Najboljših 9 kriptovalut za trgovanje v letu 2021 (poglobljen pregled)

Ali želite preskočiti branje in priti do naših najboljših izbir? Najboljša kriptovaluta za trgovanje v letu 2021 za večino trgovcev je Bitcoin ali Ethereum.

Bitcoin je bil ustvarjen že več kot deset let. Satoshi Nakamoto je skrivnostno ustvaril Bitcoin, vendar je iz dneva v dan večji in večji. Do danes moramo omeniti, da je Bitcoin pred seznamom prva kriptovaluta v vseh pogledih.

Ampak to ne pomeni, da bi morali biti z Bitcoinom. Obstaja veliko drugih kriptovalut, s katerimi lahko trgujemo. Če ste eden izmed ljudi, ki ni trgoval s kriptovalutami, vendar razmišljate o tem in ne veste, s katero bi začeli, tukaj na Trading Education predstavljamo 9 najboljših kriptovalut za trgovanje v letu 2021.

Najboljših 9 kriptovalut za trgovanje v letu 2021:

 1. Bitcoin (BTC)
 2. Ethereum (ETH)
 3. Bitcoin Cash (BCH)
 4. Litecoin (LTC)
 5. Zvezdni lumeni (XLM)
 6. Tron (TRX)
 7. Iota (MIOTA)
 8. Tezos (XTZ)
 9. Cardano (ADA)

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin je ena najboljših kriptovalut za trgovanje leta 2021. BTC beseda, ki jo že desetletje vidite toliko. »Pionir verige blokov« je, kako ponavadi imenujejo Bitcoin, saj je pred seznamom najmočnejših kovancev. Prvi bitcoini so se “pojavili na svetu” januarja 2009. Počasi so začeli rasti, vendar to ne pomeni, da Bitcoin od takrat gladko križari.

Bitcoin je v svojem življenju doživljal vzpone in padce. Bitcoin je slavo pridobil decembra 2017, ko je njegova cena skoraj dosegla 20.000 USD. Kasneje je Bitcoin v enem mesecu, od januarja do februarja 2018, izgubil 65% vrednosti, zato mnogi kritiki trdijo, da se v Bitcoin ne splača vlagati, saj doživlja nenaden velik padec cen in je zelo nestanoviten.

Odkar se je zgodil ta propad, je Bitcoin začel iz dneva v dan postajati boljši, začel je naraščati in je dosegel najvišjo vrednost v višini 41.941 ameriških dolarjev, 8. januarja 2021. Trenutno Bitcoin s 63% prevladuje nad kripto tržno kapitalizacijo.

Leto 2020 je bilo za Bitcoin razburljivo, saj so velika ugledna podjetja, kot je Microstrategy, veliko investirala. Bitcoin je dejansko presegel zlato in delnice, vlagatelji pa ga štejejo za hranilnik vrednosti in za varovanje pred inflacijo.

Ustvarjalec Stock to Flow (S2F) je v načrtu B dejal, da bi lahko Bitcoin dosegel 100.000 USD do decembra 2021. V času pisanja tečaja je cena Bitcoina 31.747 USD. Z drugimi besedami, Bitcoin je skozi svojo zgodovino obstoja pokazal, da je ena najboljših kriptovalut za trgovanje.

Preberite več: Napoved napovedi cene Bitcoin

2. Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH), imenovan tudi Eter, ima drugačne lastnosti kot druge kriptovalute, kot so Bitcoin, Litecoin ali Ripple. Eter prihaja po Bitcoinu, njegova glavna filozofija pa je decentralizacija.

Eter je na trgu postal virtualna valuta. Zato je to druga valuta za Bitcoinom, ki ima največ vpliva in doseže tržno omejitev 161 milijard USD. Sama platforma je postala zelo priljubljena in Ethereum je v zadnjem času pridobil toliko privlačnosti trgovcev po vsem svetu.

»Razvoj razreda sredstev se je še naprej utrjeval. Tudi Ethereum ima enako moč, kot jo ima Bitcoin, «je dejal direktor podjetja Grayscale Investments Michael Sonnenshein. “O Ethereumu kot razredu premoženja narašča prepričanje,” je dodal.

