Naložbe v Bitcoin – 5 razlogov za vlaganje v Bitcoin leta 2021

Razlogi za vlaganje v Bitcoin letos

Bitcoin je digitalna valuta, brez računov za tiskanje in kovanja kovancev. Je decentraliziran – nobena uprava, institucija ali druga absolutna oblast (kot je banka) je ne omejuje.

Lastniki so anonimni; Bitcoin povezuje kupce in prodajalce prek šifrirnih ključev, namesto da bi uporabljal imena, davčne številke ali številke socialne varnosti. In se ne oddaja kot tradicionalna valuta od zgoraj navzdol. Namesto tega je Bitcoin "minirano" z zmogljivimi računalniki, povezanimi s spletom. V tem članku preučujemo nekaj razlogov za vlaganje v Bitcoin.

Kako je bil izumljen Bitcoin?

Leta 2009 je oseba (ali skupina) z imenom Satoshi Nakamoto izumila Bitcoin. Njegov navedeni cilj je bil ustvarjati "popolnoma decentraliziran elektronski sistem gotovine brez strežnikov ali centralnih organov." Leta 2011 je Nakamoto svojo izvorno kodo in domeno prenesel drugim v skupnosti Bitcoin po gojenju koncepta in tehnologije in nato izginil.

Poleg tega je Bitcoin v zadnjem času doživel izjemno rast. Spodaj vam predstavljamo pet razlogov za vlaganje v Bitcoin v letu 2021:

1. Sprejem Bitcoinov narašča

Sprejemanje Bitcoinov po vsem svetu se segreje. Leta 2020 je na primer število uporabnikov blockchain denarnice počasi naraščalo in se od novembra lani pospešeno povečevalo. V zadnjih 12 mesecih so denarnice Bitcoin narasle s 43 na več kot 62 milijonov.

Prav tako še vedno narašča število ljudi, ki kupujejo BTC prek aplikacije Cash. Prodaja Bitcoinov v aplikaciji Cash se je v tretjem četrtletju 2020 povečala na 1,63 milijarde USD, v istem obdobju pa je dobiček iz poslovanja znašal 32 milijonov USD..

Poleg tega je PayPal hitro spremljal njihov kripto-roll in zdaj lahko za svoje uporabnike pridobiva, distribuira in obdrži Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash in Litecoin. Kripto transakcije so omejene na 20.000 USD na teden, dvakrat več kot 10.000 USD na začetku zaradi nepričakovanega povpraševanja kupcev. 26 milijonov PayPalovih trgovcev bo kripto sprejelo kot plačilno sredstvo, ki se začne nekje v prvem četrtletju 2021.

Če bi se trg bitkoinov bikov še naprej ogreval, bi lahko maloprodajni in institucionalni vlagatelji temu zagonu sledili z obilnimi rampami. Če bo povpraševanje še naprej naraščalo, so lahko tudi tržna nihanja prejšnjih Bitcoinov ciklov še bolj eksplozivna.

2. Pripomoček Bitcoin je idealen za finančni sistem

Svetovna finančna kriza leta 2009 je povzročila Bitcoin. Bitcoin je bil na skrivaj razporejen v divjini v ozadju bankrotov, vladnih reševanj in kvantitativne enostavnosti, kjer so bili vsi pozabljeni, razen majhne, ​​a rastoče skupnosti idealistov.

Desetletje nazaj in z nadaljnjimi poravnavami, razmeroma nizkimi obrestnimi merami in razširjenim kvantitativnim popuščanjem vidimo trenutno finančno krizo.

Med posamezniki in podjetji se vedno bolj uveljavlja edinstvena vrednost Bitcoina in kje je Bitcoin postavljen v tej makro nastavitvi. Paul Tudor Jones, ugledni makro trgovec leta 2020, je dejal, da ga Bitcoin spominja na vrednost zlata v sedemdesetih letih. V članku z naslovom Velika monetarna inflacija je razpravljal o tem, da je njegov sklad Tudor BVI vložil med 1 in 2% svojega premoženja v pogodbe o Bitcoin Futures..

"COVID-19 je edinstven virus, ki je sprožil enkraten odziv na politiko po vsem svetu," je rekel Tudor Jones.

