Trgovanje s kriptovalutami v Veliki Britaniji: Ultimate UK Guide to Crypto Trading

Contents

Trgovanje s kriptovalutami – Kako začeti trgovati s kripto valuto v Veliki Britaniji

Se želite naučiti trgovati s kriptovalutami v Veliki Britaniji, vendar ne veste, kje začeti? Ta zadnji vodnik po Združenem kraljestvu vas nauči vsega, kar morate vedeti o kripto trgovanju, in oglejte najboljšega kripto posrednika v Veliki Britaniji.

Leta 2020 dnevni obseg trgovanja na trgu kriptovalut pogosto preseže mejo 70 milijard funtov. Najbolj priljubljeno kripto-sredstvo, s katerim se trguje Ethereum, Litecoin, Valovanje in seveda – Bitcoin.

Na različne načine lahko trgujete s kriptovalutami. S kriptovskimi sredstvi se lahko trguje med seboj – vendar se običajno trguje z valuto, kot je ameriški dolar. Pojasnjujemo vse o trgovanju s kriptovalutami v Veliki Britaniji. V tem priročniku podrobno pokrivamo možnosti trgovanja.

Najprej bomo razkrili najpomembnejše informacije, ki vam bodo v pomoč pri vaših prizadevanjih za trgovanje s kriptovalutami. Sem spada, kaj pravzaprav je trgovanje s kriptovalutami in kako deluje v Veliki Britaniji. Osvetlili bomo tudi vrste naročil, nasvete, strategije in kako lahko danes začnete z britanskim računom za trgovanje s kriptovalutami..

Vsebina

1. Kaj so kriptovalute?

2. Kaj je trgovanje s kriptovalutami v Veliki Britaniji?

3. Kaj pomeni trgovanje s kriptovalutami v Združenem kraljestvu?

4. Ali je možno zaslužiti pri trgovanju s kriptovalutami v Veliki Britaniji?

5. S katerimi kriptovalutami lahko trgujem v Združenem kraljestvu?

6. Prednosti britanske scene trgovanja s kriptovalutami

7. Slabosti scene trgovanja s kriptovalutami v Združenem kraljestvu

8. Trgovanje s kriptovalutami v Veliki Britaniji: strategije

9. Trgovanje s kriptovalutami v Združenem kraljestvu: pričakovane morebitne pristojbine

10. Trgovanje s kriptovalutami: Orodja in programska oprema za trgovanje

11. Trgovanje s kriptovalutami v Veliki Britaniji: storitev trgovanja s signali

12. Najboljši nasveti za trgovanje s kriptovalutami

13. Kako začeti trgovanje s kriptovalutami v Veliki Britaniji – Vadnica

14. Zaključek

15. Pogosta vprašanja

Kaj so kriptovalute?

Samo v primeru, da se v celoti ne zavedate, kaj so kriptovalute – preprosta razlaga je, da gre za digitalne valute. Najbolj znana tovrstna valuta je nedvomno Bitcoin. Ob svoji ustanovitvi leta 2009 – je bila prva kriptovaluta na svetu, ki je poudarila svojo prisotnost.

Spletno mesto za sledenje kripto cen CoinMarketCap je pred kratkim poročalo, da zdaj obstaja 6.955 kriptovalut. Pred 11 leti nihče ni mogel predvideti, da bodo digitalne valute postale tako divje priljubljene za trgovanje.

Za razliko od bankovcev in opredmetenih kovancev, s katerimi smo celo življenje plačevali stvari – kriptovalut ne ustvarja ali tiska upravni organ.

Nekako kot virtualni žetoni lahko trgujete, prenašate in vlagate v kripto kovance, ne da bi morali uporabljati podjetje s kreditnimi karticami ali poslovno banko. Če ste imetnik kovancev za kriptovalute, boste verjetno uporabili navidezno kripto-denarnico, ki je priložena lastnemu zasebnemu ključu.

Zdaj, ko nedvomno veste, kaj so kriptovalute, se bomo poglobili v to, kako lahko z njimi trgujete.

Kaj je trgovanje s kriptovalutami v Veliki Britaniji?

Če trgujete s kriptovalutami, poskušate pravilno predvideti prihodnje premike cen na upoštevnem trgu. Kot pri trgovanju s skoraj vsakim sredstvom kupujete in prodajate kriptovalute z upanjem, da boste ustvarili dobiček. Preprosto povedano, cilj je prodati sredstvo za več denarja, kot ste ga kupili.

Dajmo vam primer, kako bi to lahko izgledalo:

 • Zanima vas trgovalni par ETH / USD
 • To pomeni, da trgujete s ceno Ethereuma v primerjavi z ameriškim dolarjem
 • Na par oddate naročilo za nakup £ 350 po navedeni ceni 450 USD
 • Nekaj ​​ur kasneje zaprete pozicijo pri 480 USD
 • To pomeni 6,6-odstotno povečanje – torej vam vložek v višini 350 GBP prinese 23,10 GBP

Po drugi strani pa vam bodo nekatere britanske platforme za trgovanje s kriptovalutami pomagale. To v bistvu pomeni, da lahko dosežete dobiček, ne glede na to, ali vrednost kripto para pade ali naraste – če seveda pravilno špekulirate v obe smeri.

Na tej strani bomo podrobneje zajeli naročila za trgovanje s kriptovalutami. Trgovanje s kriptovalutami je zelo primerljivo s trgovanjem s forex, v smislu, da trgi temeljijo na valutnih parih – natančneje dve valuti, ki tekmujeta med seboj.

Menjalni tečaj kriptovalutnega para lahko niha vsako sekundo. Kot taka je vaša naloga britanskega kriptotrgovca pravilno domnevati, ali menite, da se bo stopnja zvišala ali znižala. Zahvaljujoč sodobni tehnologiji in dostopnosti interneta – zlasti v zadnjem desetletju – trgovanje nikoli ni bilo lažje za vašega povprečnega Joe Blogga.

Kaj pomeni trgovanje s kriptovalutami v Združenem kraljestvu?

Če želite uspešno trgovati s kripto sredstvi, morate najprej trdno razumeti, kako deluje trg.

Čeprav lahko izbirate med različnimi vrstami, vam priporočamo, da si preberete naš vodnik, s katerim se prepričate, da razumete podrobnosti trgovanja s kriptovalutami – da se boste spravili na pravo trgovalno nogo.

Navsezadnje vam izobraževanje o delovanju sredstva, s katerim želite trgovati, daje veliko boljše možnosti za uresničitev vaših dolgoročnih trgovinskih ciljev.

Velika večina kriptovalutnih parov, s katerimi se trguje, bo vključevala ameriški dolar. To kot britanski trgovec ni problem, saj lahko zlahka položite sredstva v GBP s svojo vsakodnevno debetno / kreditno kartico ali celo z e-denarnico, kot je Paypal. V tem pogledu je na primer posrednik FCA eToro dobra izbira.

