Kako vlagati v kriptovaluto leta 2021

Naučite se, kako vlagati v trg kriptovalut leta 2021

Kriptovaluta je bila ena najbolj vznemirljivih naložbenih priložnosti v zadnjih letih in stvari bi lahko postale še bolj zanimive po letu 2020, ko več tradicionalnih finančnih institucij ponuja podporo za DeFi.

Drug pomemben razvoj kripto v letu 2020 je bila vodilna platforma za spletna plačila Paypal, ki je začela podpirati nakup in porabo Bitcoin, Ethereum, Litecoin in Bitcoin Cash – več kot 350 milijonom uporabnikom je omogočil dostop do kriptovalut za transakcije v resničnem svetu. To pomeni, da se kriptovaluta še naprej odmika od svoje „socialno zgrajene“ vrednosti in se širi kot legitimno in funkcionalno sredstvo trgovine.

Ta razvoj dogodkov je neizogibno privedel do ponovnega zanimanja za vlaganje v kriptovalute. Dejansko naložbe v kriptovalute še nikoli niso bile bolj povpraševane – kot leta 2020 je bilo odprto rekordno število kripto denarnic. Glede na to bi bilo lahko naslednjih 12 mesecev zelo pametno za pametne kripto vlagatelje.

Če pa naložbe v kriptovalute ali finančne naložbe na splošno ne poznate, boste morda izgubili, kje začeti. Zato smo pripravili naslednji vodnik o tem, kako vlagati v kriptovalute v letu 2021, ki vam bo povedal vse, kar morate vedeti, da začnete razvijati svoj portfelj.

Kazalo

Kratka zgodovina kriptovalut

Zakaj vlagati v kriptovalute leta 2021?

Naložbene strategije za kriptovalute

Poiščite najboljše kriptovalute za vlaganje v letu 2021

Kako vlagati v kriptovalute leta 2021

Kje kupiti kriptovalute

Kako kupiti kriptovaluto

Denarnice za kriptovalute

Upravljanje naložbe v kriptovalute

Zaključek

Pogosta vprašanja o naložbah v kriptovalute

Kratka zgodovina kriptovalut

Če že niste živeli pod skalo, verjetno že poznate kriptovaluto. Preden pa si ogledamo, kako vlagati v kriptovalute leta 2021, je pomembno vedeti, zakaj so digitalne finance postale tako vroča tema za vlagatelje.

Blockchain je prvič prišel v svet leta 2008, ko je Satoshi Nakamoto objavil svojo zdaj že legendarno belo knjigo, ki vzpostavlja model za prvo največjo kriptovaluto na svetu: Bitcoin. Seveda tehnologija ni bila razvita čez noč in Nakamotovo delo je pravzaprav vrhunec desetletij razvoja. Toda za namene spoznavanja naložb v kriptovalute je leto 2008 dobro izhodišče.

Bitcoin je nato nastal leta 2009, ko je v medijih špekuliralo, da bo kmalu postal norma za tradicionalne transakcije. BTC v naslednjih nekaj letih morda ni resnično posegel v nadomestitev fiat valute in številne borze še vedno niso hotele začeti uvrščati digitalne valute, vendar se je zgodaj vlaganje v kriptovalute do leta 2013 izkazalo za zelo pametno odločitev, s katero čas BTC se je povzpel na 1.242 dolarjev.

Ko so se številni tehnološki poznavalci, ki so malo vedeli o naložbah, nenadoma obogatili z družbo BTC, ni trajalo dolgo, da se je preostali svet ujel in do leta 2017 je Bitcoin dosegel 10.000 dolarjev na žeton. Naložba v kriptovalute je bila zdaj uveljavljena možnost portfelja tudi za najbolj goreče tradicionaliste.

Hitro naprej do konca leta 2020 in trg kriptovalut je zdaj vreden več kot 1 bilijon dolarjev glede na skupno vrednost kovancev – dokaz, da je lahko vlaganje v kriptovaluto zelo pametna odločitev.

Zakaj vlagati v kriptovalute leta 2021?

Potem ko so bili trgi po vsem svetu močno moteni zaradi pandemije COVID-19, ki se je zgodila leta 2020, je večina gospodarstev pokazala določeno odpornost, zgodnji znaki pa kažejo, da se kmalu začnejo odmikati, ko se odpravijo omejitve.

