Naložbe v Ethereum – Ali bi morali vlagati v Ethereum leta 2021?

Kjer je Bitcoin kralj kriptovalut, je Ethereum kraljica. Ti dve kriptovaluti skupaj prevladujeta na kripto trgu. Bitcoin in Ethereum sta se dobro uveljavila. Za vsakega vlagatelja, novega ali starega, imata obe kriptovaluti odlične možnosti. Za dober naložbeni portfelj kriptovalut je vključitev Bitcoina in Ethereuma morda celo nujna.

Za vsako naložbo so najpomembnejši dejavniki cene sredstva. Gonilci cene sredstva vlagateljem dajo idejo, kaj lahko pričakujejo od naložbe v prihodnosti, blizu ali daleč, saj je analiza dejavnikov, ki določajo ceno, jasen pokazatelj gibanja cen. Zato prosimo:

Kaj resnično spodbuja ceno Ethereuma?

Trije pomembni dejavniki, ki vplivajo na ceno Ethereuma:

 1. Korelacija z Bitcoinom
 2. Platforma Ethereum
 3. Posvojitev

Če bi morali vlagati v Ethereum leta 2021?

Zakaj bi morali razmisliti o vključitvi Ethereuma v svoj portfelj kriptovalut leta 2021?

Ethereum velja za močno naložbo v primerjavi z drugimi kripto. Kljub nihanjem v zgodovini Ethereuma se kriptoanalitiki in strokovnjaki strinjajo, da se bo cena Ethereuma v letu 2021 še naprej zvišala.

Ethereum 2.0, druga različica Ethereuma, je eden glavnih razlogov, zakaj so kripto analitiki v veliki večini pozitivni glede prihodnosti ethereuma in njegove cenovne učinkovitosti.

Ethereum je eden najstarejših in najbolj uveljavljenih kovancev na trgu. Je druga največja kriptovaluta in je ohranila svoj rang. Namen kriptovalut je zagotoviti platformo za pametne pogodbe. Ethereum je prek svoje razvojne platforme ustvaril tudi decentralizirane aplikacije in decentralizirano financiranje. Čeprav nove kriptovalute, podobne Ethereumu, zdaj podpirajo pametne pogodbe, DeFi in dApps, Ethereum ostaja pionir teh novosti. Več kot 250.000 kriptovalut temelji na platformi Ethereum, pri čemer so nekatere med njimi vrh po tržni kapitalizaciji.

Faktorji cene Ethereuma

Trg kriptovalut deluje na edinstven način. Na tradicionalnem trgu povpraševanje in ponudba – tržne sile ali nevidna roka Adama Smitha – določata cene. Kljub temu, da trg kriptovalut ni tradicionalen, tudi ne deluje tako.

Ponudba kriptovalut je omejena, kar pomeni, da rezerve ponudbe ni mogoče povečati ali zmanjšati, da bi zadostili povpraševanju in vzpostavili ravnovesje. To je tudi eden od razlogov, zakaj so kriptovalute tako pretirana naložba – ni ravnotežne cene, da bi lahko cene naraščale dlje od domišljije.

Trenutno razpoložljiva ponudba kovancev Ethereuma je enaka njegovi celotni ponudbi – 114,402 milijona – zato dejavniki na strani povpraševanja vplivajo na njegovo ceno.

1. Korelacija z Bitcoinom

Bitcoin je vodilni na trgu kriptovalut. Ker je prva kriptovaluta, ima veliko moč nad trgom. Bitcoin tudi običajno pozitivno korelira z drugimi kriptovalutami; zato so kakršne koli pozitivne spremembe v Bitcoinu koristne za celoten trg.

Kraljica in kralj kriptovalut imata torej pomembno pozitivno korelacijo – običajno nad 0,8. Vendar nimajo vedno pozitivne korelacije. Trenutno lahko opazimo, da korelacija med obema kriptovalutama upada.

2. Platforma Ethereum

Ethereum je s svojim začetkom revolucionarno spremenil trg kriptovalut. Ethereum je prinesel novosti, kot so pametne pogodbe, decentralizirano financiranje in decentralizirane aplikacije. DeFi in dApps veljata za prihodnost, Ethereum pa za pionirja, ki daje kriptovaluti prednost.

Vendar je Ethereum ena najstarejših kriptovalut, kar pomeni, da ni vključil najnovejše razpoložljive tehnologije, ki jo uporablja večina konkurenčnih kriptovalut.

Ethereum se je soočal s težavami z razširljivostjo in učinkovitostjo, vendar razvijalci nenehno delajo na platformi. Kmalu naj bi bila predstavljena nova posodobitev – Ethereum 2.0. platforma se seli od starejšega mehanizma Proof of Work k novejšemu Proof of Stake. Sprejeti so bili tudi drugi ukrepi za izboljšanje hitrosti in razširljivosti. Ta posodobitev platforme bo zagotovo povečala vrednost kriptovalute.

