Katere najboljše delnice v Združenem kraljestvu lahko kupite za leto 2021? 10 Morate vedeti!

Contents

Razkrite so najboljše delnice Združenega kraljestva za nakup do leta 2021!

Iščete najboljše delnice za nakup do leta 2021 v Združenem kraljestvu? Delnice Združenega kraljestva, ki jih posredniki priporočajo kot “močan nakup”? Ali morda podcenjene britanske delnice, ki se bodo kmalu razcvetele? Ne glejte več kot 10 najboljših delnic Združenega kraljestva za leto 2021!

Leto 2021 se bo brez dvoma zapisalo v zgodovinske knjige kot nadvse zanimivo leto za britanski trg delnic.

Nevihta različnih dejavnikov je leta 2020 deževala v Veliki Britaniji in povzročila precej kaotičnega trga delnic. Medtem ko je ves svet paničil zaradi pandemije koronavirusa, je Velika Britanija se je še vedno mudila s pogajanji o pogojih za izstop iz EU.

Na koncu je trg delnic v Združenem kraljestvu tu in tam nekoliko nerodno padel in prestrašil veliko potrebnih naložb.

Ampak Združeno kraljestvo je še vedno lev, ko gre za nekatere vrste industrij, predvsem farmacevtske, finančne in programske opreme. Ponosen je, da tam imajo sedež nekaj največjih svetovnih multinacionalk.

In medtem ko so se številna od teh podjetij leta 2020 težko odrezala, 2021 bo verjetno leto okrevanja ko se postavijo na noge.

V tem članku si bomo ogledali najboljše delnice Združenega kraljestva za leto 2021, ki zajemajo 10, ki bi jih morali popolnoma vedeti. Spodaj bomo obravnavali tudi nakup delnic v Združenem kraljestvu in izbiro najboljših delnic v Združenem kraljestvu!

Top 10 najboljših delnic v Veliki Britaniji za leto 2021!

Tu je naš seznam 10 najboljših delnic Združenega kraljestva za leto 2021:

 1. AstraZeneca
 2. Aveva
 3. Samo jej
 4. Micro Focus International
 5. Ocado
 6. GW Farmacevtski izdelki
 7. Žajbljeva skupina
 8. GlaxoSmithKline
 9. Skupina BT
 10. Lloyds Bančništvo

Vse te vrhunske delnice, pa tudi številne druge, lahko kupite pri eToro in plačate 0% provizije!

Kako izbrati najboljše delnice Združenega kraljestva za leto 2021?

Izbira najboljših delnic Združenega kraljestva za leto 2021 je težka. Zahteva veliko znanja o britanskem gospodarstvu in razumevanje britanskih politik.

Poleg tega, poznati morate panoge, po katerih je Združeno kraljestvo najbolj znano. Zlasti tam, kjer se odlikujejo in kje manjkajo.

Toda pri izbiri določenih delnic je treba veliko razmisliti.

V prvi vrsti se želite prepričati, ali kupujete delnice, ki imajo možnost povečanja vrednosti.

Ali natančneje delnice, ki imajo trend, kar pomeni, da so premikanje v jasni smeri.

Toda naraščajoči trend cen ni edina stvar, na katero morate biti pozorni, ampak tudi želite raziskati druge stvari, povezane z rastjo podjetja, kot so prihodki, ki jih ustvarjajo, in drugi znaki rasti, kot je pridobivanje novih hčerinskih družb.

In tudi vi bi morali določiti kaj podjetju resnično daje vrednost. Po čem izstopa od podobnih podjetij v isti panogi? Kaj ponuja potrošnikom in strankam?

Podobno morate pogledati njihove tekmece – kakšne možnosti imajo, da prehitejo to podjetje? Ali se zdi verjetno, da bi se investitorji iz tega podjetja preselili k enemu od tekmecev??

