10 najboljših britanskih delnic, ki jih je treba vlagati v letu 2021 (poglobljen pregled)

Najboljše zaloge v Združenem kraljestvu, ki jih je treba upoštevati leta 2021

Ste začetnik, ki želi začeti svoje potovanje v britanske delnice leta 2021? Ali pa ste investitor, ki želi kupiti najbolj uspešne britanske delnice leta 2021.

Kakor koli že, pokrili smo vas z razčlenitvijo 10 najboljših delnic v Združenem kraljestvu, ki so se leta 2020 dobro obnesle in so si prizadevale za uspeh v letu 2021.

Vse te najboljše delnice lahko v Veliki Britaniji, pa tudi številne druge, kupite pri eToro in plačate 0% provizije!

Torej brez nadaljnjega …

10 najboljših delnic v Združenem kraljestvu:

Preden si podrobneje ogledamo te najboljše britanske delnice za vlaganje v letu 2021, je tukaj naših 10 najboljših izbir:

 1. Rightmove Plc (LDN: RMV)
 2. BP Plc (LON: BP)
 3. Hotel Chocolat Group PLC (LON: HOTC)
 4. JD Sports Fashion Plc (LON: JD)
 5. B&M European Value Retail SA (LON: BME)
 6. Games Workshop Group Plc (LON: GAW)
 7. NEXT Plc (LON: NXT)
 8. Tesco PLC (LON: TSCO)
 9. Aviva Plc (LON: AV)
 10. Persimmon Plc (LON: PSN)

Najboljše britanske delnice za vlaganje v letu 2021

Združeno kraljestvo je tako kot ves svet doživelo uničujoče in težko leto zaradi pandemije Covid-19, ki je na žalost prevzela vse.

Kot prva zahodna država na svetu, ki je cepivo razdelila za preprečevanje koronavirusa, je cepivo zdaj uradno včlanjeno po vsej državi najbolj ranljivim in ključnim delavcem, ki so v večji nevarnosti..

V luči nedavnega zgodovinskega dogodka daje upanje ne le milijonom britanskih državljanov, ampak tudi preostalemu svetu, če se bo cepivo izkazalo za dolgoročno učinkovito.

Podjetja v Združenem kraljestvu so bila priča in so imela že nekaj let izziv, preden je letos pandemija koronavirusa prevzela.

Pred dogodki leta 2020 se je Brexit v zadnjih štirih letih in pol pogovarjal o pogovorih, razprave pa naj bi bile končane v prihodnjih tednih (odvisno od tega, kdaj bo dogovor dosežen).

Brexit ima in povzroča številne izzive za podjetja po vsej državi v različnih sektorjih. Prisiliti moteče izzive podjetjem in nadaljevati, da nekateri utrpijo nepopravljivo škodo, ki jo je povzročil dogovor o brexitu, skupaj s Covid-19, ki mnoge vodi v hude zaplete ali nekatere celo slabše učinke,.

Britanski delniški trg je bil med vsemi vodilnimi delniškimi trgi na žalost najbolj prizadet in dejansko najbolj nepriljubljen.

FTSE 100, največji indeks v Združenem kraljestvu, ki ima nekaj največjih podjetij pod svojim okriljem za tržno kapitalizacijo, je letos upadel za skoraj 14% in v primerjavi z drugimi svetovnimi trgi po vsem svetu ne deluje tako dobro kot oni upal.

Newyorška borza (NYSE) na ameriškem trgu in celo nemški DAX, ki je znižal za 0,1%, so dokazali, da Združeno kraljestvo letos ni bilo hit za vlagatelje, ki so se osredotočili na druge države po vsem svetu. namesto tega.

Kancler Rishi Sunak je v izjavah o britanskem gospodarstvu izrazil, da se bo britansko gospodarstvo v letu 2020 zmanjšalo za približno 11,3%, kar je za Združeno kraljestvo seveda zelo velika in žalostna izguba.

Kljub temu, da letošnje leto ni bilo najbolj pozitivno za Združeno kraljestvo in za britanski delniški trg, je kljub vsem težavam in izzivom še vedno veliko pozitivnih strani.

In očitno pozitivno je zgoraj omenjeno, vpis cepiva, ki poteka v torek, 8. decembra. Kar je velik zagon za Združeno kraljestvo in za britanski delniški trg.

Ko gresta dva najbolj znana reka, je edina pot od spodaj in vedno je prostora za izboljšave, saj se podjetja usmerjajo v novo leto, ki prihaja.

