Zakaj bodo Satoshi prehiteli Bitcoin

V prihodnosti za plačila morda ne bomo uporabljali Bitcoina, temveč satošije.

Za tiste, ki ne vedo, a satoshi je najmanjše poimenovanje Bitcoin (in tudi številne druge kriptovalute).

Satošiji so poimenovani po Bitcoin ustvarjalcu Satoshiju Nakamotu. Povsem verjetno je, da so to ime dali zagovorniki Bitcoinov in ne sam Nakamoto.

Vsak Bitcoin je enako 100 milijonom satoši – to je osem decimalnih mest (ali z drugimi besedami, osem ničel za decimalno vejico). En satoshi bi bil videti nekako takole – 0,00000001 BTC.

Toda zakaj bodo Satoshi prehiteli Bitcoin, če je ta tako majhen?

No, čisto preprosto, eno Bitcoin sam je predrag. V času pisanja, en Bitcoin je vreden 7.840 USD. Kdo na Zemlji bo to uporabil za plačevanje?

Preprosto preveč.

Medtem ko je naravno, da Bitcoin narašča, ko postane uspešnejši in sprejet, pa bi ta uspeh lahko razumeli kot dvorezen meč, ki bi dejansko lahko povzročil več škode kot koristi.

Poleg tega si morate tega zapomniti vedno jih bo le 21 milijonov Bitcoinov ustvaril. To predstavlja pomembno oviro, če bodo Bitcoin kdaj sprejeli množice po vsem svetu.

V primerjavi s trenutnim svetovnim gospodarstvom obstaja približno 37 bilijonov ameriških dolarjev (od tega približno 1,7 bilijona ameriških dolarjev v bankovcih in kovancih) v obtoku in v denarju, ki ni v obtoku.

Če bo Bitcoin prevzel finančni denar po vsem svetu, mora biti sposoben izpolniti to zahtevo. Denarja mora biti dovolj, da ga lahko vsi uporabljajo in plačujejo.

Mikroplačila

mikro plačila z bitcoini

Bitcoin delitev na tako majhne apoene pomeni, da je mogoče izvajati mikroplačila.

Na primer, v času pisanja, 0,01 USD je vredno 0,0000013 BTC. To je sedem ničel za decimalno številko, kar pomeni, da bodo ljudje lahko opravljali plačila, manjša od enega centa.

Zakaj je to pomembno?

Ker bomo v prihodnosti morda živeli v svetu, kjer so potrebna mikroplačila.

Na primer, z glasbeno industrijo bomo morda lahko glasbenikom plačevali mikroplačila za poslušanje njihove glasbe.

In to je le vrh ledene gore. Obstajajo lahko številne druge storitve, pri katerih bodo morda potrebna mikroplačila. Lahko bi celo poceni nakazila.

Vsa podjetja, ki brezplačno proizvajajo vsebine, bi lahko namesto tega dobila plačilo. Za mnoge to velja za precej bolj pravičen sistem kot sedanji, ki ga imamo.

Če spet pogledamo glasbeno industrijo, recimo, da pesem postane hit in si prisluži milijone ogledov v YouTubu, če bi vsak gledalec plačal satoši za poslušanje, na koncu bi to lahko pomenilo veliko vsoto.

Nekatere kriptovalute so celo bolj deljive kot Bitcoin. Morda najbolj deljiva je IOTA.

IOTA je tako razdeljena na tako majhne denominacije, da se z njo dejansko ukvarjate v milijonti. Verjetno nikoli ne boste kupili ali prodali IOTE, ampak MIOTO.

M na začetku pomeni milijon.

V času pisanja po besedah CoinMarketCap, v obtoku je 2.779.530.283 MIOTA. Dodajte še šest ničel na koncu te številke in dobili boste dejanski znesek IOTA.

Razlog, da IOTA lahko razdelimo na tako majhna števila, da pomeni, da lahko potekajo manjše transakcije.

IOTA je bila zasnovana tako, da lahko stroji med seboj poslujejo – avtomobili lahko na primer plačajo za svoj plin.

To zmanjšuje pomen plačevanja provizij za transakcije.

Ne pozabite na inflacijo!

inflacija, cena bitcoinov

Zgornja meja Bitcoina v višini 21 milijonov Bitcoinov bi lahko bila težavna, ko bo dosežena. Pri fiat denarju kapa ni.

To pomeni, da lahko centralne banke nenehno ustvarjajo denar za preprečevanje naraščajočih cen.

Če pogledamo zgodovino ameriškega dolarja, se je njegova vrednost z leti močno dvignila. Po navedbah v2013 dolarjev, 1 USD leta 1960 bi bil enak 8,69 USD leta 2020.

Torej, kaj bi se zgodilo z Bitcoinom v takšni situaciji? Bi lahko postalo vse težje preživeti ljudi z manjšimi dohodki?

Ali bi bilo mogoče, da bi marsikomu postavili cene zaradi osnovnih potrebščin?

Če Bitcoin je uspešen, bomo plačila za živila izvajali leta satoši, ne Bitcoin. Večina od nas si Bitcoinov ne bo mogla privoščiti.

Tisti, ki imajo v lasti celoto Bitcoinov lahko praktično postali novi milijonarji prihodnosti če uspe. To bi lahko še posebej veljalo, če Bitcoin postane tako dragocen, kot nekateri menijo, da bi lahko.