"Zgodilo se je s tako hitrostjo, da je tudi veteran na trgu, kot sem jaz, ostal brez besed. Od februarja je bilo s kvantitativnim popuščanjem čarobno ustvarjenih 3,9 bilijona dolarjev (6,6% svetovnega BDP). Priča smo Veliki monetarni inflaciji (GMI) – širitvi vseh oblik denarja brez primere, za razliko od vsega, kar je kdaj videl razviti svet," je dodal.

Zdi se, da je Satoshi Nakamoto za te razmere ustvaril Bitcoin kot potencialno alternativo. Pravzaprav mnogi vlagatelji zdaj Bitcoin obravnavajo kot varno zatočišče in zaščito pred inflacijo.

3. Bitcoin še naprej dokazuje napačnost Naysayerjev

Pogosto svetujemo, da pred vlaganjem v kriptovalute pregledate zgodovinski grafikon cen. V celotnem življenju so videli več vzponov in padcev. Tudi o bitcoinih so večkrat poročali kot "mrtev" skeptiki. Vendar je Bitcoin v zadnjem času presegel svojo zgodovinsko višino. Ni treba pričakovati, da se ne bo ponovil. Morda bo leto 2021 srečno.

Bitcoin je 8. januarja 2021 dosegel najvišjo vrednost pri 41.941 ameriških dolarjih. Po mnenju analitikov pozneje leta 2021 bi lahko Bitcoin presegel svoj rekord, dosežen januarja. Obstajajo celo napovedi, da bi lahko Bitcoin dosegel 100 tisoč dolarjev marka leta 2021.

Gibanje cen Bitcoinov. Vir: TradingView

4. Različni deležniki

Če menite, da so institucije edini vlagatelj, ki svoja sredstva trošijo v Bitcoin, se motite! Super bitni skladi, pokojninski skladi in precejšnje število ljudi zdaj vlagajo v Bitcoin. Predvideva se, da bo do leta 2021 število vlagateljev naraščalo. Za samoupravne superfinančne sklade in pokojninske sklade je Bitcoin primerna naložba, saj bi lahko najbolje služil kot dolgoročna naložbena možnost.

Z leti so lahko vlagatelji v maloprodajne naložbe v Bitcoin videli nadaljnje naložbe, ki bi lahko prinašale dobiček, saj bi lahko cena Bitcoinov v prihodnosti rasla. Kriptovalute so v zadnjih mesecih leta 2020 presegle vse skupine sredstev. Ta rast naj bi se nadaljevala tudi v letu 2021 in pozneje, zaradi česar je primerno leto za naložbe.

5. Veliki vlagatelji vstopajo v Bitcoin

Kot je razvidno iz spodnjega grafa, je bil Bitcoin najbolj produktivni razred sredstev leta 2020. V nasprotju s tem so zlato in delnice zdrobljeni.

Bitcoin je bil najbolj produktivni razred premoženja leta 2020. Vir: Primer Bitcoin

Februarja 2021 je Tesla v Bitcoin vložil 1,5 milijarde dolarjev in bo v prihodnosti morda začel sprejemati kriptovaluto kot plačilo. Ko je novica izbruhnila, se je cena Bitcoina takoj zvišala za 14% na več kot 44.000 USD na kovanec.

Avgusta 2020 je družba MicroStrategy, tržno obveščevalna družba, poročala, da je bilo 250 milijonov dolarjev porabljenih za nakup 21.454 bitcoinov v obliki razdelitve kapitalske politike. Podjetje je od avgusta dvignilo svoj celotni delež v Bitcoin na 1,125 milijarde USD.

"Ta naložba odraža naše prepričanje, da je Bitcoin kot najbolj razširjena kriptovaluta na svetu zanesljivo skladišče vrednosti in privlačno naložbeno sredstvo z dolgoročnejšim potencialom povečanja vrednosti kot držanje gotovine. MicroStrategy je Bitcoin priznal kot legitimno naložbeno sredstvo, ki je lahko nadrejeno gotovini, in je zato Bitcoin postalo glavno imetništvo v svoji strategiji zakladne rezerve," je trdil Michael Saylor, izvršni direktor MicroStrategy.