Gospodarsko okrevanje je velika priložnost za vlagatelje in mnogi se veselijo uspešnega leta 2021. Naložbe v kriptovalute so do nedavnega veljale za nekoliko nišne, a kot smo že omenili, se je leta 2020 stvari spremenilo vse večje število glavnih investitorjev in finančnih institucij se je posvetilo digitalni valuti.

Čeprav je nekoč nanj nekoč gledalo kot na kaotičen trg, ki je bil dejansko v interesu le za dnevne trgovce, se naložba v kriptovalute zdaj obravnava kot veliko bolj izvedljiva naložbena strategija in mnogi vlagatelji na visoki ravni v svoj portfelj vključujejo vsaj eno digitalno valuto – trend, ki naj bi se nadaljeval v prihodnjih mesecih.

Seveda trg kriptovalut ostaja zelo nepredvidljiv, toda če ste pripravljeni malo tvegati in iščete trg v razvoju, v katerega boste vlagali, je zdaj morda pravi čas, da začnete vlagati v kriptovalute.

Naložbene strategije za kriptovalute

Če ste nov na trgu naložb v kriptovalute, ste o njem morda že slišali različne stvari, na primer, kako nepredvidljivo je lahko in kako vlagatelji začetniki pogosto izgubljajo denar – oboje seveda popolnoma drži. Veljajo pa tudi za številne druge finančne instrumente.

Vlaganje pa je lahko zelo donosno. Toda, da bi začeli v najmočnejšem možnem položaju, obstaja nekaj osnovnih strategij, ki jih lahko vlagatelji začetniki sprejmejo, ko se učijo, kako vlagati v kriptovaluto leta 2021.

1. Kupi in pozabi

V industriji znan kot HODLing, lahko v kriptovalute vlagate enako kot v delnice in delnice – preprosto določite žeton, za katerega menite, da bo dolgoročno povečal vrednost, in vložite svojo naložbo.

Prednosti tega bi morale biti dokaj očitne. Kot smo že omenili, je Bitcoin v zgodnjih dneh začel trgovati za manj kot dolar za žeton, toda v času pisanja posameznega bitcoina je vredno več kot 36.000 USD. Kot lahko vidite, vlaganje v kriptovaluto ponuja potencial za znatne donose, če ste pripravljeni igrati dolgo igro.

HODLing se od trgovanja razlikuje po tem, da boste dejansko kupili osnovno sredstvo. Z drugimi besedami, vi ste lastnik kriptovalute, v katero vlagate, v nasprotju s trgovanjem z izvedenimi finančnimi instrumenti.

2. Povprečevanje

Povprečevanje je uveljavljena naložbena tehnika, ki ni značilna za kriptovalute. Zaradi hitro spreminjajočih se kriptotrgov je zelo primeren za nove vlagatelje.

Povprečevanje vključuje razdelitev kapitala na več ločenih naložb v ciljno sredstvo. Učinkovito je to način, kako sčasoma ublažiti nihanje cen. Nakupi se opravljajo v rednih intervalih, ne glede na gibanje cen.

Prednost povprečenja je v tem, da zmanjšuje možnost, da boste vlagali v slabem času – kar je skoraj nemogoče natančno napovedati na kripto trgu. Povprečevanje tudi pomeni, da se držite ustaljenega načrta in zmanjšuje čustveno komponento naložbe – ključnega pomena za nove na kripto trgu.

Seveda je najpomembnejša pomanjkljivost povprečenja ta, da se cena sredstva sčasoma narašča, kar pomeni, da boste s skupnim zneskom prej ustvarili večji dobiček. Toda ideja je zmanjšati tveganje.

3. Diverzifikacija

Vsak izkušen trgovec ve, da je diverzifikacija ključnega pomena za uspešen portfelj. Na kratko, diverzifikacija pomeni razporeditev vašega naložbenega kapitala na več sredstev. To je mogoče doseči znotraj in brez trga kriptovalut.

Na primer, finančna pisateljica CNBC Darla Mercado vlagateljem svetuje Bitcoinu namenijo le 1% celotnega naložbenega kapitala, s tem pridobi izpostavljenost trgu, hkrati pa z bolj konzervativnimi naložbami drugam zmanjšuje tveganje. Podobno je tehnološki vlagatelj Pondering Durian na digitalne trge vložil manj kot 15% razpoložljivega kapitala.