3. Posvojitev

Stopnja sprejemanja katere koli kriptovalute je pomemben dejavnik, ki spodbuja ceno. Stopnja sprejemanja označuje povpraševanje po kriptovaluti. Ethereum je znan po svojih inovativnih pametnih pogodbah, dApps in DeFi.

Prihodnost je digitalna in Ethereum služi kot iskana platforma za decentralizirane aplikacije in finance.

Ko se sprejetje Ethereuma povečuje, več kupcev preusmeri premike tržne moči na kupce in ne na prodajalce, kar vodi v dvig cene kriptovalute.

Bi razmislili o vlaganju v Ethereum ETH?

Bitcoin proti Ethereumu

Ko je Ethereum nadaljeval trend naraščanja v zadnjem bikovskem teku, čeprav je Bitcoin izgubljal vrednost, so kralja in kraljico končno dojemali kot konkurenta. In slišalo se je še več vzklikov o tem, kako naj bi Ethereum odstavil kralja s prestola.

Prvotni namen Bitcoina je bil, da deluje kot sredstvo izmenjave, vendar se zdi, da kriptovaluta ne izpolnjuje te vloge. Kriptovalute delujejo kot varno zatočišče za vlagatelje, ko se tradicionalni trgi porušijo – na primer, kako so to opazili med padcem borze leta 2020 zaradi izbruha koronavirusa. Ker Bitcoin prevladuje na trgu kriptovalut, je najbolj iskana izbira.

Zaradi tega je Bitcoin bolj sredstvo kot sredstvo izmenjave. Zaradi same cene Bitcoin je nemogoče delovati kot sredstvo menjave. Potem je Bitcoin tudi star kovanec in trpi zaradi razširljivosti in neučinkovitosti.

Na primer, Bitcoin lahko obdeluje štiri transakcije v sekundi, medtem ko si Ethereum prizadeva 20 transakcij sekundo. Raziskave pri Economistu ugotovili, da se velik del Bitcoina – ena tretjina – zadržuje za naložbene namene, medtem ko je vrednost Bitcoina, ki se uporablja za olajšanje transakcij, razmeroma majhna.

S tem Ethereum glede tega, kako se spopada z vprašanji, s katerimi se sooča Bitcoin, po nadgradnji Ethereum 2.0 kraljica predstavlja izvedljivo možnost za prestol Bitcoin.

Preberite več: Ethereum Vs. Bitcoin: Ali je Ethereum boljša naložba kot Bitcoin?

Uspešnost Ethereuma v nedavnem bikovskem teku

Z začetkom novega leta se je nadaljeval bikovski tek, ki se je začel decembra 2021. Trg kriptovalut je zaznamoval velik razcvet, saj so kriptovalute vzpostavile nove najvišje vrednosti ali skoraj vse visoke ravni. Ethereum je ves čas bika tesno spremljal Bitcoin, in ko je Bitcoin začel izgubljati vrednost, so analitiki enako pričakovali od Ethereuma.

Vendar je bilo prijetno presenečenje, ko je Ethereum kljub Bitcoinu nadaljeval svojo usmeritev navzgor. Ethereum je dosegel svoj najvišji rekord in trenutno znaša 1649 USD. Kraljica kriptovalut še vedno ohranja trend naraščanja, analitiki pa od kriptovalute pričakujejo dobre stvari.

Ethereum je bil tesno povezan z Bitcoinom, zaradi česar je običajno druga izbira za Bitcoin ali le spremljevalna možnost z Bitcoinom. Ethereum mora zrušiti Bitcoin na kripto trgu, da se uveljavi kot še močnejša kriptovaluta.

Ker vlagatelji Ethereum dojemajo kot neodvisno in izvedljivo možnost za naložbe, bo ta v nedogled pridobila vrednost in to je tisto, kar Ethereum poskuša v zadnjem času.

Preberite tudi: Napovedovanje cen Ethereuma

Nadgradnja Ethereum 2.0

Eth2 je najpomembnejša nadgradnja v zgodovini kriptovalut. Razvijalci so zasnovali monumentalne spremembe, ki bodo znatno izboljšale platformo. Ethereum je postal ena najbolj zaupanja vrednih platform za decentralizirane aplikacije in decentralizirano financiranje. Toda, ko je mreža pridobivala priljubljenost, je povečana uporaba povzročila številne težave, povezane z razširljivostjo. Zato naj bi nadgradnja Eth2 revolucionirala tehnologijo platforme.

V teku je veliko pomembnih sprememb; s prehodom na nadgradnjo s trenutnega omrežja na novo je bilo razvito začasno omrežje, imenovano Beacon Chain. Veriga Beacon deluje od decembra 2021 in bo olajšala prehod. Mehanizem soglasja o rudarjenju, tj. Proof to Work (PoW), naj bi bil prestavljen v mehanizem Proof of Stake (PoS). Proof of Stake poveča učinkovitost omrežja, saj mehanizem zahteva sorazmerno manj energije.