Celoten obstoj Bitcoina so zaznamovali dramatični premiki cen, “točno takšne stvari, ki vzdržujejo dolgoročen trend,” je povedal analitik Citibank Thomas Fitzpatrick, ki je predstavil zemljevid Bitcoin in na podlagi prejšnje TA ocenil ciljno ceno Bitcoin v višini 318.000 USD do decembra 2021.

"Ločitev zlata od fiat valut, pandemija COVID-19 in želja centralnih bank po agresivnih politikah kvantitativnega popuščanja bi lahko privedla do eksplozivne rasti cen v prihodnosti v prihodnosti," je trdil Fitzpatrick.

Pripravljeni vlagati v Bitcoin?

Napoved cene Bitcoinov

Bitcoin je neverjetno nepredvidljiva valuta in njegova prihodnja cena je tveganje za zanesljivo napoved. Skozi večino potovanja s kovanci smo imeli veliko vzponov in padcev; januarja 2018 je strmo padel za skoraj 50%, nato pa se je sredi leta 2019 precej bolje okreval;

Leta 2020 mu je uspelo pokriti manj kot 10.000 USD in je celo padlo pod 4000 dolarjev sredi marca propad, kovanec pa se je od takrat zelo izboljšal.

Najboljše napovedi cen Bitcoinov:

1. Jeremy Liew – Lightspeed Investment Partners, začetni delničar Snapchata in vplivni vlagatelj v izmenjave poslovnih notranjih informacij maja 2017, je izkazal zaupanje v Bitcoin in pričakuje, da bo BTC do leta 2030 dosegel 500.000 USD, Peter Smith, izvršni direktor in soustanovitelj Blockchaina pa je odobril njihovo oceno. no.

2. Mike Novogratz – Nekdanji trgovec s hedge skladi in ljubitelj kripto kapitala je predvideval, da bi lahko tržna vrednost Bitcoina presegla 7,5 bilijona dolarjev tržne kapitalizacije zlata.

3. Wences Casares – Tudi izvršni direktor in ustanovitelj Xapo zaupa Bitcoinu. V BTC je dejansko vlagal leta 2011. Med konferenco o soglasju v New Yorku leta 2017 je napovedal, da bo Bitcoin v 5–10 letih presegel milijon dolarjev, kar bo šele leta 2022 ali sčasoma 2027.

4. Chamath Palihapitiya Je solastnik Golden Government Warriors in ustanovni partner družbe Social Capital. Njegova strast do Bitcoina se je začela z naložbenim prizadevanjem leta 2012, ko je bil lastnik 5% Bitcoinov v eni fazi obtoka. V njegovi napovedi za kratkoročno obdobje naj bi Bitcoin do leta 2037 dosegel milijon dolarjev.

eToro – najboljši posrednik za nakup bitcoinov

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

  • Bitcoin je digitalna valuta, brez računov za tiskanje in kovanja kovancev.
  • Leta 2009 je oseba (ali skupina) z imenom Satoshi Nakamoto izumila Bitcoin.
  • Če se bonikov trg bikov še naprej ogreva, bodo prodajalci in institucionalni kupci temu zagonu sledili z obilnimi ploščadmi.
  • Pet razlogov, zakaj bi morali vlagati v Bitcoin, je: Sprejemanje Bitcoinov narašča, koristnost Bitcoina je idealna za finančni sistem, Bitcoin nenehno dokazuje nenavadnim, različne zainteresirane strani in veliki vlagatelji vstopajo v Bitcoin.
  • Svetovna finančna kriza leta 2009 je povzročila Bitcoin.
  • Po mnenju analitikov bi lahko Bitcoin kmalu presegel najnižjo vrednost, doseženo januarja.
  • Bitcoin je bil najbolj produktivni razred premoženja leta 2020. V nasprotju s tem so zlato in zaloge zdrobljeni.
  • Bitcoin je neverjetno nepredvidljiva valuta in njegova prihodnja cena je tveganje za zanesljivo napoved.
  • Po navedbah Chamath Palihapitiya naj bi Bitcoin do leta 2037 dosegel milijon dolarjev.

Preberi več:

Bi lahko Bitcoin leta 2021 dosegel ceno 100.000 USD

Napoved cene Bitcoinov: Koliko bo vredno leta 2021 in pozneje?

Kaj bo vplivalo na ceno Bitcoina leta 2021?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me