Medtem ko je dobra novica več kot dobrodošla za preprečevanje tega smrtonosnega virusa, je resničnost taka, da je Združeno kraljestvo še vedno v okviru strogih sistemov, ki se izvajajo po vsej državi..

Ker omejitve povzročajo težave različnim podjetjem in so dnevne številke še vedno na visoki strani, skupaj z razpravami o brexitu, vlagatelji seveda povzročajo živčnost ali še huje, kot je dokazano, saj vlagatelji čakajo, da začutijo, da je pravi čas za vstop na borzo.

Toda zdaj je v resnici čudovit in primeren čas, da začnemo biti del britanske borze, ki vodi v leto 2021.

Ko gledamo najboljša britanska podjetja, ki so se najbolje odrezala, so se letos (glede na okoliščine) dobro odrezala, ampak naj bi bila najboljša v letu 2021 in pozneje.

Če ste nov v trgovanju z delnicami v Združenem kraljestvu ali na splošno v trgovanju z delnicami, imamo to za vas. Naš članek Kako trgovati z delnicami in Kako preživeti trgovanje z delnicami je treba prebrati. Omogoča vam jasno in popolno razumevanje, kako začeti in preživeti svojo pot trgovanja z delnicami, skupaj s podrobnimi navodili, kako doseči svoj cilj pri trgovanju z delnicami.

Preden začnemo raziskovati 10 najboljših britanskih delnic, je tu nekaj dodatnih in bistvenih informacij o britanskem trgu delnic..

Kaj je britanski delniški trg?

Londonska borza (LSE) je glavna borza v Združenem kraljestvu. Njegova fizična prisotnost je tudi v mestu London, ki se nahaja v bližini katedrale sv. Pavla, ki je hkrati največja in najstarejša borza v Evropi.

Britanska borza, ki obsega več kot 300 let in vsako leto pritegne na tisoče finančnih gurujev, vlagateljev in trgovcev, je verjetno ena izmed najboljših in najboljših borz na svetu..

Največji tekmec LSE, ki ima največjo evropsko prisotnost, je New York Stock Exchange (NYSE), saj imata oba podobne elemente glede tržne kapitalizacije in obsega trgovine, če naštejemo le dva elementa.

Kot eno izmed vozlišč za mednarodno trgovanje, kot ga običajno imenujejo, ima borzo Financial Times ali najpomembnejšo kratico FTSE ali “Footsie”. FTSE je prevladujoči indeks in dom več kot 100 delniškim družbam z modrimi čipi, ki stojijo na britanskem trgu delnic.

LSE kot vodilna mednarodna borza delnic trguje s tisoči podjetij v več kot 60 državah sveta.

Glavni trg LSE ima tudi naslove iz različnih razlogov, med drugim tudi najbolj raznolik s svojimi zalogami, kar poenostavljeno pomeni količino različnih panog, ki jih LSE pokriva.

S tržno kapitalizacijo, ki je po poročanju novembra 2020 znašala 3,3 bilijona funtov ali 3,17 bilijona ameriških dolarjev, in z močnim FTSE s tržno kapitalizacijo 1,814 bilijona funtov od maja 2020, je ena vodilnih in ena najmočnejših borz v svetu.

Čeprav je bila vodilna delnica FTSE letos zaradi nedavnih dogodkov močno prizadeta, je imela učinek na LSE, ki se je zmanjšal.

Z upanjem v luči nedavnih in zgodovinskih novic o cepljenju 2021 pričakuje upanje za podjetja, ki naj bi zaživela leta 2021 in pozneje, ko si gospodarstvo prizadeva, da bi se postavilo na noge.

10 najboljših britanskih delnic v letu 2020

Zdaj je čas, da poglobimo 10 najboljših britanskih delnic.

Ker so vsa podjetja v tem izzivnem časovnem obdobju stala visoko, kljub splošnim rezultatom gledamo tiste, ki so se letos najbolje odrezali in si želijo uspešno leto 2021.

Od najuspešnejše zavarovalnice do nepremičninske industrije in trga čokoladarjev imamo tukaj najuspešnejše in pripravljeni, da si ogledate leto 2021.

10 britanskih delnic za vlaganje v letu 2021:

1. Rightmove Plc (LON: RMV)

grafikon tečajev delnic rightmove

Prvo podjetje, ki je uvrstilo seznam med 10 najboljših britanskih borzov delnic, je vodilni britanski nepremičninski portal, Rightmove.

Čeprav je letošnje leto prineslo negotovost na vseh področjih, se je trg nepremičnin precej dobro gibal.