Kot smo že povedali, morate poskusiti napovedati, ali se bo cena dvignila ali znižala, da boste lahko kaj povečali.

Oglejmo si, kaj pomeni trgovanje s kriptovalutami v Združenem kraljestvu, pa tudi nekatere podrobnejše podrobnosti, kot so kategorije parov.

Trgovalni kripto pari

Britanske platforme za trgovanje s kriptovalutami običajno delijo pare v 2 različni kategoriji. To ustvarja univerzalen način razlikovanja med njihovimi lastnostmi.

Začeli bomo s Crypto do Cross Pairs.

Navzkrižni pari kriptovalut

Navzkrižni pari so na primer sestavljeni iz dveh konkurenčnih virtualnih valut, BTC / ETH (Bitcoin / Ethereum). Tu je Bitcoin osnovna valuta, Ethereum pa valuta ponudbe.

V našem primeru je to navzkrižni par, ki ste ga izbrali za trgovanje – in tukaj je, kako bi ta trgovina izgledala:

 • Kriptokrizni par BTC / ETH kotira na 32,50
 • V tem primeru za vsak Bitcoin dobite 32,50 Ethereuma
 • Ugibati morate, ali se bo ta cena zvišala ali znižala

Če še posebej ne poznate trgovanja s kriptovalutami, vam bodo kripto pari morda preveč zapleteni. Nekateri trgovci z začetniki težko izračunajo izgube in dobičke, predvsem zaradi odsotnosti znane valute (na primer britanskega funta ali ameriškega dolarja).

Kot smo že omenili, se “pravemu” denarju reče tudi “fiat”. S tem v mislih bomo skozi kriptovalute vodili do fiat parov in kako ta trgovina deluje.

Pari med kripto valutami

Kot ste morda že slutili, par fiat-kriptovalut vedno vključuje fiat-valuto (pomislite na primer USD ali GBP) – in seveda eno kriptovaluto, kot je Ethereum.

Na enak način se sredstva, kot sta nafta in zlato, običajno kotirajo v ameriških dolarjih – pari fiat-to-crypto so pogosto izraženi tudi v USD. Resnično priljubljen način trgovanja s temi pari je preko CFD-jev (pogodba za razliko).

Na splošno lahko vlagatelji z uporabo CFD-jev dostopajo do tesnih razmikov in v večini primerov brez provizije. Prav tako boste imeli dostop do vzvoda do 1: 2 – ki ga bomo obravnavali kasneje.

Dajmo vam primer, kako delujejo pari fiat-to-crypto:

 • Predpostavimo, da vas zanima trgovanje z Ethereumom proti ameriškemu dolarju
 • Ta par je prikazan kot ETH / USD
 • Vaš spletni posrednik v Združenem kraljestvu ponuja ceno par v višini 300 USD
 • Mislite, da je par podcenjen
 • S tem v mislih oddate naročilo v vrednosti 1.000 £
 • Nekaj ​​dni kasneje je ETH / USD ocenjen na 350 USD
 • Tu se je cena para zvišala za 14,28%
 • Vaša napoved je bila pravilna, zato ustvarite naročilo za prodajo
 • Vaš 14,28% dobiček plus vaš začetni vložek v višini 1.000 GBP je zdaj enak 1.142,50 GBP
 • S tem trgovanjem ste ustvarili 142,50 GBP dobička

V našem scenariju smo uporabili Ethereum proti ameriškemu dolarju, vendar obstaja veliko drugih fiat valut in kriptovalut, med katerimi lahko izbirate.

Nekaj ​​primerov te vrste parov je:

 • ETH / GBP (Ethereum / britanski funt)
 • BTC / JPY (Bitcoin / japonski jen)
 • XRP / USD (valovanje / ameriški dolar)
 • In še kup

Preberite več: 5 priljubljenih kriptovalut za nakup in prodajo v britanskih funtih

Naročila za kripto trgovanje v Veliki Britaniji

Če želite začeti trgovati s kriptovalutami, morate najprej izbrati par za trgovanje. Kot lahko vidite iz zgornjih primerov, lahko izbirate med mnogimi.

Ko izberete svoj kripto par in se počutite pripravljeni na potop, morate svojemu posredniku povedati, kako naprej – z oddajo naročila.

V tem razdelku našega vodnika za trgovanje s kriptovalutami v Združenem kraljestvu bomo pregledali različne vrste naročil, ki jih boste lahko nastavili prek izbrane platforme za trgovanje.

Naročila za nakup in prodajo

Rekli smo, da boste morali napovedati, ali se bo kripto par pozneje dvignil ali znižal vrednost. Povedali smo vam tudi, da se lahko ta cena spreminja na sekundo glede na sekundo. Navsezadnje je eden izmed glavnih dejavnikov vrednosti sredstva ponudba in povpraševanje.

Naročila za nakup in prodajo so nekaj, kar boste redno izvajali pri trgovanju s kripto pari.

Tu je primer, kako se igrajo naročila »kupi« in »prodaj«, začenši z naročilom »prodaj«:

 • Recimo, da vas zanima trgovanje s kripto pari BTC / JPY
 • Predvidevate, da bo cena para padla
 • S tem v mislih oddate naročilo za “prodajo”
 • Predstavljajmo si po drugi strani, da mislite nasprotno
 • To pomeni, da sumite, da se bo vrednost BTC / JPY zvišala
 • V tem primeru oddate naročilo z nakupom

Omejena naročila in tržna naročila

Poleg uporabe naročil za nakup in prodajo obstajajo tudi druga naročila, ki lahko izboljšajo vaše strategije trgovanja.

Pojasnimo razliko med tržnimi in omejenimi naročili ter kdaj jih lahko uporabite pri trgovanju s kriptovalutami v Veliki Britaniji.

 • Recimo, da ima kripto par, s katerim želite trgovati, 235 funtov
 • Želite vstopiti v trgovino po določeni ceni – recimo 220 funtov
 • Takrat morate oddati naročilo z omejitvijo
 • Ko dosežete ciljno ceno 220 GBP, bo vaš posrednik izvršil vaše naročilo po tej ceni

Zdaj v primeru „tržnega naročila“

 • Če želite, da se vaše naročilo izvede po tržni ceni
 • Oddate ‘tržno’ naročilo
 • Vaš posrednik bo vaše naročilo izvedel po naslednji razpoložljivi ceni

V primeru omejenih naročil so zaradi naročil, značilnih za ceno posla, ta naročila bolj primerna za kratkoročne strategije trgovanja. Predvsem zaradi dejstva, da v bistvu ustvarjate zelo specifično strategijo za vstop in načrt za izstop. Pomembno je vedeti, da bo naročilo ostalo nespremenjeno, dokler ne dosežete ciljne cene.

