7 zalog, ki bi vam v letu 2018 lahko prinesle milijone

V svetu trgovanja se vedno najdejo priložnosti in s pravilno naložbeno izobrazbo se lahko naučite prepoznati dobrega vodilnega. Gospodarsko ozračje je spodbudno, saj se veselimo do konca leta 2018. Rast delovnih mest je pozitivna, samozavest se po zagonu brexita začne obnavljati, dobiček podjetij pa dobiva zagon. Sledi sedem podjetij, ki pokrivajo različne panoge in imajo letos potencial za veliko rast:

1. Facebook

logotip facebooka

Facebook je bil ves čas vrhunec in si zasluži svoje mesto med najboljšimi delnicami v letu 2018. Facebook (FB) in Alphabet (GOOG, GOOGL) sta oblikovala nekaj duopola v panogi, ki je še vedno zelo donosna z izjemnim potencialom rasti: digitalno oglaševanje. Facebook ima po vsem svetu več kot dve milijardi uporabnikov, ki še naprej spodbujajo rast prodaje in zaslužka hitreje kot Google. Kljub temu pa oba trgujeta za podobna razmerja med ceno in zaslužkom – nekaj nad 25. Kljub temu je Facebook boljša možnost za naložbe, saj je hitrejši pridelovalec s pričakovanjem 33-odstotne rasti leta 2018, poročajo ameriške novice..

Vir: https://www.investors.com/news/technology/facebook-is-top-stock-pick-for-2018-receives-price-target-boost/

2. Stranke Bancorp

Stranke Bancorp logotip

To je bančna zaloga z majhno kapico, ki je nekako že dolgo ostala pod radarjem. Stranke Bancorp (CUBI), vredne približno 800 milijonov dolarjev, načrtujejo zagon banke BankMobile, ki je oddelek za digitalno bančništvo podjetja, namenjenega predvsem študentom. Posel naj bi se zaključil pred sredino leta 2018, delničarji pa bodo zbrali 3,57 USD na delnico lastniškega kapitala. To bi lahko pomenilo, tudi ob konzervativnih ocenah, vsaj 40-odstotno povečanje.

Vir: https://money.usnews.com/investing/stock-market-news/articles/2018-01-04/customers-bancorp-inc-cubi-stock

3. Store Capital Corp.

Shranite logotip Capital Corp

Delnice holdinga Warren Buffet Berkshire Hathaway so od preloma tisočletja dobile 394%. Leta 2016 je to podjetje kupilo 9,8-odstotni delež v Store Capital (STOR), investitorjih v nepremičnine s poudarkom na operativnih lastnostih enega najemnika, kot so kinodvorane in restavracije. Njegov portfelj je raznolik, ima več kot 99-odstotno zasedenost in pomembno podporo, zato je videti kot odlična možnost za leto 2018.

Vir: https://seekingalpha.com/article/4085598-buffett-bought-store-capital

4. Alibaba Group Holding

Logotip skupine Alibaba

Delnice v Alibabi so se do leta 2017 podvojile, vendar si podjetje letos zasluži še en skup. Alibaba (BABA) je edino podjetje, katerega vrednost presega 60 milijard dolarjev, v zadnjih petih letih pa se je prihodek letno povečal za 50%. BABA je objavila prihodek od prihodkov, ki konkurira Amazonu, rast pa je do leta 2017 dejansko presegla slednjo. Takšna rast je podobna zlatemu prahu, zato mora biti BABA najboljša izbira zalog za leto 2018.

Vir: https://money.usnews.com/investing/stock-market-news/articles/2018-01-08/alibaba-group-holding-ltd-baba-stock

5. Ryanair Holdings PLC

Ryanair logotip

To je najbolj priljubljena evropska letalska družba in kljub močno oglaševanemu pomanjkanju pilotov, ki je povzročilo odpoved 20.000 letov, še vedno beleži rekordno visoke dobičke. Proračunska letalska družba preprosto ne more nehati širiti svoje baze strank, zato naj bi se statistika rasti nadaljevala na teh impresivnih ravneh. Konkurenca preprosto ne more ponuditi nizkih vozovnic, s katerimi se ponaša Ryanair (RYAAY), zato ima močno konkurenčno prednost.

Vir: https://investorplace.com/2018/02/ryaay-stock-company-turbulence/#.Wp_0EajFLIU

6. Potniška podjetja

Logotip popotniških družb

Travelers (TRV) ponujajo zavarovanje premoženja, nezgode in vozila in so leta 2017 preživeli katastrofalno leto za ameriške zavarovalnice. TRV je bil v zadnjih fazah leta 2017 slabši, vendar je ostal donosen tudi zaradi ogromnih orkanov, ki so uničili celino in Kalifornijo. požari. TRV nadaljuje odkupe delnic in plačuje 2,1% dividende plus ugodnosti, kadar se stopnje dvignejo.

Vir: https://seekingalpha.com/article/4139578-travelers-buy-rally

7. Delphi Automotive

Logotip Delphi Automotive

To je ena najboljših delnic za vlaganje v letu 2018 s profilom nagrajevanja tveganja, ki ga ni mogoče prezreti. Delphi (DLPH) ima dva glavna oddelka: enega, ki se osredotoča na samovozeče avtomobile in električna vozila, in enega, ki se osredotoča na pogonske sklope. Tveganje za precenjevanje je vedno prisotno, toda pri 20-kratni zaslužki je tveganje za zmanjšanje razmeroma majhno. Navzgor je veliko večje, saj je treba delitev pogonskega sklopa izločiti, da se osredotočimo na daleč bolj vroč prostor samovozečih avtomobilov. Spinoffs pogosto prekašajo splošni trg in ta je vroča možnost.

Vir: https://www.forbes.com/sites/joecornell/2017/12/06/delphi-automotive-splits-into-two/#6bb5f6b94257

Če povzamemo, leto 2018 je za modrega vlagatelja videti kot dobro leto. To je le nekaj izbir delnic, ki bi se lahko resnično izplačale, toda z nekaj dobre trgovske izobrazbe in malo tržnih izkušenj bi lahko prihajajoče leto naredili izjemno uspešno.

Glej tudi: Top 21 najbogatejših ljudi na svetu za leto 2018

Ne zamudite: kriptovalut, ki jih lahko kupujete, gledate in se jim izogibate

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trading Education, mu podelite všeček in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga lahko tudi zanimal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me