Ampak ne pozabite preučite tudi negativne dejavnike. Prav tako želite pogledati katero koli dolga, ki bi ga imelo podjetje, če so dali nerealne obljube in preučili kakršna koli sporna dejanja, ki so jih morda sprejeli v preteklosti.

Na koncu, vse je v raziskavah in nato vaše subjektivno mnenje na podlagi te raziskave. Kar en trgovec meni, da je dober delež; drug trgovec bi lahko verjel, da je slab.

Najboljše delnice v Združenem kraljestvu za nakup do leta 2021:

1. AstraZeneca (AZN.L) – V enem letu doseči 8.776,03 GBP?

Če se sprašujete, ali je pravi čas za nakup delnic AstraZenece, imate srečo! Od julija 2020, Cena delnice AstraZenece počasi pada, kar trgovcem olajša nakup delnic.

Resda je situacija lahko nekoliko zmedena, “drži se, zakaj delnice AstraZenece padajo? Ali ne bi smeli iti gor? ‘

Teoretično, da, pričakovali bi to, toda glede na Financial Times, pravi razlog, da delnice AstraZenece padajo, je zaskrbljenost zaradi njihove pridobitve Alexiona, drugo farmacevtsko podjetje.

Pojasnjujejo, da sicer finančno obstaja motiv, vendar ne veliko več informacij, ki presegajo to, kar ustvarja ozračje negotovosti.

Kljub temu pa je še vedno zelo verjetno ko vidimo, da AstraZeneca začne uvajati cepiva, je zelo verjetno, da bomo opazili izboljšanje.

Če pogledamo napoved delnic AstraZenece, Vlagatelj v denarnico napoveduje, da znotraj prihodnje leto bo dosegel 8.776,03 funtov. To je precej lepo povečanje trenutne cene, zaradi česar je AstraZeneca danes odličen nakup.

Ste razmišljali o nakupu delnic v AstraZeneca (AZN)?

2. Skupina Aveva (AVV.L) – Najvišjih vrednosti 5364 funtov v naslednjih 52 tednih?

Ne gre zamenjati z zavarovalnico Aviva, Aveva Group plc, je družba za informacijsko tehnologijo iz Cambridgea. Po udarcu v obraz od leta 2020 se zdi, da se cena delnice začne lepo okrevati.

Pravzaprav je kljub težkemu letu po besedah Letno poročilo Aveve za leto 2020 (stran 30), je podjetje vseeno uspelo doseči rast prihodkov za 8,8% (ali 833,8 milijona funtov), kar je izvrstno.

Zelo pomembno je tudi, da se trgovci z delnicami ozirajo na zgodovino tečajev delnic Aveve. Po navedbah Yahoo Finance, tokrat lani je bila Aveva dosegla najvišje vrednosti 4.239,57 GBP, najvišja doslej.

Tako morajo trgovci z delnicami imeti odprt pogled na možnost, da bo leto 2020 le majhen kolc, cene pa bi se lahko ponovno vrnile na to ozemlje leta 2021.

Tudi napoved cene delnic Aveve je optimistična. MarketBeat predlaga, da Aveva bi lahko dosegli 5364 funtov v svojem 52-tedenskem razponu.

Tako je na koncu zelo verjetno, da je Aveva dober delež za nakup.

Ste razmišljali o nakupu delnic v Aveva (AVV)?

3. Just Eat (JE.L) – 100,50 GBP na delnico na obzorju?

Zdaj je odličen primer podjetja, ki je med pandemijo doživelo razcvet: Just Eat. Just Eat je v primerjavi s številnimi podjetji na tem seznamu precej mlada in se je aprila 2014 pridružila Londonski borzi z oznako JE.

Dejansko je bilo leto 2020 dostavljavca, saj se ljudje skozi večino leta niso mogli odpraviti v restavracije, ni jim preostalo drugega, kot da naročijo (če si niso želeli kuhati sami).

Samo Eatova tržna meja od takrat je eksplodiral in dosegel 13,49 milijarde EUR, po navedbah MarketWatch.

