Vodič za denarnico za kriptovalute: preprost vodič po korakih

Vodič za denarnico za kriptovalute

Kaj je denarnica za kriptovalute? Kako deluje? Kako kripto denarnica varuje moja digitalna sredstva? Če je to nekaj vprašanj, zaradi katerih je vaš um povezan, medtem ko poskušate razumeti zapletenost trgovanja s kriptovalutami, potem je ta preprosta vadnica po korakih samo za vas.

Mi v podjetju Trading Education smo tu, da vas usmerimo na vašo kripto trgovalno učno pot zagotavljanje različnih izobraževalnih gradiv, tečaji trgovanja, in zvezdni nasveti.

Kaj je denarnica za kriptovalute in kako deluje?

Torej, kaj je kripto denarnica? Poenostavljeno povedano, denarnica za kriptovalute je najboljši način za zaščito vaše kriptovalute.

Kako? No, brez kopanja v tehničnih podrobnostih, denarnice za kriptovalute so inovativni deli softwar-aki varujejo vaše šifrirne ključe in dokazujejo lastništvo digitalnih sredstev.

Kot vemo, so šifrirni ključi v svetu kripto trgovanja obvezni. Tu bi morali razložiti nekaj več o razliki med javnimi in zasebnimi ključi. Vaš javni ključ je tisti, ki ga delite, tako da vam lahko ljudje pošljejo denar, medtem ko je vaš zasebni ključ tisto, kar potrebujete za pošiljanje kriptovalute..

Zasebni ključ morate varovati. Zakaj? Preprosto zato, ker če se ljudje dokopljejo, vam lahko ukradejo kriptovaluto!

Zakaj potrebujem kripto denarnico?

Ni vam treba biti kripto kralj, da bi sprejeli pomembnost kripto denarnice. Preden sploh pomislite na nakup kriptovalut, si priskrbite denarnico za kriptovalute!

Čeprav svoje kriptovalute dejansko ne shranjujete v denarnici za kriptovalute, temveč v decentralizirani verigi blokov, denarnica za kriptovalute je obvezna, da varujete denar. Spet tam shranjujete javne in zasebne ključe, kar vam omogoča dostop do vaše kriptovalute.

Vsak trgovec s kriptovalutami, ki želi imeti kriptovaluto, bi moral imeti kripto denarnico, razen če s kriptovaluto trguje kot CFD. Če ne uporabljate denarnice za kriptovalute in svojo kriptovaluto pustite na borzi, tvegate, da boste dobiligoxxed‘.

Na koncu obstajajo brez ključavničarjev, ki vam bodo pomagali pri pridobivanju ključev in dostopu do vaše virtualne kasice. Kripto denarnica je edini način za zaščito vaših podatkov in sredstev!

Kako odprem denarnico za kriptovalute?

Zdaj, ko veste, da je denarnica za kriptovalute bistvenega pomena za ohranjanje varnosti vaše kriptovalute, je čas, da jo dejansko odprete.

Ampak počakaj! Preden dobite denarnico za kriptovalute, morate razmisliti o več stvareh. Tukaj je nekaj najpomembnejših vprašanj:

 • Kako redno uporabljate kriptovalute? Iščete varen prostor samo za hrambo vaše kriptovalute? Ali redno uporabljate kriptovalute za plačevanje stvari?
 • Kako želite dostopati do denarnice? Ali želite do denarnice dostopati prek računalnika ali mobilnega telefona? Ali imate raje tiskano različico svojih ključev?
 • Koliko kriptovalut želite, da ima vaša denarnica za kriptovalute? Ali želite imeti le enega (na primer Bitcoin) ali več?
 • Katerim storitvam zaupate? Katere funkcije varnosti in zasebnosti ponujajo?

Ko se odločite za denarnico, ki bo ustrezala vašim potrebam in ciljem kripto trgovanja, boste z lahkoto našli podrobna navodila, kako dobiti in uporabljati kripto denarnico pri izbranem ponudniku.

Kako zasebne so denarnice s kriptovalutami?

Čeprav je pridobivanje kripto denarnice enostavno, moramo to omeniti mnogi trgovci začetniki sprašujejo, kako zasebne denarnice za kriptovalute. Navsezadnje so zasebnost, varnost in finančna svoboda nekateri temelji kripto sveta!