Koliko vašega kapitala namenite naložbam v kriptovalute, bo seveda odvisno od tega, koliko tveganja ste pripravljeni prevzeti. Prav tako je treba omeniti, da lahko popestrite znotraj kripto sektorja. Na primer, BTC je veliko bolj stabilna naložba kot Tellor, vendar ima slednja veliko možnosti za rast. Kot taka lahko v svojo naložbeno strategijo vključite oba kovanca, pri čemer uravnotežite sorazmerno tvegan TRB in “varno stavo”, ki je BTC.

Katero kriptovaluto vlagati leta 2021?

Neizogibno je, da je eno od prvih vprašanj, ki smo jih postavili pri učenju, kako vlagati v kriptovaluto leta 2021, v kateri žeton vlagati?

1. Bitcoin

Od tega se ni mogoče izogniti, Bitcoin je daleč največja kriptovaluta na trgu. Od svoje predstavitve leta 2009 je BTC dosledno na prvem mestu glede tržne kapitalizacije, v času pisanja pa je en žeton Bitcoin vreden impresivnih 36.000 USD. Tudi če ste popolnoma novi pri naložbah v kriptovalute, boste verjetno vedeli za Bitcoin.

Kot investicijska priložnost je BTC verjetno prva točka za vlaganje v kriptovalute. Številni strokovnjaki iz industrije so za Bitcoin napovedali velike stvari leta 2021, vključno z analitikom Citibank Tomom Fitzpatrickom, ki verjame, da se bo BTC v prihodnjih mesecih povzpel nad 300.000 ameriških dolarjev. Kot tak je Bitcoin dobra izbira za vašo prvo naložbo v kriptovalute.

2. Ethereum

Poleg Bitcoina je še ena kriptovaluta, ki je pritegnila veliko pozornosti vlagateljev, Ethereum. S tržno kapitalizacijo, ki se je v času pisanja tega poročila približala 70 milijardam dolarjev, ETH že nekaj časa drži drugo mesto za BTC.

S tehničnega vidika lahko veriga Ethereum počne stvari, ki jih Bitcoin ne more. Na primer, medtem ko je Bitcoin zgolj digitalni plačilni sistem, ekosistem Ethereum omogoča ustvarjanje pametnih pogodb in programov, razvitih z lastnim programskim jezikom – pa tudi gostovanje lastne kriptovalute Ether.

V prihodnosti do leta 2021 ima tehnična analiza LongForecast Ethereum naj bi zrasel za več kot 200% v prihodnjih mesecih, zaradi česar je Ethereum gotovo vreden naložbe.

3. Litecoin

Druga znana kriptovaluta, ki je dosledno med prvih deset po tržni kapitalizaciji, je Litecoin. Pogosto jih opisujemo kot srebro z Bitcoinovim zlatom, sta si dejansko zelo podobna v svojem delovanju, vendar je Litecoin izboljšal razširljivost in hitrejše ustvarjanje blokov.

LTC je leta 2021 začel trgovati po več kot 140 ameriških dolarjih in priljubljenem spletnem mestu za kripto Coinswitch je predlagal, da lahko altcoin doseže 600 USD do konca leta – kar bi pomenilo približno 300-odstotno rast. Seveda je zaradi tega Litecoin zelo privlačna naložbena priložnost. Kot vedno pa je treba tudi pri napovedih kripto cen pristopiti previdno, altcoin pa naj bo del raznolikega portfelja in ne samostojna naložba.

4. Bitcoin Cash

Zgoraj opisane tri kriptovalute bi morale zadostovati za vsakega vlagatelja začetnika, da začne graditi svoj portfelj. Če pa že iščete korak naprej v svet digitalne valute, je vredno razmisliti tudi o Bitcoin Cashu.

Bitcoin Cash je izdatek prvotne kriptovalute, ki je nastal, ko je Bitcoin blockchain doživel trdo fork avgusta 2017. Čeprav je pošteno reči, da se Bitcoin Cash še nikoli ni približal konkurenci Bitcoin, se je uveljavil kot eden najboljših kripto valut na na trgu in je bil redko izven prve deseterice glede tržne omejitve od njegovega začetka.

Kar zadeva vlaganje v kriptovaluto, so Bitcoin Cash v letu 2020 opazili upad cen in mnogi poznavalci panoge menijo, da bo leta 2021 prišlo do pomembnega okrevanja. Vendar bi morali vlagatelji začetniki pristopiti previdno: BCH nima stabilnosti svojega predhodnika in je zagotovo bolj tvegana naložba.

