Kako kupiti pomišljaj – Priročnik za začetnike 2021

Kako kupiti pomišljaj: Vodnik po korakih

Dash je odprtokodna veriga blokov in kriptovalut, ki jo je leta 2014 razvil Evan Duffield in jo razvil Evan Duffield.

Če vas zanima, kako kupiti Dash, vendar ne veste, kako deluje trg, se držite nas. Tu smo, da vas vodimo skozi postopek od konca do konca.

V tem priročniku za začetnike pokrivamo vse, od osnov nakupa Dash-a do iskanja dobrega spletnega posrednika.

Poleg tega smo osvetlili priljubljene ideje o naložbenem načrtu Dash, skladiščenje, morebitne provizije in še več.

Kupite pomišljaj v 5 korakih

Če želite kupiti Dash, morate najprej odpreti račun z regulirano borzo, deponirati sredstva, na seznamu trgovalnih platform izbrati DASH in nazadnje preveriti & potrdite, da ste v svojo denarnico dodali kovance DASH.

V samo 5 korakih smo vključili pet korakov, kako kupiti Dash.

Korak 1: Prijavite se z regulirano kripto platformo, ki ponuja dostop do Dash

2. korak: Na svoj račun nakažite

3. korak: Na razpoložljivem seznamu kripto-sredstev izberite DASH

4. korak: Vnesite znesek pomišljaja, ki ga želite kupiti

5. korak: Potrdite vnesene podatke – vaši kovanci Dash bodo dodani v vaš portfelj

1. korak: izberite spletnega posrednika za izmenjavo pomnilnikov ali borzo

Kot lahko vidite iz našega 5 korakov zgoraj, se morate za nakup Dash prijaviti pri spletnem posredniku.

Če se odločite za prijavo pri priljubljenem ponudniku kripto eToro, boste lahko Dash kovance kupili neposredno.

Spletni posrednik je urejen v različnih jurisdikcijah, tako da lahko kriptovalute kupujete na varen in preprost način. V nadaljevanju tega vodnika bomo podrobneje obravnavali predpise.

Druga možnost je nakup digitalnih valut prek spletne kripto borze. To vam omogoča zamenjavo Dash z druge kriptovalute, kot sta Bitcoin ali Ethereum.

Vendar se je treba zavedati, da so kripto izmenjave tretjih oseb pogosteje neregulirane in jim zato ni treba upoštevati pravil nobenega organa.

Spletni kripto posrednik eToro je v tem oddelku močan, saj kripto platforme ne urejajo le organizacije, kot so FCA, ASIC in CySEC, ampak je tudi registrirana pri FINRI v ZDA..

Regulativni organi zagotavljajo varnost vlagateljem zaradi strogih pravil, ki veljajo za posrednike, ki imajo dovoljenje. To pomeni, da lahko s prijavo pri posredniku, kot je eToro, kupite Dash do vsebine vašega srca – kar je bistveno v začetniku prijaznem in nadvse varnem prostoru.

Uredbe

Sledi od zgoraj, ureditev bi morala biti prednostna naloga pri odločanju, kako kupiti Dash prek spleta. Regulatorni organi vam ponujajo varnostno mrežo pred senčnimi ponudniki kripto – in raje verjemite, da obstaja na stotine takšnih platform.

Kot smo se dotaknili že prej, je pri prijavi na kripto borzo zelo malo verjetno, da bi bili zaščiteni z regulacijo. To je nevarno, saj se je v letih neurejenih borz kriptovalut in krade milijard dolarjev na poti zgodilo veliko nočnih zgodb.

To pa ni vaša edina možnost, saj lahko kovance Dash po nakupu vedno shranite sami. To storite tako, da jih dvignete v svojo osebno kripto-denarnico. Vendar pa obstaja velika pomanjkljivost pri shranjevanju lastnih digitalnih kovancev.

To pomeni, da ste v celoti odgovorni ne samo za varnost kripto-denarnice, temveč tudi za svoj dolg zasebni ključ. Če ne uspete z nobenim od teh dejavnikov, ste precej sami.

