Trgovanje z delnicami: Kako trgovati z delnicami, kako preživeti trgovanje z delnicami

Ali želite trgovati z delnicami, vendar niste prepričani, kje začeti? Potem ne iščite več, saj imamo vse skupaj za vas preprost in enostaven vodnik za trgovanje z delnicami in korak za korakom, kako preživeti trgovanje z delnicami.

Trgovanje z delnicami je pritegnilo milijone posameznikov po vsem svetu, saj želijo biti del tako hitre, prevladujoče, dinamične, zahtevne, a kljub vsemu zelo koristne poti, ki lahko ustvari neskončne možnosti.

Kljub temu, da je vstop v trgovanje z delnicami dejansko lažji, kot si morda mislite, je postopek razumevanja, kako trgovati z delnicami in preživeti trgovanje z delnicami, veliko bolj poglobljen, kot si morda mislite.

Seveda lahko verjamete, da večina vlagateljev zna trgovati, ko gre na finančni trg ali pa ima vsaj nekaj razumevanja, toda v resnici nekateri vlagatelji dejansko ne znajo trgovati z delnicami in se zanesljivo zanašajo na nekaj dejavnikov, dejavniki, ki vključujejo srečo (o tem, kaj trg počne z njihovimi zalogami), vroče nasvete, ki so jim bili posredovani, ali če so resnično prepričani, kdaj lahko začnejo iskati nasvet, če dejansko ne razumejo, kaj se dogaja, ko se številke začnejo prilagoditi.

Zato je pametno začeti, če si vzamete čas za učenje in raziskovanje čim več informacij o zalogah in kako trgovati z zalogami.

Trgovanje z delnicami za začetnike je sijajno izhodišče, saj vam bo v tem članku pomagalo, da se kot začetnik naučite in poglobite v delnice in kako deluje trgovanje z delnicami, kar vas bo dodatno pripravilo na začetek poti

Če želite biti del trgovanja z delnicami, morate vložiti trdo delo, čas in nekaj svojega čara, da boste imeli dobre možnosti za finančni uspeh. Opomnik, ki ga morate vedeti, je, da vam včasih nadzoruje naložbe, saj lahko kar koli spremeni presenetljiv obrat, ki ni bil pričakovan, s pozitivnimi in negativnimi učinki.

Če želite trgovati z delnicami, vam ni treba biti vržen na zasedena tržna polja na newyorški ali londonski borzi, lahko začnete potovanje v udobju dnevne sobe z vso ponujeno pomočjo in navodili za vas prek spletnih platform za trgovanje, kjer se lahko pogovorite s posrednikom in pomagate osebno, pa tudi vse izobraževalno gradivo, ki ga potrebujete pred začetkom potovanja, na katerega imamo vse za vas in še več.

Ste se pripravljeni naučiti trgovanja z delnicami in preživeti trgovanje z delnicami? Skočimo naravnost.

Kaj je trgovanje z delnicami?

Preden se takoj lotimo učenja trgovanja z delnicami, je najprej dobro razumeti, kaj je trgovanje z delnicami.

Trgovanje z delnicami

Trgovanje z delnicami poenostavljeno pomeni nakup in prodajo delnic podjetja, kar še dodatno poenostavi, saj kupujete del tega podjetja.

Ko gre za trgovanje z delnicami, boste videli dve vrsti posameznikov, trgovce in vlagatelje.

Kakšne so razlike med trgovci in vlagatelji?

Trgovci z delnicami so strokovnjaki, ki vlagajo na finančnem trgu zase v imenu podjetja ali posameznikov. Toda pomemben dejavnik za razumevanje tega, kar ločuje obe vrsti posameznikov, je glavni cilj trgovcev. Cilj trgovcev je nakup in prodaja delnic različnih podjetij, da bi s kratkoročnimi dobički čim bolj fizično zaslužili, obenem pa izkoristili razlike v cenah.

Vlagatelji pa so na splošno v njem dolgoročno. Njihov cilj je doseči večje donose v dobičku v daljšem časovnem obdobju s skupno strategijo, imenovano “nakup in imetništvo”.

Vrste trgovanja z delnicami

trgovanje z delnicami

Naslednji korak je spoznavanje različnih vrst trgovanja z delnicami, ki se zgodijo.

