Naložbe kriptovalut v Avstraliji – kako dejansko začeti vlagati v trg kriptovalut v Avstraliji

Vse, kar morate vedeti o vlaganju v trg kriptovalut v Avstraliji

Če ste iz Avstralije, zagotovo niste prišli sem po naključju, ampak se želite naučiti naložbe v kriptovalute v Avstraliji. No, v tem članku boste izvedeli, kako vlagati v kriptovalute v AU.

Kaj je trgovanje s kriptovalutami?

Ali je kriptovaluta zakonita v Avstraliji?

Ali so kriptovalute obdavčene v Avstraliji?

Kako trgovati s kriptovalutami v Avstraliji?

Izberite izmenjavo kriptovalut

Izberite svojo strategijo trgovanja

Kateri sta dve najbolj priljubljeni kriptovaluti v Avstraliji?

Zakaj so Bitcoin in Ethereum tako priljubljeni v Avstraliji?

Zakaj bi morali zdaj začeti vlagati v kriptovalute v Avstraliji?

Začnite vlagati v kriptovalute v Avstraliji

Najboljši posrednik za kriptovalute v Avstraliji

Ključne točke

Prva kriptovaluta, ki je bila izdana, je bil Bitcoin leta 2009 Satoshi Nakamoto, za katerega ni znano, ali gre za posameznika ali skupino ljudi, ki so prišli na to idejo. Od takrat so kriptovalute drastično rasle. Zdaj je na Coinmarketcap več kot 7000 kriptovalut.

Če zdaj poznate kriptovalute in nekoliko poznate njihovo zgodovino, ste zagotovo že obžalovali, da niste naredili naložbe, ko je Bitcoin začel svojo pot. Če bi takrat kupili en Bitcoin, ki bi vas stal nekaj dolarjev, bi bil zdaj vaš kovanec vreden 16.299 USD (v času pisanja). No, predstavljajte si, če bi kupili 100 bitcoinov ali 1000. Zdaj bi bili milijonar!

Toda za naložbe v kriptovalute ni nikoli prepozno. In če ste tukaj, vas zagotovo zanima. Pri kriptovalutah imajo različne države različne predpise. V tem članku smo sestavili osnove investiranja in trgovanja s kriptovalutami v Avstraliji ter regulacijo kriptovalut v Avstraliji in dve najbolj priljubljeni kriptovaluti v Avstraliji.

Kaj je trgovanje s kriptovalutami?

Trgovanje s kriptovalutami pomeni nakup in prodajo kriptovalut zaradi dobička. Nakup in prodaja kriptovalut vključuje špekulacije o gibanju cen na trgu. Sprva se morda sliši zapleteno, toda trgovanje s kriptovalutami še nikoli ni bilo bolj dostopno.

Vsakdo lahko zdaj kriptovalute kupuje in prodaja prek borze kriptovalut. Vse, kar morate storiti, je izbrati zanesljivo menjalnico kriptovalut, tam ustvariti račun in nato boste lahko kupovali in prodajali kriptovalute.

Ali je kriptovaluta zakonita v Avstraliji?

regulacija kriptovalut v Avstraliji

Regulacija kriptovalut je ena najbolj obravnavanih tem v kriptosferi. Ali je treba kriptovalute regulirati ali ne, obstajajo različna mnenja. Pravijo, da so Avstralci odpuščeni, vendar se glede regulacije kriptovalut niso zadrževali. Avstralija je med državami, ki so pazile na to temo in so bile na tekočem.

Ali so kriptovalute obdavčene v Avstraliji?

Avstralska vlada je leta 2017 objavila, da so kriptovalute zakonite. V svoji napoved, to so rekli "kriptovaluta se hitro razvija" in da se mora vsak, ki je vpleten v pridobivanje ali odsvojitev kriptovalut, zavedati davčnih posledic.

Kako so v Avstraliji urejene izmenjave kriptovalut?

Leta 2018 je Avstralski center za poročila in analize transakcij (AUSTRAC) izvedla nov zakon za izmenjave digitalnih valut. Ta zakon je strožji, saj obvezuje borze kriptovalut, da se registrirajo pri AUSTRAC-u, preverijo in identificirajo uporabnike, vodijo evidence in izpolnjujejo obveznosti vladnega poročanja.

Kako trgovati s kriptovalutami v Avstraliji?

Kot rečeno zgoraj, trgovanje s kriptovalutami zveni zapleteno. Izraz »kriptovaluta« se marsikomu zdi neznan in zmeden, ker se vse dogaja tako rekoč. Vendar je trgovanje s kriptovalutami poenostavljeno in z malo truda se lahko vsakdo nauči, kako to storiti.