Naloge Stop-Loss in Take Profit

Stop-loss in take-profit nalogi med britansko skupnostjo za trgovanje s kriptovalutami veljajo za nekoliko strategijo obvladovanja tveganj. Čeprav ta naročila niso obvezna, so v vašem stiskanju zelo koristna za omejevanje izgub in zaklepanje dobička.

S tem v mislih vam bomo podali nekaj primerov, da razjasnite, kaj so – pa tudi, kdaj jih je mogoče uporabiti.

Začnimo z naročili stop-loss, glejte spodnji primer:

 • Predstavljajmo si, da trgujete ETH / GBP
 • Oddate naročilo za nakup v višini 2.000 £
 • Najvišji znesek, ki ste ga pripravljeni izgubiti, je 10% vaše naložbe
 • Odločite se za naročilo stop-loss v višini 1.800 GBP
 • Vrednost ETH / GBP pade na 800 GBP
 • Ker ste oddali naročilo stop-loss – vaš posrednik po tej ceni zapre vaš posel

Če nadaljujemo s profitnimi ukazi, je to odlično naročilo za samodejno zaklepanje dobička od trgovanja. Spodaj najdete praktični primer, kako in kdaj bi se uporabljalo naročilo prevzema dobička:

 • Predpostavimo, da trgujete z ETH / GBP
 • Naročilo za nakup ETH / GBP je 1.500 GBP
 • Vaš cilj pri tej trgovini je 15% dobiček
 • Z mislijo na svoje profitne cilje oddate naročilo v višini 1.725 GBP
 • Če vrednost ETH / GBP doseže 1.725 GBP – bo vaš posrednik takoj zaprl položaj

Kot smo že povedali, uporaba teh naročil vašim prizadevanjem za trgovanje ponuja nekaj prepotrebnih omejitev škode in zmožnost odmika od položaja z dobičkom, ko niste vaša naprava.

Ne samo to, ampak tudi odpravlja potrebo po ročnem zapiranju poslov, saj naročilo izvrši vaš posrednik na točki, ki ste jo določili vi. To vam daje večji nadzor nad lastnim obvladovanjem tveganj.

Ali je možno zaslužiti pri trgovanju s kriptovalutami v Veliki Britaniji?

trgovanje s kriptovalutami v Veliki Britaniji

Da, pri uporabi spletnega mesta za trgovanje s kriptovalutami v Združenem kraljestvu je mogoče zaslužiti. Vendar ni nobenih jamstev. Vsa trgovanja prihajajo z določeno stopnjo tveganja.

S tem je nekaj koristnih strategij, ki jih lahko izkoristite za najboljše možnosti za uspeh.

Oglejmo si, kako bi lahko pri spletnem trgovanju s kriptovalutami prišli do dobička, ki bi šel “dolg” in “kratek”.

Primer 1: Dolgo gibanje na ETH / USD glede na naraščanje vrednosti para

 • ETH / USD je znašal 400 USD
 • Odločili ste se, da naročite £ 500 za nakup
 • Nekaj ​​ur kasneje ETH / USD kotira na 420 USD
 • Nova cena kaže 5-odstotno zvišanje
 • S tem v mislih oddate naročilo za prodajo
 • Vaših 500 funtov se je povečalo na 527,75 funtov – kar kaže na dobiček v višini 27,75 funtov

Primer 2: Na kratko BTC / USD, na podlagi padca vrednosti para

 • Recimo, da je v ponedeljek BTC / USD ocenjen na 15.000 USD
 • Odločite se za naročilo za prodajo v vrednosti 500 GBP
 • Do četrtka je BTC / USD ocenjen na 12.000 USD
 • Ta premik cen kaže, da je par padel za 20%
 • Ker vam ni uspelo BTC / USD – ste pravilno napovedali
 • Zdaj oddate naročilo za nakup, da zaprete trgovino.
 • Začetni vložek v višini 500 GBP ste spremenili v £ 600 – kar pomeni, da ste zaslužili 100 GBP (20%).

Nujno se morate zavedati, da če boste čez noč morali plačati pristojbine za financiranje, če želite, da bo vaša trgovina s kriptovalutami odprta dlje kot en dan. Kasneje bomo razpravljali o honorarjih. To je zato, ker večina platform za trgovanje s CFD-ji za kriptovalute v Veliki Britaniji zaračunava majhno dnevno provizijo – zato to vedno preverite, preden se prijavite.

S katerimi kriptovalutami lahko trgujem v Združenem kraljestvu?

Kot smo se že dotaknili, je Bitcoin najbolj znan med vsemi kripto kovanci. Ne samo to, ampak z njim se najbolj trguje. Ko gre za par BTC / USD – ta zagotavlja največji obseg trgovanja, likvidnost in najtesnejše razmike.

Tako kot pri forexu imajo tudi kriptovalute širok obseg tržnega interesa in vrednosti. Odličen kraj za iskanje najnovejše vrednosti kripto kovancev je, da se odpravite na CoinMarketCap ali trgovalno platformo, kot je eToro.

Ker obstaja skoraj 7000 kriptovalut, s katerimi je mogoče trgovati, nikakor ne bi mogli našteti vsake posamezne. Vendar smo spodaj navedli kup za vašo premislek.

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Zvezdnik
 • Binance Coin
 • ZCash
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum Classic
 • Valovanje
 • IOTA
 • Litecoin
 • EOS
 • Cardano
 • NEO
 • Črtica
 • Tron

Vse zgoraj navedene kriptovalute so na voljo pri britanskem posredniku eToro – in se z njimi lahko trguje brez provizije. Čeprav imajo vsi ceno v primerjavi z ameriškim dolarjem – eToro ponuja tudi nekaj parov ponudb v GBP, EUR, AUS in JPY..

Prednosti britanske scene trgovanja s kriptovalutami

V spletnem trgovalnem prostoru je na voljo veliko trgovalnih sredstev. Danes lahko s pritiskom na gumb trgujete z blagom, kot so nafta in sladkor, forex, delnice in indeksi

S tem v mislih osvetlimo glavne prednosti trgovanja z digitalnimi valutnimi pari zlasti v Združenem kraljestvu.

✅ Uporaba vzvoda – povečanje dobička

Pri trgovanju s kriptovalutami preko CFD-jev vam bo ponujena uporaba vzvoda. Za tiste, ki se ne zavedajo, vam vzvod omogoča, da trgujete z več, kot imate trenutno – pokličite ga kot posojilo pri svojem posredniku.

Vzvod je prikazan kot razmerje. Na primer, v Združenem kraljestvu lahko trgovci dostopajo do razmerja 1: 2 pri trgovanju s kriptovalutami.