Ne skrbi! Večina denarnic za kriptovalute je psevdonimnih, kar pomeni, da niso nujno vezane na identiteto uporabnika.

Vaši osebni podatki, kot sta ime in naslov, ne bodo prikazani. V večini primerov bodo drugi uporabniki kriptografije lahko videli vaš javni naslov in spremljali transakcije (morda bodo lahko ugotovili, kaj pošiljate).

Če iščete 100% anonimnost, je morda najbolje, da si ogledate kriptovalute, kot so Monero, Dash ali Zcash. Pravzaprav, Zcash je ena najboljših kriptosredin za naložbe v letu 2021.

Kljub temu vas lahko zahtevajo nekatere denarnice za kriptovalute KYC (poznajte svoje stranke) dokumente. Ta funkcija vam bo morda všeč ali ne. Ena od prednosti predložitve dokumentov KYC je ta, da če se kaj zgodi in izgubite dostop do denarnice, jo boste morda lahko obnovili.

Omeniti velja, da je mogoče tudi ustvarjati denarnice z več podpisi. Tu je za odpis transakcij potrebno več posameznikov; to lahko vaši denarnici za kriptovalute doda še en nivo varnosti in je odlična možnost za podjetja.

Različne vrste denarnic za kriptovalute

Preden odprete kripto denarnico, upoštevajte ne samo zasebnost, temveč osnovne značilnosti, vključno z varnostjo. To je ključnega pomena za zagotovitev varnosti vaše kriptovalute. Nočete izgubiti svojega digitalnega premoženja, potem ko ste veliko porabili za izobraževanje o trgovanju, kripto strategije in samokontrolo, kajne?

Najprej moramo omeniti, da denarnice za kriptovalute obstajajo v številnih različnih oblikah. Nekatere denarnice so ustvarjene za shranjevanje določenih kriptovalut – ne vseh vrst.

Številne kripto denarnice lahko shranjujejo najbolj priljubljene žetone za kriptovalute. Denarnice s kriptovalutami, ki lahko na primer shranijo Ethereum, bodo morda lahko sprejele tudi druge žetone ERC20. Podobno lahko denarnice, ki sprejemajo Bitcoin, sprejmejo kriptovalute, ki so vilice Bitcoina, saj so si tehnološko podobne.

Nekatere bolj nejasne kriptovalute morda podpirajo le denarnice, ki so jih ustvarili njihovi razvijalci.

Oh, in ne pozabimo, da nekateri denarnice za kriptovalute lahko shranjujejo fiat valute, kar je lahko privlačna naložbena možnost za nekatere trgovce.

Kripto denarnice strojne in programske opreme: prednosti in slabosti

Čeprav obstajajo različne vrste kripto denarnic, je dobro znano, da sta glavni vrsti denarnic za kriptovalute denarnice za strojno in programsko opremo (hladna in vroča denarnica).

Hladne denarnice se običajno prenesejo na strojno napravo (na primer USB), medtem ko so vroče denarnice običajno dostopne prek interneta (v spletu ali z upravljanjem prek računalnika ali mobilne naprave).

Morda boste presenečeni, če veste, da obstajajo tudi generatorji papirnate denarnice, ki jih je mogoče natisniti na papir.

1. Spletna denarnica za kriptovalute

spletna denarnica

Spletne kripto denarnice so v kripto svetu zelo priljubljene. Te denarnice za kriptovalute delujejo prek spleta prek brskalnika.

Kot lahko uganite, so spletne denarnice vroče denarnice, kar pomeni, da so povezane z internetom. Vsakič, ko želite dostopati do svoje kriptovalute, morate biti v spletu.

Čeprav jih je zaradi tega lažje uporabljati, to pomeni, da so spletne kripto denarnice manj varne. Če ste povezani v internet, hekerji lažje ukradejo nekaj vaše kriptovalute.

2. Namizna denarnica

Namizne denarnice so denarnice za kriptovalute, ki jih lahko namestite v računalnik ali prenosnik. Posledično lahko namizna denarnica deluje kot vroča denarnica, ko je povezana z internetom, in kot hladna denarnica, kadar ni.