Preberite več: Napovedi cen Ethereuma

3. Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash je vilica Bitcoina. Provizije za transakcije so bile resnične težave v verigi blokov s kriptovalutami, zato so nekateri razvijalci Bitcoinov želeli najti popolno rešitev za to in so prišli na idejo. Predlagali so sklep o izbrisu vseh podatkov v vsakem bloku, vendar tovrstne rešitve niso sprejeli vsi. Tako so ustvarili povsem nov kovanec, imenovan Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash je bil ustvarjen avgusta 2017 in je bil sestavljen iz blokov, ki hranijo 8 MB podatkov, kar omogoča hitrejše in pogostejše transakcije z manj provizijami kot Bitcoin (BCT). Hitro je pokazalo, da je dobro kripto sredstvo za trgovanje. Po navedbah Digitalcoina bi lahko Bitcoin Cash do marca 2021 dosegel 755 USD.

Preberite več: Analiza cene Bitcoin Cash za leto 2021 (poglobljen pregled)

4. Litecoin (LTC)

Litecoin je kriptovaluta z veliko podobnostmi z Bitcoinom. Ustanovitelj Litecoina je želel ustvariti “vlogo srebra v Bitcoinovem zlatu” in zato je Charlie Lee leta 2011 ustvaril Litecoin, kovanec, ki je z nekaj krivuljami dobil številne funkcije Bitcoin. Transakcije bitcoinov trajajo do 10 minut, nakazilo pa traja manj kot tri minute. Skupna ponudba Litecoina v obtoku je 84 milijonov. Trenutno je v obtoku 66 milijonov LTC, kar je 79% od največjega.

Kako prepričani smo lahko glede Litecoina? Franklyn Richards, ustanovitelj Litecoina, je v intervjuju dejal, da obstaja veliko načrtov za Litecoin.

»Litecoin in kriptovalute to stanje izboljšujejo z zniževanjem provizij in prenosom denarja čez mejo. Ker meja ni, gre za decentralizirano omrežje. Naš cilj je, da bi bil čim bolj neviden za uporabnika in tam bomo porabili veliko časa. To je naša glavna gonilna sila, «je dejal.

Digitalcoin napoveduje, da bi lahko do junija 2021 cena Litecoina dosegla 219 dolarjev.

Preberite več: Analiza cen Litecoin za leto 2021

5. Zvezdni lumeni (XLM)

Trenutna digitalna valuta Stellar je Lumens. Ob nastanku je Stellar temeljil na Rippleu, vendar deluje v različnih oblikah in ne v rudarstvu. Transakcije ne zahtevajo veliko časa za izvedbo in imajo nizko provizijo. To je razlog, zakaj trgovci, kot je Stellar.

Preveč podobnosti obstaja med Stellar in Ripple, vendar je med tema dvema kriptovalutama tudi precejšnja razlika. Glavna razlika je v tem, da se zdi, da želijo pri Stellarju poenostaviti plačilo svojim uporabnikom.

Stellar je bil predstavljen leta 2014, imenovan je Stellar, vendar je bil leta 2015 preimenovan v Stellar Lumens. Novembra 2020 je bila cena Stellarja 0,10 USD, obseg trgovanja pa je v 24 urah znašal 691.733.206 USD.

Wallet Investor meni, da bi lahko leta 2021 cena Stellarja dosegla 0,30 USD.

Preberite več: Napoved napovedi zvezdnih cen

6. Tron (TRX)

»Razlika Tron v primerjavi z drugimi kripto in verigami blokov – želimo uporabnikom bolje služiti. V zadnjih dneh je večina decentraliziranih verig blokov samo skupnosti, ki se samoupravljajo. ” To je v intervjuju povedal Justin Sun. Sun je star le 28 let in je ustanovitelj podjetja Tron.

Tron ima svojo platformo, imenovano Tronix, kjer lahko ustvarjalci monetizirajo svojo vsebino, in čeprav Tron ne bo strmoglavil Netflixa, je odlična teoretična naložbena naložba.

Trenutna cena Trona znaša 0,030 USD, najvišja vrednost vseh časov pa je bila 5. januarja 2018 0,300 USD. Letošnje leto se zdi za Tron dobro leto, saj je doseglo razumno ceno in se natančno leto dni zvišalo.

Trading Beasts je napovedal povečanje Trona leta 2021 in rekel, da bi lahko dosegel 0,036 USD.

Preberite več: TRON Napovedi cen

7. Iota (MIOTA)

Glavni namen IOTA je sodelovati na internetu stvari, tako da je ekonomska plast. IOTO so leta 2015 ustvarili štirje, David Sønstebø, Dominik Schiener, Sergey Ivancheglo in Serguei Popov.