Ker so letošnje omejitve posameznikom zaupale domove in ljudem dale čas, da razmislijo o večjih življenjskih odločitvah, je Rightmove videl, kako velik je njihov promet na njihovi spletni strani.

Toda en velik element, ki je letos močno prispeval k rezultatom Rightmove, je napoved vlade Združenega kraljestva, ki je uvedla “praznični praznik”.

Poteza, ki je bila močno dvignjena in se je izkazala za motivacijsko za prvič kupce in lastnike hiš po vsej državi.

Počitniške dajatve omogočajo kupcem, da kupijo dom do 500.000 GBP brez dajatev, za kakršno koli vrednost nepremičnine nad tem zneskom pa se odobri nižja stopnja.

Tudi počitnice za poštnino so se lahko podaljšale, ki naj bi se končale marca 2022, vendar jih je vlada nedavno zavrnila.

Cene stanovanj, ki so se zvišale za 6,5%, nakupi stanovanj v Združenem kraljestvu in na Severnem Irskem, pa omogočajo, da se denar črpa nazaj v gospodarstvo.

S tržno kapitalizacijo 5,58 milijarde funtov je ta trg nepremičnin ena velika kapitalska zaloga, ki jo strokovni analitiki in vlagatelji pozorno spremljajo glede njegove uspešnosti..

Čeprav je imela nepremičninska platforma letos vzpone in padce, je trenutna cena delnic nepremičninske platforme 639,60, v letu pa se je cena delnic v zadnjih 7 mesecih presegla za 11%.

Glede na potrditev cepiva in vključno z brexitom je trg nepremičnin tisti, na katerem naj bi se še povečeval v letu 2021 in še dolga leta.

Kar pomeni, da bo Rightmove ena od britanskih delnic za nakup v letu 2021.

2. BP Plc (LON: BP)

bp graf tečajev delnic

BP, uradno znan kot The British Petroleum Company, je delnica z velikimi kapitalskimi naložbami, ki je leta 2020 presegla svoje konkurente in bo leta 2021 imela upanje.

Naftno in plinsko industrijo so, tako kot vse druge, tudi letos prizadeli težki izzivi.

Toda kljub izzivom, ki jih je prineslo leto 2020, BP gleda v prihodnost.

Cilj podjetja je napovedati svojo pot v sektor obnovljivih virov energije, da bi do leta 2030 dosegel 50 gigavatov obnovljive energije, hkrati pa je še vedno viden v naftni industriji.

To je velik korak za enega najboljših izvajalcev na LSE.

Ker je naftna industrija mnoge pritegnila k ugibanju o svoji prihodnosti, bolj zelena izbira, ki prehaja v obnovljive vire energije, ni bila le pametna poteza ene vodilnih naftnih družb na svetu, temveč tudi ena od potez, ki naj bi jo razširila na nadaljnja veličina.

Ker se lahko cene nafte bistveno spremenijo in pokažejo negotovost, zlasti letos, je to ena manj velikih skrbi znotraj sektorja obnovljivih virov energije, saj si svet prizadeva postati okolju prijaznejši.

Čeprav je bilo letos pomanjkanje povpraševanja po gorivu zaradi zadrževanja sveta, je imel BP boljši Q3, ki je izgubil 0,5 milijarde USD v primerjavi s 16,8 milijarde USD v drugem četrtletju..

Bernard Looney, izvršni direktor BP, je v spletni izjavi govoril o glavnih prihodnjih gibanjih.

“Na spletu prihajajo veliki projekti, naša podjetja, usmerjena k potrošnikom, resnično prinašajo rezultate in še vedno smo močno osredotočeni na stroške in kapitalsko disciplino.”

Skupaj z dodajanjem, da neto dolg podjetja upada.

Kot vodilno energetsko podjetje, ki se na poti k obnovljivi energiji “usmerja v prihodnost”, bo ta zaloga v Združenem kraljestvu del začetka leta 2021, saj se svet še bolj približuje okolju in okolju..

3. Hotel Chocolat Group PLC (LON: HOTC)

hotelska zaloga skupine čokolade

Ker praznična sezona že poteka, je eno podjetje, ki se letos dobro drži s svojimi čokoladnimi dobrotami, hotel Chocolat.

Čokoladno podjetje ‘upmarket’ je fizično prisotno po vsej Veliki Britaniji z več kot 160 trgovinami in tudi na spletu. Družba ima tudi dodatno prednost, ker ima lastno plantažo v Sveti Luciji.