In glede na Yahoo Finance, Zgodovina tečajev delnic družbe Just Eat kaže na nekaj vzponov in padcev, ki dosegajo novih najvišjih vrednosti 10.050,00 GBP oktobra 2020 in se je januarja vrnil na ozemlje v višini 9.000 funtov 2021.

Nato pogled na napoved cene delnic Just Eat, MarketBeat ocenjuje, da bi lahko dosegla visoko 100,50 £ na delnico v 52-tedenskem obdobju.

Ključnega pomena, ki si ga je treba zapomniti, je to Just Eat ima v tej panogi več tekmecev, kot so Food Panda, Deliveroo in Uber Eats, in samo nekatere.

Ste razmišljali o nakupu delnic v Samo jej (JE)?

4. Micro Focus International (MCRO.L) – ciljna cena 19,34 USD za leto 2021?

Micro Focus International je podjetje za programsko opremo in informacijsko tehnologijo, ki ga vodi izvršni direktor Stephen Murdoch in ima sedež v mestecu Newbury na jugozahodu Anglije..

Če se sprašujete, ali bi morali kupiti delnice Micro Focus, resda v zadnjih treh letih ni šlo preveč dobro, v letu 2019 bistveno upadala.

Vendar, od leta 2020 se kažejo znaki naraščajočega trenda naraščanja, zaradi česar bi lahko imeli dober kratkoročni delež.

Če pogledamo karte za eno leto, šest mesecev in en mesec, je vsekakor pozitivno gibanje navzgor.

Zelo pomembna stvar, ki je ne moremo prezreti, je, da ima Micro Focus na tone hčerinskih družb, med najbolj znanimi sta NetIQ in Serena Software.

In gledamo napoved cene delnic Micro Focusa, Analitiki CNN verjamem, da lahko doseže a najvišjih 19,34 USD v naslednjih 12 mesecih, prav tako priporoča trgovcem, da zadržijo.

Zanimivo, Trgi WSJ tudi ocene 19,34 USD na delnico kot Visoka ciljna cena Micro Focusa.

Ste razmišljali o nakupu delnic v Micro Focus International (MCRO)?

5. Skupina Ocado (OCDO.L) – Delnice naj bi rasle do 30,5%!

Ocado, ki sta jo ustanovila Jonathan Faiman in Tim Steiner, se je odlično odrezal, saj je leta 2010 prvič ponudil javno ponudbo na londonski borzi.

Ocado je kot spletna trgovina najprej začel v začetku leta 2000, od takrat pa že razširil in postal ponudnik tehnologije v druge uveljavljene supermarkete, kot so Morrisons in drugi po vsem svetu.

Z nakupom široke palete hčerinskih družb je Ocado lastnik tudi Jones Food Company Limited, Kindred Systems Inc in več podrejenih podjetij, ki pomagajo Ocadu pri poslovanju..

Glede na napoved tečaja delnic Ocado, Financial Times pravi 16 njihovih analitikov, da menijo, da Skupina Ocado bi lahko v naslednjih 12 mesecih dosegla najvišjo vrednost 3.460,00 GBP, kar bi bilo povečanje za približno 30,5%!

Zdi se, da Ocado sploh ne upočasnjuje in bi njihov prehod s prodajalca e-trgovine na ponudnika programske opreme lahko v prihodnjih letih močno izboljšal vrednost svojih delnic. Zaradi vsega tega Ocado že zdaj odlično kupuje.

Ste razmišljali o nakupu delnic v Skupina Ocado (OCDO)?

6. GW Pharmaceuticals (GWPH.L) – napoved bo v naslednjih petih letih dosegla 1.102.884 USD!

Nakup delnic družbe GW Pharmaceuticals je morda le najbolj pametna stvar! Verjetno bo to najbolj uspešen delež na našem seznamu za leto 2021!

