Kripto trgovalni roboti: bodisi najboljša bodisi najslabša odločitev, ki jo boste kdaj sprejeli

Kripto trgovalni roboti

Glede na hitro avtomatizacijo digitalnih storitev po vsem svetu ni presenetljivo, da tudi boti za kripto trgovanje naraščajo.

Trgovski roboti so opredeljeni kot avtomatizirani računalniški programi namenjen trgovanju z različnimi kriptovalutami.

Če želite vedeti, zakaj so roboti za kripto trgovanje lahko najboljša ali najslabša odločitev, ki jo boste kdaj sprejeli, preprosto nadaljujte z branjem.

Prav tako se ne obotavljajte prijaviti na naš tečaj za trgovanje s kriptovalutami postati profesionalec v trgovanju s kriptovalutami.

Zgodovina trgovanja z boti

Tehnologija Blockchain lahko naš svet preoblikuje do točke brez donosa, pri čemer je trgovanje s kriptovalutami eden najbolj priljubljenih finančnih trgov. V resnici jih je več kot 47 milijonov uporabnikov denarnice Blockchain po vsem svetu od marca 2020.

Verjeli ali ne, zgodovina trgovanja z boti sega v 50. leta. Bil je Richard Donchian, znan kot oče sledenja trendom, ki je predstavil idejo avtomatiziranega sistema za upoštevanje določenih trendnih pravil. Nekaj ​​desetletij kasneje je trgovanje na podlagi pravil postalo zelo priljubljeno.

Danes lahko roboti za kripto trgovanje preoblikujejo celotno industrijo. Te računalniški programi so sposobni obdelati velike količine podatkov z namenom maksimiranja dobička pri nakupu in prodaji kriptovalut.

Zanimivo je, da številke to kažejo 75% poslov po vsem svetu poteka prek avtomatiziranih platform.

Kripto trgovalni boti: najboljša odločitev, ki jo boste kdaj sprejeli

prednosti robotov za kripto trgovanje

Trgovanje s kriptovalutami je področje, ki se širi in se širi velika volatilnost. Ker se trendi ves čas spreminjajo, so trgovalni roboti lahko več kot priročni.

Trgovski roboti ponujajo številne prednosti, kakršne so programiran za analizo zapletenih podatkov, vključno z obsegom trga, cenami, trendi in trgovinos.

Še več, kripto trgovalni roboti ne potrebujejo svojega lepotnega spanca. Torej vam ni treba ves čas skrbeti za svoje posesti – preprosto uživajte v družbi svojih najdražjih in si privoščite počitek!

Ko so programirani, so na voljo trgovalni roboti analizirajte trg 24/7, zaradi česar so idealni za zasedene trgovce. S roboti na osnovi oblaka, lahko celo izklopite računalnik, medtem ko še vedno trgujete.

Boti za kripto trgovanje koristijo ne samo trgovcem, ki nimajo fizičnega časa za 24-urno spremljanje trga, ampak tudi navdušenci, ki ne trgujejo s polnim delovnim časom.

Trgovinski roboti uporabnikom omogočajo tudi raziskovanje različne tržne strategije in ideje za trgovanje. Na primer, testiranje nazaj vam lahko pomaga analizirati zgodovinske tržne podatke, da raziščete možne rezultate v preteklosti.

Poleg tega trgovalni roboti ne poudarjajo volatilnosti trga kriptovalut in nikoli ne bodo trgovina iz pohlepa ali razočaranja; preprosto so programirani za učinkovito izvajanje operacij.

Z odpravo čustev iz trgovanja roboti za kripto trgovanje olajšajo velike in ponavljajoče se naloge in zmanjšati človeške napake.

Z drugimi besedami, trgovalni boti so lahko najboljša odločitev, ki jo boste kdaj sprejeli:

 • Sposobni so pravočasno analizirati vnaprej določena merila in zapletene metrike.
 • Boti za kripto trgovanje olajšajo spremljanje tržnih podatkov 24/7.
 • Zagotavljajo visoko učinkovitost in večopravilnost.
 • Trgovski roboti so imuni na čustvene vidike trgovanja in človeške napake.

Kako delujejo trgovalni roboti?

