovanju, si oglejte spodaj nekaj napotkov.

1. Dolgoročno ali kratkoročno

Prvi korak je razmisliti, ali želite Cardano kupiti kot dolgoročni ali kratkoročni vlagatelj.

Očistimo meglo obeh kategorij.

Če se odločite za nakup Carfano kratkoročno, boste skušali izkoristiti kratkoročna nihanja cen digitalne valute..

To storite tako, da kupite Cardano in ga prodate čez nekaj minut, dni, ur ali celo tednov. Ideja je časovno omejiti trg in izstopiti do točke, ko lahko kovance prodate za več, kot ste jih kupili. To na kratko spreminja dobiček.

Če se odločite, da boste dolgoročno kupili Cardano, boste sprejeli strategijo “kupi in zadrži”. Dolgoročni vlagatelji se digitalnih kovancev namesto tega zadržujejo tedne, mesece ali včasih leta.

Ta posebna strategija je dobra za ljudi, ki ne želijo skrbeti zaradi kratkoročnih cenovnih premikov tega zelo špekulativnega kripto-sredstva.

2. Ciljna cena Cardano

Dodajanje ciljne cene Cardano je strategija, ki jo uporablja veliko ljudi. Čeprav je povsem neobvezna, je treba reči, da je to odličen način, da si postavite nekatere cilje.

Če želite še pojasniti, če bi Cardano kupili po 0,20 USD in bi želeli podvojiti to naložbo, bi morali kovanci narasti na 0,40 USD. Če bi želeli naložbo povečati šestkrat – bi moral Cardano povečati na 1,20 USD in tako naprej.

Seveda to zveni nekoliko nerealno. Če pa upoštevate, da je Cardano leta 2017 dosegel rekordno najnižjo vrednost 0,017 ameriškega dolarja, le tri mesece kasneje pa je digitalna valuta dosegla 1,33 ameriške dolarje – se na tem špekulativnem trgu lahko zgodi karkoli.

Pojasnimo, to je več kot 7000% povečanje.

3. Razmislite o rednih naložbah

Druga izjemno priljubljena strategija, ki jo lahko dodate svojemu naložbenemu načrtu, je nakup Cardano v “dribs and drabs”.

Kot smo že povedali, je trg zelo nestanoviten, kar je super za dobiček, če ga pravilno določimo. Toda na drugi strani je lahko negotovost kriptovalut za začetnike zastrašujoča.

Če razmišljate o tem, kako količinsko kupiti Cardano – razmislite o rednih naložbah, namesto da bi vse, kar imate, vrgli z enim nakupom.

Mnogi se odločajo za redne skromne naložbe, na primer konec vsakega meseca ali vsak petek. To je smiseln način za aktivno gradnjo portfelja kriptovalut, ne da bi preveč tvegali hkrati.

Kot smo že omenili, vam eToro omogoča, da Cardano kupite že od 25 dolarjev, zato je omenjena redna naložbena strategija za večino ljudi izvedljiva!

Bi razmislili o vlaganju Cardano ADA?

3. korak: Odprite račun Cardano Broker

Če ste s kakšnim finančnim sredstvom že trgovali, boste hitro ugotovili, da je odpiranje računa posrednika Cardano v bistvu ista rutina.

Pojdite na spletno mesto ponudnika kriptovalut in pritisnite »prijavite se« ali »pridružite se zdaj«. Pozvani boste k nekaterim osnovnim podrobnostim o tem, kdo ste – na primer vaše ime, naslov, e-pošta in telefonska številka.

Vse urejene platforme morajo po zakonu pridobiti dokazila o tem, kdo ste, zato boste morali predložiti dokazila o svojem imenu in podobno, tako da naložite jasno kopijo osebnega dokumenta, ki ga je izdal državni organ. To je lahko vaše vozniško dovoljenje ali potni list.