Dajmo vam primer:

 • Na svojem posredniškem računu imate 1.000 GBP, s katerimi želite trgovati z ETH / USD
 • Vaš posrednik vam ponuja vzvod 1: 2
 • Zdaj lahko trgujete z ETH / USD z 2.000 GBP

Če bi si močno želeli trgovati z malo več vzvoda od tega, bodo nekatere prodajne platforme na morju ponujale celo 1: 100 – včasih tudi več. Kot nedvomno vidite iz našega zgornjega primera, bi s tem vaš vložek v višini 1.000 GBP postal 100.000 £.

Vendar bi močno odsvetujejo uporabo offshore, nereguliranega posrednika za kriptovalute. Namesto tega imamo raje popolnoma licencirane platforme, ki podpirajo FSCS, in FCA, kot je eToro.

Zelo pomembno je vedeti, da lahko dodajanje vzvoda močno poveča vaš dobiček – lahko deluje tudi proti vam in pomnoži vaše izgube.

✅ Trgujte 24 ur na dan, 7 dni v tednu

Vsa sredstva imajo odpiralni čas trga. Na primer, nekatere borze delnic bodo odprte le med tednom med 8. in 17. uro.

Če bi trgovali na določenem trgu in bi želeli ‘unovčiti’, bi verjetno morali počakati do naslednjega ponedeljka, ko se trgi znova odprejo. To je zato, ker velika večina trgovskih platform v Združenem kraljestvu strankam ne dovoli trgovanja z delnicami čez vikend.

Trgi kriptovalut pa so odprti za trgovanje 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Če vam je všeč ideja, da bi lahko trgovali kadar koli vas vzame razpoloženje – potem bi vam to omogočilo kripto trgovanje.

Pripravljen za potop na kripto trg?

✅ Izbira dolgoročnega ali kratkoročnega trgovanja

Ko gre za trgovanje, je vsak zase svoj – kar pomeni, da so ljudje različni, tudi trgovci. Nekateri raje vlagajo dolgoročno, drugi pa raje vstopajo in izstopajo ter trgujejo na kratek rok.

Doslej smo se v tem priročniku bolj osredotočili na kratkoročne strategije trgovanja, vendar je povsem mogoče dolgoročno vlagati tudi v kriptovalute.

Tu nastopi strategija „kupi in zadrži“. Na kratko vam to omogoča, da svoje kripto ‘kovance’ držite več mesecev ali celo let. Če vas to morda zanima, morate zgoraj omenjene CFD-je popolnoma obiti.

Razlog za izogibanje CFD-jem pri uporabi dolgoročne strategije trgovanja je v tem, da pozicije puščate odprte dlje časa. Ta vrsta trgovanja dnevno vabi čez noč za financiranje, ki se sešteva.

Ponovno, eToro je dobra možnost, če želite vlagati v kriptovalute, kot je Bitcoin, in kovance držati več mesecev ali let. To je zato, ker vam eToro dovoli, da vam ne bo šlo kratek čas in ne boste uporabili vzvoda kupi Bitcoin brez provizije in brez stroškov financiranja čez noč.

✅ Nakup in prodaja – dobiček v vsakem primeru

Če ste že kdaj trgovali z delnicami, boste vedeli, da kupujete delnice, ker verjamete, da se bo vrednost delnic povečala.

Če pravilno špekulirate, super – ustvarjate dobiček. Vendar pa pri vlaganju v tradicionalne delnice ne morete doseči dobička, ko trgi gredo v drugo smer.

Ko gre za trgovanje s kriptovalutami v Združenem kraljestvu, lahko tako ali tako izkoristite, če se odločite za dolgo ali kratko. Seveda morate pravilno napovedati smer trga.

Kot smo se dotaknili že prej, če menite, da bo vrednost kripto para padla – lahko preprosto oddate naročilo za prodajo. Pri naložbah v delnice preprosto nimate te možnosti.

Slabosti britanske scene trgovanja s kriptovalutami

Zdaj, ko smo preživeli prednosti trgovanja s kriptovalutami v Združenem kraljestvu, je pošteno, da razkrijemo tudi slabosti.

❌ Trgovanje z neurejenimi menjalnicami valut

Če se ideje o trgovanju s kriptovalutami ne poznate, je verjetno, da beseda “neregulirano” zazvoni. To je razumljivo, a dejstvo je, da trgovanja s kriptovalutami v Veliki Britaniji ni mogoče ‘regulirati’ – vsaj ne na enak način kot tradicionalni trgi. Medtem ko je režim Združenega kraljestva namigoval na razvoj zakonov in predpisov, povezanih s kriptovalutami, je treba še ugotoviti, kdaj bo temu tako.

Pomanjkanje predpisov na tem področju je predvsem posledica dejstva, da ni fiatna valuta. Kot smo podrobneje pojasnili že prej – kriptovalute niso zakonito plačilno sredstvo, ki ga kroži denarna oblast. To pomeni, da vrednost kripto sredstev določa ponudba in povpraševanje na določenem trgu.

Po drugi strani vam bo morda všeč zvok neurejenega trga, nekateri trgovci raje letijo pod radarjem.

Na primer, obstajajo vlagatelji, ki raje ne bi predali osebnih dokumentov ali bi radi dostopali do zelo visokega vzvoda. Nekateri trgovci iščejo platforme za posredniške storitve na morju, ki niso vezane na stroge meje predpisov Združenega kraljestva.

Če ste tako kot mi, tudi za vas predpisi predstavljajo nekoliko varnostno mrežo, potem toplo priporočamo, da se prijavite le pri odobrenih CFA posrednikih za CFD. To pomeni, da je vaš denar prek sistema FSCS zaščiten do zneska 85.000 GBP – če bi se platforma porušila.

Ne samo to, temveč bo zadevna platforma za trgovanje s kripto CFD-jem skočila skozi obroče, da bi dobila licenco.

❌ Potencialno izjemno volatilnost

Trgovanje s kriptovalutami je lahko zelo nestanovitno, zlasti če gre za pare, ki veljajo za manj likvidne. Digitalne valute lahko v enem dnevu trgovanja nihajo za več kot 10%.

Tu je lahko prej omenjeni obseg naročil zelo koristen. Na primer – stop-loss in take profit naročila bodo zmehčala vaše izgube, kar pomeni, da lahko zaklenete kakršne koli dobičke – ne da bi morali naročilo izvršiti ročno na vrhuncu.

Na drugi strani pa sezonski trgovci s kriptovalutami dejansko hrepenijo po nestanovitnosti, saj to ponuja veliko možnosti za večje dobičke!

Trgovanje s kriptovalutami v Veliki Britaniji: strategije

strategije za trgovanje s kriptovalutami v Veliki Britaniji

Do zdaj bi morali biti že popolnoma oboroženi z vsemi informacijami, ki jih potrebujete – v smislu, kako deluje trgovanje s kriptovalutami v Združenem kraljestvu.