Nasprotno pa bo izbrani in regulirani spletni posrednik eToro vaše kovance Dash shranil za vas. Shranjevanje digitalnih valut je brezplačno in lahko se sprostite ob vedenju, da so vaša kripto sredstva na regulirani platformi.

načini plačila

Ko razmišljate o tem, kako Dash kupiti s plačilnim sredstvom, sploh ne bi smeli imeti težav. Sodobni spletni posredniki običajno sprejemajo številne vrste plačil.

To je močno v nasprotju s pred nekaj leti, ko bi bila vaša edina možnost bančno nakazilo. Kot verjetno veste, je to dolgotrajen postopek, zato bi nakup nekoliko zamudil.

Kripto posrednik eToro sprejema najhitrejše in najprimernejše načine plačevanja. Sem spadajo debetne / kreditne kartice, kot so Visa, Maestro, Visa Electron, Diners Club in MasterCard. Spletni posrednik je združljiv tudi z zelo priljubljenimi e-denarnicami, kot so PayPal, Skrill, Neteller, Rapid Transfer, Klarna in drugimi.

Pristojbine in provizije

Ko se odločite za nakup Dash-a, se morate zavedati morebitnih provizij in provizij. Navsezadnje v življenju ni veliko zastonj in posredniki morajo služiti denar, da se kolesa še vedno vrtijo.

Dokler te provizije niso previsoke, gre za win-win situacijo. Kripto ponudnik vam omogoča dostop do trga in izvrševanje vaših naročil – zato si določite čas in trg lahko ustvari dobiček, če kupite Dash iz svojega doma.

Velika večina spletnih posrednikov bo zaračunala provizijo in se med seboj pogosto razlikujejo. V našem Vodiču za nakup Dash smo ugotovili, da se provizija običajno zaračuna različno glede na vrednost vašega vložka.

Za nadaljnjo razlago:

 • Kripto platforma Coinbase zaračuna 1,49% za vsako posamezno trgovino – to je tako pri vstopu kot pri izstopu
 • To pomeni, da če vstopite v položaj Dash pri 2.000 USD, morate Coinbase plačati 29,80 USD
 • Če bi na trg vstopili s 1000 USD, bi morali plačati 14,90 USD – in tako naprej

Oglejmo si preprost primer, kako bo ta provizija vplivala na vašo sposobnost ustvarjanja dobička z nakupom Dash:

 • Na Dash oddate naročilo za nakup v vrednosti 1.000 USD
 • Coinbase plačate 14,90 USD provizije (1,49% od 1000 USD)
 • Ko je čas za izplačilo, so vaši kovanci Dash vredni 1.400 ameriških dolarjev
 • Spet plačate 1,49% provizije – to znaša 20,86 USD
 • Skupno ste plačali Coinbase 35,76 USD provizije

Kot lahko vidite, tudi navidezno majhni honorarji lahko kmalu naredijo vaš dobiček. Če bi se za nakup Dash-a prijavili pri eToro, bi si prihranili 35,76 USD. To je zato, ker je eToro posrednik brez provizije.

Ko gre za provizije za polog, se te lahko razlikujejo od platforme do platforme. Coinbase zaračuna 3,99% pri vseh transakcijah z debetnimi karticami, zato bi vas začetni nakup Dash v našem primeru stal 39,90 USD.

Pri eToro je edina pristojbina za polog 0,5%. Glede na to se to zaračuna samo, če računa ne financirate z ameriškimi dolarji.

Drugi pomembni dejavniki

Pokrili smo nekaj pomembnih vidikov, kako kupiti Das, vključno z regulacijo, pristojbinami in provizijami. Vendar pa obstajajo drugi premisleki.

V imenu temeljitosti si oglejte spodaj nekaj drugih stvari, na katere morate biti pozorni pri iskanju varnega mesta za nakup Dash-a v spletu:

 • Prijaznost do uporabnika: Prijaznost do uporabnika je pomembnejša, kot si ljudje mislijo. Dash je veliko lažje kupiti v prostoru, v katerem je enostavno krmariti, tako da je oddajanje naročil kos torte tako za začetnike kot za izkušene vlagatelje.
 • Minimalna naložba: Pomembno je, da preverite najmanjši znesek naložbe, preden se spletnemu posredniku zavežete, da bo kupil Dash. Če ste novinec, ne bi bilo idealno, če bi obstali pri posredniku, ki zahteva najmanj 250 USD za vsak nakup kripto. Na eToro lahko Dash kupite že od 25 USD naprej.
 • Skladiščenje: Še en dejavnik, na katerega morate biti pozorni pred prijavo, je shranjevanje. Samodejno shranjevanje kovancev Dash prek nereguliranega posrednika se je najbolje izogniti za začetnike. Pri nakupu kriptovalut prek regulirane kripto platforme, kot je eToro, lahko svoje kovance shranite v varnem in zaupanja vrednem okolju.

