Napovedovanje cen Ethereuma 2021: Ali se ETH usmerja na 3000 dolarjev?

Napovedovanje cene ethereuma leta 2021:

Je ETH usmerjen na 3000 USD?

Ethereum je druga največja kriptovaluta po vsem svetu, takoj za Bitcoinom pa je tako po tržni kapitalizaciji kot priljubljenosti. Od prve ponudbe se je Ethreum povečal za več kot 1000%.

Z vstopom Bitcoina v mainstream zaradi vse večjega institucionalnega zanimanja je bilo leto 2020 dobro za trg kriptovalut. Tudi Ethereum je imel leta 2020 trdno leto, ki je vlagateljem prineslo 4,5-krat donos.

Ethereum je 25. januarja 2021 dosegel najvišjo vrednost v višini 1456,26 ameriških dolarjev in naj bi se še povečal. Oglejmo si napoved cen Ethereuma in poglejmo, kako naj bi kriptovaluta delovala v naslednjih nekaj letih.

Kaj je Ethereum?

Ethereum je decentralizirana platforma, ki temelji na verigi blokov. Vitalik Buterin, ki ga je leta 2015 ustanovil, omogoča gradnjo in uporabo pametnih pogodb in decentraliziranih aplikacij (dApps) na platformi. Platforma te aplikacije in pogodbe izvaja brez izpadov, goljufij ali vmešavanja tretjih oseb. Ker je platforma decentralizirana, lahko uporabniki še vedno izvajajo transakcije in pametne pogodbe na platformi, tudi če del omrežja propade.

Cilj Ethereuma je decentralizirati model odjemalec-strežnik in nadomestiti osrednje strežnike s tisoči vozlišč, ki jih upravljajo prostovoljci po vsem svetu.

Pametne pogodbe vodijo ekosistem Ethereum. So vrstice kode, shranjene v verigi blokov. Pogodbe se izvršijo samodejno, ko so izpolnjeni nekateri vnaprej določeni pogoji. Pametne pogodbe izvršuje Ethereum blockchain, ki deluje kot nepristranska tretja oseba do transakcij na blockchainu.

Preberite več: Kaj je Ethereum? Začetniški vodnik po Ethereumu in nasveti za vlaganje v ETH

Zgodovina cen Ethereuma: Pogled na preteklo uspešnost Ethereuma

Ethereum je doživel nekaj nestanovitnosti, tako kot druge kriptovalute. Vendar je bila dolgoročno ena bolj stabilnih kriptovalut. Preverimo zgodovino cen Ethereuma nekoliko podrobneje.

Ethereum je občutno povišal vrednotenje med 17. majem 2017 in 20. junijem 2017, ko se je cena ETH zvišala z 90 na 364 dolarjev. Po tem dvigu cen se je valuta soočala z obdobjem nestanovitnosti, preden se je sredi decembra ponovno zvišala. Ethereum je 13. decembra prešel 500 dolarjev in do sredine decembra dosegel 730 dolarjev.

Do konca decembra se je kriptovaluta trgovala okoli 800 USD. Januarja je presegel 1000 dolarjev, februarja pa spet padel na 750 dolarjev. Ethereum je postopoma upadal v ceni od maja 2018 do decembra 2018, ko je vrednost padla pod 100 USD.

Do decembra 2020 je Ethereum trgoval med 500 in 750 USD, pri čemer je ohranil svoj položaj med obema cenovnima skupinama. Med 1. januarjem in 9. januarjem se je Ethereum zvišal s 730 na 1288 dolarjev. To je Ethereumu omogočilo, da je podrl svoj prejšnji rekord v višini 1439,33 USD, kriptovaluta pa je 25. januarja 2021 dosegla rekordnih 1456,26 USD..

Po napovedih cen Ethereuma se bo Ethereum še naprej povečeval v letu 2021. Nekatere napovedi navajajo, da bo kriptovaluta še naprej višala in kmalu premagala svojo visoko ceno 1456,26 USD. Ne glede na napoved cene je letos doslej prekašal Bitcoin.

Ethereum Price Napoved 2021: Ali bo ETH res dosegel 3000 dolarjev?

Da. Glede na napoved cene Ethereuma naj bi ETH leta 2021 doživel bikovski tek, cena Ethereuma pa bi lahko dosegla 3.000 USD. Kot izbrana platforma za projekte DeFi bo Ethereum najboljši stabilcoin za dolge razdalje. Z uvedbo Ethereum 2.0 so obravnavane težave z razširljivostjo Ethereuma, pri čemer platforma lahko obdeluje 100.000 transakcij na sekundo, s čimer postane platforma učinkovitejša in dostopnejša.

4 pomembni dejavniki, ki jih je treba upoštevati

Natančna napoved cene kriptovalut je težka, saj se cena spreminja glede na tržne razmere. Vendar lahko pri napovedovanju cen Ethereuma preučimo dejavnike. Tu je treba upoštevati štiri pomembne dejavnike.

1. Navodila za kriptovalute za banke

Urad nadzornika valut (OCC) upa, da bo imel več regulativnih smernic, ki bodo tradicionalnim bankam pomagale sprejeti kriptovaluto in povečale učinkovitost. OCC je bil nedavno objavljen Interpretacijska pisma 1174, pojasnjuje, da imajo banke zdaj lahko skrbništvo nad kriptovalutami in stabilnokovanci.

Pojasnjuje tudi, da imajo banke pravico do uporabe novih tehnologij, vključno z neodvisnimi mrežami za preverjanje vozlišč (INVN) in stabilnimi kovanci, ki jim bodo pomagali opravljati bančno dovoljene funkcije, kot so plačilne dejavnosti.