ActiveTrading

Aktivno trgovanje je običajno povezano s trgovci, saj se tako kot države znotraj imena aktivni trgovci radi hitro premikajo in v krajšem časovnem okviru iščejo dobiček iz izkoriščanja gibanja cen.

Aktivni trgovci so zaradi svojega cilja, da v hitrejšem preobratu ustvarijo velik dobiček, nagnjeni k spretnosti in pametno uporabljajo svoje znanje, na katerih področjih vlaganja grejo, na primer v delnice, ki so spremenljive (lahko se spremenijo v vsakem trenutku ) ali tuji valuti, saj se lahko znotraj teh dveh kategorij v kratkem času kar koli spremeni in je tako rekoč veliko hitrejši preobrat kot druge kategorije.

Dnevno trgovanje

Eden najbolj priljubljenih in najbolj znanih trgovskih stilov je dnevno trgovanje. Dnevno trgovanje je nakup in prodaja vrednostnih papirjev v istem dnevu.

Prepričan sem, da ga boste s tem načinom trgovanja nekoliko poznali, kot je razvidno iz različnih filmov. Cilj dnevnega trgovanja je poiskati vsak centimeter dobička, ki ga je mogoče doseči, preden izide dan, z nakupom, prodajo in zapiranjem svojih pozicij, kot je navedeno v istem dnevu, in trgovci ne morejo imeti nobenih pozicij za naprej, vse mora biti izvedeno znotraj posamezne seje.

Trgovanje s položaji

Pozicijsko trgovanje je posel, ki ga bodo vlagatelji verjetneje videli, čeprav trgovci to strategijo uporabljajo, saj se celo dolgoročno zdi, da je bolj dolgoročna, dolgoročna opredelitev pa bi se lahko začela v tednih, za katere bi se trgovec lahko držal, vendar mesecev ali več, kar je več kot verjetno, da ga vlagatelji načrtujejo in izvajajo, saj to strategijo uporabljajo pogosteje.

Kot ste že uganili, je pozicijsko trgovanje bolj nasprotno od dnevnega trgovanja, saj so trgovci bolj kot kratkoročni bolj zaskrbljeni glede dolgoročne uspešnosti naložbe..

Swing trgovanje

Trgovanje z nihanji je slog trgovanja, ki ga trgovci držijo dlje kot en dan, običajno teden dni ali potencialno dlje, saj je to pravi čas, da na splošno opazimo gibanje cen.

Trgovec bo pogledal, kje je večja verjetnost, da bo cena sledila, nato bo postal del tega sredstva in nato ustvaril finančni dobiček, če se bo zgodila premik.

Swing trgovanje je običajno opisano kot srednja trgovalna strategija in je med dnevnim trgovanjem in trgovanjem s trendi.

Če povzamemo, swing trgovci bodo nekaj ali tri dni sedeli na svojih delnicah, kar bo vodilo do potencialnih tednov, dokler ne bo pravi čas za ceno, zato je swing trgovanje srednji kontinuum med dnevnim trgovanjem in trgovanjem s trendi.

Pripravljen za potop v Borza?

Kako trgovati z delnicami

Zdaj razumete razlike med trendi trgovanja, zdaj je čas, da vam ponudimo preproste korake za začetek trgovanja z delnicami.

Kot začetnik pri trgovanju z delnicami je najbolje, da stvari ostanejo čim preprostejše, medtem ko najdete noge.

Da boste potovanje poenostavili od samega začetka, morate le poskrbeti, da ste korak naprej, izvesti obsežne raziskave, s katerimi se boste izobrazili na vseh področjih finančnih trgov, pa tudi v drugem najpomembnejšem delu učnega procesa , vadite, vadite, vadite, kot pravi pregovor, praksa je popolna in koristi vadbe vam bodo omogočile nadaljnje in globlje razumevanje trga delniškega trgovanja, prav tako pa vam bodo omogočile preizkušanje teorij, ne da bi se zavezali svoje takoj in nazadnje boste morda lahko našli ali videli, v katero trgovinsko strategijo grete bolj verjetno v smeri.

