Kako kupiti IOTA – Priročnik za začetnike 2021

Kako kupiti IOTO & Poiščite najboljšo ceno

IOTA, ki je bila ustanovljena leta 2016, je kriptovaluta in odprtokodna distribuirana knjiga. S tržno kapitalizacijo, ki znaša nekaj manj kot milijardo dolarjev, je na tem digitalnem sredstvu veliko potenciala za povečanje.

Če želite vskočiti in se naučiti, kako sami kupiti IOTO (MIOTA) – ostanite tam, kjer ste.

V tem priročniku, vam pokažemo, kako danes kupiti IOTO. Sprehodili vas bomo skozi korake izbire posrednika, razumevanja potencialnih tveganj in koristi ter najvarnejše izvedbe vaše naložbe IOTA.

Ne samo to, temveč podrobno opisujemo, kako ustvariti trgovalne naloge, shraniti svoje žetone MIOTA in pripraviti naložbeni načrt.

Kako danes kupiti IOTO – Vodnik po korakih

Za tiste, ki zdaj ne želijo prebrati celotnega vodnika za začetnike – spodaj boste videli 5 korakov, kako kupiti IOTO.

1. Izberite, da se pridružite reguliranemu ponudniku kripto, ki ponuja IOTA

2. Financirajte svoj novi račun eToro

3. Na seznamu razpoložljivih kriptovalut izberite IOTA (MIOTA)

4. Izpolnite ustrezno polje z zneskom IOTA, ki ga želite kupiti

5. Potrdite, da ste zadovoljni z vnesenimi podatki

Ste zdaj pripravljeni kupiti IOTA z debetno / kreditno kartico ali e-denarnico? Če je tako,

eToro – najboljši posrednik za nakup IOTA

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji

Spodaj vam predstavljamo, kako danes kupiti IOTO. Poleg tega, da vas popeljemo skozi postopek nakupa po korakih, raziščemo tudi prihodnost te digitalne valute.

1. korak: Izberite spletnega posrednika IOTA ali borzo

Ko sledite zgoraj navedenemu koraku s pet korakov, boste videli, da smo omenili reguliranega posrednika. To je zelo priporočljivo kot najvarnejša možnost pri razmisleku o nakupu IOTA-e.

Če se prijavite na eToro, lahko IOTA kupite neposredno in, kar je še pomembneje, v varnih in varnih pogojih. To je zato, ker spletnega posrednika ureja več organov.

Druga možnost za vas je nakup IOTA na tuji borzi kriptovalut. Ta možnost je previdna, saj borze pogosto ne dobijo licence in jih zato ne ureja noben organ.

V popolnem nasprotju je eToro močan pri regulaciji. Za platformo veljajo stroga pravila ASIC, FCA in CySEC. Ne samo to, tudi posrednik je registriran in odobren s strani FINRA v ZDA.

1. Uredba

Z na stotine krajev za nakup IOTA – regulativni organi med drugim zagotavljajo zaščitni dežnik pred senčnimi posredniki in zlorabami.

To pomeni, da če je platforma urejena tako, kot je eToro, lahko IOTA kupite kadar koli in varno, saj veste, da je podjetje nad upravnim odborom in odgovorno za svoja dejanja.

Kot smo že povedali, če razmišljate o kripto izmenjavi, je zelo dvomljivo, da bi vam ponudili takšno varnostno mrežo. Poleg tega je bilo v preteklih letih veliko primerov, ko so neregulirane devizne denarnice žrtve vlomov, pri čemer so na poti izgubili milijone dolarjev.

Vedno obstaja možnost, da kupite IOTA in nato svoje kovance shranite v zasebni kripto-denarnici. Čeprav skrb za lastne digitalne valute zveni dovolj preprosto, obstajajo negativi.

Z odločitvijo, da IOTA shranite v zasebni kripto denarnici, imate odgovornost, da zaščitite, zavarujete in varujete svoj dolgotrajni zasebni ključ, da ne pride v roke kiber kriminalcev..

Ugledni spletni posrednik eToro po drugi strani odpravlja to skrb. Platforma bo vaše žetone MIOTA shranila na varno, brez dodatnih stroškov.

