Najbolj kripto prijazna mesta po vsem svetu!

Kriptovaluta je digitalna valuta, ki se ustvarja in upravlja z uporabo naprednih tehnik šifriranja, znanih tudi kot kriptografija. Od zgolj koncepta do ene največjih sil finančnega sveta je trg kriptovalut skupaj s tehnologijo veriženja blokov v celoti spremenil dojemanje denarja, običajnih bank in nakupa izdelkov in storitev..

Z ustanovitvijo Bitcoina leta 2009 so kriptovalute postale globalni pojav, ki ga pozna večina ljudi. Danes vrhunski kripto kovanci, kot so Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple in drugi, še naprej dosegajo eno odlično leto za drugim, potem ko dosežejo tržna kapitalizacija 800 milijard USD v letu 2018.

Vprašanje v mislih vseh je, ali bodo te alternativne valute nekega dne izpodrinile običajne valute ali je to le kratkotrajna stvar, ki bo umrla v nekaj letih? Na to vprašanje je še treba odgovoriti.

Eno je zagotovo, navdušencev in podpornikov kriptovalut je vedno več. Ob naraščajoči priljubljenosti kriptovalut, predvsem zaradi decentralizirane narave tehnologije veriženja blokov, skupaj z dejstvom, da imajo milijoni ljudi z vsega sveta digitalno denarnico z eno ali več različnimi kriptovalutami, je povpraševanje po plačilu s kriptovalutami za izdelke oz. storitve je narasla.

Če imate radi potovanja in ste navdušenci nad kriptovalutami, ki raje namesto gotovine uporabljajo digitalne kovance, je po vsem svetu veliko mest, ki sprejemajo plačila s kriptovalutami. Za vaše udobje smo prišli v podjetju Trading Education seznam kripto prijaznih mest, kjer lahko brez skrbi porabite svoje kovance. Čas počitnic za kriptovalute je!

Katera so najbolj kripto prijazna mesta po vsem svetu?

Amsterdam, Nizozemska

Amsterdam, najbolj kripto prijazna mesta

Prestolnica Nizozemske je poleg številnih čudovitih dejavnosti in ene izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Evropi precej znana po tem, kako odprta je za kriptovalute in zlasti Bitcoin. Amsterdam je dom vodilnih Bitcoin podjetij, vključno z BitPlay in BitFury. Ne samo to, ampak obstaja robustnih 74 trgovcev, ki sprejemajo Bitcoin in en Bitcoin bankomat na 800.000 ljudi. Lahko se ukvarjate tudi z zabavnimi dejavnostmi, kot je obisk veleposlaništva Bitcoin! The Bitcoin veleposlaništvo v Amsterdamu je kripto skupnost, ki z različnimi prizadevanji aktivno promovira Bitcoin. Tudi leta 2015 je Amsterdam odprl svoj znameniti Bitcoin Boulevard, ki je ulica, kjer večina trgovcev sprejema Bitcoin kot plačilo za svoje storitve in izdelke.

Evropejci že omenjajo Amsterdam kot dom za “cvetočo kripto zagonsko sceno”.

Toronto, Kanada

Toronto, najbolj kripto prijazna mesta

Kanada je znana po tem, da je ena najbolj dobrodošlih držav za blockchain in kriptovalute. Predpisi za kripto in ICO so precej lahki v primerjavi z drugimi državami, splošni odnos vlade pa je precej podporen.

V zadnjih 10 letih je Toronto postal eno najbolj kripto prijaznih mest na svetu, ki gosti številna precej uspešna kripto podjetja. Na primer, dobro uveljavljena denarnica za kriptovalute z imenom Decentralno, ki je prav tako ustvaril Jaxx, je primer kanadskega kripto podjetja, ki je postalo ogromno po vsem svetu.

Poleg tega je v Torontu več kot 200 kripto bankomatov. Na svetovni ravni je to eno največjih številk bankomatov, ki jih lahko najdemo v mestu.

Praga, Češka

Praga, najbolj kripto prijazna mesta

Poleg tega, da ima Praga izjemno pivo, je tudi eno največjih prizorišč v Evropi (in na svetu), ki sprejema kriptovalute. Če potujete v Prago, lahko enostavno najamete stanovanje in ga plačate s kriptovaluto, hrano plačate v številnih restavracijah in kupite številne izdelke in storitve.

Praga je gostila tudi eno največjih konferenc o kriptovalutah in blokchain-u v Evropi.