Poleg dovoljenja za zagotavljanje nacionalnih bank in zveznih hranilnic storitve skrbništva kriptovalut za stranke je OCC zagotovil tudi pravico do hranjenja unikatnih ključev, povezanih z digitalnimi valutami. To je bankam omogočilo, da izdajajo stabilkovance, izmenjujejo stabilkovance za fiat valuto in potrjujejo, shranjujejo ali beležijo transakcije tako, da služijo kot vozlišče v verigi blokov (INVN).

Za skupnost ETH je to res velika novica, kajti stabilkovanci so žetoni Ethereum, ki ostanejo na fiksni vrednosti, tudi ko se cena Ethereuma spremeni. ETH je mogoče spodbuditi kot omrežno infrastrukturo, tako da olajša te stabilne kovance.

2. Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 ali Serenity je bil dolgo pričakovan, veliko razpravljal in pomemben korak po preteklih nadgradnjah. To pa zato, ker izvaja mehanizem soglasja Proof-of-Stake, ki se oddaljuje od obstoječega mehanizma soglasja Proof-of-Work. Nadgradnja bo izdana postopoma, prva faza pa bo izdana leta 2020. Vsaka nadgradnja je namenjena izboljšanju funkcionalnosti Ethereuma.

Največja prednost Ethereum2.0 je, da bo prinesel znatne izboljšave razširljivosti, varnosti in dostopnosti. Ethereumu lahko omogoči izvedbo do 100.000 transakcij v primerjavi z Ethereumom, ki lahko podpira le 30 transakcij na sekundo. To bo sčasoma izboljšalo učinkovitost in zmanjšalo zamude zaradi preobremenjenosti omrežja. Transakcije se obravnavajo v vzporednih verigah in ne zaporednih, tako da izvajanje verig drobcev pospeši omrežje in poveča razširljivost.

3. Paket spodbud

Jehan Chu, upravni partner hongkonškega podjetja za kripto naložbe Kenetic Capital, je za CoinDesk povedal, "Bidenova spodbuda lahko doda dodaten sunkovit učinek na ceno bitcoinov, vendar nič drugega kot potiskanje vzdolž tovornega vlaka."

Novi POTUS načrtuje izdajo novega svežnja gospodarskih spodbud. V paketu spodbud bi bilo upravičenih prejemnikov poslanih dodatnih 1400 USD. To je poleg 600 dolarjev, ki jih je v mandatu predsednika Trumpa odobril kongres, kar pomeni, da bi prejemniki prejeli skupno 2000 dolarjev.

Cena Bitcoinov se je znatno povečala zahvaljujoč vladnim spodbudnim ukrepom leta 2020, kjer je kriptovaluta dosegla rekordno višjo vrednost, kot smo jo videli leta 2017.

Podobno reakcijo kriptovalut lahko pričakujemo z napovedjo ZDA o novem paketu spodbud.

4. Povečanje institucionalnega zanimanja za Ethereum

Po navedbah Letni pregled Coinbase za leto 2020, več institucionalnih vlagateljev vidi eter kot pomembno hranilnico vrednosti. Vse večje število institucionalnih strank je zavzelo stališča Ether zaradi močnejših donosov, kot ugotavlja kripto borza.

2021 bo za Ethereum pomembno leto. Predvideva se, da bo postala priljubljena med institucionalnimi vlagatelji. Namen sklada, usmerjenega k Ethereumu, ki bo kmalu na voljo, je zagotoviti visoko izpostavljenost ETH, domači valuti omrežja Ethereum, z visoko varnostno strukturo vozila..

Preberite več: Kaj bo vodilo v ceno Ethereuma leta 2021?

Napovedovanje cen Ethereuma 2021: Kakšne močne ravni podpore in odpornosti?

Slika: ETH / USD mesečno

Če pogledamo mesečni grafikon za ceno Ethereuma, potem lahko vidimo, da je imel ETH / USD januarja najbolj bikovski mesec doslej in zdi se, da ga čaka še več. Kot lahko vidite, je 20-bar SMA v tem časovnem obdobju prestopil 50-bar SMA, da je oblikoval bikovski križni vzorec.

Medtem ko se je cena ETH od takrat vrnila s svojih najvišjih časov, lahko pričakujemo, da bo ETH prestopil čez 1.475 dolarjev odpor in preboj nad 1500 dolarjev psihološke ravni. Na spodnji strani je zelo močna podpora pri 1100 dolarjev kar bi v idealnem primeru preprečilo kakršno koli gibanje navzdol za ceno ETH.

Napovedovanje cene ethereuma: Zaključek

Glede na napoved cen Ethereuma bi lahko ETH za rekordno leto postavili leta 2021. Videli bomo, da se Ethereum preseže prejšnjo najvišjo vrednost, saj se ustali za obdobje trajne rasti zaradi več projektov, ki izberejo Ethereum kot platformo za začetek projekti na, Ethereum 2.0 in DeFi pridobivajo večjo priljubljenost. Ethereum bi moral biti visoko na vašem seznamu naložb, saj lahko vstopite po konkurenčni ceni, v celoti izkoristite bikovski občutek in znatno naložite svojo naložbo.

eToro – najboljša platforma za naložbe v Ethereum

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Preberi več:

Napovedovanje cen ethereuma 2021-2025

10 najpomembnejših kriptovalut razen Bitcoinov

Katerih 10 kriptovalut bo eksplodiralo leta 2021?

Kaj je Ethereum in ali je vredno vlagati v Ethereum leta 2021?

Prednosti in slabosti naložbe v Ethereum, ali bo to ustvarjalec milijonarjev?

Katerih je 9 najboljših Altcoinov za vlaganje v letu 2021?

Ethereum Vs. Bitcoin: Ali je Ethereum boljša naložba kot Bitcoin?

Ethereum VS. Ripple: Kateri naj bo v vašem portfelju?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me