2. Načini plačila

Ko razmišljate o tem, kako kupiti IOTO, boste z veseljem vedeli, da najti kraj, združljiv z izbranim plačilnim sredstvom, verjetno ne bo predstavljal težave.

Medtem ko ste se pred leti morda zataknili z bančnim nakazilom – kar je celo leta 2021 eden najbolj počasnih načinov plačevanja prek spleta -, danes sodobni posredniki sprejemajo različne vrste.

Ponudnik kripto ponudnikov eToro je združljiv z najbolj neprijetnimi plačilnimi sredstvi. To vključuje kreditne / debetne kartice, kot so Mastercard, Visa, Maestro in druge. Poleg teh bolj tradicionalnih možnosti posrednik sprejema e-denarnice, kot so Neteller, PayPal, Klarna in Skrill.

3. Pristojbine in provizije

Pomembno je, da se v kakršen koli nov podvig odpravite brez utripanja. Eden od načinov, kako to lahko storite, je, da se zavedate morebitnih provizij in provizij, zlasti ko razmišljate, kako kupiti IOTA.

Če pravilno določite čas za trge in oddate ustrezno naročilo, lahko z nakupom IOTA nekaj ugodnega zaslužite v svojem domu.

Seveda morajo spletni posredniki ustvarjati dobiček, da še naprej ponujajo dostop do trgov kriptovalut in plačujejo režijske stroške in podobno, kot vsako podjetje. Dokler te provizije niso izsiljevalske, se dogovor za vse dobro obnese.

Večina spletnih posrednikov strankam zaračuna spremenljivo provizijo glede na vrednost pozicije.

Spodaj si oglejte preprost primer spremenljive provizije:

 • Spletni ponudnik kripto storitev Coinbase zaračuna variabilno provizijo v višini 1,49% za vsako trgovanje
 • Ergo, če kupite kripto za 1000 USD – provizija na Coinbase znaša 14,90 USD
 • Če je vaša pozicija vrednost 2.000 USD – provizija je 29.80 USD – in tako naprej

Zaradi jasnosti smo sestavili praktični primer, kako lahko ta pristojbina vpliva na kakršen koli dobiček od nakupa IOTA:

 • Za nakup IOTA ustvarite naročilnico v vrednosti 1500 USD
 • Kot tak plačate Coinbase 22,35 USD (1,49% od 1500 USD)
 • Ko želite prodati, so vaši žetoni v vrednosti 1900 USD
 • Ponovno morate plačati 1,49% – kar je 28,31 USD
 • Skupaj ste plačali 50,66 USD honorarja

Kot je razvidno iz zgornjega, 1,49% zveni kot minutni znesek. Ker pa se zaračunajo za vsako trgovanje – ti honorarji kmalu pojedo vaš potencialni dobiček.

Če bi se odločili za nakup IOTA prek eToro, bi prihranili 50,66 USD, saj je ta posrednik 100% brez provizije.

Kar zadeva transakcijske stroške, se morate zavedati, da nekatere platforme zaračunavajo provizijo za polog. Na primer, Coinbase zaračuna 3,99% zneska pologa pri uporabi debetne kartice.

To pomeni, da bi vas naročilo za nakup v prejšnjem primeru stalo 59,85 USD.

Nasprotno, če ne deponirate z ameriškimi dolarji, eToro strankam preprosto zaračuna 0,5-odstotno menjalno provizijo.

4. Drugi pomembni dejavniki

V prvem koraku smo zajeli nekaj najpomembnejših lastnosti nakupa IOTA – provizije in provizije, predpisi in načini plačila.

Če želite osvetliti, kaj vse morate še upoštevati pri iskanju varnega prostora za nakup IOTA – glejte spodaj.

 • Prijaznost do uporabnika: Ključnega pomena je, da se vam zdi spletno mesto za posredovanje enostavno za uporabo. Če je platforma naklonjena začetnikom, boste od konca do konca videli, da je nakup IOTA-e veliko bolj prijetna izkušnja. eToro je razvpito uporabniku prijazen.
 • Minimalna naložba: Preden se prijavite na katero koli platformo za nakup IOTA – se prepričajte, da veste, kolikšna je minimalna naložba pri tem posredništvu. Glavni razlog, da je to pomembno, je, da nekateri ponudniki kripto pričakujejo veliko minimalno naložbo. To ne bi bilo idealno za popolnega začetnika. V eToro lahko stranke IOTO kupijo od 25 USD!
 • Skladiščenje: Razmišljanje o tem, kako kupiti IOTO in kako jo shraniti, gre z roko v roki. Kot smo se že dotaknili, se morate, če ste začetnik, izogibati nereguliranim posrednikom in borzam. Zato je ugodna možnost, da se prijavite na eToro, kjer lahko svoje kovance brezplačno shranjujete v urejenem in varnostno zavednem okolju..