Poleg zgoraj navedenega podjetje Chocolatier svojo blagovno znamko še bolj unikatno ponuja s svojimi izdelki za ponev na svojih prizanesljivih vročih čokoladah, ki postajajo vse bolj priljubljene, nekateri pa imajo svoje pijače raje kot nekatere vodilne mednarodne blagovne znamke kave, kot je Costa in Starbucks.

S tržno kapitalizacijo v višini 596,13 milijona funtov to pomeni, da je blagovna znamka v kategoriji srednje tržne kapitalizacije na varnejših tleh kot podjetja z manjšo kapitalizacijo.

Vendar pa imajo vsa podjetja še vedno nekaj dejavnikov tveganja, ki se jih morate vedno zavedati, zato je ključnega pomena zagotoviti nadaljnje raziskave, preden naložite..

Opomba: Delnice s srednje kapitalizacijo so podjetja, ki imajo tržno kapitalizacijo med 2 in 10 milijardami USD. Znotraj LSE je FTSE 250 indeks srednje kapitalizacije.

Za vas bomo zagotovili najboljše delnice s srednje kapitalizacijo, ki jih bomo kupili leta 2021, za vas. Ta članek je popolno branje za 15 delnic s srednje veliko tržno kapitalizacijo, ki želijo dobro poslovati leta 2021.

Medtem ko so se v začetku leta v podjetju spremenili dobri rezultati, saj naj bi se prodaja povečala za 14%, se je žalostno potopila, ko je pandemija koronavirusa prevzela svet in vplivala na vse.

Po zaprtju trgovin zaradi koronavirusa so podjetju odvzeli številko 14%, saj je bil maloprodajni sektor kot celota po vsem svetu močno prizadet.

Toda uspeh podjetja je prišel z njihovega digitalnega trga e-trgovine, kjer se je prodaja v obdobju blokade medletno povečala za 150% (to je veliko privoščljivosti čokolade) in nadaljevanje.

Ker so se močni zvesti naročniki VIP kupcev podjetja povečali, je do danes 1,3 milijona članov, ki prejemajo ekskluzivne ponudbe blagovne znamke, pripomoglo k doseganju teh impresivnih rezultatov.

Ker so bili javnosti odprti načrti za novo kreacijo čokolade, “The Invention room”, ki temelji na priljubljeni filmski in knjižni adaptaciji Willyja Wonke, vključno z ustvarjalnimi in strateškimi načrti podjetja, ki so bili postavljeni v smeri naprej. do leta 2021 je znamka čokolade pripravljena na svetlo prihodnost, ki vodi v leto 2021.

4. JD Sports Fashion Plc (LON: JD)

Tabela cen delnic JD sports fashion

Britansko športno modno-maloprodajno podjetje je eno maloprodajno podjetje, ki je imelo dobro leto glede na učinke, ki jih je Covid-19 povzročil na maloprodajno industrijo letos.

S tržno kapitalizacijo 7,65 milijarde funtov in delnicami, ki so se medletno gibale na približno 7,30%, blagovni znamki sploh ne gre slabo, če upoštevamo.

V zadnjem času se je JD šport pogovarjal tudi o prevzemu podjetja Debenhams, ki je dolgo deževalo. Podjetje, ki naj bi ga zaprli v novem letu, potem ko je vstopilo v upravo in še ni uspelo pridobiti kupca.

Toda JD s pogajanji ni uspel, eden od glavnih razlogov je ta, da je Arcadia Group zdaj vstopila v upravo, ki je močno vključena v prihodek Debenhamsa.

Ko so se delnice JD v zadnjem letu zvišale za 147%, se je neto dohodek športnih znamk zmanjšal za 6%. Prihodki športnih znamk pa so se v letu 2020 z 4,72 milijarde USD na začetku leta povečali na 6,11 milijarde GBP.

Opazno je, da je cena delnice JD ena izmed tistih, za katero se ve, da je visoka, zagotovo pa ima prostora za dvig.

V luči britanske vlade, ki je po vsej državi odpravila lokalne ukrepe za zapiranje, lahko vidimo, da je ta priljubljeni športni prodajalec pokazal še večje rezultate, ko smo se približali prazničnemu obdobju.

Ker se prodajalne odpirajo po vsej državi in ​​po svetu, ki vključujejo več kot 600 trgovin po vsem svetu in ne smemo pozabiti na močan digitalni dohodek podjetja, je ta maloprodajna znamka ena zaloga, ki jo je treba kupiti in držati blizu leta 2021.