Tako kot spletne denarnice so tudi namizne denarnice primerne za trgovce, ki opravljajo spletne transakcije. Preden pa se prijavite za katero koli namizno denarnico za kriptovalute, se morate prepričati, da je vaša kripto denarnica združljiva z vašim operacijskim sistemom.

Obstaja tudi nekaj varnostnih vprašanj, ki jih morate upoštevati; če imate svoje ključe v nešifrirani obliki ali če postanete žrtev lažnih obvestil o nadgradnji in prevar, vam lahko ukradejo denar.

3. Mobilna denarnica

Kot verjetno verjetno ugibate, mobilne denarnice za kriptovalute so v bistvu aplikacije, ki jih lahko naložite v telefon. Tako kot namizne denarnice lahko delujejo kot vroča in hladna denarnica. Mobilne denarnice imajo morda možnost skeniranja QR kod za plačevanje.

Kot take so mobilne denarnice bolj praktične kot druge vrste denarnic za kriptovalute. Navsezadnje jih lahko vzamete kamor koli, kar pomeni, da je lažje iti ven in kupiti predmete na ulici s kriptovaluto.

Kljub temu, če se odločite za uporabo mobilne denarnice za kriptovalute, morate biti s telefonom še posebej previdni. Če izgubite telefon, boste izgubili denarnico in dostop do vse svoje kriptovalute. To velja tudi, če si pokvarite telefon. Odličen način varovanja mobilne denarnice, zlasti v primeru tatvine, je optični bralnik prstnih odtisov.

4. Denarnica za kriptovalute iz papirja

papirnato denarnico

Papirnata denarnica za kriptovalute je oblika hladilnice. Ideja je v tem, da se podatki shranjujejo brez povezave in jih v idealnem primeru ni mogoče ukrasti.

Te denarnice lahko ustvarijo ključe, natisnjene na papirju ali kot QR kode. Natančneje, večina papirnatih denarnic ponuja dve QR kodi, eno za zasebne ključe in drugo za javne ključe (ki jih lahko natisnete na kos papirja).

Ko denarnico vzamete brez povezave, poiščite primeren prostor za njeno shranjevanje. Namesto da ga hranite pod žimnico, razmislite o sefu v banki. To pa je lahko neprijetno za nekoga, ki redno uporablja kriptovalute. Papirnate denarnice so bolj primerne za vlagatelje, ki želijo imeti kriptovaluto dlje časa.

5. Denarnica za kriptovalute strojne opreme

Nenazadnje si oglejmo strojno opremo ali hladne kripto denarnice. Denarnice za kriptovalute strojne opreme so v zadnjem času postale zelo priljubljene, v zadnjih nekaj letih jih je bilo izdanih več. Z enostavnimi besedami, strojne kripto denarnice so denarnice, ki so običajno v obliki USB-ja ali druge strojne naprave, ki jo je mogoče priključiti v računalnik. V večini primerov jih boste morali samo priključiti v računalnik, vnesti PIN in nato lahko pošljete kriptovalute.

Ta možnost je uporabna za tiste, ki ne motijo ​​s seboj denarnice s kriptovalutami in imajo dostop do računalnika. Kljub temu lahko svojo napravo shranite tudi v sef, tako kot bi to storili s papirnato kripto denarnico.

Čeprav veljajo hladne denarnice za varnejše od vročih, denarnice s strojno opremo niso popolne. Ko so povezani z računalniško napravo, se lahko okužijo z zlonamerno programsko opremo ali virusi. V nasprotju z vročimi denarnicami je v primeru, da izgubite napravo in nimate shranjene tiskane kopije podatkov, težko pridobiti podatke in lahko izgubite svoja sredstva.

Kako ohraniti denarnico za kriptovalute varno?

varujte denarnico za kriptovalute

Glede na različne možnosti, ki jih imajo trgovci s kripto valutami, je lahko izbira denarnice za kriptovalute zapletena. Kot je navedeno zgoraj, ima vsaka kripto denarnica različne varnostne pomisleke. Torej kako varovati denarnico za kriptovalute?

Morda je najvarnejša možnost, da denarnico za kriptovalute hranite brez povezave v hladilniku. Kljub temu pa ta možnost upravljanje kriptovalut nekoliko zaplete.