GW Pharmaceuticals si je ustvaril ime, ker je prvo podjetje na svetu, ki je pridobilo dovoljenje za prodajo zdravil, pridobljenih iz rastlin konoplje (zlasti nabiksimoli).

Od odobritve nabiksimolov leta 2010 so delnice GW Pharmaceuticals strmo naraščale in kljub nekaj vzponom in padcem se na splošno premikajo navzgor.

Toda morda največji zamah navzgor je začel dobivati ​​zagon decembra 2020, zdaj pa so delnice dosegle najvišjo točko doslej in končno presegle 200 USD.

Po mnenju 10 analitikov, ki delajo za CNN, Napoved cene delnic GW Pharmaceuticals je najvišjih 220 USD v naslednjih 12 mesecih, za katero bi lahko rekli, da je zelo konservativna.

Gov Capital je veliko bolj optimističen in podjetju GWPH daje napoved delnic 337,781498 dolarjev za naslednje leto in napoved 1.102,884 dolarja za naslednjih pet let.

Zaradi tega je GW Pharmaceuticals vsekakor dober nakup!

Ste razmišljali o nakupu delnic v GW Pharmaceuticals (GWPH)?

7. Skupina žajblja (SGE.L) – Povišanje za 29,2% v 12 mesecih?!

Nakup delnic skupine Sage bi lahko bil leta 2021 resnično ukraden s Financial Times daje napoved tečaja delnic skupine Sage za do 780,00 GBP v naslednjih 12 mesecih (povečanje za 29,2%!).

Za tiste, ki ne vedo, Sage Group je drugo največje britansko tehnološko podjetje in se osredotoča na „načrtovanje virov v podjetju“ in ima približno 6,1 milijona kupcev s pisarnami po vsem svetu.

Multinacionalno podjetje obstaja že od osemdesetih let prejšnjega stoletja, skupina Sage pa ima zdaj več hčerinskih družb. Nazadnje, leta 2018, so za izvršnega direktorja imenovali Steva Harea.

Na splošno delnice Sage Group izgledajo precej razburkane z velikimi nihanji gor in dol, analitiki so optimistični zaradi rasti organskih prihodkov, kar naj bi bilo do 1,4% ali 447 milijonov funtov, kot poroča Calum Muirhead iz Proaktivni vlagatelji.

In če pogledamo zgodovino tečajev delnic Sage, čeprav je ta pred letom zagotovo upadla, to ni preveč presenetljivo, saj je to očitno vpliv pandemije. (Yahoo Finance poroča, da je skupina Sage dosegla februarja 2020 znaša okoli 791,40 funtov.)

Ste razmišljali o nakupu delnic v Skupina žajblja (SGE)?

8. GlaxoSmithKline (GSK.L) – podcenjeno kar 30%? Super nakup?

Delnice GlaxoSmithKline so se leta 2020 resnično razjezile in izgubile veliko vrednosti. Vendar v zadnjem času, mnogi so prišli do sklepa, da je lahko dramatično podcenjen. Iščem Alfo verjame, da je lahko celo do 30% podcenjeno.

GlaxoSmithKline, ki jo vodi izvršna direktorica Emma Walmsley, je morda v več preobratih na več načinov.

Prvič, od vseh delnic na tem seznamu je GlaxoSmithKline najboljša meja pred AstraZeneco saj bo GSK morda kmalu začel proizvajati tudi lastno cepivo proti koronavirusu skupaj s Sanofijem.

Vendar pa decembra 2020, GSK je poročal, da bo prišlo do zamudo pri izdelavi njihovega cepiva, kar je verjetno razlog za njene nizke cene delnic prav zdaj.

Druga najbolj zanimiva stvar, ki jo je treba preučiti, so govorice GlaxoSmithKline lahko predmet prevzema.

Že leta 2015 je bilo govorilo o tem Roche in Johnson & Johnson oba sta se zanimala za “zbiranje ponudb za podjetje”. In če bi bil GlaxoSmithKline kdaj v položaju, ki bi ga lahko prevzel, bi bil to zagotovo zdaj.