Kako trgovati z delnicami: Vodnik po korakih

Korak 1. – Odprite posredniški račun

Prvi korak v postopku je odprtje posredniškega računa. Priporočljivo je in najbolje je, da svoje profesionalne naložbene transakcije ločite od svojih osebnih računov, zato je najboljši način, da to poiščete pri spletnem posredniku, ki vam bo pomagal pri pripravi in ​​bodo na voljo tudi, ko boste pripravljeni trgovati.

Panike ni treba paničiti, ni vam treba takoj vlagati, lahko odprete svoj račun in nadaljujete z vadbo, dokler vam ni po volji, vendar z lahkoto, ko veste, da je vse pripravljeno, ko ste..

Odpiranje računa pri posredniku lahko traja nekaj minut, eToro, vodilno spletno borznoposredniško podjetje vam ima na voljo vse, kar ste na poti, ali če ste vlagatelj, ki išče vodilno spletno trgovalno platformo, je eToro ena najboljših trgovalnih platform, ki je del.

Korak 2. – Raziskujte, učite se in berite, berite, berite

Na začetku vaše poti do trgovanja z delnicami ta naslednji korak ne preseneča: več raziskav boste izvedli, hitreje in bolj verjetno boste dosegli uspeh.

Učenje trikov trgovanja z delnicami je vaš največji cilj, če želite biti ločeni od te industrije in se ne osredotočite samo na učenje trgovanja z delnicami, temveč na trg kot celoto, saj boste morda končali gor po poti, po kateri na začetku niste namerno želeli iti navzdol, zato preveč učenja ni slabo, kajne?

Na dosegu roke vam je na voljo množica informacij o izobraževanju na področju trgovanja, ki jih lahko pokrijemo za učno pot in zgoraj omenjeni članek, ki ga je treba prebrati, je popoln začetek za začetek.

Obstajajo tudi fantastična branja z vzorci nasvetov, napisanih v The Wall Street Journal, kjer se lahko naročite na spletu ali dostopate do različnih spletnih strani s finančnimi novicami, vključno z Yahoo! Finance in Google Finance, da boste na tekočem z najnovejšimi finančnimi novicami, da boste lažje spoznali trenutno realnost.

Na temo učenja, razumevanja in proučevanja tehnične analize je dobro omeniti tudi naložbo.

Da ne boste panični, vam ni treba biti strokovnjak, vendar je dobro, če veste in razumete, kaj se dogaja in kaj so osnove, ko pogledate grafikon cen ali več grafikonov. Toda kot pri večini od nas bo tudi vaše popolno razumevanje prišlo s časom in prakso.

Nadaljujte z učenjem, opazovanjem in preučevanjem dogajanja na trgu, ko le lahko in v prostem času, saj vam to ne bo le koristilo, temveč tudi hitreje, če postanete del okolja za trgovanje z delnicami in ste uspešni torej.

Korak 3. – Nastavite osebni proračun za trgovanje z delnicami

Ko vaše podjetje razume, kako deluje finančni trg in zlasti trgovanje z delnicami, je vredno, da sednete in si ustvarite delniški proračun, preden začnete potovanje, tako da imate akcijski načrt.

Vlaganje brez navedbe očitnega se splača sodelovati le, če si to lahko privoščite. Prvo izhodišče je, če imate ali določite proračun, koliko želite vložiti, in v idealnem primeru so ta sredstva na voljo sredstva in sredstva, ki niso bistveni stroški, ki jih je treba kriti, saj ne pozabite, da z vlaganjem ni zagotovljeno ničesar..

Ko dobro razumete, kako deluje trgovanje z delnicami, lahko v svoj proračun vključite celo tisto sredstvo ali sredstva, ki jih želite kupiti, in morda boste želeli dodati okvirno številko poleg vsake delnice, v katero želite vstopiti.

Navsezadnje je tudi pri določanju proračuna treba organizirati.

Korak 4. – Čas za vajo

Zdaj se vaše potovanje začenja počutiti resnično. Čas je, da vstopite v svet trgovanja z delnicami.

Obstajajo različne platforme za spletno trgovanje, s katerimi lahko vadite svoje razumevanje trgovanja z delnicami in z dodatno olajšano uporabo virtualnega denarja namesto lastnega denarja, medtem ko se učite vrvi..