5. B&M European Value Retail SA (LON: BME)

graf tečajev delnic bme

Ko je država vstopila v več obdobij zapiranja in z lokalnimi ukrepi, ki še vedno veljajo po vsej Veliki Britaniji, je B&M, ki je opredeljeno kot bistveni prodajalec na drobno, je eno podjetje v maloprodajni industriji, ki v letu 2020 dobro deluje.

S tržno kapitalizacijo 4,95 milijarde funtov je ta delnica z veliko kapitalsko ponudbo, ki ponuja ravnovesje med stabilnostjo rasti in je eno najnižjih podjetij, imenovanih zaradi nestanovitnosti tečajev delnic.

Znana britanska maloprodajna trgovina, v kateri se številne znane blagovne znamke prodajajo za manj in imajo zaloge na vseh področjih, želi nadaljevati svojo rast, ki vodi v leto 2021.

Z naraščajočimi čakalnimi vrstami, ki so postavljene na poti zunaj trgovin po vsej državi, kaže, kako priljubljena je blagovna znamka v zadnjih letih, skupaj z naraščajočimi številkami.

B&M European Value Retail ima pod svojim okriljem več blagovnih znamk, med njimi Heron Foods in francosko maloprodajo Babou s sedežem v Franciji. Poročali so, da vrtoglavih 84% prihodkov znamke prihaja iz rastoče britanske znamke B&M z drugimi podjetji, ki dodajo preostala.

Izvršni direktor, Simon Aurora, B&M, izdal izjave v zadnjem B&Predstavitev vmesnih rezultatov M European Value Retail FY21, da je podjetje v prvem četrtletju poslovnega leta kljub škodnim izzivom najelo 1800 novih uslužbencev in si prizadeva arhivirati 950 trgovin po vsej Veliki Britaniji, če trenutno sedijo na 657.

Ker se dolgoročna strategija in načrti podjetja ne spreminjajo, je cilj blagovnih znamk povečati poslovni uspeh od leta 2021 naprej in še vedno trdno zagon..

6. Games Workshop Group Plc (LON: GAW)

graf delnic iger delavnica

Kot je bil prej uvrščen na eno od 15 delnic, ki jih je bilo treba kupiti leta 2021, se Games Workshop ponovno uvrsti na seznam najboljših delnic v Združenem kraljestvu, ki jih je mogoče kupiti v novem letu..

Podjetje Games Workshop s sedežem v Nottinghamu dokazuje, da se kmalu ne upočasnjuje in se je v FTSE 250 izkazalo za malo zastoj.

Ta igralniška znamka je kljub pandemiji videti, da se je njen tečaj v letu 2020 povečal in s potrjeno več kot 70-odstotno rastjo ta igralska znamka izgleda in napreduje..

Igralnica Workshop je bila v zadnjih petih letih nedvomno najuspešnejša v okviru FTSE 250, za katero so poročali, da z donosom vključuje tudi reinvestirane dividende v višini 1.600%. Kar pa pomislite, je velika rast, ki prinese tako donosnost.

Edinstveno podjetje, ki veliko zasluži s franšizo “Warhammer”, je dokazalo, da je vse mogoče, saj si še vedno prizadeva za nadaljnjo rast in velike finančne donose. V finančnem smislu je Games Workshop skupaj ustvaril 70 milijonov funtov, kar je velik skok z 12,3 milijona funtov v letu 2015.

Kot fanatiki Warhammerja se lahko ne le znotraj Združenega kraljestva, ampak tudi mednarodno, združijo v spletni skupnosti, ki je leta 2016 v prvih dveh letih pritegnila 5 milijonov uporabnikov in 70 milijonov ogledov strani. Številke iz februarja 2020 kažejo, da je bilo vsako leto naloženih več kot 500 videoposnetkov, ki se bodo ob prihodnjem novem poročilu z letošnjimi številkami več kot verjetno povečali.

V zadnjem času je franšiza Warhammer šla še korak dlje in ustvarila “Warhammer 40.000” aplikacijo za igre na srečo in interakcijo, ki naj bi še povečala dobiček Games Workshop.

Medtem ko so bile napovedi analitikov za ceno delnice družbe usmerjene na 12.500p, se podjetje prikrade tja, kjer so napovedovali, da bo trenutno, kot znaša 9905p..

Ker si to britansko podjetje za maloprodajo iger na srečo prizadeva doseči večjo rast v letu 2021 in še dlje, kljub nedavnim izzivom družba zadržuje umirjanje v morju, polnem visokih valov, zaradi česar je ta britanska delnica dobra naložba za vaš portfelj v letu 2021.