Vozlišča verige Shard naj bi povečala pretočnost omrežja za 64-krat. Nadgradnja je predvidena v štirih fazah in bo verjetno končana do leta 2022. Najavo uvedbe nadgradnje Ethereum 2.0 do decembra 2021 lahko štejemo tudi za enega od razlogov za skok cen. Zato bo posodobitev verjetno bistveno zvišala ceno Ethereuma, saj se spopada s trenutno težavami, s katerimi se sooča Ethereum.

Napovedi prihodnjih cen Ethereuma

Raziskovalni članek Ekonomist razkriva, da ima Ethereum veliko večji potencial za rast v prihodnosti – glede na njegovo ceno.

5-letna napovedana letna stopnja rasti Ethereuma, ki jo je objavil Economist, je določena na 136%, za primerjavo pa je predvidena stopnja rasti Bitcoina zgolj 10%. Članek je napovedal tudi petletno ceno obeh kriptovalut.

Napovedovanje cen za Ethereum je 868 dolarjev, kar se morda ne sliši impresivno, vendar naj bi Bitcoin imel ceno le 988 dolarjev.

Wallet Investor v letu 2021 ni napovedal velikih skokov cene Ethereuma. Predvideva se, da bo Ethereum vse leto ostal razmeroma stabilen, in sicer od najnižjih 1000 do 1600 dolarjev.

grafikon napovedovanja cen ethereuma

Glede na Long Forecast naj bi Ethereum do konca leta 2021 presegel 5000 USD. Njihove napovedi kažejo, da se bo Ethereum v bližnji prihodnosti povečal. Dolga napoved tudi napoveduje, da bo Ethereum zadel leta 2023. Po dvigu na 6000 dolarjev leta 2022 naj bi kraljica kriptovalut leta 2023 padla za približno 2000 dolarjev.

Prednosti vlaganja v Ethereum

Tu so najboljše stvari o Ethereumu:

✅ Začetek leta 2015; gre za eno najstarejših kriptovalut.

✅ Ethereum je zaradi svoje močne baze znan kot kraljica kralja Bitcoinov.

Was Predstavljen je bil kot razvojna platforma za pametne pogodbe, decentralizirane aplikacije in finance.

✅ Ethereum trenutno narašča, saj je dosegel najvišjo vrednost vseh časov.

✅ Kriptovaluta naj bi imela ogromen potencial – še bolj kot Bitcoin.

✅ Ethereum je cenovno ugoden v primerjavi z Bitcoini.

Upgrade Nadgradnja Eth2 bo prinesla pomembne spremembe in izboljšave platforme ter verjetno povzročila dvig cen.

Slabosti O vlaganju v ethereum

Tu so šibkejši deli o Ethereumu:

❌ Ethereum se sooča z močno konkurenco Bitcoinov in novih kriptovalut, ki so v svoje platforme vključile najnaprednejšo razpoložljivo tehnologijo.

Kot je verjetno po bikovskem teku, nekatere napovedi ocenjujejo močan padec vrednosti Ethereuma.

Bottom Line: Naložbe v Ethereum 2021

Napovedi za kriptovalute so mešane. Nekatere platforme sicer nakazujejo izjemno rast, druge pa niso tako optimistične.

Ethereum beleži 1200-odstotno rast od marca 2020 in trenutno še naprej narašča. Vendar je trg kriptovalut brutalen in po visoki rasti je mogoče pričakovati močan padec vrednosti kriptovalute, kot je razvidno iz trenutnega bika. Popravki se lahko verjetno izvedejo z Ethereumom. Navsezadnje gre za visoko tveganje in veliko nagrado.

eToro – najboljša platforma za naložbe v Ethereum

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

 • Gonilniki cene Ethereuma so korelacija z Bitcoinom, omrežjem Ethereum in povečana uporaba.
 • Ethereum, predstavljen leta 2015, ima 189 milijard dolarjev tržne kapitalizacije in je platforma za pametne pogodbe, decentralizirane aplikacije in finance.
 • Ethereum lahko verjetno zavzame mesto Bitcoina na trgu, saj Bitcoin trpi zaradi velike neučinkovitosti.
 • Ethereum je v nedavnem bikovskem teku dosegel najvišjo vrednost v višini 1649 USD. Prav tako je bil v nasprotju s tržno normo in narasel kljub izgubi vrednosti Bitcoinov.
 • Nadgradnja Eth2 naj bi prinesla bistvene izboljšave platforme, kot so verige Shard in prehod na mehanizem soglasja Proof to Stake.
 • Nadgradnja je predvidena v štirih fazah in bo verjetno končana do leta 2022.
 • Raziskava Economista napoveduje petletno stopnjo rasti 136% in petletno ceno 868 USD.
 • Dolge napovedi napovedujejo vrednost več kot 6000 dolarjev do konca leta 2023.
 • Wallet Investor je medved v napovedih cen kriptovalut.

Preberite tudi:

Kako vlagati v Ethereum: Končni vodnik za vlaganje v ETH za začetnike

7 najboljših kriptovalut, zaradi katerih bi lahko leta 2021 postali milijonar

Kaj bo spodbudilo ceno Ethereuma leta 2021?

Prednosti in slabosti naložbe v Ethereum, ali bo to ustvarjalec milijonarjev?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me