Spletne platforme za virtualno trgovanje ali trgovanje s papirjem, ki je druga terminologija, posameznikom omogočajo, da vidijo, občutijo in izkusijo, kako deluje trgovanje, ter pokaže, kako raznolik in hiter se lahko trg v določenem časovnem obdobju spremeni, kar je idealen način za vključitev brez tveganja izgube lastnega denarja.

Vadba na spletu vam bo tudi omogočila, da najdete svoj želeni slog, ki vam ustreza, ki ga lahko vzamete s seboj, ko vstopite v resnični svet trgovanja z delnicami.

5. korak – Vedno poskušajte ohraniti jasno in kul perspektivo

Naložbe za nekatere lahko postanejo frustrirajoče, če niso dosegli velikega trenutka ali tistega, kar želijo doseči, in to je naravno. Toda najboljši način za potovanje je, da vedno ohranite hladno, mirno, zbrano, a močno perspektivo glede svojega cilja, ki ga želite arhivirati.

Morda nenehno iščete naslednjo veliko zalogo, ki bo presegla vsa pričakovanja, in ne bi bili edini vlagatelj, ki bi si tega želel, vendar morate biti potrpežljivi in ​​biti na tekočem z vsemi finančnimi posodobitvami in svojimi lastno raziskovanje in opazovanje borze, da bi bili na vrhu igre, zato je pomembno ohranjanje hladne perspektive in ne postanete vroča glava, saj bo hitenje verjetno povzročilo napačno potezo in bo drago.

Kako preživeti trgovanje z delnicami

Ko ste pripravljeni na vstop v svet trgovanja z delnicami, se vedno najdejo nasveti, ki vam bodo pomagali preživeti in nudili le najboljše izkušnje pri trgovanju z delnicami. Tukaj je razčlenitev 5 najboljših koristnih nasvetov za poneti, ki jih morate vedno imeti s seboj.

5 nasvetov za trgovanje z delnicami vam lahko pomaga preživeti trgovanje z delnicami:

1. Izberite pravega posrednika za vas

Inteligentna izbira pravega posrednika je najmodrejša poteza, ki jo lahko naredite na začetku potovanja v trgovanje z delnicami, saj po vsem svetu obstaja na tisoče ali več posrednikov, ki na žalost nekaterim morda niso najbolj v srcu, zato prihaja ta ključna točka najprej na vrhu nasveti za s seboj.

eToro

EToro, globalni vodja socialnega trgovanja, je spletna platforma za trgovanje, ki vam bo omogočila, da ne boste imeli le dostopa do posrednika, primernega za vaše interese na vašem potovanju z delnicami, ampak lahko traja tudi nekaj minut, vendar to ni edino V prid vam platforma za spletno trgovanje omogoča tudi dostop do vseh najboljših delnic, v katere boste morda želeli z lahkoto vlagati, zaradi česar je ena izmed vzpenjajočih se platform za trgovce in vlagatelje po vsem svetu, da ustvarijo varno, enostavno in dostopno po vsem svetu. potovanje z delnicami.

eToro – vrhunski borzni posrednik, kupujte delnice z 0% provizije

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden na borzi – priporočamo, da ga preizkusite.

Vaš kapital je ogrožen. Lahko se zaračunajo druge pristojbine

2. Izogibajte se morebitnim napakam – „vroči nasveti“

Od posameznikov na forumih do oglaševanja oglasov na spletnih mestih, ki oglašujejo naslednjo “zanesljivo” zalogo, je pametno, da ne razmišljate preveč poglobljeno v informacije, ki jih izražajo in oglašujejo, saj je večina teh oglasov pogosteje prikazana iz podjetij, ki iščejo, da skočite na krov z delnicami, ki jih oglašujejo na podlagi lažnih ali zavajajočih priporočil, na širši sliki pazijo le na številko ena in na žalost so to oni.

Prosimo, bodite previdni pri svetovanju in bodite pozorni na svoja spoznanja, zaupanja vredne osebne nasvete in nasvete posrednikov, če je potrebno in podano.

3. Vzemite si čas

Ni vam treba iti s polno paro, to ni dirka in to je vaš denar, v katerega vlagate, ne glede na to, ali gre za kratkoročno dolgoročno, ni potrebe, da hitite in dobite položaj samo zato, ker ste bodisi zaskrbljeni, da boste morda zamudili ali pa se vam bodo živci morda rahlo prikradli.