Vsekakor bi morali razmisliti o nakupu delnic GlaxoSmithKline, če menite, da so te podcenjene in bi lahko odskočile od trenutnih najnižjih vrednosti. To bi lahko bila odlična priložnost za nakup.

Če pogledamo napoved tečaja delnic GSK, MarketBeat verjame, da je lahko v naslednjih 52 tednih dosegla celo 1772,51 GBP.

Ste razmišljali o nakupu delnic v GlaxoSmithKline (GSK)?

9. Skupina BT (BT.L) – bi se tveganje pri 5G lahko izplačalo?

Če primerjamo s primerom, skupina BT ni videti kot najbolj privlačno podjetje, ki kupuje delnice.

Verjetno so njihovi najboljši dnevi v najboljšem primeru 20 let za njimi in trgovci govorijo o a Propad delnice BT za dolgo časa zdaj.

In tako kot GSK zgoraj, tudi Podjetje BT Group je prav tako veljalo govorice o prevzemu tudi. Iščem Alfo kot ključne razloge za njeno vedno manjšo vrednost navedel „slabo zgodovinsko upravljanje“ in „velike dolgovne in pokojninske obveznosti“.

Po navedbah Yahoo Finance, februarja 2020, Zgodovinske cene delnic BT so znašale do 157,66 funtov na najvišji ravni.

Toda kljub grobi zgodovini, cene bi se zaradi tega lahko izjemno dvignile 5G. Tako je, BT je glavni igralec, ki ustanavlja 5G omrežje po vsej Veliki Britaniji.

Glavno vprašanje, ki ga je treba zdaj preučiti, pa je zamenjava opreme Huawei ki je bil prvotno uporabljen. Če BT to lahko uresniči, bo to lahko dodalo veliko vrednost.

Ste razmišljali o nakupu delnic v Skupina BT (BT)?

10. Lloyds Banking Group (LLOY.L) – Čedno povečanje za 22,1% v letu 2021?

Lloyds je ena redkih delnic na tem seznamu, ki zdaj dejansko posluje bolje kot lani leta 2020.

Zdaj, kljub temu, nihče ne more z gotovostjo reči, če Delnice Lloyds si bodo opomogle na raven, ki so jo nekoč imeli v poznih 90-ih in v začetku do sredine 2000-ih, vendar bi bilo rahlo izboljšanje še vedno lahko dober znak.

Po mnenju Stuarta Blaira iz Yahoo Finance, največji razlog zakaj Delnice Lloyds so tako nizke zdaj je to zaradi pandemije, kar je privedlo do “padca tečaja delnic za 42%” in možno je, da se bodo s premikom mimo pandemije cene delnic opomogle.

Kar zadeva ceno delnice Lloyds v petih letih, je Alan Oscroft pisal za Pestra norca pravi: “Mislim, da smo bi lahko videli eno najboljših dividend v FTSE 100“.

Poleg tega je napoved cene delnic Lloyds napovedal CNN doseči najvišjo vrednost 2,47 USD, potencial povišanje za 22,1%.

Vse to bi lahko pomenilo, da bi lahko Lloyds zdaj bil odličen nakup.

Ste razmišljali o nakupu delnic v Lloyds (LLOY)?

Zaključek: Katere so najboljše delnice Združenega kraljestva za leto 2021?

To je težko vprašanje, ki je resnično odvisno od tega, kaj točno iščete na britanskem trgu delnic.

Leto 2021 je nedvomno zanimivo za trg delnic, toda ne bo vse, kar smo omenili na našem seznamu, ustrezalo vrsti trgovca, ki ste.

Trenutno nekaj najboljših delnic v Združenem kraljestvu je povezanih s programsko opremo in farmacevtskimi izdelki, kar bi lahko bila področja, o katerih veliko veste, ali področja, o katerih ne veste ničesar.