Tako za povečanje varnosti in uporabnosti, najboljši način, kako ohraniti svojo kriptovaluto varno in učinkovito, je uporaba hladilnice in druge denarnice. Večino svoje kriptovalute shranite v hladilnik, medtem ko manjšo količino (znesek, ki ga nameravate uporabiti) hranite v spletni denarnici..

Kot splošna praksa, denarnice ne puščajte odprte v nobeni napravi – mobilni ali namizni računalnik – vedno ga zaprite, kadar ga ne potrebujete.

Ti lahko denarnici dodate tudi več plasti zaščite, na primer dolga in zapletena gesla z dobrim številom alfanumeričnih in ne-alfanumeričnih znakov. Razmislite o denarnicah, ki zahtevajo ali vam omogočajo dvostopenjsko preverjanje pristnosti, ali denarnicah, ki zahtevajo poziv za geslo vsakič, ko opravite transakcijo.

Vedno bodite pozorni na pristno posodobitve tudi za svojo denarnico. Ker so hekerji običajno pred igro, morate biti tudi na tekočem.

Druga življenjsko pomembna stvar je, da nehajte se hvaliti s svojimi kriptovalutami. To je zelo tvegano. Ne pozabimo, da pretirano samozaupanje ni dobra lastnost trgovanja.

Pravzaprav so bili primeri napadov na ljudi zaradi njihove kriptovalute. Septembra 2019 je vlagalec v Bitcoin iz norveškega Osla, se izognil ropu za svoje premoženje kriptovalut – kar je opomnik, kako previdni morate biti, ko drugim govorite o tem, koliko kriptovalut ste v lasti.

Nenazadnje moramo omeniti, da nekateri finančni strokovnjaki za dodatno varnost priporočajo pretvorbo kriptovalut v fiat denar.

Najboljša denarnica za kriptovalute leta 2021

Čeprav bi morali raziskati tudi pred izbiro kripto denarnice na podlagi različnih značilnosti in mnenj uporabnikov, predstavljamo nekaj najboljših denarnic za kriptovalute v letu 2021.

 • eToro: Denarnica eToro je enostavna za uporabo, multikripto, varna digitalna denarnica. Denarnico je enostavno kupiti, shraniti, prejeti in prenesti preko 120 kriptovalut in spremeniti katerega koli od več kot 500 parov
 • Coinbase: Coinbase je najboljša kripto denarnica na splošno, na voljo tako programska oprema kot spletne denarnice.

 • Trezor: Trezor je najboljša strojna denarnica do sedaj. Podpira Windows, Linux, Max in ponuja celo aplikacije za denarnico Android za hladilno shrambo.
 • SoFi: SoFi je najboljša možnost za začetnike v kripto svetu, ki pri shranjevanju svojih kripto sredstev pogosto potrebujejo več napotkov.
 • Edge: Edge se upošteva najboljša mobilna denarnica za shranjevanje v več valutah.
 • Exodus: Exodus se šteje za najboljša namizna denarnica ki podpira izmenjave več kovancev.
 • Bitaddress.org: To je odlična odprtokodna platforma in ena izmed najboljši in najpreprostejši generatorji papirnate denarnice.

Kako kupiti kriptovalute neposredno iz denarnice eToro?

etoro denarnica

Naša vadnica temelji na globalnem posredniku in borzi eToro, saj vam platforma omogoča vlaganje in trgovanje s kriptovalutami brez plačila provizij. V tem razdelku našega vodnika po denarnici za kriptovalute vas bomo vodili skozi postopek odpiranja računa za trgovanje s kriptovalutami, polog in nakup kripto valut.

1. korak: Odprite račun za trgovanje s kriptovalutami

Stranke eToro lahko kriptovalute kupijo neposredno iz denarnice eToro s kreditno kartico in bančno žico.

Obiščite Spletno mesto eToro, kliknite na odprti račun in vnesite svoje osebne podatke. Potrditi morate tudi svoj e-poštni naslov in številko mobilnega telefona.

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v tej panogi – priporočamo, da jih preizkusite.

2. korak: Depozitna sredstva

Kar zadeva načine nakazila, eToro podpira: Bančno nakazilo z debetno kartico Bančno nakazilo Skrill Paypal Neteller Izberite kripto valuto za nakup Če veste, kateri kriptovalutni par želite kupiti, ga vnesite v iskalno polje na vrhu strani.