Glavni vlagatelji v Bitcoin, dvojčka Winklevoss, to verjamejo Bitcoin je podcenjena, dokler ne doseže enake vrednosti kot zlato. To je 7 bilijonov dolarjev!

Glede na to, da je trenutna tržna kapitalizacija Bitcoina v času pisanja približno 147.662.888.260 USD (147 milijard USD), je do tega še dolga pot.

Druge bolj konzervativne ocene prihajajo od podobnih Johna McAfeeja, ki je prej izjavil, da bi bil en Bitcoin v bližnji prihodnosti vreden milijon dolarjev.

Kljub temu bo ta ocena ljudem z nižjimi dohodki otežila uporabo Bitcoina ali potencialno uporabo mikroplačil.

To bi še posebej veljalo v tretjem svetu in takšen rezultat še zdaleč ne bi bil prvotno namenjen Bitcoinom.

Vendar, kot je pogosto pozabljeno, Bitcoin še vedno mogoče spremeniti. Od svojega začetka se je veliko razvil.

Razvijalci, za katerimi stoji Bitcoin, se bodo morali odločiti, kako se bodo spremenili. In navijači naj upajo, da nameravajo to premagati, čeprav to morda ni na vrhu njihovega dnevnega reda.

A vseeno je vredno na to opozoriti Bitcoin morda ni zadnja kripto valuta na koncu in da lahko pride do druge kriptovalute, ki je bolj sposobna.

To pa rečeno, kot zelo pogosto ponavljamo pri Trading Education, še vedno so zgodnji dnevi in ​​kriptovaluta se mora še veliko razviti, preden postane mainstream! Lahko bi šlo še čez desetletja.

Zato ne smemo prepustiti teoretičnim vprašanjem, kot so te, prestrašiti trgovce. Vstop v to zgodnjo točko bi lahko še vedno izkoristil velike koristi.

Brez tržne kapitalizacije za zmago?

tržna kapitalizacija bitcoinov

Druge kriptovalute, ki nimajo tržne omejitve, bodo morda na koncu preživele Bitcoin. Na primer, Ethereum je brez te potencialne omejitve.

To bi lahko pomenilo, da bi se lahko, če se cene zvišajo, vedno ustvarilo več, da bi preprečili krizo in delali na podoben način kot fiat valuta, ki jo imamo zdaj.

Treba si je zapomniti, da je splošno velja, da je bil Bitcoin ustvarjen kot poskus.

Možno je, da Bitcoin nikoli ni verjel, da traja tako dolgo, zato obstaja zgornja meja skupnega zneska, ki ga je mogoče ustvariti.

Po navedbah CoinMarketCap obstaja celotna ponudba v obtoku več kot 18 milijonov Bitcoinov in mnogi so zaskrbljeni, da bomo lahko kmalu dosegli skupno zgornjo mejo.

Vendar takšni ljudje na to pozabljajo Bitcoin rudarska nagrada je vedno manjša v tem, kar je znano kot razpolovitev (ali razpolovitev).

Na samem začetku bi rudarji prejeli 50 BTC za vsak izkopani blok. Nato se je leta 2012 število prepolovilo na 25 BTC. Nato spet leta 2016 na 12,5 BTC.

Zelo verjetno je, da se bo v nekem trenutku leta 2020 nagrada prepolovila na 6,25 BTC. Kot vidite, se to zgodi vsaka štiri leta.

To pomeni, da se lahko novi Bitcoin ustvarja še dolgo. Nekateri verjamejo, da bodo zadnji Bitcoin kopali v prihodnosti do leta 2140.

Toda zelo verjetno je, da se bo Bitcoin, preden bo ta točka dosežena, na nek način spremenil.

Manjše enote pomenijo večjo natančnost za trgovce

Za trgovce, ki lahko kriptovaluto delijo na veliko manjše enote, je zelo koristno.

Ne samo, da trgovcem z manj kapitala olajša trgovanje in pridobivanje bogastva, ampak to tudi pomeni trgovci so lahko veliko natančnejši glede zneska, s katerim trgujejo, do natančnega poimenovanja.

S tem nadzorom lahko trgovci naredijo veliko boljše izračune ter vstopajo in izstopajo iz položajev bližje željenemu, kar bi teoretično sčasoma lahko pomenilo večji uspeh.

Ključne točke

Če se česa iz tega članka spomnite, navedite te ključne točke.

  • A satoshi je najmanjše poimenovanje Bitcoin. Satoshi je 100-milijonti bitcoin (osem točk za decimalno številko).
  • Satoši nam omogočajo mikroplačila. V prihodnosti bomo lahko pri mikroplačilih plačevali vrsto storitev.
  • BitcoinTržna kapitalizacija 21 milijonov kovancev bi nekoč lahko bila problematična. Druge kriptovalute brez zgornje meje lahko preživijo Bitcoin, čeprav so še vedno zgodnji dnevi.
  • Manjše enote so dobre za trgovce s kriptovalutami. To pomeni, da lahko na trg vstopijo z manj kapitala in natančneje pri trgovanju.

Naučite se trgovati z Bitcoini z našim tečajem trgovanja s kriptovalutami

Bi radi izvedeli več o drugih kriptovalutah in kako z njimi trgovati? Nato se prijavite na naš tečaj trgovanja s kriptovalutami!

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trgovanje Izobraževanje, prosim, dajte mu všeček in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga lahko tudi zanimal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me