Življenje IOTA se je začelo kot strojni projekt, katerega cilj je bil razviti poceni splošne procesorje.

IOTA je 19. decembra 2017 dosegla svojo najvišjo ceno pri 5,69 USD.

Digitalcoin napoveduje, da bo IOTA že februarja 2021 dosegel 0,68 dolarja, kar bi lahko veljalo za konzervativen pristop, ker ni daleč od trenutne cene.

Preberite več: Napoved napovedi cen IOTA

8. Tezos (XTZ)

Tezos je pametna platforma, ki ne vključuje rudarjenja kovancev. Analitik Morgan Stanley, Arthur Breitman je ustanovitelj podjetja Tezos. Tezos je na seznamu Coinmarketcap naveden kot 20. kriptovaluta. Prvič je bil predstavljen leta 2017.

Trenutno cena Tezosa znaša 2,84 USD. Najvišja cena Tezosa je bila 13. avgusta 2020 4,48 USD, kar nam dejansko pove, da je bilo leto 2020 za Tezos fascinantno in je trgovcem prineslo visoke donose.

Ena največjih kriz, ki jo je Tezos doživel, je bila marca 2020, skupaj s preostalimi kriptovalutami zaradi pandemije koronavirusa.

Analitiki menijo, da bi lahko bilo leto 2021 dobro leto za Tezos. Digitalcoin napoveduje, da bi Tezos lahko leta 2021 dosegel 4,81 dolarja.

Preberite več: Tezosove napovedi cen

9. Cardano (ADA)

Čeprav je Cardano naša zadnja izbira, je brez dvoma ena najboljših kriptovalut, s katerimi trgujemo leta 2021. Charles Hoskinson, ustanovitelj ADA,

je pred kratkim dejal, da priljubljenost ADA narašča, saj se ekipa ADA izjemno trudi.

»Ljudje sprejemajo stave. Ljudje gledajo na znanost, ljudje gledajo na ekipo, že so videli napredek, filozofijo, kako poslujemo in stavili so, da se zdi, da je Cardano kandidat ,” rekel je.

Cardano (ADA) je trenutno vreden 0,35 ameriških dolarjev, njegova najvišja cena pa je bila 1,33 dolarja, dosežena pa je bila 4. januarja 2018. Kot že omenjeno, je Cardano vse bolj priljubljen in postaja privlačnejši za trgovce, kar dokazuje biti donosen kovanec.

Digitalcoin napoveduje, da bi lahko cena Cardano leta 2021 dosegla 0,55 dolarja.

Previsioni Bitcoin bolj optimistično napoveduje, da se bo cena Cardano do decembra 2021 zvišala na 2,19 USD, kar bi bil za vlagatelje izjemen dosežek.

Preberite več: Napoved napovedi cen Cardano

eToro – najboljše mesto za trgovanje s kriptovalutami

eToro je platforma za socialno trgovanje, kjer lahko uporabniki zlahka začnejo trgovati s kriptovalutami, saj ima uporabniku prijazno platformo. eToro je bil ustanovljen leta 2007 in ima več kot 18 milijonov uporabnikov iz različnih držav po vsem svetu.

eToro – trgujte z najboljšimi kriptovalutami zdaj

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

 • Najboljših 9 kriptovalut za trgovanje v letu 2021 so Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Stellar, TRON, IOTA, Tezos in Cardano.
 • Bitcoin je pred seznamom tako, da je prvi. Trenutno Bitcoin prevladuje nad kripto tržno kapitalizacijo s 63%.
 • Ethereum prihaja po Bitcoinu, njegova glavna filozofija pa je decentralizacija.
 • Po navedbah Digitalcoina bi lahko Bitcoin Cash do marca 2021 dosegel 755 USD.
 • Transakcije bitcoinov trajajo do 10 minut, medtem ko Litecoin traja manj kot tri minute.
 • Stellar je bil predstavljen leta 2014, imenovan je Stellar, vendar je bil leta 2015 preimenovan v Stellar Lumens.
 • Tron ima svojo platformo, imenovano Tronix, kjer lahko ustvarjalci monetizirajo svojo vsebino.
 • Analitiki menijo, da bi lahko bilo leto 2021 dobro leto za Tezos. Digitalcoin napoveduje, da bi Tezos lahko leta 2021 dosegel 4,81 dolarja.
 • Previsioni Bitcoin napoveduje, da bo cena Cardano do decembra 2021 lahko dosegla celo 2,19 USD, kar bi bil izjemen dosežek za kovanec.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me