2. korak: pripravite naložbeni načrt

Pregovor pravi: “če se ne pripraviš, se pripravljaš na neuspeh”. Zato pri oblikovanju naložbenega načrta pri razmišljanju o tem, kako kupiti Dash, ni nič pametnega.

Navsezadnje je svet naložb v digitalne valute nestanoviten. Naložbene načrte uporabljajo ljudje vseh oblik, velikosti in ravni strokovnega znanja.

Če še nimate najbolj meglene ideje, kje začeti, si oglejte spodnji seznam.

Dolgoročno ali kratkoročno

Ko razmišljate o tem, kako kupiti Dash – pomislite, da bi raje vlagali v Dash kratkoročno ali dolgoročno?

Kratkoročni vlagatelji kripto-sredstev skušajo redno ustvarjati majhne dobičke, tako da v celoti izkoristijo kratkoročna nihanja cen. To pomeni, da Dash kupite in prodate v nekaj dneh, tednih ali celo nekaj minutah.

Znano je, da se digitalne valute v enem dnevu premikajo dvomestno, tako da, kot si lahko predstavljate, je ta nestanovitnost lahko gojišče za redne dobičke. Seveda, najprej morate pravilno določiti čas.

Dolgoročni vlagatelji v Dash sprejmejo strategijo “kupi in zadrži”, kar pomeni, da Dash kupiš in nato tedne ali mesece zadržiš pred izplačilom. Dolgoročna naložbena strategija odpravlja potrebo po zaskrbljenosti zaradi kratkoročnih nihanj cen zelo špekulativnega sredstva.

Ciljna cena pomišljaja

Uporaba ciljne cene Dash je priročna strategija, ki jo uporabljajo mnogi. Pojasnimo še naprej.

Če ste Dash kupili po ceni 105,00 USD in ste želeli naložbo povečati za trikrat, bi morala digitalna valuta narasti na 315 USD. Če bi želeli podvojiti svojo naložbo, bi morali kovanci Dash narasti na 210 USD – in tako naprej.

To je pravzaprav veliko manj verjetno, kot bi si mislili. To še posebej velja, če menite, da je cena leta 1 Dash leta 2017 znašala 1.642 dolarjev. Tri leta prej je bila cena le 0,21 dolarja. To kaže na nenavaden dvig cen v samo nekaj letih

Razmislite o rednih naložbah

Kot lahko vidite od zgoraj, Dash in vse kriptovalute redno doživljajo velika nihanja cen. Zato je morda dobro razmisliti o rednih naložbah.

Preprosto se lahko zanesete s porabo. Namesto da bi velik del svojega proračuna vložili v nakup Dash-a – priporočamo, da preizkusite pristop “počasi počasi”. To pomeni, da redno vlagamo majhen znesek.

Nekateri se na primer odločajo za naložbe mesečno ali tedensko. Tako lahko svoje nakupe z Dash rastete malo in pogosto – ne da bi to preveč dramatično vplivalo na vaš trgovalni kapital.

Kot smo že omenili, regulirani posrednik eToro vam omogoča, da Dash kupite že od 25 USD na transakcijo. Zaradi tega je ta strategija lahko dosegljiva za vse začetnike!

Bi razmislili o vlaganju v Črtica?

3. korak: Odprite račun Dash Broker

Če ste že kdaj trgovali z delnicami in podobno, boste opazili, da je odpiranje računa posrednika Dash v osnovi enako. Preprosto pojdite na uradno spletno mesto posrednika, ki ste ga izbrali, in pritisnite gumb Pridruži se / Prijavi se.