5. Valovanje

Še en znak, s katerim se je vsekakor vredno zavedati, je XRP, splošno znan kot Ripple. Ripple je doživel nekaj nesreč konec leta 2020, ko je ameriška komisija za vrednostne papirje presodila, da je XRP klasificiran kot sredstvo, s katerim se trguje, in ne kot valuta.

Če gledate na vlaganje v kriptovalute, potem XRP neizogibno predstavlja priložnost – čeprav bolj tvegano. V sodbi SEC je decembra padla cena altcoina za približno 50%. Zdaj so oči kripto sveta uprte v Ripple, da bi ugotovili, ali lahko žeton okreva.

Moč podjetja Ripple je, da se osredotoča na pospeševanje hitrih, poceni transakcij za banke in finančne institucije, ki želijo opravljati medbančne in čezmejne prenose. Kot tak še vedno obstaja veliko potenciala za XRP in glede na to, da so cene zdaj razmeroma nizke, bi lahko bilo leto 2021 pravi čas, da napihnemo Ripple.

Kako vlagati v kriptovalute leta 2021

Če se resno ukvarjate z naložbami v kriptovalute, potem več raziskav lahko opravite pred prevzemom sredstev, tem bolje. Če pa ste že uvrstili žetone, za katere menite, da se bodo v naslednjih mesecih ali letih dobro obnesli, potem naslednji korak preučuje, kako dejansko vlagati v kriptovaluto v letu 2021.

Kje kupiti kriptovalute

Prvi korak pri vlaganju v kriptovaluto je ugotovitev, kje dejansko lahko kupite žetone. Na trgu je veliko platform in obstaja nekaj dejavnikov, ki jih je treba upoštevati pri izbiri pravega ponudnika. Upoštevajte naslednje:

  • Ali nameravate imeti kriptovaluto
  • Vas zanima dnevno trgovanje?
  • Ali boste vlagali v druga sredstva?
  • Koliko veste o vlaganju?
  • Ali ste dobri s kompleksnimi meritvami in tokovi informacij?

To je le nekaj pomembnih dejavnikov, ki jih je treba pretehtati pri izbiri platforme, s katero boste izvedli svojo naložbo v kriptovalute. Če vas na primer zanima dnevno trgovanje, boste potrebovali borzo, ki vam omogoča nakup in prodajo izvedenih finančnih instrumentov. Če pa ste vlagatelj začetnik, boste morda želeli poiskati platformo z veliko izobraževalnimi viri.

EToro je eden najboljših posrednikov za nove in bolj izkušene vlagatelje. Platforma ima enostaven postopek vkrcanja in veliko informacij o tem, kako vlagati v kriptovalute. Prav tako boste imeli priložnost spoznati vmesnik z računom za prakso – lažne naložbe, ne da bi tvegali kapital.

Kako kupiti kriptovaluto

Ko nastavite trgovalni račun, ste pripravljeni začeti opravljati transakcije. Običajno bo borza kriptovalut imela grafikon s trenutno ceno določenega sredstva. Prav tako boste lahko videli, kako se cena giblje v določenem časovnem obdobju, kar lahko dodatno informira o vaši naložbeni strategiji.

Večina platform je namenjena vsakdanjemu potrošniku in običajno vključuje le nekaj več kot klikanje možnosti »kupi«. Nato bi morali imeti možnost določiti znesek žetona, ki ga želite kupiti, bodisi v vrednosti žetona bodisi v protivrednosti v izbrani valuti.

Recimo, da želite vlagati v Bitcoin. Evo, kako bi lahko bil videti postopek:

  1. Odprite trgovalni račun pri izbranem posredniku
  2. Po potrebi nakažite sredstva na svoj trgovalni račun
  3. Izberite možnost za nakup BTC
  4. Vnesite znesek, ki ga želite kupiti
  5. Potrdite transakcijo

Denarnice za kriptovalute

Ena od stvari, ki se med učenjem, kako vlagati v kriptovalute, pogosto zdi zmedeno, je, kje shranjujete svoje žetone.

Ko je kriptovaluta pridobljena, jo je treba shraniti – tako kot katero koli drugo obliko valute. Kdor se resno ukvarja z vlaganjem v kriptovalute, bo moral nastaviti kripto denarnico. To so dejansko le sredstva za shranjevanje kripto ključev – dolgi nizi števil, ki označujejo vašo dodelitev žetonov.

Na voljo je več vrst denarnic, vključno s strojno opremo, namiznimi denarnicami in spletnimi denarnicami. Običajno so strojne denarnice najbolj varna oblika, vendar se žrtvuje nekaj udobja in pošiljanje in prejemanje kriptovalut ni tako preprosto kot pri denarnicah, ki so trajno povezane s spletom.