Kljub široki paleti robotov za kripto trgovanje, ki so na voljo na trgu, moramo upoštevati, da imajo vsi roboti za kripto trgovanje nekaj skupnih lastnosti.

Trgovinski roboti izvajajo naslednje vidike: backtesting, izvajanje strategije, izvajanje in načrtovalnik opravil.

Preskušanje nazaj, kot smo že omenili, omogoča uporabnikom, da zberejo različne zgodovinske tržne podatke, vključno z zdrsi in pristojbinami, da jih analizirajo.

Izvajanje strategije je v svetu trgovanja s kriptovalutami ključnega pomena. V kratkem bomo razpravljali o možnih strategijah.

Izvršitev, po drugi strani pa uporabnikom omogoča, da svoje ideje in strategije preizkusijo v realnem času.

Po izvedbeni fazi je čas za popolno avtomatizacijo procesa in nastavitev razpored dela.

Katere so najboljše strategije za kripto trgovanje?

strategije kripto trgovanja z roboti

Trgovanje s kriptovalutami je zapleteno in spreminjajoče se področje, zato morajo trgovci vložiti veliko časa v raziskave in prakso, da bi lahko vzpostavili uspešno strategijo trgovanja.

Tukaj bomo razpravljali o nekaterih osnovnih strategijah trgovanja, ki lahko trgovcem pomagajo, da postanejo profesionalci pri trgovanju s kriptovalutami.

Upoštevajte, da različne strategije se lahko izvajajo v različnih robotih za kripto trgovanje.

 • Arbitražni roboti temeljijo na ideji trgovanje s kriptovalutami. Boti so programirani za sledenje različnim izmenjavam in izvajanje nalog hkrati. Na primer, trgovalni roboti lahko kupijo, ko je cena nizka, in prodajo, ko se cena dvigne.
 • Priljubljeni so tudi roboti za trženje. Temeljijo na t.i. strategija tržnega oblikovanja v katerem trgovci neprestano kupujejo in prodajajo. Dobiček se ustvari iz razlike med nakupno in prodajno ceno. Če X trguje po 200 funtov, lahko boti sklenejo pogodbo za 199 funtov in prodajo za 201 funtov ter ustvarijo 2 funtov dobička.
 • Trgovanje s trendi je še ena strategija, ki botom omogoča, da sklepajo posle na podlagi določenih trendov in gibanj. Uporaba tehnični kazalniki tukaj je ključnega pomena.
 • Roboti za avtomatizacijo portfelja, po drugi strani pa lahko trgovcem pomaga, da ohranijo svoj portfelj brezhibno in avtomatizirajo obremenjujoče ponavljajoče se naloge, v nasprotju z aktivnim trgovanjem.
 • Povratni roboti za reverzijo uporabnikom omogočajo, da analizirajo valuto glede na njena zgodovinska nihanja in povprečje, ob predpostavki, da je vedno stabilen trend in cene se bodo vrnile nazaj na srednjo vrednost.
 • Nenazadnje, avtomatizirani roboti za kripto trgovanje vam omogočajo, da se učite od profesionalcev v panogi in posnemate njihove strategije.

Kripto trgovalni boti: najslabša odločitev, ki jo boste kdaj sprejeli

slabosti kripto trgovalnih botov

Čeprav imajo trgovalni roboti številne prednosti v nenehno spreminjajočem se svetu trgovanja s kriptovalutami, je resnica, da lahko postanejo najslabša odločitev, ki jo boste kdaj sprejeli.

Najprej so boti za kripto trgovanje zelo drago. Tako bi morali trgovci raziskati in zagotoviti, da bot, ki ga uporabljajo, je zanesljiv in donosen.

Preglednost je še en pomemben dejavnik, na katerega morate biti pozorni pri izbiri trgovalnega bota. Ni skrivnost, ki jo lahko zagotovijo ugledni razvijalci višji standardi in preglednost v primerjavi z dodgy platformami.

Neizkušeni uporabniki niso priporočljivi za uporabo botov za kripto trgovanje. Navsezadnje trgovalni roboti zahtevajo strokovno zasnovana konfiguracija in spremljanje. Brez nadzora lahko uporaba avtomatiziranih sistemov povzroči velike izgube, zlasti v času nestanovitnosti.

Upoštevajte, da če ne nastavite omejitve stop-loss se lahko tudi slabo šali z neizkušenimi trgovci.