2. korak: pripravite naložbeni načrt

Strategija, ki so jo sprejeli številni vlagatelji, ki želijo kupiti IOTO, je pripraviti načrt naložb.

Glede na to, kako nestanoviten je trg kriptovalut – naložbeni načrt je pametna poteza. Še posebej za tiste, ki so novi na digitalni valutni sceni, res pa za ljudi na vseh ravneh izkušenj.

Če spadate v kategorijo ljudi, ki nikoli niso kupili finančnega sredstva, boste spodaj videli nekaj koristnih strategij.

1. Dolgoročno ali kratkoročno

Ko razmišljate o tem, kako kupiti IOTO – ali si predstavljate, da ste kratkoročni ali dolgoročni vlagatelj?

Pojasnimo še razliko med obema.

Kratkoročni vlagatelji pričakujejo majhne, ​​a redne dobičke. To dosežemo tako, da vstopimo na trg in nato zapustimo v nekaj minutah ali urah (včasih tudi v dneh) – kar najbolje izkoristimo kratkoročne skoke cen.

Upoštevajte, da so kriptovalute zelo špekulativne in lahko nihajo celo za pet- ali šestkrat več kot pri fiat valutah in zlatu. Če pravilno določite čas na trgu, bi lahko ustvarili impresiven dobiček.

Dolgoročni vlagatelji želijo kupiti IOTA in kovance držati tedne ali mesece naenkrat. Temu primerno rečemo strategija „kupi in zadrži“ in je lahko dobra izbira za začetnike zaradi pomanjkanja skrbi za kratkoročne premike cen..

2. Ciljna cena IOTA

Priljubljena strategija med vlagatelji kriptovalut je uporaba ciljne cene IOTA.

Da se razmažite – recimo, da ste želeli potrojiti svojo naložbo IOTA. Če bi bila cena digitalne valute ob vašem prvem nakupu 0,3550 ameriških dolarjev, bi se morala njena vrednost dvigniti na 1,0650 ameriških dolarjev.

Če bi želeli isto naložbo povečati za štirikrat, bi se moral IOTA povečati na 1.4200 USD – in tako naprej.

Po eni strani se štirikratno povečanje naložbe sliši neverjetno. Številke pa govorijo veliko.

Se pravi, IOTA je sredi leta 2017 dosegla najnižjih 0,15 ameriških dolarjev, nato pa le šest mesecev kasneje eksplodirala do najvišjih 5,25 ameriških dolarjev. To je premik za več kot 3.400%.

3. Razmislite o rednih naložbah

Kot lahko vidite od zgoraj, kriptovalute redno nihajo v ceni zaradi tržnega razpoloženja glede vrednosti sredstva.

Ko se boste izobraževali o tem, kako kupiti IOTO, boste morda želeli razmisliti o rednih, a manjših naložbah kot del vašega načrta za naprej..

To je strategija, ki jo uporabljajo številni vlagatelji, in vključuje počasno gradnjo vašega portfelja. To pomeni, da lahko kupite IOTA, ne da bi tvegali ves svoj kapital v enem zadetku.

V eToro boste IOTO lahko kupili že od 25 USD! To naredi redno naložbeno strategijo nakupa digitalnih valut v okviru možnosti za večino ljudi.

Bi razmislili o vlaganju IOTA MIOTA?

3. korak: Odprite račun IOTA posrednika

Za vse, ki berejo to in so že trgovali, čeprav z delnicami, forexom ali celo srebrom – postopek odpiranja posredniškega računa IOTA je skoraj popolnoma enak.

Če ste povsem novinec – pojdite na platformo ponudnika kripto in poiščite gumb ‘Pridruži se zdaj’.