Morda vam izmenjava, ki jo izberete, ponuja standardno kripto denarnico, če pa dolgoročno vlagate v kriptovalute, je priporočljivo, da jih varnostno kopirate v denarnico strojne opreme..

Upravljanje naložbe v kriptovalute

Učenje trgovanja s kriptovalutami je stalen proces – trg je še vedno v povojih in je podvržen veliko večji nestanovitnosti kot bolj uveljavljeni finančni indeksi. Ko enkrat naložite, je pomembno, da ste na tekočem z razvojem v kripto svetu in se ustrezno odzivate.

Ena glavnih stvari, ki se je je treba zavedati, je ureditev. Večina držav in jurisdikcij se še vedno spopada z digitalnimi valutami in, kot smo že ugotovili v primeru Ripple / SEC, lahko spremembe zakonodaje pomembno vplivajo na ceno kriptovalut. Številne kriptovalute poleg regulacije doživljajo tudi vilice – kar lahko neposredno vpliva na vaše imetje.

Seveda, če se držite strategije, bi morali biti sposobni odpraviti splošno volatilnost trga, vendar je pomembno, da ste na tekočem z razvojem v kripto svetu, da vas pomembne spremembe ne bodo zavedle.

Zaključek

Kdor se resno ukvarja z vlaganjem v kriptovalute v letu 2021, mora biti pripravljen na obsežne raziskave – razumevanje razlike med različnimi kriptovalutami je pogosto ključno za razumevanje, ali imajo kakršen koli naložbeni potencial.

Digitalni trgi predstavljajo izjemno priložnost tako za dolgoročne vlagatelje kot za dnevne trgovce, vendar je pomembno vedeti, da se naložbe v kriptovalute razlikujejo od tradicionalnih finančnih trgov, zato bi morali vlagatelji začetniki upoštevati, da so izpostavljeni tveganju.

Vendar pa ima pametna strategija in veliko natančnih raziskav naložbe v kriptovalute potencial za velike donose in trg se samo krepi, saj vedno več potrošnikov in institucij sprejema koncept digitalne valute..

Bi lahko Bitcoin leta 2021 dosegel ceno 100.000 USD

7 napovedi kriptovalut za leto 2021, s katerimi bi se vsi strinjali

Katere so najboljše kriptovalute za trgovanje v letu 2021?

Napoved napovedi cene Bitcoinov: Koliko bo Bitcoin vreden leta 2021 in pozneje?

eToro – najboljša platforma za kriptovalute

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Pogosta vprašanja o naložbah v kriptovalute

Kje se lahko naučim, kako vlagati v kriptovalute v letu 2021?

Učenje, kako vlagati v kriptovalute v letu 2021, je stalen postopek, vendar je najbolje začeti z branjem nekaj vodnikov in navodil iz zaupanja vredne platforme. Trading Education ponuja navodila o vsem, od tega, kako izbrati denarnico za kriptovalute, do katere bodo kriptovalute verjetno dobre naložbe v prihodnjem letu.

Je zdaj pravi čas za naložbe v kriptovalute?

Pandemija COVID je povzročila upad v večini svetovnih gospodarstev. Kriptovalute so dejansko pokazale presenetljivo odpornost, saj so si mnoge že opomogle do poletja 2020. Od leta 2021 so naložbe v kriptovalute zbudile veliko zanimanja, saj mnogi analitiki predvidevajo znatno povišanje cen za glavne žetone.

Kako kupim kriptovaluto?

Učenje, kako vlagati v kriptovalute leta 2021, vključuje učenje, kje in kako dejansko kupiti digitalno valuto. Najlažji način za začetek je odpreti račun pri maloprodajnem posredniku, kot je eToro, ki vam bo omogočil, da v nekaj minutah začnete delovati in vam omogočil dostop do številnih izobraževalnih virov..

V katere kriptovalute naj vlagam?

Ko boste razumeli, kako vlagati v kriptovalute za leto 2021, boste morali izbrati, katere žetone želite dodati v svoj portfelj. Raziskave so tu ključne in eden izmed najboljših načinov, kako vlagatelji začetniki pametno izbirati, je preveriti zanesljive analize najboljših kriptovalut, v katere bodo vlagali, saj bodo te združile več informacijskih tokov in prikazale realistično sliko pričakovanega v mesecih naprej.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me