3. korak: Izberite kriptovalute za nakup

kriptovalute za nakup

Če veste, kateri kriptovalutni par želite kupiti, ga vnesite v iskalno polje na vrhu strani.

Druge uporabe kripto denarnic

Denarnice s kriptovalutami so temeljni deli okolja za kripto trgovanje. Vendar imajo nekaj impresivnih aplikacij, ki presegajo finančni sektor.

Zanimivo je, da denarnice za kriptovalute lahko shranjujejo ne samo Bitcoin, Ethereum in druge večje kripto igralce, ampak različne žetone za blago in storitve z digitalnimi vrednostmi, kot so vstopnice, surovine in umetnost.

Strokovnjaki menijo, da v prihodnosti, kripto denarnice se lahko celo uporabljajo za shranjevanje identitet, zdravstvenih podatkov, davčnih informacij in glasovalnih evidenc, da lahko uporabniki nadzirajo svoje podatke.

Na koncu je kriptovaluta zajela svet, kripto denarnice pa so pravi menjalci iger!

Ključne točke

Če se česar koli spomnite v tem članku, navedite naslednje:

 • V denarnici za kriptovalute shranjujete javne in zasebne ključe.
 • Obstaja veliko načinov za shranjevanje vaše kriptovalute vroča in hladna denarnica sta dve glavni vrsti kripto denarnice.
 • Čeprav imajo tako vroče kot hladne denarnice svoje prednosti in slabosti, denarnice s strojno opremo postajajo vse bolj priljubljene. V zadnjih nekaj letih je bilo predstavljenih veliko blagovnih znamk.
 • Pametno je, da večino kriptovalut hranite brez povezave v hladilniku, nekaj pa na spletu v vroči denarnici. Tako lahko porabite le tisto, kar potrebujete, ne da bi skrbeli za svoje premoženje.
 • Kripto denarnice imajo različne aplikacije, ki presegajo finančni sektor.

Bi radi izvedeli več o neverjetnem svetu kriptovalut in tehnologije veriženja blokov? Želite izvedeti, kako trgovati z digitalnimi sredstvi in ​​postati uspešen kripto trgovec? Nato se prijavite na našo tečaj trgovanja s kriptovalutami in preverite naš kripto partner eToro kjer lahko kupite, shranite in prodate ali trgujete s CFD-ji več kot 90 kriptovalut.

Ali imate raje lastnike kriptovalut ali trgujete s CFD-ji? Katero kripto denarnico bi izbrali?

Če ste uživali v branju Vodič za denarnico za kriptovalute: preprost vodič po korakih. Kaj so kripto denarnice & Kako delujejo? iz Trading Education, prosim, dajte mu všeč in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga lahko tudi zanimal.

Pogosta vprašanja

Ali je mogoče vdreti denarnice za Bitcoin?

Tako kot pri fiat denarju lahko tudi vaše bitcoin izgubite ali ukradete. Čeprav veljajo hladne denarnice za varnejše od vročih, niso popolne. Hekerji lahko dostopajo do vaše kriptovalute z različnimi metodami, na primer z vdorom v vašo napravo, namestitvijo keyloggerjev ali trojanskih programov in uporabo razširitev brskalnika za pridobivanje podatkov. Nekateri hekerji lahko obidejo tudi dvofaktorsko preverjanje pristnosti, objavijo lažne oglase ali storitve denarnice in vam pošljejo lažna e-poštna sporočila. Uporabite protivirusno programsko opremo, zaščitite svoje naprave in kode PIN ter bodite pozorni na prevare in prevare.

Ali obstaja denarnica, ki lahko podpira vse kriptovalute?

Čeprav obstajajo številne denarnice z več valutami in se tehnologija nenehno razvija, ni nobene kripto denarnice, ki bi lahko podpirala vse kriptovalute. Za nekatere kriptografske datoteke morate celo dobiti denarnico.

Ali lahko denarnice tretjih oseb ukradejo mojo kriptovaluto?

Vsako podjetje, ki ste mu zaupali vaše podatke in sredstva, se lahko obrne na zlonamerno vedenje ali propad. Tako vedno iščite uveljavljene denarnice, preberite več o tehnologiji, ki jo ponujajo, in preberite mnenja, da izberete najboljšo kripto denarnico..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me