Poleg tega obstaja znameniti espresso bar, imenovan Bitcoin kava, kjer je edini sprejemljiv način plačila Bitcoin. Drugo stanovanje na svetu, ki je bilo kupljeno s pomočjo kriptovalut, se nahaja v Pragi. Kupljen je bil leta 2017 za 35 bitcoinov.

Če povzamemo, je Praga eno vodilnih kripto revolucij v Evropi, poleg tega pa je eno najstarejših in najbolj živahnih mest na celini.

Zug, Švica

Zug, najbolj kripto prijazna mesta

Ko pomislite na Švico, si verjetno predstavljate čokolado, čudovite gore, jodlanje in veliko denarja. Zaradi svojega ugleda, da ima veliko denarja, je Švica postala ena izmed prvih uporabnic kriptovalut. Številna blockchain podjetja so tam odprla svoj sedež in jih postavila na zemljevid dobro urejenega, urejenega lokalnega trga kriptovalut in seveda okoliških naravnih lepot.

Če greste v Zug, lahko obiščete Hišo vin in plačate izvrstne steklenice s kriptovaluto. Lahko celo najdete zobozdravnika, ki sprejema kriptovalute. Čeprav je Zug majhno mesto in manj znano kot nekatera druga mesta na seznamu, velja za eno tehnološko najnaprednejših mest v svetovnem merilu. Zug si je prislužil tudi vzdevek “Crypto Valley”.

Pred nekaj leti je Zug celo postal prvo mesto, ki je Bitcoin sprejelo za plačilo davkov. V bistvu so za ljubitelje kriptovalut nebesa na Zemlji.

Ljubljana, Slovenija

Ljubljana, najbolj kripto prijazna mesta

Čeprav je glavno mesto Slovenije eno najmanjših evropskih mest, nenehno navdušuje svet, ko gre za tehnološke inovacije in sprejetje tehnologije veriženja blokov..

Ljubljana je dom prvega Bitcoinu prijaznega nakupovalnega središča, Bitcoin City. Kot lahko sumite, vsi trgovci, ki so v nakupovalnem središču odprli trgovine (ki jih je več kot 500), sprejemajo Bitcoin kot plačilo in uporabljajo tehnologijo blockchain. Vendar to ni samo nakupovalni center. Služi tudi kot veliko poslovno in rekreacijsko središče.

Poleg tega, Bitstamp, ena izmed najbolj priljubljenih kripto borz, je ustanovila svoj sedež v Ljubljani.

Vse to je kriptovalutam odprlo celoten trg Slovenije in ga zagotovo potisnilo v splošno uporabo.

Mesto je pohvaljeno tudi zaradi svoje lepote, zato, če ga boste morda želeli raziskati, medtem ko boste imeli kripto kupljeno skodelico kave.

San Francisco, Kalifornija

San Francisco, najbolj kripto prijazna mesta

Ni presenetljivo, da je na našem seznamu San Francisco, saj je to vrhunska tehnološka Meka v Kaliforniji. Mesto ima skoraj 200 trgovcev, ki sprejemajo Bitcoin, in približno 60 bankomatov, ki obdelujejo pretvorbe kriptovalut. To se glede na razmeroma majhno 837.000 prebivalcev sploh ne sliši slabo.

Poleg tega je v San Franciscu dom Coinbase – ena izmed najbolj znanih platform za izmenjavo kriptovalut, pa tudi podjetje, ki ustvarja eno najbolj varnih in priljubljenih denarnic za kriptovalute.

Številna druga podjetja za kriptovalute in blockchain izberejo San Francisco za svoj sedež zaradi hitrega trga blockchain in domačinov, obsedenih z blockchain.

Buenos Aires, Argentina

Buenos Aires, najbolj kripto prijazna mesta

Glavno in največje mesto v Argentini, Buenos Aires, je tudi vodilno mesto Bitcoinov v Južni Ameriki. Buenos Aires ima več kot 130 trgovcev, ki sprejemajo Bitcoin in vedno večje število Bitcoin bankomatov v mestu z 2,9 milijona prebivalcev..

V državi, ki je zaslovela po trenutni valutni krizi, je Bitcoin zagotovo našel toplo točko, kjer se lahko naseli. Država še vedno ni okrevala po globoki recesiji izpred nekaj let. Lani je inflacija v Argentini znašala več kot 25%.

Zaradi upada argentinskega pesoza in strogega nadzora kapitala, ki ga je postavila vlada, so se številni Argentinci obrnili na kriptovalute, zlasti na Bitcoin.