Vendar to še ni vse, za vsakim dobrim trgovcem s kriptovalutami je dobra strategija – ali več. Spodaj smo podrobno opisali nekaj najbolj uporabnih in priljubljenih strategij, ki jih danes uporabljajo trgovci s kripto.

Uporaba tržnih popravkov

Tržni popravki se uporabljajo na vseh trgih in lahko trajajo od dni, tednov ali celo nekaj mesecev naenkrat. V bistvu je takrat, ko se trend (ki gre v katero koli smer) začasno “ustavi”.

Za primer:

 • Recimo, da je BTC / ETH v zadnjih nekaj tednih doživljal trend naraščanja – s 30-odstotno rastjo,
 • Nihanje navzgor se ne bi moglo nadaljevati s tako hitrostjo v nedogled
 • Navsezadnje bodo veliki vlagatelji v določenem trenutku zaslužili
 • Ko se bodo, se bo cena BTC / ETH začasno premaknila v drugo smer

Razlog, da sta BTC / ETH šli v obratno smer, je, da je število prodajalcev odtehtalo število kupcev. Ponudba in povpraševanje imata neposreden vpliv na vrednost katerega koli kriptovalutnega para.

Zgoraj omenjeni popravek markerja ni pokazatelj propada naraščajočega trenda na tem paru. Pravzaprav preprosto kaže na kratko prekinitev. Posledično se lahko odločite za oddajo naročila za nakup, ko se izvede korekcija trga na BTC / ETH. Ta akcija vam omogoča, da se pridružite naraščajočemu trendu po nižji ceni.

Swing trgovalna strategija

Številni trgovci s kriptovalutami v Veliki Britaniji uporabljajo nihajno trgovanje. Odličen je za nove trgovce, pa tudi za ljudi, ki samo raje trgujejo kratkoročno.

Zamisel pri swing trgovanju je kupovanje in prodaja kriptopara, ko opazite nove trende. Trendi kriptovalut lahko trajajo od nekaj ur do tednov. V nasprotju z dnevnimi trgovinskimi strategijami boste lahko trgovali dneve ali celo tedne naenkrat.

Na primer, BTC / USD bi lahko dolgo časa ostal v trendu navzgor ali navzdol. Če je občutek, da je BTC / USD bikovski – bi želeli svojo trgovino ohraniti odprto v smeri navzgor.

Če bi trg odražal, da trend BTC / USD ni več naklonjen – bi se verjetno odločili, da zaprete posel BTC / USD in oddate naročilo za prodajo. Z izvajanjem tega naročila se prepričate, da ste kot trgovec z nihanjem pravočasno ujeli tržni popravek.

Tehnična analiza

Vsak izkušen trgovec iz Združenega kraljestva vam bo povedal, da so tehnična analiza in kazalniki odličen način razkritja tržnega razpoloženja kriptoparatov..

To vam bo pokazalo, ali imate opravka z ‘medvedjim’ ali ‘bikovim’ trgom. Če se zdi, da je vaš par v kategoriji “overbought”, je to znak, da obstaja velika verjetnost, da bo korekcija trga neizbežna..

Popolno obvladovanje tehničnih kazalnikov lahko traja več let. Če pa vsaj poskušate trdno razumeti najpomembnejša orodja – boste veliko lažje našli postopek odločanja o trgovanju s kriptovalutami v Veliki Britaniji..

Spodaj najdete seznam najpomembnejših tehničnih kazalcev, ki so na voljo trgovcem s kriptovalutami. Pripravili smo kratko razlago posamezne vrste indikatorjev, vendar upoštevajte, da jih je na voljo več.

Drseča povprečja

Glavni cilj drsečega povprečja je filtriranje naključnega hrupa cen – kar posledično pomaga izravnati cenovna gibanja. S preučevanjem tega kazalnika imate veliko več možnosti za napovedovanje cenovne usmeritve trenda kriptovalutnega para.

Obstajajo 4 različne vrste drsečih povprečij:

 • Preprosta drseča povprečja
 • Linearno ponderirano drseče povprečje
 • Izravnana drseča povprečja
 • Eksponentna drseča povprečja

Pasovi Bollingerja

pasovi bollinger, strategije kripto trgovanja

Čeprav v resnici ni preprostega načina, kako vedeti, v katero smer bo šla vrednost sredstva – „pasovi Bollingerja“ vam lahko zagotovo pomagajo prepoznati situacije, v katerih bi verjetno lahko uspeli.

 • Ta kazalnik je sestavljen iz dveh različnih vrstic.
 • Ko se oba približata drug drugemu blizu drsečega povprečja – to ponazarja nizko volatilnost – pozneje pa pričakujemo visoko volatilnost.
 • Če pa so linije ločene druga od druge – gledate na visoko volatilnost – z nizko sledljivostjo.

Kot lahko vidite, je zaradi tega pasove Bollinger odlično orodje za trgovce, ko poskušajo napovedati volatilnost kriptovalutnega para.

Uporabljate lahko tudi druge kazalnike v povezavi z pasovi Bollingerja, kot sta BBTrend in BandWidth – iščete vstopne in izstopne točke z uporabo volatilnosti trga.

Indeks usmerjenega gibanja

Indeks usmerjenega gibanja je kombinacija treh kazalnikov; Minus smerni indikator (-DI), plus smerni indikator (+ DI) in povprečni smerni indeks (ADX).

Cilj indeksa usmerjenega gibanja je prepoznati trende. Razlika med tem in nekaterimi drugimi kazalniki je v tem, da ne upošteva smeri trenda. Smer trenda je definirana z zgoraj omenjenima + DI in -DI. To pomeni, da je poskrbljeno tako za smer kot moč.

Stohastični oscilator

Ta indikator spremlja zagon kriptovalut in primerja cenovni razpon digitalnega sredstva in njegovo končno ceno v določenem časovnem okviru. Stohastični oscilator kot tak trgovalcem prikazuje, kakšna je rast in moč določene kriptovalute.

Konvergenca drsečega povprečja

macd, trgovanje s kriptovalutami v Veliki Britaniji

Ta poseben tehnični kazalnik je primeren tako za nove trgovce kot za izkušene. Razlog je preprost in ponuja močne signale.

Divergenca konvergence drsečega povprečja je še en kazalnik, ki se osredotoča na naslednje trende, kar pomeni, da je koristno orodje za različne načine.

Ne samo, da vam bo dobro nakazal bližnjo spremembo trenda, lahko pa bo tudi pokazal, ali gre kratkoročni in dolgoročni zagon cen v isto smer ali ne..

Indeks relativne trdnosti (RSI)

Dovolj težko je vedeti, kdaj vstopiti ali izstopiti iz posla, vendar so bili ti tehnični kazalniki ustvarjeni za pomoč trgovcem pri predvidevanju tržnega razpoloženja sredstva.