7. NASLEDNJA Plc (DOLG: NXT)

naslednji grafikon tečajev delnic

V primerjavi z drugimi britanskimi trgovci Next za sorazmerno novinca z njihovimi rezultati kaže, iz česa je narejena znamka.

Tako kot vse maloprodajne prodajalne je moral tudi Next zapreti več kot 500 trgovin, v času nacionalnih blokad pa je moral trajno zapreti različne trgovine, zaradi česar se je podjetje za povečanje prihodkov blagovnih znamk zanašalo izključno na njihovo spletno prodajo. Seveda je ta videl Next upad prodaje zaradi velike izgube stopala skozi vrata.

Vendar je Next uspelo presenetljivo dobro, saj so bile napovedi za 30-odstotno izgubo prodaje v letošnjem letu zdaj pričakovane 12-odstotne izgube, kar je v primerjavi z drugimi trgovinami na drobno na vrhu seznama..

Next bi lahko pričakoval veliko rast, ki bi vodila v leto 2021 in pozneje, saj bi lahko po napovedih, da se bosta Debenhams in Arcadia Group zaprli, če jih ne bomo kupili, potencialno videli Next, ne samo večjo prisotnost na glavni ulici, ampak bi lahko opazite povečanje naslednjih tržnih deležev in še več.

V tretjem četrtletju je imela družba Next uspešno četrtletje s spletno prodajo 23,1% in je trenutno za 2,8% večja kot lani glede prodaje celotne cene, skupaj z napovedanim čistim dobičkom pred obdavčitvijo 365 milijonov funtov, kar je 65 milijonov funtov, kot napovedujejo v septembru.

Ker Next še naprej vleče prodajo in še naprej krepi svojo moč, si podjetje tudi prizadeva, da bi se tudi letos neto neto obremenitev ob koncu leta zmanjšala za 487 milijonov funtov. Kar bo ostalo v višini 625 milijonov GBP v breme.

Ker je prišla potrditev novega cepiva, skupaj s prihodom skozi prodajalne Next, bodo rezultati četrtega četrtletja, ki bodo objavljeni 5. januarja, kar bo pokazalo uspešnost podjetja v vsem tem izzivnem letu.

Toda Next ima veliko potenciala, da je eden najboljših izvajalcev FTSE 100 in naj bi imel cvetoče leto 2021 in pozneje.

8. Tesco PLC (LON: TSCO)

graf cen delnic tesco

Leto 2020 je bilo leto za supermarkete in bistvene prodajalne po vsem svetu, saj je pandemija koronavirusa zasegla nebistvene trgovine in vse druge panoge, da so se zaprle ali delovale v veliko manjšem obsegu..

Prvič, kakšno leto za blagovno znamko Tesco je imelo podjetje supermarketa zelo dobro leto, najmanj s prodajo in je celo opazovalo, da se je njegovo spletno nakupovanje v nacionalnih obdobjih blokade povečalo za 90%.

Uspešna blagovna znamka supermarketa je bila izjemno preizkušena s pandemijo, vendar ji je uspelo. Z najemom začasnih uslužbencev, ki se bodo začeli ukvarjati s prvo nacionalno zaklepanostjo, z ohranjanjem in ustvarjanjem več kot 16.000 zaposlenih kot stalnih uslužbencev, ki se povečujejo v rastoči družbi supermarket.

Kot kažejo poročila, se je povečala tudi prodaja Tescove spletne hrane, ki je v poročilu podjetja o prvem polčasu pokazala, da se je povečala za skoraj dvakrat.

TSCO je zabeležil 7-odstotno rast od začetka leta do konca prvega polletja avgusta, ko je prodaja dosegla 26,7 milijarde funtov, samo v Veliki Britaniji pa je Tesco poročal, da se je prodaja hrane povečala za 9%.

Čeprav se podjetje dobro obnaša, je morala blagovna znamka še vedno rezervirati sredstva in plačati zajetne stroške prilagajanja novim varnostnim ukrepom Covid-19 v vseh trgovinah po Veliki Britaniji.

Novoimenovani izvršni direktor Ken Murphy je svoje misli naslovil v izjavi, v kateri je svetoval, da je prodaja blaga za noč čarovnic potekala “močno” in upa, da so kupci tako pozitivni v prihajajoči božični sezoni, ki bo prodajo podjetja še povečala.

TSCO je poleg naraščajoče prodaje zaključil tudi postopek razprodaje svojih tajskih in malezijskih podjetij, ki naj bi bila označena s prodajno vrednostjo okoli 10,6 milijarde funtov..