Ti tudi morate upoštevati tveganje, ki vam ustreza. Trgovci z delnicami z visokim tveganjem so zainteresirani za skupino BT.

Trgovci, ki jih zanimajo cepiva proti koronavirusu, bi si vsekakor morali ogledati AstraZeneca in GlaxoSmithKline. Morda bodo želeli trgovati z obema ali pa se le držati enega.

Trgovci, ki se osredotočajo na programsko opremo, morajo vedeti o Sage, Ocado, Micro Focus in Avevi.

Ocado je malce nenavaden tam se bolj osredotoča na maloprodajo. Lahko bi ga celo imenovali moteč panoge, saj bi njegova tehnologija lahko mnogim supermarketom po svetu zagotovila prednost pred tekmeci, zlasti med pandemijo.

Prav tako je enostavno videti, kako bi Ocado lahko rasel kot podjetje, medtem ko druga podjetja s programsko opremo zahtevajo več strokovnega znanja, da bi izmerila, ali jih je vredno trgovati.

V podobni obliki, Just Eat lahko še naprej uspeva tudi v razmerah pandemije, vendar niso povsem edinstveni z več tekmeci v isti panogi, s katerimi bi se lahko borili, in morda bodo morali ponuditi nekaj drugega, da bodo bolj izstopali.

Zdaj, medtem ko spletno nakupovanje cveti, pa ne samo zaradi pandemije, je bila v Združenem kraljestvu že dolgo hitro rastoča industrija, pri čemer so nekatera britanska podjetja vodila po vsem svetu.

Trgovci, ki iščejo nekaj povsem drugega, lahko preučijo GW Pharmaceuticals, ki bodo verjetno še naprej dosegale preboj z zdravili iz rastlin konoplje.

Vse skupaj je še vedno precej negotovo glede tega, kaj bi se lahko razvilo v letu 2021.

eToro – Kupite najboljše delnice v Združenem kraljestvu brez provizije

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden na borzi – priporočamo, da ga preizkusite.

Vaš kapital je ogrožen. Lahko se zaračunajo druge pristojbine

Kako lahko kupim delnice v Združenem kraljestvu?

Enostavno Nakup delnic v Združenem kraljestvu je danes veliko preprostejši kot v preteklosti. Dokler imate naslednje, se lahko v nekaj minutah nastavite in trgujete:

 • Veljavna identifikacija.
 • Razumna količina denarja za trgovanje.
 • Internetna povezava.
 • Pripravljenost za učenje.

Če želite kupiti delnice Združenega kraljestva v eni od zgoraj navedenih družb, boste morali uporabiti spletnega borznega posrednika.

1. korak: odprite račun pri uglednem posredniku

Ko rečemo “ugleden posrednik”, mislimo na tistega, ki je reguliran! Te informacije običajno najdete na samem dnu strani posrednika.

Običajno bo vseboval polno ime podjetja, organizacijo, ki jo urejajo, in njihovo referenčno številko.

V idealnem primeru, če želite trgovati z delnicami Združenega kraljestva, želeli boste posrednika s sedežem v Združenem kraljestvu ker vam bodo lahko ponudili bolj raznolik nabor delnic v Združenem kraljestvu, raznolikost pa je pomembna, če želite zaslužiti in se izogniti tveganju.

In zato bi morali poiskati posrednika, ki je ki ga ureja FCA (Organ za finančno ravnanje).

Ne pojdite samo s prvim posrednikom, na katerega naletite, jih raziščite in se naučite, kaj ponujajo. Oglejte si različne vrste računov, dostop do trga, platformo, ki jo uporabljajo, in izobraževalne materiale.

In kot pravilo, prezrite bonuse in druge bleščeče stvari. V resnici si želite solidnega posrednika, ki vam ni treba ponuditi bonusa, ker je znano, da je že dovolj dober.

Odločanje o takšnih podrobnostih vas lahko pripelje do spregleda pomembnejših stvari, kot so pristojbine in dostop do trga.