Izpolnili boste obrazec z imenom in priimkom, naslovom prebivališča, e-poštnim naslovom, številko mobilnega telefona in datumom rojstva.

V skladu s pravili KYC (Spoznajte svojo stranko), ki jih nalagajo finančni regulatorji, boste morali posredniku posredovati tudi osebni dokument s fotografijo. Najhitreje je običajno potni list, čeprav lahko uporabite tudi vozniško dovoljenje.

Prav tako boste morali predložiti kopijo dokazila o naslovu. Razmišljajte po vzoru računa za komunalne storitve, izpiska o bančnem računu ali davčnega pisma.

Kot smo že omenili, si lahko ogledate, kako kupiti IOTA prek neregulirane kripto izmenjave ali posredništva. Vendar to zahteva težave, saj sploh nimate zaščite. Pomanjkanje predpisov pomeni, da podjetje nima nobenih standardov, ki bi jih lahko upoštevalo, in nima nikogar, na katerega bi lahko odgovorilo.

Nasprotno, licenčni posrednik eToro deluje pod budnim očesom nekaterih regulativnih velikanov v tej panogi.

Ne samo to, ampak nekatere platforme potrebujejo dneve za ročno preverjanje dokumentov KYC. Medtem ko eToro uporablja avtomatizirano tehnologijo – tako lahko običajno položite in kupite IOTA v 10 minutah.

4. korak: položite nekaj sredstev

Preden pridete do te stopnje, je pomembno preveriti, ali je sprejeto vaše želeno plačilno sredstvo ali ne.

Ob predpostavki, da je vaša vrsta plačila združljiva – nekaj sredstev lahko položite na svoj račun za nakup IOTA. Najhitrejši način plačila je debetna / kreditna kartica ali e-denarnice – oba sprejemamo na eToro.

Pravzaprav lahko kupite IOTA na eToro z impresivno izbiro vrst plačil, vključno z Netellerjem, PayPalom in Skrillom..

Kripto platforma vam bo omogočila tudi nakup finančnega premoženja z bančnim nakazilom – toda, kot smo že omenili, je to najpočasnejši način vplačila, ki ga posredniki obdelajo.

Preden se zavežete k platformi, vedno preverite, kakšen je minimalni zahtevani znesek, saj nekateri določajo polog, ki presega 1000 USD.

Pri eToro je minimalni polog 200 USD, vendar lahko IOTA kupite od 25 USD.

5. korak: Nastavite trgovalni nalog

trgovanje IOTA

Zdaj, ko ste sledili korakom od 1 do 4, lahko prek svojega posrednika oddate naročilo za nakup IOTA.

Nujno je ustvariti naročilo, saj sicer posrednik ne bo vedel, kako ravnati v vašem imenu ali kakšen je vaš položaj.

Če potrebujete povzetek ali v življenju niste trgovali niti enega dneva, boste spodaj videli seznam lahko uporabljivih trgovalnih nalogov. Vse to lahko uporabite pri spoznavanju, kako kupiti IOTO.

1. Kupite naročilo

Na splošno boste pri nakupu IOTA na trg vstopili z naročilom za nakup.

Če močno sumite, da je IOTA podcenjena in bo zato podražila – oddajte naročilo pri svojem posredniku.

Nekateri ponudniki kriptovalut strankam omogočajo tudi zaslužek s padajočo ceno sredstva. To naredite tako, da omogočite “prodajo na kratko”, s čimer oddate naročilo za prodajo, če mislite, da bo cena padla.

2. Omejitev ali tržno naročilo

To je najpreprostejše naročilo, vendar glede na spremenljivo naravo trgov kriptovalut obstajajo tudi druga naročila, ki jih je treba vedeti.

Mnogi vlagatelji digitalnih valut to storijo tako, da kar najbolje izkoristijo začasne premike v ceni, ki se spremenijo iz sekunde v sekundo.

„Tržno naročilo“ je začetnikom prijazno naročilo, ki vašemu posredniku nakazuje, da želite, da vaša pozicija v IOTA deluje takoj. Z drugimi besedami, če vam je všeč trenutna tržna cena – oddajte tržno naročilo in platforma bo to izvedla brez obotavljanja.