Lani je bila v Buenos Airesu tudi prva Bitcoin konferenca v Latinski Ameriki. V mestu so se pojavila tudi številna zagonska podjetja, kot so Ripio, Buda in SatoshiTango.

Jacksonville, Florida

Jacksonville, najbolj kripto prijazna mesta

Največje mesto na Floridi, Jacksonville, je v zadnjih letih naredil nekaj izjemnih potez v zvezi s prevzemom in integracijo kripto. Z okoli 800.000 prebivalci ima Jacksonville 20 bankomatov za kriptovalute, razpršene po vsem mestu.

Poleg tega je še ena tema, povezana s kriptovalutami, po kateri Jacksonville izstopa, kripto naložbe. Kar zadeva imetja kriptovalut na osebo, se nobeno drugo mesto ne more ujemati z lestvico Jacksonville. Povprečno stanje kriptovalut na prebivalca Jacksonvillea znaša več kot 31.000 USD. Mesto, ki se uvršča takoj za Jacksonvilleom, je Memphis v državi Tennessee s 15.700 USD na osebo.

Vilna, Litva

Vilnius, najbolj kripto prijazna mesta

Glavno mesto Litve, Vilna, ni le še en čudovit kraj za preživljanje počitnic. Je absolutno digitalno vodilno mesto in glavno središče za fintech.

Prestolnica je znana po tem, da je zelo usmerjena v prihodnost in gosti globalne igralce, kot sta Uber in Google, pa tudi lokalno razvita zagonska podjetja, ki osvajajo svet, kot sta Trafi in Vinted.

Treba je omeniti še to, da je britanski samooklicani morilec bank Revolut prvo bančno dovoljenje v Vilni.

V glavnem mestu Litve si lahko ogledate veliko zgodovinskih znamenitosti, vendar z velikim napredkom v sektorju finančne tehnologije lahko najdete tudi čudovite kraje, kavarne, trgovine z živili, restavracije, fitnes centre in še več, kjer lahko plačate z Bitcoin.

Hong Kong, Kitajska

Hong Kong, najbolj kripto prijazna mesta

Hong Kong je nedvomno ena najbolj vročih točk za poslovanje in finance na svetu.

Leta 2017 je Kitajska dejansko prepovedala kriptovalute in ICO. Leta 2018 se je odnos med Kitajsko in kriptovaluto še bolj zakompliciral, potem ko je Kitajska prepovedala in blokirala več kot 120 kripto borz.

S tem so številna podjetja za kriptovalute, borze in organizacije ICO odšla v bližnje regije v iskanju bolj prijaznega okolja za poslovanje. Eno področje je Hong Kong, ki pa je del Kitajske, vendar ima svojo jurisdikcijo.

Na primer, Blockchain Global Summit je bil leta 2018 iz Pekinga preseljen v Hongkong. Ena največjih borz na svetu, Binance, je lani odprla tudi pisarne v Hongkongu.

Kriptovaluta je pravna oblika plačila v Hongkongu. Številni trgovci v mestu sprejemajo kriptovalute. Pričakuje se, da bo zgrajena mreža za prodajo kriptovalut brez povezave, ki bo še bolj razširila uporabo kriptovalut v maloprodajnem prostoru.

Končne besede

Končna razsodba je, da je po vsem svetu veliko mest, ki so začela sprejemati kriptovalute in jih vključevati v lokalni vsakdan. Oddaja posvojitev v obliki trgovcev, ki sprejemajo Bitcoin in druge kriptovalute, pa tudi v ugodnem okolju za kriptovalutna podjetja, ICO in druge blockchain podvige.

Pričakujemo, da se bo množično sprejemanje kriptovalut še naprej povečevalo, saj se njihova uporaba po vsem svetu samo še povečuje.

Vsaka država ima svoja edinstvena pravila in zakone, ki ne morejo na nek način vplivati ​​na uporabo teh valut, v nekaterih državah pa jih celo popolnoma blokirati. Vendar so številni kraji po svetu potencial prepoznali in že zgodaj sprejeli nove tehnologije, zaradi česar so kripto prijazne.

Če ste navdušenec ali strokovnjak za kriptovalute in iščete novo prebivališče ali počitniško mesto, kjer lahko zapravite kriptovaluto, je ta članek odličen kraj za začetek iskanja.

Izberite svoj cilj, pripravite svojo digitalno denarnico in uživajte v počitnicah!

Želite izvedeti več o kriptovalutah in kako z njimi trgovati?

Prijavite se na tečaj trgovanja s kriptovalutami Trading Education!

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trading Education, mu podelite všeček in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga lahko tudi zanimal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me