Ko izberete posrednika, boste morali nastaviti račun in morda morali predložiti nekaj osebnih podatkov da dokažeš, kdo si.

V idealnem primeru je tudi, če vaš posrednik tega najprej ne zahteva, dobro odstraniti to pot, ker ga boste morda potrebovali za dvig sredstev in neprijetno bo, če vam bodo preprečili, ker niste dokazali, kdo ste.

2. korak: Naložite polog

Skoraj vsi posredniki zahtevajo, da vplačate depozit, da dokončate nastavitev računa (nekateri pa omogočajo, da nastavite brez depozita).

Običajno bodo imeli minimalno sprejemljivo polog, ki običajno ni zelo velik. Kakorkoli, želeli boste položiti znesek, ki vam bo omogočil učinkovito trgovanje.

Pomembno pravilo: ne nalagajte denarja, ki ga potrebujete za preživetje! Naj bo ob strani. Denar, ki ga lahko izgubite, uporabite le, če pride do najslabšega.

3. korak: raziščite delnice, ki jih želite kupiti

Čeprav obstaja velika verjetnost, da verjetno že veste, katere delnice želite kupiti, je to pomembno določiti nekaj ciljev glede tega, kdaj bi morali vstopiti in izstopiti s trga.

Če želite to narediti, morate spoznajte zgodovino delnic (upoštevajte, kako smo to preučili za vse delnice, naštete v tem članku zgoraj), in ugotovite, kakšen potencial imajo, nato pa vas obvestijo, kdaj vstopiti in izstopiti s trga.

Ko ste končno pripravljeni začeti trgovati z delnicami, ki jih želite kupiti, je zelo pomembno, da imate strategija obvladovanja tveganj na mestu.

Odlično pravilo, ki se ga mnogi trgovci držijo, je, da v katero koli trgovino vlagate le med 1-2% svojega trgovalnega računa (denar, ki ste ga položili v prejšnjem koraku).

Zakaj to?

Ker bo vaš trgovalni račun trajal dlje, boste ublažili tveganje in imeli boste večje možnosti za povečanje zaslužka.

Super! Zdaj končno trgujete z britanskimi delnicami!

Ključne točke

Če se spomnite česa iz Najboljše delnice Združenega kraljestva za nakup do leta 2021: 10, morate vedeti! naj bodo te ključne točke.

 • Združeno kraljestvo močna farmacevtska, programska in finančna podjetja. V teh sektorjih je nekaj naših najboljših delnic v Združenem kraljestvu za leto 2021.
 • Številne delnice še vedno okrevajo po brexitu in koronavirusu. To je ustvarilo nekaj odličnih možnosti nakupa.
 • AstraZeneca in GlaxoSmithKline bi lahko imeli ogromno koristi od izdelave cepiv proti koronavirusu. Vendar je treba upoštevati še druge stvari, kot so proizvodna vprašanja in nepojasnjeni prevzemi drugih podjetij.
 • Na koncu gre za to, katere delnice vam najbolj ustrezajo. Seveda lahko trgujete s čim, kar vam je všeč, vendar je najbolje, da se držite tega, kar veste in razumete.

Preberite tudi:

Katerih 15 zalog bo eksplodiralo leta 2021?

Z vlaganjem v teh 5 zalog lahko zdaj postanete milijonar

10 najboljših britanskih delnic, ki jih je treba vlagati v letu 2021

7 najboljših zalog v Združenem kraljestvu, ki jih je treba iskati v letu 2021 in pozneje

5 Neustavljivih zalog na najvišjih ravneh, ki jih še vedno lahko kupite

7 najboljših telekomunikacijskih zalog za nakup v letu 2021

Pogosta vprašanja

Še vedno niste prepričani, kako se bo leto 2021 izteklo za britanske delnice? Morda vam bodo ta pogosta vprašanja pomagala.

Ali bo britanski trg delnic preživel brexit?