Upoštevajte, da boste zaradi zgoraj omenjene volatilnosti videli nepomembno razliko med to ceno in ceno, ki jo dobite. Recimo, da ste na IOTA oddali tržno naročilo v višini 0,3826 USD, morda boste dejansko dobili 0,3824 USD.

Ko se premaknete na “omejeno naročilo”, to naročilo sporoči posredniku, da želite vnesti svoj nakup IOTA po zelo natančni ceni.

Spodaj boste videli jasen primer, kako to deluje v praksi:

 • IOTA je valuta po ceni 0,3800 ameriških dolarjev, vendar želite vnesti 0,3950 ameriških dolarjev
 • Kot tak oddate naročilo z omejitvijo 0,3950 USD
 • Če se vrednost IOTA dvigne na vrednost 0,3950 USD – bo platforma izvedla vaše naročilo namesto vas
 • Upoštevajte, da bo ta položaj ostal, dokler IOTA ne doseže te cene ali pa ga prekličete ročno

Kot je prikazano zgoraj, so tržna naročila zelo preprosta, medtem ko vam omejena naročila omogočajo nakup IOTA po ceni, ki ste jo določili vi.

3. Vložek

Vsakič, ko naročite pri svojem ponudniku kriptovalut, boste pozvani, koliko želite vložiti. Povedano drugače – koliko IOTA želite kupiti?

Ko smo govorili o pripravi načrta, smo se dotaknili tudi začetnikom prijaznega pristopa k rednim naložbam IOTA v velikosti ugriza..

Ne samo, da je manj tvegano kot uporaba velikega dela vašega investicijskega proračuna, ampak redne naložbe so logičen način za nakup IOTA na način, ki ne dopušča tveganj.

4. Potrdite naročilo

Priporočljivo je, da dvakrat preverite vnesene podatke, kot so naročilo za nakup / prodajo, limit / tržno naročilo in vaš vložek. Ko ste srečni, lahko potrdite svoje naročilo.

S tem bo vaš spletni posrednik nadaljeval z izvajanjem vaših naročil in kovanci IOTA se bodo pojavili v portfelju vašega računa eToro.

Pripravljen vlagati v IOTA MIOTA?

6. korak: Shranjevanje vašega IOTA

Kot veste, kriptovalute niso podobne državnemu denarju, na primer evrom ali ameriškim dolarjem. Navsezadnje so ti varno hranjeni v bankah. Namesto tega je IOTA digitalna valuta in odprtokodna distribuirana javna knjiga.

Namesto tipične tehnologije veriženja blokov, ki jo uporablja večina kriptovalut, so kovanci MIOTA shranjeni v podatkovni strukturi z imenom “Tangle”, kjer vsaka nova transakcija potrjuje predhodni dve transakciji.

Kot je podrobneje opisano na tej strani, se lahko odločite za nakup IOTA pri spletnem posredništvu ali kripto borzi.

Če shranite svoje digitalne valute v neregulirani kripto-denarnici, ste lahko ranljivi za hekerje – ker morate v celoti prevzeti odgovornost.

V eToro lahko stranke kupijo in shranijo IOTA v začetniku prijaznem in varnem prostoru – pod orlovskim očesom ASIC, CySEC in FCA. V ZDA so stranke zaščitene s strogo sodbo FINRE.

Ta uredba odpravlja potrebo po zaskrbljenosti, da IOTA kupujete pri podjetju z slabimi nameni.

7. korak: Prodaja vašega IOTA

Po korakih od 1 do 7 boste vedeli, da je glavni cilj nakupa finančnega sredstva ta, da se povrne, ko je čas za izplačilo.

Z drugimi besedami, želite prodati IOTO več, kot ste jo prvotno kupili. Tako ustvarjate dobiček – in v bistvu za kaj gre.

Če se odločite za nakup in prodajo IOTA prek tuje borze, je postopek precej dolgotrajen.

Borze pogosto zahtevajo, da kriptovalute premaknete iz osebne denarnice v neurejeno denarnico zadevne platforme.

Nato boste morali zamenjati IOTA z alternativnim kovancem, kot je Bitcoin – ki bo verjetno prišel s provizijo. Potem morajo stranke pri izplačilu pogosto zahtevati dvig.