V skladu s pravili KYC boste morali naložiti dokazilo o naslovu, ki ste ga navedli. To je lahko račun za komunalne storitve, bančni izpisek ali davčno pismo.

4. korak: položite nekaj sredstev

Preden lahko kupite Cardano, morate razmisliti o financiranju novega računa. Verjetno je, da ste se že prepričali, da je vaš najljubši način pologa sprejet – tako lahko nadaljujete in položite nekaj sredstev.

Verjetno je najprimernejši in najučinkovitejši način nakazila sredstev na vaš račun kreditna / debetna kartica ali e-denarnica.

Regulirani posrednik eToro vam omogoča, da deponirate z različnimi vrstami plačil od Visa in Mastercard do e-denarnic, kot so PayPal, Klarna, Neteller in Skrill.

Posrednik sicer sprejema tudi bančno nakazilo, toda kot smo že povedali, to lahko traja več dni – tako ne bi mogli takoj kupiti Cardano.

Velika večina spletnih posrednikov določa najnižjo vrednost depozita za dostop na trge – ki se lahko precej razlikuje.

Pri eToro je minimalni polog 200 USD, vendar lahko Cardano kupite že od 25 USD navzgor.

5. korak: Nastavite trgovalni nalog

kako trgovati s kardano

Takoj ko na svoj račun položite nekaj sredstev, lahko oddate prvo naročilo za nakup Cardano.

Brez naročila spletni posrednik ne bo vedel, kakšno je vaše stališče glede digitalne valute ali koliko želite vložiti v to pozicijo.

Kot taki smo sestavili seznam najpogosteje uporabljenih trgovalnih nalogov za nakup Cardano.

Nakup naročila

Naročilo „kupi“ je praviloma način, kako boste vstopili na trg za nakup Cardano.

Preprosto povedano, če menite, da se bo cena Cardano povečala – oddajte naročilo za nakup na kripto platformi.

Nekateri spletni posredniki ponujajo možnost “kratke prodaje”.

To pomeni, da imate možnost zaslužiti z zmanjšanjem vrednosti kripto-sredstva. To se doseže z oddajo prodajnega naloga namesto nakupnega, če menite, da bo cena padla.

Omejitev ali tržno naročilo

Kot smo se dotaknili, ponudba in povpraševanje na trgih povzročata, da cene Cardano v vsaki sekundi nenehno naraščajo in padajo. Prav ti premiki cen privabljajo kratkoročne vlagatelje.

Torej, kaj je tržni red?

Na kratko »tržno naročilo« posredniku sporoča, da želite kupiti Cardano po trenutni ali najbližji ceni. Pri oddaji tržnega naročila platforma takoj izvede trgovanje.

Zaradi omenjenih premikov cen boste opazili rahlo razliko v ceni, ki ste jo videli, in ceni, ki ste jo dobili. Temu se je mogoče izogniti in je ponavadi majhna količina. Na primer, lahko oddate “tržno naročilo” pri 0,2074 USD, vendar dobite 0,2075 USD.

Za tiste, ki se ne zavedajo, vam ‘omejeno naročilo’ omogoči vstop na trg kriptovalut po določeni ceni.

Glejte spodnji primer za jasnost:

 • Cena Cardano je trenutno 0,207 USD. Vendar pa želite vnesti položaj pri 0,210 USD
 • Kot tak oddate naročilo z omejitvijo 0,210 USD
 • Če Cardano doseže 0,210 USD, bo posrednik izvršil vaše naročilo namesto vas
 • To naročilo bo ostalo aktivno, dokler kripto-sredstvo ne doseže te cene ali ne prekličete omejenega naročila

Kot lahko vidite, je tržno naročilo izjemno enostavna možnost za začetnike. Medtem ko vam omejeno naročilo omogoča vstop na trg po želeni ceni. Upoštevajte samo, če Cardano ne doseže te cene, jo morate počakati ali preklicati.

Vložek

Zdaj, ko imate trden nadzor nad delovanjem naročil, lahko razmislite, koliko boste stavili na svojo pozicijo Cardano.