Indeks relativne moči (RSI) trgovci pogosto uporabljajo za analizo finančnih trgov od sedemdesetih let prejšnjega stoletja. To je še en pokazatelj zagona na našem seznamu – izračun pomena nedavnih premikov cen. To tehničnemu kazalniku omogoča določanje preprodanih ali prekupljenih kriptovalut (in drugih sredstev).

Kazalnik je zelo priljubljen med sezonskimi trgovci v Združenem kraljestvu in je odličen za pomoč pri odkrivanju priložnosti za ustvarjanje dobička.

Trgovanje s kriptovalutami v Združenem kraljestvu: pričakovane morebitne pristojbine

Poleg ljubezni in smeha v življenju ni veliko zastonj. Posredniki morajo zaračunavati provizije, da bi zaslužili denar, saj je to vse posel in ponujajo storitev.

Glede na to je pomembno, da upoštevamo provizije, za katere ste morda odgovorni, ko se pridružite spletni platformi za trgovanje s kriptovalutami v Veliki Britaniji.

Namazi

Pri trgovanju s kriptovalutami je ključnega pomena, da razumete, kaj je širjenje. Povedano laično, širjenje je kontrast med nakupno ceno in prodajno ceno kripto para.

Vsak posrednik, ki vam ponuja storitev, bo vključil razmik v ceni oddaje naročila za trgovanje. Razpon je pogosto prikazan v odstotkih, zato za primer tega glejte spodaj.

 • Recimo, da trgujete BTC / GBP
 • Nakupna cena tega kripto sredstva znaša 9.700 GBP
 • Prodajna cena je 9.850 £
 • Razpon v tem scenariju je 1,54%

Kot lahko vidite, da bi dosegli kompenzacijo, morate doseči 1,54% dobička. Vsak dobiček nad 1,54% lahko štejete kot dejanski dobiček

Provizije

Nekatere trgovalne platforme zaračunavajo provizije za vsako trgovino. To pomeni, da pri nakupu ali prodaji sredstva posredniku plačate odstotek. Nekateri britanski posredniki zaračunavajo pavšalno provizijo, drugi pa različno provizijo, ki jo bo določil vaš trgovalni delež.

Evo, kako bi to izgledalo v resničnih pogojih trgovanja:

 • Na BTC / GBP vložite 500 GBP
 • Vaš posrednik zaračuna 3% provizije pri vseh poslih, tako da doplačate 15 GBP provizije
 • Kasneje se odločite, da boste zaključili posel BTC / GBP
 • Po zaključku trgovanje z BTC / GBP znaša 800 GBP
 • Kot tak plačate zahtevane 3%, kar znaša 24 GBP (800 GBP + 3%)
 • To pomeni, da ste samo s provizijo plačali 39 GBP – preprosto za odpiranje in zapiranje pozicije.

Glede na to obstaja nekaj odličnih trgovalnih platform v Združenem kraljestvu, ki strankam ponujajo nič odstotkov provizije. Kot smo se dotaknili, priljubljena platforma eToro, ki jo ureja FCA, za trgovanje ne zaračunava provizij.

Pristojbine za neaktivnost

Omeniti velja, da nekatere platforme za trgovanje zaračunavajo provizije za neaktivnost – kar pomeni, da če računa niste uporabljali določen čas, vam bomo zaračunali določeno provizijo..

V tem pogledu nobena dva posrednika nista enaka. Nekateri vam lahko zaračunajo provizijo, če grete en mesec brez kakršnih koli trgovinskih dejavnosti. Drugi vam bodo morda dali dlje. Na primer, eToro vsak mesec zaračuna 10 USD – vendar šele po celotnem letu neaktivnosti.

S tem v mislih morate vedno preveriti pogoje svojega posrednika.

Provizije za financiranje čez noč

Nekajkrat smo omenili pristojbine za financiranje čez noč. Bistveno je, da boste morali, če aktivno trgujete s kriptovalutami na CFD-je, plačati dnevno pristojbino.

Dajmo vam hiter primer nadomestil za financiranje čez noč, včasih imenovanih swap-provizije:

 • V ponedeljek oddate naročilo za “kratko prodajo” v višini 1.000 USD na ETH / USD
 • Položaj imate odprt do nedelje zjutraj.
 • V času pisanja tega dokumenta posredniki, kot je eToro, zaračunajo strankam konkurenčnih 0,23 USD na delovni dan – in 0,69 USD na vikend
 • Zaračunali vam bomo 1,15 USD pristojbin, ki zajemajo od ponedeljka do petka
 • Sobota vas bo stala 0,69 USD – kar pomeni, da vas bo trgovina od ponedeljka do nedelje stala 1,84 USD

Pomembno je ponoviti, da če bi šli “dolgo” na zgornjem položaju brez vzvoda, vam eToro ne bi zaračunal ničesar

Pristojbine za polog in dvig

Provizije za polog in dvig se razlikujejo od posrednika do posrednika in so lahko odvisne od vašega izbranega načina plačila.

Naleteli boste na trgovalne platforme, ki zaračunajo vsako posamezno polog in / ali dvig – nekateri pa sploh ne bodo ničesar zaračunavali. Pred prijavo vedno preverite tabelo vseh pomembnih stroškov.

Trgovanje s kriptovalutami v Veliki Britaniji: Orodja in programska oprema za trgovanje

Nadalje na tej strani smo razložili prednosti uporabe tehnične analize in kazalnikov. Zdaj bomo preučili algoritemsko programsko opremo in uporabna orodja za trgovanje.

Programska oprema za kriptovalute ne more sprejemati čustvenih trgovinskih odločitev in je namesto tega zasnovana tako, da se drži vnaprej določenih pogojev trgovanja. Ta napredna programska oprema lahko skenira več svetovnih trgov, 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Za tiste, ki raje trgujejo pasivno ali jim preprosto primanjkuje časa za sprejemanje trgovinskih odločitev – je ta programska oprema neprecenljiva. Ne samo to, ampak tudi samodejno trgovanje je zelo koristno za nove trgovce.

Traja lahko leta, da postanete uspešen trgovec, od učenja načina delovanja trgov do učenja tehnične analize. Posledično obstaja veliko podjetij, ki ponujajo programsko opremo za avtomatizirano kripto trgovanje.

Naj vam predstavimo primer, kako deluje uporaba programske opreme za kriptovalute:

 • Prijavite se in kupite programsko opremo pri izbranem podjetju
 • Nato sledite povezavi in ​​prenesite programsko opremo
 • Izberite spletnega posrednika v Združenem kraljestvu, ki je združljiv z MetaTrader4 (MT4)
 • Prenesite MT4
 • Prijavite se v svojo novo platformo MT4 s svojimi podatki o posredniku
 • Nato morate v MT4 dodati zgoraj omenjeno programsko opremo za kriptovalute
 • Na koncu podelite pooblastilo za trgovanje s programsko opremo za kriptovalute

Zdaj bo vaša programska oprema za kriptovalute kupovala in prodajala pare kriptovalut, tako da vam ni treba. Cilj je, da lahko pasivno dosežete dobiček. Nekatere platforme tej programski opremi pravijo roboti za trgovanje s kriptovalutami (EA) (strokovnjaki).