Na zadnji strani prodaje azijske prisotnosti znamke je družba napovedala, da bo 5 milijard funtov neto vrednosti delničarjem poslano s posebno dividendo. In dodatnih 2,5 milijarde funtov, dodanih pokojninski shemi Tesco PLC.

Analitiki delijo pozitivne napovedi za ceno delnic Tescosa za leto 2021 s srednjo ceno 276p, kjer trenutno znaša 226,30p. Zaradi česar je ta zaloga v supermarketih dober nakup v letu 2021.

9. Aviva Plc (LON: AV)

grafikon tečajev delnic aviva

Aviva, prva britanska zavarovalnica, je na prvem mestu med britanskimi delnicami za nakup leta 2021.

Čeprav se je Aviva tudi letos soočala z izzivi kot večina zavarovalnic, se je zavarovalnica dobro znašla in v tem letu naredila nekaj novih pozitivnih sprememb, vključno z imenovanjem nove izvršne direktorice Amande Blanc.

Poleg predstavitve nove strategije podjetja je bil velik del tudi prodaja Aviva Singapore in Aviva Vita v Italiji za 2 milijardi funtov, katere cilj je poenostaviti portfelj Avive, kot je svetoval Blanc.

Kot sledi pozitivnim napovedim podjetja za leto 2020, v zadnjem poročilu piše, da je odbor razglasil vmesno dividendo v višini 7p na delnico, ki naj bi se izplačala januarja 2021, pri čemer bo odbor pričakoval 14p na delnico, kar je predmet previsoki rezultati in odločitev, sprejeta marca 2021.

Zaradi pozitivnih napovedi zavarovalnic za leto 2020 z naraščajočim dobičkom, ki je omogočil, da so dividende znašale 7p na delnico in naj bi se potencialno povečale, prav to izstopa iz te zaloge v Združenem kraljestvu leta 2021.

10. Persimmon Plc (LON: PSN)

grafikon cene delnic kakija

Čeprav v leto 2021 ni prav nič zagotovo, je nepremičninski trg tista panoga, ki je v letu 2020 naredila briljantno ob upoštevanju vseh izzivov, ki jih je prineslo letošnje leto. In trenutno je ena izmed možnosti v tej panogi naložbe, ki jih je treba kupiti, in ki so zdaj na videz zelo povpraševane.

S tržno kapitalizacijo 8,24 milijarde funtov je Persimmon v prvem polletju odlično začel rezultate, ki so v primerjavi z lanskim letom dosegli skoraj 49-odstotno medletno rast in naj bi dosegel briljantni splošni rezultat za leto 2020.

Po vladnem sporočilu, s katerim je podelila počitnice, je marsikdo spodbudil k nadaljnjemu prehodu na lastniško lestvico. Ker so sedanji lastniki stanovanj spremenili svoj stari življenjski prostor v nov življenjski prostor, je skok FTB na lestvico nepremičnin in nazadnje v zadnjem času povečal vlagatelje, ki so bili del mešanice z nakupom nepremičnin, ki jih je treba odkupiti.

Čeprav se je postopek nakupa stanovanj v obdobjih blokade ustavil, je podjetje Persimmon poročalo, da to ni vplivalo na splošne rezultate podjetja, čeprav je bilo še bolj potisnjeno.

V drugi polovici letošnjega leta so britanski gospodinjji poročali, da ima knjigo terminskih naročil približno 2,5 milijarde funtov, kar je 21% več kot lani in je trenutno letos ‘razprodano’.

Nekdanji izvršni direktor skupine Dave Jenkinson je v nedavno objavljenem poročilu po uspešnem letu družbe dejal, da je Jenkinson naslovil nove dividende za delničarje..

»Z veseljem sporočamo, da odbor predlaga skromno vmesno dividendo v višini 40p na delnico. Nadaljnja izplačila dividend v letošnjem letu bodo še naprej pod drobnogledom. ”

Dean Finch, novi izvršni direktor podjetja Persimmon, je pred kratkim delil svoje izjave o letni uspešnosti podjetja.

V izjavi je Finch svetoval, da Persimmon kljub izzivom Covid-19 “deluje dobro” in je pripravljen na doseganje “dobrega rezultata” za leto 2020.

Kaki brez dvoma je močan vodja na trgu in vodja na trgu, ki je na poti, da letošnje leto ne bo le končal na visoki ravni, ampak bo še naprej uspešen v letu 2021 in pozneje.