Odkar je Združeno kraljestvo leta 2016 glasovalo za izstop iz EU, gospodarstvo ni bilo nikoli več enako.

Toda kljub vsemu pesimizmu bo odgovor še vedno verjetno: Ja, UK delnice trg bo preživel brexit.

Čeprav so se pri nekaterih podjetjih stvari precej spremenile, t.j.Velika Britanija bo neizogibno preživela brexit, sčasoma bo šlo naprej.

Čeprav je veliko velikih podjetij, zlasti finančnih institucij, odšlo v celinsko Evropo, – Pariz, Amsterdam in mesta po Nemčiji – finančno znanje in znanje ostajata v Veliki Britaniji. Nekatere največje banke so še vedno v Veliki Britaniji, London pa je še vedno glavno finančno središče.

Tudi če Združeno kraljestvo nikoli ne bo doseglo finančnega ugleda, ki ga je imelo nekoč, bodo delnice Združenega kraljestva še vedno vredne trgovanja. Še vedno bodo šli gor in dol, ne bodo vstopili v neko dramatično spiralo navzdol, ki se nikoli ne konča.

Na koncu bo to morda postopek »ven s starim in z novim«, saj se bodo podjetja morala prilagoditi spremembam ali pa izginiti v zgodovinskih knjigah.

In poleg financ, Združeno kraljestvo je še vedno vodilno v več različnih panogah, zlasti v znanosti in tehnologiji.

Morda trenutno najbolj očitno vprašanje sta izvoz in uvoz, s katerim se Združeno kraljestvo spopada, vendar bo to spet rešeno sčasoma, ko se bo Združeno kraljestvo naučilo rešiti to. V bistvu tovrstne težave naraščajo.

Kako bo koronavirus vplival na britanski trg delnic?

Združeno kraljestvo je zares ena najbolj prizadetih evropskih držav z enim največjim številom smrtnih žrtev na svetu.

V času pisanja po besedah Worldometer, Združeno kraljestvo je peto najvišje po številu smrtnih primerov, sledi ZDA, Brazilija, Mehika in Indija, ki imajo veliko več prebivalstva kot Združeno kraljestvo.

In to je seveda škodovalo ekonomskemu dojemanju Združenega kraljestva tako znotraj kot zunaj Združenega kraljestva.

Glede na Knjižnica House of Commons:

»Obseg recesije, ki jo je povzročil izbruh koronavirusa, v sodobnem času ni primeren. Britanski BDP je bil v času globine krize aprila 2020 za 25% nižji kot februarja le dva meseca prej. “

Ko razmišljamo o delnicah Združenega kraljestva v okviru koronavirusa, je treba upoštevati dve stvari: 1.) kako je pandemija vplivala na industrijo in 2.) ukrepe britanske vlade.

Trgovci z delnicami naj ne pustijo, da jih padec cen prestraši. Če vidite, da gre podjetju slabše kot pred letom dni, tega ne jemljite kot neuspešno ali izgubljajo zagon.

Številne delnice so padle v primerjavi z lanskim letom in ne samo v Veliki Britaniji! Pandemija je zares začela potoniti okoli marca 2020, zato delnice februarja 2021 ne bodo spet na isti ravni.

Namesto tega bi morali mislite na pandemijo kot na nakupno priložnost vstopiti v delnice, ki so bile pred tem morda preveč drage, in počakati, da se stvari spet dvignejo. To pa zahteva dobro mero potrpljenja.

Kljub temu ne pozabite, da bi lahko bili vsi spodbujevalni paketi, ki jih izvaja vlada Združenega kraljestva, dvorezen meč. Čeprav lahko ponudi začasno olajšanje, lahko na koncu razvrednoti moč funta.

En dogodek, ki bo kmalu na obzorju, je konec furlough shema ki bo začel veljati konec marca 2021.

Toda vso to negativnost na stran, 2021 bi lahko bilo leto preboja, in če se stvari izidejo, bomo morda opazili veliko gibanje navzgor v leto 2022.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me