Trgovanje s kriptovalutami v Veliki Britaniji: storitev trgovanja s signali

Medtem ko je nekaterim trgovcem všeč ideja popolnoma avtomatiziranega sistema trgovanja, imajo drugi raje malo več nadzora. Tu nastopijo storitve trgovanja s signali. Glavna razlika med programsko opremo in signali je v tem, da nakup in prodaja sredstev ne poteka samodejno.

Kjer bo zgoraj omenjena programska oprema kupovala in prodajala kripto sredstva, medtem ko boste postavili noge, vam bo signalna služba sproti poslala sporočilo z morebitnimi donosnimi posli..

Storitev neprekinjeno skenira veliko trgov in ustvarja signale z uporabo algoritmov.

Spodaj boste videli nekatere signale, ki bi jih lahko pričakovali, ko boste uporabljali signalno storitev kriptovalut.

 • Prva stvar, ki jo boste videli, je sredstvo, na katerega se signal nanaša – na primer ETH / USD
 • Nato bo signal pokazal, ali je dobro kupiti ali prodati
 • Navedba mejne cene naročila, ki jo priporoča, da uporabite (tj. 9.123 USD)
 • Predlog cene izgub in izgub (tj. 9.000 USD)
 • Predlog za ceno dobička (tj. 9.300 USD)

Signal zagotavlja informacije, vse, kar morate storiti, je, da ustrezna naročila oddate na izbrani platformi za trgovanje s kriptovalutami v Združenem kraljestvu!

Trgovanje s kriptovalutami v Veliki Britaniji: najboljši nasveti

nasveti za trgovanje s kriptovalutami v Veliki Britaniji

Do zdaj ste ostali z nami v našem vodniku za trgovanje s kriptovalutami v Združenem kraljestvu, zato se zavedate, da trgovanje z digitalnimi sredstvi ni varno.

Da bi vam ponudili najboljše možne možnosti, da bi bili v zelenem položaju pri trgovanju s kripto pari, smo vam pripravili 6 nasvetov.

Prvi nasvet: Spoznajte vse vidike trgovanja s kriptovalutami

Dobro je, če se z nekaj znanja za seboj lotite novega, še posebej, če gre za denar.

S tem v mislih priporočamo, da morda obiščete tečaj za trgovanje s kriptovalutami ali preberete eno od stotine knjig, osredotočenih na ta trg.

Kar zadeva tečaje, je v spletnem prostoru na voljo kup – kar pomeni, da se lahko naučite izvrševati trgovinske naloge, upravljate s tveganji, berete karte in strategirate – od svojega doma.

Pomembno je, da boste tukaj na našem spletnem mestu našli tudi pomembno knjižnico virov za trgovanje s kriptovalutami. Ponujamo tečaje o vsem, kar morate vedeti, da boste svojo kripto trgovsko kariero spravili na pravo nogo. Ne glede na to, ali gre za strategije trgovanja s kriptovalutami, uvajanje tehnične analize ali kako prepoznati trende – pokrili smo vas!

Nasvet drugi: uporabite reguliranega posrednika

Če ste že kdaj poguglali ‘posrednik kriptovalut’, boste odkrili, da stotine prebivalcev Združenega kraljestva ponuja svoje storitve.

Nekatere trgovalne platforme vam lahko ponudijo luno na palici, toda če posrednik ni reguliran, nikoli ne morete biti prepričani, da gre za zaupanja vredno podjetje. Iz tega razloga priporočamo, da se vedno prijavite pri posredniku, ki ima dovoljenje regulatornega organa, kot je Financial Conduct Authority (FCA)..

Z izbiro posrednika, ki ga je odobril FCA, si zagotovite neke vrste varnostno mrežo. Z britanskimi posredniki z licenco FCA so vaši trgovalni skladi zaščiteni do 85.000 GBP, borzno posredništvo pa mora ločiti vaš denar od lastnega.

Tretji nasvet: Dobro se naučite branja grafikonov

Branje grafikona je lahko neprecenljivo pri trgovanju s kriptovalutami. Kot smo že povedali, orodja za trgovanje zelo olajšajo postopek odločanja.

Ne pozabimo pa, da uporaba preproste strategije „kupi in zadrži“ pomeni, da se pri cenovnem delovanju ni treba osredotočati na kratkoročne trende. Na ta način to pomeni, da se lahko kripto sredstev obdržite več mesecev ali celo let.

Glede na to velika večina sezonskih trgovcev s kriptovalutami ne bo odprla trgovanja dlje kot en sam trgovalni dan. Tudi če se odločite za sodelovanje pri trgovanju z nihanji, boste verjetno zaprli svoje pozicije v tednu ali dveh.

Ne glede na vašo strategijo je zelo pomembno, da se seznanite s kartami in tehnično analizo. Konec koncev, kako drugače boste opazili možne trende digitalnih valut?

Nasvet četrti: Uporabite kopiranje

trgovanje s kopijami kriptovalut

Funkcija trgovanja s kopijo, ki jo ponuja nekaj trgovalnih platform, spreminja igro. Funkcija vam v bistvu omogoča, da izberete trgovca s kriptovalutami z dobrimi izkušnjami in kopirate njihov portfelj, kot za podoben.

Če ta trgovec vlaga 1,8% ali svoj naložbeni portfelj v Ethereum, bo vaš lastni portfelj odražal ta odstotek – vendar sorazmerno z vašim vložkom in stanjem na računu. Kakorkoli že, 1,8% vašega naložbenega portfelja bi bilo v Ethereumu.

Dajmo vam primer, kako izgleda trgovanje z izvodi v praksi:

 • V tem primeru rečemo, da vlagatelj nameni 20% sredstev na svojem računu za nakup Ethereuma
 • Sprva ste v trgovec s kopijami vložili 400 funtov
 • To pomeni, da je 80 £ od 400 GBP vloženih v Ethereum (20% od 400 GBP)
 • Če ali ko se investitor odloči za prodajo Ethereuma – se bo to odrazilo v vašem portfelju.

eToro ima eno najbolj priljubljenih prostorov za prodajo kopij v vesolju. Spletna stran ni samo super uporabniku prijazna, temveč lahko celoten portfelj investicijskega profesionalca kopirate že za 200 USD. Najboljše od vsega je, da je na platformi več kot 700.000 trgovcev s preverjenimi kopijami – zato boste zagotovo našli tisto, ki ustreza vašim finančnim ciljem in ambicijam!