Če kupite IOTA na eToro, lahko z lahkoto kupujete in prodajate digitalne valute. Vse, kar se od vas zahteva, je, da se prijavite v svoj račun in v svojem portfelju pritisnete prodaj poleg IOTA.

Denar bo nakazan na račun, s katerim ste najprej kupili kripto-sredstvo – v skladu s pravili KYC.

Drugi načini za nakup IOTA leta 2021

Čeprav smo pokrili skoraj vse, kar morate vedeti o tem, kako kupiti IOTO, obstajajo tudi drugi načini za nakup tega špekulativnega premoženja.

1. Kupite debetno kartico IOTA

Mnogi se pri spletnem nakupovanju odločajo za plačilo z debetno kartico. Če to zveni kot vi, boste morda z veseljem slišali, da lahko na ta način kupite tudi IOTO.

Pojdite na svoj posredniški račun eToro in v ustrezna polja vnesite podatke o svoji debetni kartici. Vnesite znesek IOTA, ki ga želite kupiti, in potrdite, da so vneseni podatki pravilni.

2. Kupite kreditno kartico IOTA

Tako kot pri debetni kartici lahko IOTA kupite tudi s kreditno kartico pri eToro. Preprosto vnesite podatke o svoji kreditni kartici in vložite v ustrezna polja in že ste pripravljeni.

Opozorilo: nekateri ponudniki kreditnih kartic zaračunajo “provizijo v gotovini” za dvige na bankomatih, igre na srečo in posredniške vloge.

Kot tak je pomembno, da se pred prevzemom te vrste plačila posvetujete s svojim ponudnikom. Pristojbine znašajo tudi do 5%, zato tudi domače naloge.

3. Kupite IOTA Paypal

Paypal je hitro, varno in zaupanja vredno plačilno sredstvo po vsem svetu. V eToro lahko s to e-denarnico kupite tudi IOTA.

Naš vodnik za začetnike je ugotovil, da vsi ponudniki kriptovalut ne sprejemajo e-denarnic, zato to preverite pred prijavo.

Kako kupiti IOTA 2021 – razsodba

Če ste v našem Vodniku za nakup IOTA prišli tako daleč, se verjetno počutite pripravljeni na novo avanturo s kriptovalutami.

Prvo pristanišče bi moralo biti iskanje zanesljivega in reguliranega spletnega posrednika. Za to pojemo hvalo eTora – saj je platforma za začetnike izjemno enostavna in je 100% brez provizije.

Poleg tega ponudnika kripto storitev urejajo spoštovana finančna telesa, kot so FCA, ASIC in CySEC. Posrednik je registriran tudi pri FINRI za državljane ZDA.

Prijava na nakup IOTA je v eToro zelo enostavna, na izbiro je veliko načinov plačila, odprtje računa pa traja nekaj minut.

Kot lahko vidite iz zgornjih korakov, postopek nakupa IOTA na eToro ni le varen in brez provizije, ampak traja le nekaj minut.

eToro – najboljši posrednik za nakup IOTA

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Pogosta vprašanja

Kako enostavno je kupiti IOTO?

Odpiranje računa za nakup IOTA je v eToro zelo enostavno. Spoznajte trg, ki vas zanima, in razmislite o rednih, a skromnih naložbah. Preko tega posrednika lahko kupite IOTA od 25 USD.

Kako najvarneje kupiti IOTO?

Najvarnejši način nakupa IOTA je prek reguliranega posrednika. eToro oskrbuje več kot 13 milijonov strank, urejajo pa ga ASIC, FCA in CySEC. Platforma je v ZDA registrirana tudi pri FINRI.

Ali lahko kupim 100 USD IOTA-e?

Da. Lahko kupite IOTO v vrednosti 100 USD. Če pa niste izkušeni na trgu, je to lahko kratkovidno. Na eToro lahko IOTA kupite že od 25 USD, kar vam omogoča počasi sestavljanje portfelja.

Ali lahko izgubite denar na IOTA?

Da, če ste napačni v špekulacijah, boste izgubili. Če pravilno napovedate trg IOTA, boste ustvarili dobiček.

Kaj je največ vredno IOTA?

Decembra 2017 je bil IOTA vreden 5,25 USD. Do danes je to največ, kar je bila vredna digitalne valute.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me