Nato morate ponudniku Dash sporočiti svoje ime, naslov, telefonsko številko in e-poštni naslov. Vse regulirane kripto platforme so pravno dolžne preveriti tudi vašo identiteto. Vse, kar morate storiti, je naložiti jasno kopijo osebnega dokumenta s fotografijo, ki ga je izdal državni organ, na primer potni list ali vozniško dovoljenje. To je vsa običajna praksa kot del KYC – v skladu z regulativnimi pravili.

Kot smo že omenili, si s prijavo pri reguliranem spletnem posredniku zagotavljate zaščitno mrežo pred številnimi prevaranti v vesolju. Izogibajte se prijavi na neurejene platforme ali tuje borze za vsako ceno.

eToro naredi, kako lahko kupite zagonetko Dash, malo smiselno. Medtem ko nekatere kripto platforme potrebujejo dneve za potrditev ID-ja stranke, ta spoštovani in regulirani posrednik uporablja avtomatizirano tehnologijo – kar pomeni, da lahko Dash običajno kupite v nekaj minutah.

4. korak: položite nekaj sredstev

Kot ste preverili, ali je izbrano plačilno sredstvo sprejeto – lahko na svoj nov račun položite nekaj sredstev za nakup Dash.

Najhitrejši in najprimernejši način za nakup Dash je s kreditno / debetno kartico ali e-denarnico. eToro naredi ta postopek zapleten, saj je posrednik združljiv s številnimi vrstami plačil, vključno z e-denarnicami, kot sta PayPal in Skrill.

Če imate raje bolj tradicionalno nakazilo, lahko Dash na ta način kupite v eToro. Vendar lahko traja nekaj dni, da obdelamo, kar pomeni, da bo nakup vaše kriptovalute zamujal.

Večina ponudnikov Dash, s katerimi se srečate, določa minimalni znesek pologa. Naš Vodnik za nakup Dash je ugotovil, da večina posrednikov za dostop do trga zahteva od 0 do 1000 USD.

Pri eToro je najnižji depozit 200 USD, Dash pa lahko kupite od 25 USD navzgor!

5. korak: Nastavite trgovalni nalog

Zdaj, ko ste položili depozit na svoj novi račun, lahko oddate naročilo pri svojem spletnem posredniku.

Naročilo, ki ga ustvarite, pove ponudniku kriptovalut vaš položaj in način ukrepanja.

Spodaj si oglejte seznam najbolj uporabnih naročil za nakup Dash.

Nakup naročila

Najbolj poenostavljen “nakupni nalog” je vaš vstop na trg, ki vam omogoča, da kupite Dash.

Če verjamete, da se bo cena Dash zvišala – ustvarite naročilo za nakup pri svojem spletnem posredniku. Tako preprosto je.

Če kripto platforma strankam ponuja možnosti »na kratko prodajo«, lahko izkoristite tudi padec cene Dash. To dosežemo z ustvarjanjem prodajnega naloga.

Omejitev ali tržno naročilo

Kot zdaj že veste, cena Dash-a niha z vsako sekundo in mnogi ljudje te začasne spremembe cen v celoti izkoristijo.

Začenši z najlažjim – če želite kupiti Dash po trenutni ali najbližji ceni, je treba oddati “tržno naročilo”. To pomeni, da bo vaš spletni posrednik takoj izvedel naročilo v vašem imenu.

Med ceno, za katero se dogovorite pri oddaji naročila, in ceno, ki jo dobite, bo vedno majhna razlika.

Na primer, lahko oddate tržno naročilo, ko Dash znaša 100,05 USD, vendar dobite 100,04 USD. Ta znesek je ponavadi nepomemben in neizogiben zaradi prej omenjenega nihanja vrednosti kovancev Dash.

Zdaj, v primeru ‘omejenega naročila’ – posrednik pove, da želite Dash kupiti po določeni ceni.