Izberite izmenjavo kriptovalut

Če želite začeti vlagati v kriptovalute v Avstraliji, izberite eno od pooblaščenih borz kriptovalut. Potem lahko v bistvu trgujete s katero koli kriptovaluto, ki jo želite. Preprosto morate kupiti kriptovaluto, ki jo želite, in jo shraniti v želeno denarnico. Nekatere pooblaščene borze kriptovalut v Avstraliji so CoinSpot, CoinJar in eToro.

Izberite svojo strategijo trgovanja

trgovinska strategija, kriptovaluta v Avstraliji

Kriptovalute so po naravi spremenljive, zato je pri trgovanju velika verjetnost za dobiček. Najprimernejša kriptovaluta za Avstralce je Bitcoin, saj je zelo nestanovitna. Kljub temu pa so kriptovalute med seboj “povezane” ali bolje rečeno korelirane. Ko cena Bitcoina raste, večinoma narašča tudi cena Ethereuma ali Litecoina.

Očitno obstaja tveganje pri vlaganju v digitalna sredstva. Napovedovanje gibanja cen je ključnega pomena za pravilno vlaganje v kriptovalute v AU. Ne glede na to, ali trgujete ročno ali uporabljate avtomatizirano programsko opremo za trgovanje, je vedno potrebna strategija trgovanja. Za vlaganje lahko izberete samo en kovanec, odvisno od vaše izbire pa lahko naložite v več kovancev.

V Avstraliji obstajajo predvsem tri strategije trgovanja s kriptovalutami: hodling, dnevno trgovanje in CFD trgovanje.

HODLing

Izraz “Hodling” kriptovalute v bistvu pomeni, da jih imamo dlje časa. Dolgoročni hodlerji so večinoma trgovci začetniki, ki so pravkar začeli svojo pot v kripto svetu. Običajno kupijo kovanec po nižji ceni, ga zadržijo in počakajo, da se cena poveča, nato pa ga prodajo.

Ampak, tukaj je nekaj s holingom; potrpljenje je potrebno. Mnogi hodlerji nimajo potrpljenja, zato prodajajo svoje kovance po posebej povišani ceni, misleč, da ne bodo več rasli. Nato kasneje obžalujejo, ko cena preseže njihova pričakovanja. Ni določenega časa, kako dolgo naj nekdo drži svoje kovance. Nekateri jih držijo dneve, tedne, mesece, celo leta.

Dnevno trgovanje

Pri dnevnem trgovanju si trgovci prizadevajo, da svoje naložbe zadržijo manj kot en dan. Ni enostavno obvladati dnevnega trgovanja, saj zahteva zavzetost in veliko vadbe na zaslonu. Tisti, ki obvladajo dnevno trgovanje, imajo prednost, da zaslužijo denar, saj so kriptovalute nestanovitne in obstajajo priložnosti za ulov donosnih poslov vsak dan.

Tukaj v podjetju Trading Education učimo najboljše strategije trgovanja, vključno s trgovanjem po Hodlingu in dnevu. Če želite postati mojster pri trgovanju s kriptovalutami, preverite naše tečaje tukaj.

CFD trgovanje

CFD je kratica za pogodbo za razliko. Ta metoda kripto trgovanja je nekoliko bolj zapletena, zlasti za začetnike. CFD je dogovor, ki temelji na osnovnem sredstvu. Pri trgovanju s CFD dejansko nikoli niste lastnik kriptovalute. Namesto tega, če odprete posel, špekulirate, ali se bo vrednost osnovnega sredstva povečala ali zmanjšala.

Trgovanje s CFD je v mnogih državah močno urejeno, zdaj pa to sploh dopušča. Na srečo je v Avstraliji ASIC (avstralska komisija za vrednostne papirje in naložbe) dovolila trgovanje s CFD.

eToro ponuja trgovanje s CFD v Avstraliji. eToro AUS Capital Pty Ltd. je imetnik avstralske licence za finančne storitve (AFSL) 491139, ki jo je izdala avstralska komisija za vrednostne papirje in naložbe (ASIC) in je urejena z Zakonom o družbah (Commonwealth)..

Omeniti velja, da so Avstralci trgovanje s CFD poznali že pred izidom kriptovalut. CFD-je uporabljajo za trgovanje z blagom, terminskimi pogodbami, forex-om, borznimi indeksi in posameznimi delnicami.

Trgovanje s kriptovalutami glede na CFD za kriptovalute? Kateri je boljši?

Kateri sta dve najbolj priljubljeni kriptovaluti v Avstraliji?

Dve najbolj priljubljeni kriptovaluti v Avstraliji sta Bitcoin in Ethereum.

Bitcoin

Kar zadeva tržno omejitev, je bil Bitcoin (BTC) vedno najbolj priljubljena kriptovaluta v Avstraliji in na svetovnem trgu. Njegova tržna kapitalizacija v tem mesecu trenutno znaša 302.165.391.228 USD. Z uporabo zgoraj omenjene vsote lahko to izračunamo tako, da pomnožimo število Bitcoin žetonov v obtoku (18.538.368 BTC) s ceno (16.299 USD).