Ali želite kopirajte najboljše trgovce na eToro?

Nasvet peti: trgujte s portfeljem kopij kriptovalut

portfelj kopij kriptovalut

Če vam ni do ročnega ali samostojnega trgovanja s kripto, ali kopirate posle drugih, lahko razmislite o trgovanju ali vlaganju v enega od portfeljev kriptovalut, ki jih ponuja eToro.

Kopirate lahko v dve vrsti kopij: Portfelji najboljših trgovcev ki zajemajo najuspešnejše in najbolj trajnostne trgovce na eToru in Tržni portfelji ki združujejo CFD kripto, delnice, surovine ali ETF v okviru ene izbrane tržne strategije.

Pripravljen izbrati CopyPortfolio ki ustreza vaši strategiji?

Šesti nasvet: Vadite na predstavitvenem računu

Večina spletnih posrednikov strankam omogoča, da trgujejo s pomočjo “papirnih sredstev”. Za tiste, ki se ne zavedajo, je to demo denar.

Demo računi so običajno popolnoma brezplačni in v celoti odražajo razmere na kriptovalutah na realnem trgu – vključno s trendi, obsegom trgovanja in nihanji cen.

Demo računi niso odlični samo za trgovce s kriptovalutami z malo izkušnjami, temveč tudi za izkušene vlagatelje, ki želijo preizkusiti novo strategijo. Ena glavnih prednosti demo račun je, da lahko vadite do mile volje in ne tvegate niti centa v smislu hladnega denarja.

Kako začeti trgovanje s kriptovalutami v Veliki Britaniji – Vadnica

V tem razdelku našega vodnika za trgovanje s kriptovalutami v Združenem kraljestvu vas bomo vodili skozi postopek odpiranja računa za trgovanje s kriptovalutami.

Naš primer temelji na posredniku FCA eToro, saj platforma omogoča trgovanje in vlaganje v kriptovalute in druge trge brez plačila provizij.

Korak 1 – Odprite račun za trgovanje s kriptovalutami

Pojdi na eToro trgovalno platformo, ki ste jo izbrali, in se odločite odpreti račun. Ker se pridružite reguliranemu posredniku za kriptovalute, boste morali navesti svoje polno ime, naslov prebivališča, datum rojstva, številko mobilnega telefona in e-poštni naslov.

Ne bodite preveč presenečeni, če boste morali predložiti tudi kopijo / fotografijo svojega osebnega dokumenta s fotografijo – to je običajna praksa.

eToro – Najboljša platforma za trgovanje s kriptovalutami v Veliki Britaniji

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v tej panogi – priporočamo, da jih preizkusite.

75% računov malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku.

2. korak – polog na svoj račun

Čeprav so vsi posredniki različni, eToro glede načinov pologa podpira: kreditne / debetne kartice in bančna nakazila, e-denarnice, kot sta Paypal in Skrill.

V spustnem meniju izberite svojo najprimernejšo možnost in na svoj minimalni znesek položite najmanjši znesek.

Korak 3 – Izberite par kriptovalut za trgovanje

hoose crypto za trgovanje, trgovanje s kriptovalutami v Veliki Britaniji

Preden lahko oddate naročilo, morate razmisliti, s katerim kriptovalutnim parom želite trgovati.

Na večini trgovalnih platform se vam ta postopek zdi zelo enostaven, saj bo na voljo bodisi funkcija iskalne vrstice bodisi meni sredstva z odsekom za kripto sredstva, med katerimi lahko izbirate.

4. korak – oddajte naročilo za kriptovalute

Zdaj veste, s katerim kriptovalutnim parom želite trgovati, lahko nadaljujete in oddate svoje naročilo. V tem priročniku smo obravnavali naročila, zato bi že zdaj morali vedeti, kako ga nastaviti z eToro.

Ko oddate vse potrebne elemente naročila, se vložek prevzame iz sredstev vašega trgovalnega računa, tako da je mogoče trgovati. Upajmo, da je vaša prva trgovina s kriptovalutami v Združenem kraljestvu donosna!

Trgovanje s kriptovalutami v Veliki Britaniji: sklep

Pri trgovanju s kriptovalutami v Veliki Britaniji imate dostop do skoraj 7000 digitalnih sredstev. S tem se bo večina držala visoko likvidnih parov, ki vsebujejo Bitcoin ali Ethereum. Ne samo to, večina britanskih posrednikov vam bo omogočila trgovanje z vzvodom do 1: 2. To pomeni, da lahko trgujete z dvakratnim zneskom, ki ga imate na svojem trgovalnem računu.

Trgovanje ni enostavno in samozavest vas lahko pripelje le tako daleč. S tem v mislih vam priporočamo, da se v celoti poučite o vstopi in izstopi trgovanja s kriptovalutami preden tvegate svoj denar.

Upajmo, da vas je naš vodnik spravil na desno nogo. Verjamemo pa, da morate vedno izvesti veliko raziskav iz različnih virov, pa tudi naučiti se, kako priti do grafikonov in razumeti analizo.

Ko se počutite pripravljeni prijaviti pri posredniku, bodite previdni in se poskušajte držati le trgovskih platform, ki jih je odobrila FCA, kot je eToro. Poleg tega je vedno vredno izkoristiti brezplačni demo račun ob prijavi, tako da boste lahko našli noge na platformi, ne da bi porabili niti centa dejanskega stanja na trgovinskem računu.

Pogosta vprašanja

1. Kako lahko trgujem s kriptovalutami v Veliki Britaniji?

Za trgovanje s kriptovalutami se morate najprej prijaviti pri posredniku, ki ponuja kriptoparke. Nato morate ugibati, ali se bo cena dvignila in znižala.

2. Ali mi bo ponujen vzvod pri trgovanju s kriptovalutami v Veliki Britaniji?

Da, verjetno vam bodo ponudili vzvod. Čeprav se boste morali prijaviti s platformo, ki ponuja CFD-je. Trgovci iz Združenega kraljestva imajo pri trgovanju s kriptovalutami dovoljen vzvod do 1: 2. Posrednik FCA vam mora zagotoviti ta vzvod.

3. Ali lahko kratkam Bitcoin?

Če se vam zdi, da ima določen kripto par precenjene cene, preprosto oddajte naročilo za prodajo s svojo platformo za trgovanje s CFD-ji

4. Kateri je najbolj priljubljen kriptovalutni par za trgovanje?

Nedvomno je najbolj priljubljen kripto par Bitcoin proti ameriškemu dolarju. Ta par, ki je prikazan kot BTC / USD, ponuja ogromno likvidnost in izjemno tesne razmike.

5. Kako sem lahko prepričan, da je posrednik pristen?

Če želite zagotoviti, da je trgovalna platforma zakonita, preverite, ali ima licenco regulatornega organa, kot so FCA, ASIC ali CySEC..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me