Vsakič, ko oddate naročilo, vas bo platforma pozvala k vložku – kar je še en način, da vas vprašamo, koliko Cardano želite kupiti.

Kot smo že povedali, se veliko ljudi odloči za smiselno redno naložbeno strategijo, kar je dober način za zmanjšanje nekaterih tveganj.

Ne pozabite, na kripto platformi eToro lahko Cardano kupite po ceni 25 USD – kar vam omogoča počasen in enakomeren pristop med učenjem vrvi.

Potrdite naročilo

Preverite vse vnesene podatke in potrdite svojo izbiro.

Ko bo posrednik potrdil kolesa, bo sprožil vaša kolesa in izvedel vaša naročila za nakup / prodajo in omejitev / trženje – na kocki, ki ste jo predhodno določili.

Kmalu zatem boste opazili, da je nakup digitalne valute zdaj varno v vašem portfelju eToro.

6. korak: Shranjevanje vašega Cardano

Nekajkrat smo že omenili shrambo, vendar je to zelo pomemben dejavnik pri razmišljanju o tem, kako kupiti Cardano.

Če ponovimo, tujim kripto izmenjavam pogosto primanjkuje licenc, zato ni treba odgovoriti nobenemu organu. Zaradi tega so zaradi različnih razlogov potencialno nevarni kraj za nakup Cardano.

Zaradi varnosti to pomeni, da boste verjetno umikali svoje kovance ADA v zasebno denarnico.

Pričakovali boste, da boste zagotovili varnost svojega dolgega zasebnega ključa in zaščitili kripto-denarnico pred hekerji – tako da bodo vaše valute ranljive.

Če se vrnemo k eToro, lahko Cardano kupite neposredno pri spletnem posredniku. Vse kovance ADA lahko shranite tudi v uporabniku prijaznem in varnem okolju – brez dodatnih stroškov.

7. korak: Prodaja kartice Cardano

Glavni cilj nakupa Cardano je nedvomno prodaja digitalnih kovancev naprej – za veliko več, kot ste plačali. Vse, kar ste prvotno plačali (minus provizije), je dobiček.

Ko menite, da je pravi čas, da svoj Cardano prodate za nekaj spodobnih dobičkov – je priporočljivo, da to storite v urejenem prostoru.

Ne samo to, neregulirane borze vas bodo prisilile, da svoje kovance Cardano prenesete iz lastne osebne denarnice v neregulirano denarnico kripto borze..

Zelo verjetno je tudi, da bi morali Cardano zamenjati za drugo digitalno valuto, kot sta Litecoin ali Bitcoin. Ta izmenjava ponavadi prihaja s pripadajočo pristojbino.

Nato boste morali zahtevati izstop iz borze. Vse to je okorno.

Če zdaj kupite Cardano pri eToro in se odločite za prodajo svojih kovancev, je postopek zelo zapleten. Preprosto se prijavite v svoj posredniški račun in se odločite prodati svoje kovance ADA.

Denar od prodaje bo poslan na prvotni način plačila, ki ste ga uporabili pri nakupu kartice Cardano.

Pripravljen vlagati v Cardano ADA?

Drugi načini za nakup Cardano leta 2021

V korakih od 1 do 7 smo podrobno opisali različne vidike, kako kupiti Cardano. Pravzaprav obstajajo drugi načini za nakup tega špekulativnega premoženja, ki jih boste našli spodaj.

1. Kupite debetno kartico Cardano

Debitne kartice so zelo priljubljen način plačevanja spletnih nakupov, zato vam bo nakup kartice Cardano prav tako znan.

Preprosto izberite ‘debetna kartica’ s seznama načinov plačila na eToro in vnesite podatke o svoji kartici. Vnesti boste morali tudi znesek kartice Cardano, ki jo želite kupiti.

Kot smo že rekli, bo denar, če se odločimo za nakup Cardano prek debetne kartice, poslan na isto kartico..