Povrh vsega, ko gre za kripto trgovalne bote, jih je veliko varnostni pomisleki nastanejo. Bitconnect je bil na primer ena največjih prevar s kriptovalutami in je trdil, da uporablja trgovalnega bota.

Čeprav je sisteme blockchain težko vdreti, hekerji pogosto ciljajo na bote, saj imajo ti sistemi dostop do vaše valute. Zato morajo uporabniki vedno obdržati svoje ključi varni in izklopite samodejni dvig.

Z drugimi besedami, trgovanje z roboti je lahko najslabša odločitev, ki jo boste kdaj sprejeli:

 • Kripto trgovalni roboti so lahko zelo dragi.
 • Zahtevajo konfiguracijo in spremljanje.
 • Avtomatizirani sistemi niso primerni za neizkušene uporabnike.
 • Trgovinski roboti prihajajo z različnimi varnostnimi tveganji in problemi s slabo kakovostjo programske opreme.

Kripto trgovalni boti: katerega izbrati

izbira botov za kripto trgovanje

Trg kriptovalut se nenehno širi, vsak dan se razvija vedno več botov za kripto trgovanje.

Različni trgovalni roboti podpirajo integracijo z različnimi borzami kriptovalut (na primer Kucoin) in so na voljo po različnih stopnjah.

Čeprav obstajajo ni enotnega pristopa k trgovanju, dobri roboti za kripto trgovanje bi morali imeti veliko strategij in uporabniku prijazen vmesnik.

Čeprav morate opraviti svoje poglobljene raziskave, nedavna iskanja to najbolj kažejo priljubljeni roboti za kripto trgovanje pri naložbah v kriptovalute lahko upoštevate:

 1. Kriptohopper
 2. Gunbot
 3. Haasbot
 4. 3Commas
 5. NapBots
 6. Zenbot
 7. Gekko
 8. Kripto trgovec
 9. CoinBot
 10. CWE

Upoštevajte, da nismo povezani z nobenim od zgoraj navedenih, zato vedno preglejte uporabniške preglede za dodatne podrobnosti in uporabniško izkušnjo.

Ključne točke

 • Kripto trgovalni roboti so programski programi, ki temeljijo na različnih strategijah trgovanja in algoritmih.
 • Trgovski roboti trgovcem omogočajo trgovanje na podlagi poglobljena analiza in tehnične metrike da bi ustvarili dobiček.
 • Tržne trende lahko spremljajo 24 ur na dan, 7 dni v tednu odpravljanje čustev in človeških napak.
 • Poleg tega lahko ti sistemi delujejo na oblaku.
 • Okrog 75% trgovanja s kriptovalutami se izvajajo prek avtomatiziranih platform.
 • Vendar pa roboti za kripto trgovanje, zahtevajo konfiguracijo in nadzor.
 • Takšni avtomatizirani sistemi so lahko zelo drago.
 • Varnostna tveganja je treba razmisliti pred uporabo trgovalnega bota.
 • Čeprav so na trgu na voljo različni roboti za kripto trgovanje, bi morali trgovalni roboti zagotoviti visoko učinkovitost, zanesljivost, donosnost in preglednost.
 • Pomembna so tudi uporabniku prijazna načela oblikovanja, zlasti za pomoč neizkušenim uporabnikom pri začetku.
 • Nekateri najbolj priljubljeni roboti za kripto trgovanje so Gunbot, 3Commas, CoinBot in Haasbot.

Če povzamemo, trgovalni roboti imajo različne prednosti in slabosti. Lahko so najboljša ali najslabša odločitev, ki jo boste kdaj sprejeli. Čeprav vam lahko trgovalni roboti pomagajo ukrotiti nestanovitnost trga kriptovalut, lahko brez ustreznega nadzora in varnosti povzročijo velike izgube. Tako, opravite raziskavo, preden izberete bota za kripto trgovanje.

Če želite izvedeti več o robotih za kripto trgovanje in postati profesionalec v trgovanju s kriptovalutami, se ne oklevajte in se prijavite na naš tečaj.

Če ste našli Kripto trgovalni roboti članek koristen, dajte nam všeček in ga delite z vsemi, ki se vam zdijo zanimivi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me