Tu je enostaven primer omejevalnega vrstnega reda:

 • Dash je ocenjen na 100,02 USD, vendar želite na trg vstopiti s 103,00 USD
 • Ustvarite naročilo z omejitvijo 103,00 USD
 • Če se Dash poveča na 103,00 USD – posrednik izvede vaše naročilo
 • Bistveno je, da bo vaše naročilo za Dash ostalo na čakanju, dokler ga ne prekličete ali pa doseže zgoraj omenjeno ceno

Kot lahko vidite iz tržnih naročil, so hitra in priročna za začetnike, omejena naročila pa so odličen način, da določite ceno pri nakupu Dash.

Vložek

Zdaj, ko se zavedate naročil, se morate odločiti, koliko želite vložiti – kar pomeni, koliko Dash želite kupiti ali prodati.

Preden bo vaš posrednik izvedel vaše naročilo, boste morali vložiti vložek na vsaki poziciji.

Pred tem smo svetovali, da je skromna redna naložba odličen način za nakup Dash-a, vendar je na koncu vaša odločitev.

Tveganja lahko omilite z nakupom Dash-a pri eToro od 25 USD. To je odličen način, kako zgraditi svoj portfelj kriptovalut, hkrati pa spoznati notranje delovanje trga.

Potrdite naročilo

Ko si ogledate vse vnesene podatke in ste zadovoljni s svojo izbiro, lahko potrdite.

V tem trenutku lahko vaš posrednik nadaljuje in izvrši vaša naročila za nakup / prodajo in trženje / omejitev in podobno – na vložek, ki ste ga določili vi.

Če se odpravite na svoj novi portfelj eToro, boste videli, da so bili dodani vsi kupljeni kovanci Dash!

6. korak: Shranjevanje pomišljaja

Dash in številne druge kriptovalute so shranjene v decentralizirani knjigi, kar se precej razlikuje od fiat denarja, ki ga shranjujemo v velikih korporativnih bankah in z njim plačujemo davke.

Pri nakupu Dash lahko izbirate med kripto borzo ali spletnim posrednikom. Kot smo že povedali, kripto izmenjave pogosto niso varne in neurejene.

Ne samo to, ampak pri nakupu Dash-a prek borze boste verjetno morali v celoti prevzeti odgovornost za svojo kripto-denarnico. Zaradi tega boste vi in ​​vaše digitalne valute lahko ranljivi za hekerje.

Na priljubljeni socialni kripto platformi eToro lahko Dash kupujete in shranjujete v varnem in uporabniku prijaznem prostoru. Platforma je pod budnim nadzorom FCA, ASIC, CySEC in FINRA za ameriške stranke. To pomeni, da lahko kripto-sredstva kupujete in shranjujete brez dodatnih stroškov, ne da bi vam bilo treba skrbeti za številne prevarante.

Pripravljen vlagati v Črtica?

7. korak: Prodaja svoj pomišljaj

V tej točki našega Navodila za nakup pomišljaja veste, da je ideja kupiti digitalno sredstvo in ga prodati ob pravem času. Če ga prodate za več, kot ste ga kupili, je enako ustvarjanju dobička ob prvem nakupu.

Opazili smo, da je nakup Dash-a prek reguliranega posrednika veliko varnejši kot neurejen prostor. Pri prodaji svoje kriptovalute velja enako.

Borze zahtevajo, da na svojo platformo prenesete digitalne valute iz zasebne denarnice. Ne samo to, ampak zaradi pomanjkanja predpisov boste verjetno morali kovance Dash najprej zamenjati z drugo kriptovaluto, kot je Bitcoin – za ceno. Nato boste morali zahtevati umik.

Če se odločite za uporabo eToro, je prodaja vašega Dash-a lahkotna. Preprosto se morate prijaviti v svoj račun in prodati svoj Dash. Denar od prodaje bo poslan na vaš prvotni način plačila, ko zahtevate izplačilo.

Drugi načini nakupa pomišljaja v letu 2021

Čeprav smo govorili o vseh najpomembnejših elementih, kako kupiti Dash, obstajajo druge možnosti.

1. Kupite Dash debetno kartico

Milijoni ljudi po vsem svetu z debetnimi karticami plačujejo izdelke na spletu, na enak način pa lahko kupite tudi Dash.

Preprosto vnesite podatke o svoji kartici, kot običajno pri spletnem nakupovanju. Vnesite znesek in preverite, ali so podatki pravilni. Ko pride čas za izplačilo na eToro, preprosto pritisnite »prodaj« in denar bo poslan na vašo debetno kartico.