Ker je Persimmon pokazal močno finančno uspešnost in še naprej ohranjal takšno moč v novem letu ter gradil druge poti znotraj blagovne znamke, vključno s storitvami za stranke, je na poti, da postane verjetno najboljša britanska stanovanjska družba v Združenem kraljestvu..

Kako vlagati v britanske delnice?

Zdaj smo ustanovili nekaj najboljših 10 delnic v Veliki Britaniji v letu 2020 in zaloge, ki bodo del leta 2021, zdaj je čas, da ugotovimo, kako postati del akcije trgovanja z delnicami v Veliki Britaniji.

Preden začnete svojo naložbeno pot, je nujno vedeti, da pri vlaganju denarja ni nič zagotovljeno. Zato je pametno izvesti in opraviti čim več raziskav na vseh področjih, kjer razmišljate o vložitvi denarja.

Svojo trgovsko pot lahko začnete iz udobja svojega doma z vso pomočjo in navodili na dosegu roke.

Prvič, za trgovanje z britanskimi delnicami boste morali odpreti trgovalni račun in poiskati posrednika, ki je primeren za vas.

Na voljo je veliko spletnih platform za trgovanje, ki jih lahko raziskujete na spletu, vendar je najbolje, da izberete pametno in se prepričate, da ima platforma, ki jo izberete, zahtevane licence in dovoljenja za posredovanje..

eToro, vodilna svetovna socialna in trgovska platforma, ponuja vse v prostem času. Spletna platforma za trgovanje vam olajša začetek trgovanja z delnicami, brez stresa, učinkovito in hitro.

Odpiranje vašega eToro račun lahko opravite v nekaj minutah, skupaj z odprtjem posredniškega računa, ki svetuje, naj vaš denar ostane ločen od vaših vsakdanjih računov.

Ko odprete svoj račun in izberete posrednika, ki ustreza vašim potrebam, je zadnja točka nakazilo denarja za začetek vašega trgovanja z delnicami.

Časovna omejitev ni, lahko si vzamete toliko časa in opravite toliko raziskav, preden vložite denar v karkoli, saj je vedno pametno vedeti, v kaj se spuščate.

Vključno z vsemi ugodnostmi, ki jih ponuja eToro, vključno 0% provizije, dostop do vseh vodilnih zalog in še več, eToro ponuja tudi izobraževanje o trgovanju, da boste razumeli in začeli svojo pot v trgovanje z delnicami.

Brez zagonskih stroškov se lahko preprosto brezplačno prijavite in izkusite iz prve roke, da vidite, kako izgleda in deluje trgovalni račun, tako da boste pri resničnem poslu bolj samozavestni, kako trgovati.

Ne glede na to, ali ste začetnik zalog ali začetnik vlaganja, se lahko s to enostavno, naravnost usmerjeno sodobno platformo naučite vseh trikov trgovine..

eToro – Kupite najboljše britanske delnice leta 2021 z 0% provizije

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden na borzi – priporočamo, da ga preizkusite.

Vaš kapital je ogrožen. Lahko se zaračunajo druge pristojbine

Tipka Pmazila

Leta 2021 je na britanskem borznem trgu veliko priložnosti za vlaganje, toda letos je postalo jasno, da je vredno poiskati najboljših 10 britanskih delnic. Spodaj so glavne ključne točke za britanske delnice leta 2021.

Če se spomnite česar koli od najboljših zalog v Združenem kraljestvu za leto 2021, vložite to v ključne točke.

 • Rightmove in BP uvrstite na naš seznam najboljših delnic v Veliki Britaniji za leto 2021
 • Pred naložbo vedno izvedite dodatne raziskave izbranih zalog.
 • Naložbe in nakupi delnic nimajo nobenih jamstev z vključenimi dejavniki tveganja.
 • Vlagajte v okviru svojih finančnih sredstev.
 • In nazadnje, pametno je, da se prepričate, da ste 100% zadovoljni z izbrano naložbo, še posebej, če želite vlagati na dolge razdalje..

Upamo, da je bil naš seznam 10 najboljših britanskih delnic za vlaganje v letu 2021 koristen.

Prosimo, upoštevajte: Pretekla uspešnost ni pokazatelj prihodnje uspešnosti. Vrednost naložb se lahko znižuje, pa tudi navzgor. Vsa mnenja, novice, raziskave, analize, cene ali druge informacije, ki jih vsebuje to spletno mesto, so predstavljene kot splošni tržni komentar in niso investicijski nasvet. Trading Education ni odgovoren za kakršno koli izgubo, ki bi izhajala iz kakršne koli naložbe, ki temelji na priporočilih, napovedih ali drugih posredovanih informacijah.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me