Ethereum

Na drugem mestu je Ethereum, blockchain platforma, ki uporablja “pametne pogodbe” za izvajanje digitalnih transakcij. Njegova domača valuta je znana kot Eter (ETH), trenutna tržna kapitalizacija pa je 51.507.291.691 ameriških dolarjev.

To lahko izračunamo tako, da pomnožimo število žetonov Ether (113.448.141 ETH) s ceno (454 USD).

Zakaj so Bitcoin in Ethereum tako priljubljeni v Avstraliji?

Skratka, Bitcoin in Ethereum sta v Avstraliji priljubljena iz različnih razlogov. Bitcoin sam ima digitalno pomanjkanje (ker obstaja omejeno število bitcoinov), zato ohranja veliko tržno kapitalizacijo zaradi te vrednosti pomanjkanja.

Tudi Ethereum ima uporabno vrednost, saj sicer lahko kadar koli izdelamo le omejeno število kovancev, vendar lahko njegovo mrežo uporabimo za gostovanje žetonov ERC 20 (med drugim)

Kot najstarejša in največja kriptovaluta sta Bitcoin in Ethereum imela največ časa za zorenje na trgu. Preprosto povedano, Bitcoin je vodilni na trgu, ker je bil prva kriptovaluta, ki je izvedla želeno funkcijo.

Kar zadeva tržno kapitalizacijo kovancev, ima Ethereum edinstveno prednost pri povečanju obsega svoje tržne kapitalizacije zaradi vrednosti svoje platforme pametnih pogodb. Medtem ko trenutno tržna kapitalizacija Ethereuma trenutno znaša približno 26 milijard USD (od julija), je skupna tržna kapitalizacija žetonov ERC-20 zdaj 29 milijard USD. Točka, ko so vrednost tržne kapitalizacije Ethereuma zasenčili žetoni ERC-20 na njegovi platformi, je bila prej znana kot »Flippening«, tj. bolj priljubljena) kriptovaluta ali delnica.

Pravo vprašanje je, ko gre za kriptovalute, zakaj je priljubljenost tako pomembna?

Ko pride do plazenja Bitcoin proti Ethereumu, bodo vse kriptovalute indeksirane proti njemu

Trenutno mnogi trgovci pogosto uporabljajo Bitcoin kot regulator trendov za splošno uspešnost trga.

Če pride do flipanja Bitcoin proti Ethereumu, bi lahko trg postal bolj nestanoviten, saj Ethereum sam ceni tako sam kot njegovi žetoni ERC-20.

Medtem ko so kriptovalute na splošno nestanovitne, ima Bitcoin možnost zgladiti stvari, tako da zagotovi, da njegova vrednost ni vezana na uporabnost njegovega omrežja za noben drug namen, kot da gosti knjigo Bitcoin. Omrežje Ethereuma je na splošno bolj nestanovitno kot Bitcoin, saj se njegova knjiga uporablja za stvari, ki niso gostovanje omrežja Ethereum.

Omrežje Ethereuma gosti veliko drugih primerov uporabe in pogosto ne le transakcij z žetoni ERC-20. Včasih je mreža Ethereum lahko zamašena, kar vodi do znatnih skokov ali padca vrednosti žetona. To se je prej zgodilo s spletnim mestom Cryptokitties, ko je leta 2017 znatno zamašitev omrežja privedlo do nenadnega poskoka in padca cene Ethereuma.

Zakaj bi morali začeti vlagati v kriptovalute v Avstraliji?

Dva glavna razloga sta, zakaj bi se morali naučiti trgovati in začeti vlagati v kriptovalute v Avstraliji.

Najprej je 11. maja 2020 Bitcoin prepolovljen že tretjič v zgodovini Bitcoinov. In zadnjič, ko se je prepolovitev zgodila leta 2016, je bilo naslednje leto 2017 tisto, ko je Bitcoin dosegel najvišjo vrednost 20.000 USD. Podobno bi se lahko zgodilo leta 2021.

Leto 2020 je bilo za trgovce s kriptovalutami do zdaj vznemirljivo. Kriptovalute so nestanovitne in leto 2020 je to dokazalo. Zaradi pandemije koronavirusa se je vrednost Bitcoina znižala na skoraj 3000 USD, nato pa se je hitro povzpela nazaj in Coinmarketcap v času pisanja tečaja cena Bitcoinov znaša 16.299 USD.

Drugič, strokovnjaki za kriptovalute verjamejo, da je zdaj pravi čas za vlaganje v kriptovalute, saj po njihovem prehajamo skozi edinstven čas, saj obstaja možnost, da se leto 2017 ponovi.