Pred prijavo je vedno vredno preveriti pri katerem koli ponudniku kripto, kolikšen je najnižji znesek depozita in zneska naložbe za nakup Dash z debetno kartico.

2. Kupite kreditno kartico Dash

Podobno kot zgoraj, lahko Dash z lahkoto varno kupite s kreditno kartico. eToro je združljiv z različnimi vrstami plačil, vključno z debetnimi in kreditnimi karticami.

Pristojbine vedno preverite pri svojem ponudniku, saj so v našem priročniku How to Buy Dash Guide ugotovljeno, da nekatera podjetja s kreditnimi karticami zaračunavajo “provizijo v gotovini”. Ta provizija vam je morda znana pri dvigih na bankomatih.

Obračunana „predplačila v gotovini“ znašajo med 3-5%, zato pred zavezo opravite lastno ugotovitev dejstev.

3. Kupite Dash Paypal

PayPal je po vsem svetu znan po hitrem in varnem načinu spletnega plačevanja. EToro sicer ne bo dovolil, da bi vsak spletni posrednik strankam omogočil nakup Dash-a prek Paypala!

eToro sprejema tudi e-denarnice, kot sta Skrill in Neteller, in še več – odvisno od države, v kateri prebivate.

4. Dash bankomat

Ograjeni prostori ATM za sprehajanje in zapeljevanje niso nič novega. Vendar bankomati Dash niso podobni tradicionalnim bankomatom.

Nasprotno, namesto da dvignete fiat denar, vstavite fiat denar. Vstavite znesek, ki ga želite kupiti, in naprava vas bo obvestila, koliko Dash-a boste dobili, preden natisnete potrdilo.

Treba je povedati, da čeprav vse to zveni zelo priročno, lahko zaračunane pristojbine znašajo tudi 10-20%. Spet se vračamo varnim in reguliranim posrednikom, kot je eToro – kjer lahko Dash kupujete (in prodajate) brez provizije..

Kako kupiti Dash 2021 – razsodba

V našem vodniku za začetnike o tem, kako kupiti Dash 2021, smo govorili o vsem, od osnov do strategij in morebitnih honorarjev.

Zelo pomembno je, da se kot lepilo prilepite reguliranim in zaupanja vrednim posrednikom za nekaj zaščite pred prevaranti. Kadar gre za denar, je treba vedno zgrešiti previdno.

eToro iz več razlogov izstopa kot začetnikom prijazna platforma. Dejstvo je namreč, da je spletno mesto enostavno krmariti, posrednik pa je registriran in urejen v več različnih državah. Tu lahko Dash enostavno kupite brez provizije.

Za prijavo na eToro potrebujete manj kot 10 minut in posrednik sprejema različne hitre, varne in varne načine plačila.

eToro – najboljši posrednik za nakup DASH

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Pogosta vprašanja

Kako enostavno je kupiti Dash?

Dash je enostavno kupiti. Vendar priporočamo, da to storite prek reguliranega posrednika in se pred potapljanjem naučite trga.

Kateri je najvarnejši način za nakup Dash-a?

Nedvomno je najvarnejši način za nakup Dash-a prek posrednika, kot je eToro. Z več kot 13 milijoni strank platformo močno urejajo FCA, CySEC in ASIC – da ne omenjamo, da jo je FINRA registrirala v ZDA.

Ali lahko kupim 100 USD Dash?

Dash lahko kupite 100 USD. Če ste začetnik, je priporočljivo začeti z majhnimi rednimi naložbami. Ob eToro Dash lahko vsakič kupite že od 25 USD!

Ali lahko izgubite denar na Dash?

Da. Na Dash-u in katerem koli drugem finančnem sredstvu lahko izgubite denar. Vse je v tem, da bolje razumete trg in postavite pravo naročilo ob pravem času. Če pravilno špekulirate o vzponu ali padcu Dash-a – zaslužili boste denar. Če se zgodi nasprotno, boste izgubili denar.

Kaj je največ Dash je bilo vredno?

Največ Dash je bilo vredno leta 2017, ko je kriptovaluta dosegla 1.642,22 USD.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me