Pomembno je, da preverite pogoje in se zavedate minimalne naložbe in zneska pologa, ki se zahteva od vas.

2. Kupite kreditno kartico Cardano

Nakup Cardano s kreditno kartico je podoben postopek kot zgoraj. Vnesti boste morali podatke o kartici in denarno vrednost.

Poleg tega so kreditne kartice pogosto (vendar ne vedno) opremljene z „denarnim predplačilom“. Enako velja za dvige na bankomatih in vse transakcije, povezane z igrami na srečo. Kot tak vedno preverite pri svojem ponudniku.

3. Kupite Cardano Paypal

PayPal je postal sinonim za varne spletne nakupe, zato enako velja, če želimo kupiti Cardano na ta način

Naš vodnik za začetnike je ugotovil, da malo spletnih kripto posrednikov sprejema depozite PayPal.

Kljub temu lahko stranke v eToro plačujejo prek PayPala in tudi drugih priročnih e-denarnic, kot sta Skrill in Neteller.

4. Bankomat Cardano

Morda vas bo presenetilo, če boste izvedeli, da poleg bankomatov, ki jih večina od nas redno uporablja za dvig oprijemljivega gotovine, obstajajo tudi bankomati za kriptovalute..

Glavna razlika je v tem, da bankomati z digitalnimi valutami ne izdajajo gotovine. Namesto tega vlagatelj v stroj vstavi fiat denar. Bankomat nato na zaslonu prikaže, koliko bo prejetih Cardano, in natisne potrdilo.

Zaenkrat še ni bankomatov, ki bi omogočali nakup kartice Cardano. Če pa menite, da so provizije pogosto dvomestne, je verjetno vseeno bolje, da se držite posrednika brez provizije, kot je eToro.

Kako kupiti Cardano – razsodba

trgovski kardano

Zajeli smo veliko pomembnih meritev, ki se jih moramo zavedati, ko se učimo, kako kupiti Cardano. Razumevanje vlikov in izstopov trga – kot so provizije, trgovalni nalogi in strategije naložbenega načrta je neprecenljivo.

Kljub temu je ključno, da najdete cenjenega in zaupanja vrednega posrednika, pri katerem boste kupili Cardano. S tem je treba skrbeti za grozljivo resničnost hekerjev kripto-denarnic.

Priljubljenega posrednika eToro urejajo FCA, ASIC in CySEC in je v ZDA registriran pri FINRI. Platforma vam omogoča, da kupite Cardano in kovance shranite na varnem mestu. Če to ni dovolj pomirjujoče, lahko nakup ADA v eToro dokončate brez provizije.

eToro – najboljši posrednik za nakup Cardano ADA

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Pogosta vprašanja

Kako enostavno je kupiti Cardano?

Nakup Cardano je zelo enostavno. Vendar se priporoča, da se prijavite pri reguliranem posredniku, kot je eToro, in ne pri neurejeni kripto izmenjavi.

Kateri je najvarnejši način za nakup Cardano?

Najvarnejši način za nakup Cardano je prek posrednika z ugledno licenco. eToro služi več kot 13 milijonom ljudi, urejajo ga CySEC, ASIC in FCA – poleg tega pa je registriran pri FINRI.

Ali lahko kupim 100 USD Cardano?

Cardano lahko kupite 100 USD. Za začetnike pa je priporočljivo sprejeti redni naložbeni načrt z manjšimi zneski. eToro vam bo omogočil nakup Cardano od 25 USD.

Ali lahko izgubite denar na Cardanu??

Da, na Cardanu lahko izgubite denar, lahko pa tudi zaslužite. Če pravilno določite čas na trgu, lahko dobite dobiček. Če čas nepravilno časovno določite, boste izgubili.

Kaj je največ vredno Cardano?

Največ Cardano je bilo vredno 1,33 USD, ki ga je dosegel leta 2018.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me