Po mnenju strokovnjaka za kriptovalute Ivan On Tech v načinu razvoja trga obstajajo znaki, da bo leto 2021 za kriptovalute podobno letu 2017. Napovedoval je na Twitterju, rekoč to Bitcoin bo dosegel 40.000 USD do decembra 2021 in Ethereum bo do takrat dosegel 6000 dolarjev. V resnici se zdi poseben čas, ki ga preživljamo. Tako kot na začetku so čoln pogrešali tisti, ki ni investiral.

Če se vrnemo nazaj, ko je bil Bitcoin izdan leta 2009, je bilo glede kriptovalut veliko dvoma, zdaj pa so zrasli do te mere, da vplivajo na tradicionalni finančni svet.

Ključne točke

  • Nikoli ni prepozno vlagati v kriptovalute.
  • Trgovanje s kriptovalutami pomeni nakup in prodajo kriptovalut zaradi dobička.
  • V Avstraliji lahko vlagate in trgujete s katero koli kriptovaluto, vendar sta Bitcoin in Ethereum najbolj priljubljena kovanca.
  • Avstralija je ena izmed držav, ki je ostala na tekočem in ni zanemarila regulacije kriptovalut.
  • Borze kriptovalut v Avstraliji morajo izpolnjevati pravila, ki jih je določil AUSTRAC.
  • V Avstraliji obstajajo predvsem tri strategije trgovanja s kriptovalutami: hodling, dnevno trgovanje in CFD trgovanje.
  • Zdaj je pravi čas, da začnemo vlagati v trg kriptovalut v Avstraliji, saj strokovnjaki pravijo, da naj bi se njihova vrednost v prihodnjih letih znatno povečala.

Začnite vlagati v kriptovalute v Avstraliji

Naložbe v kriptovalute se lahko zdijo tvegane in boste morda oklevali pred prvo potezo. Upamo, da vam je ta članek dal nekaj informacij o tem, kako začeti vlagati v trg kriptovalut v Avstraliji.

Poleg tega je trgovanje s kriptovalutami nekaj, česar se morate naučiti, zlasti glede na to, da imajo kriptovalute velik potencial in bodo v prihodnosti morda prevzele vodilno vlogo v finančnem svetu. Očitno je, da razumevanje trga kriptovalut zahteva veliko časa in zavzetosti, toda kot vedno je prvi korak največji in najpomembnejši. Torej naredite to danes, izberite najboljšo borzo kriptovalut in začnite vlagati v trg kriptovalut v Avstraliji.

Najboljši posrednik za kriptovalute v Avstraliji

Zdaj veste več o tem, kako dejansko začeti vlagati na trgu kriptovalut v Avstraliji, bi lahko bili pripravljeni svoje zanimanje dvigniti na naslednjo stopnjo.

Razumevanje trga kriptovalut lahko traja leta študija. Vendar ste z današnjim branjem tega članka naredili prve korake k temu, da postanete boljši kripto vlagatelj. naslednji korak je izbira najboljšega kripto posrednika v Avstraliji.

Trgovec z računom eToro lahko trguje s CFD-ji na finančna sredstva, na primer Zaloge, Blago, in Kriptovalute. S tesnimi namazi so vodilna svetovna blagovna znamka. Izbrani glavni posrednik v AU.

Trgujte s kripto-storitvami z najbolje ocenjenim posrednikom eToro, ki je bila izbrana glede na visoko oceno in vašo lokacijo.

eToro je odlično borznoposredniško podjetje, ki ima tudi svojo borzo kriptovalut. Ima uporabniku prijazno platformo in odlično aplikacijo, ki je lahko dostopna. Izjemna kripto borza eToro, eToroX, ponuja revizionistično izkušnjo trgovanja s kriptoaktivami za algo trgovce, vlagatelje na institucionalnem nivoju in izkušene trgovce s kripto.

Izjemna stvar pri eToro je, da lahko kopirate trgovca, tako da se vsa trgovanja, ki jih odprejo, samodejno odprejo na vašem računu s sorazmernim odstotkom določenih sredstev.

Na eToro lahko trgovci ustvarijo raznolik portfelj s 14 najbolj priljubljenimi kovanci v Avstraliji, vključno z njimi Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Črtica, XRP, Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Zvezdni lumeni (XLM), NEO (NEO), EOS (EOS), Cardano (ADA), IOTA, TRON, ZCash, Tezos.

če vam je bil naš članek všeč Naložbe kriptovalut v Avstraliji – kako dejansko začeti vlagati v trg kriptovalut v Avstraliji, prosimo, dajte nam všeček in ga delite z vsemi, ki bi jih zanimalo trgovanje s forexom.

eToro je platforma z več sredstvi, ki ponuja naložbe v delnice in kriptoasete ter trgovanje s CFD-ji. 75% računov malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Premislite, ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me