Najboljši nasvet je, da se usedete, dihate, sprostite in se nato pametno odločite, saj je zadnje, kar želite storiti, racionalna odločitev, ki bi vam lahko bila, kot svetujemo, na koncu draga.

4. Ne osredotočajte se samo na denar

Ta ključna točka se morda zdi nekoliko nazaj, vendar je zelo pomembna in pametno vlaga. Če na primer hitite z nakupom, ki je v ospredju, če imate denar izključno in trdno v mislih, se boste morda 9-krat od 10 postavili na neuspeh z nepremišljenimi potezami. Najboljša pot naprej je, da se osredotočite na svojo strategijo in nadaljujete z učenjem, saj sta vaša strategija in učenje najpomembnejša sredstva, zaradi katerih boste zaslužili..

5. Učite se na svojih napakah

Tako kot v življenju tudi mi vsi delamo napake in najpomembneje je, da se iz njih učimo, pri trgovanju pa to ni nič drugače.

Napake in prevzemanje odgovornosti za svoja dejanja je vedno nekaj s seboj, saj se boste na trden in konstruktiven način naučili, da boste takšne napake v prihodnosti preprečili ali se jim izognili..

Tudi če se vam zdi, da vam izid ni uspel, poglejte globlje, da ugotovite, ali so v igri nastali kakšni opozorilni znaki, ki bi jih morda spregledali, saj bo to ena izmed najboljših učnih krivulj, ki jo je treba nadaljevati. vas skozi vaše trgovsko pot.

Ključne točke za prevzem

Če se česa spomnite Trgovanje z delnicami: Kako trgovati, kako preživeti, naj bodo te ključne točke.

  • Pametno izberite pravega posrednika
  • Raziskujte in preučujte čim pogosteje in čim bolj, da boste razumeli finančni trg, zato vam bo lažje
  • Ne hitite v globok konec, vzemite si čas, da boste razumeli, v kaj se spuščate pri nakupu delnic
  • Izogibajte se goljufivim nasvetom ali splošno znanim kot “vroči nasveti”
  • Učite se na podlagi svojih odločitev, ki se morda niso izkazale, in preverite, ali se je treba naučiti kakšno lekcijo
  • In nenazadnje, vedno vlagajte v okviru svojih finančnih sredstev in vlagajte denar, ki ga lahko uporabite, ne da bi to finančno vplivalo na vaše osebno življenje.

Pogosta vprašanja

Koliko morate biti stari, da lahko vlagate v delnice?

Zakonska starost za vlaganje v delnice v Združenem kraljestvu je 18 let. V ZDA je zakonita starost 18 let, vendar v večini zveznih držav zahteva polnoletno starost 21 let.

Ali lahko začnem trgovati kadar koli v dnevu?

Kratek odgovor na to vprašanje je pritrdilen, vendar v odprtem času trgovanja. Običajni čas trgovanja na newyorški borzi (NYSE) je od 9.30 do 16.00, kar vključuje tudi Nasdaq Stock Market in druge ameriške delniške trge.

Znotraj Združenega kraljestva so londonske borze (LSE) redne ure trgovanja od ponedeljka do petka od 8. do 16.30 po srednjeevropskem času.

Ali lahko brezplačno trgujem z delnicami??

Ja, lahko, če pametno izberete svojega posrednika. Toro ni le spletna platforma z dostopom do vsega, ponuja tudi 0% provizije pri nakupu vaših najljubših delnic, kar pomeni, da ni dodatnih provizij za zaračunavanje preprosto odprite račun, naredite svoj prvi polog najmanj 200 USD, nato pa lahko izberete najboljše zaloge na najboljših svetovnih borzah in nato vse.

Ali obstaja prednostna strategija trgovanja z delnicami za začetnike?

Neposreden odgovor na to vprašanje je ne. Vsaka strategija je odvisna samo od vas kot posameznika in od tega, kako in katere strategije ali strategije vam najbolj ustrezajo, ko začnete trgovati.

Dober način, kako se naučiti želene strategije, je vadba prek virtualne spletne platforme. Tu boste našli svoj slog trgovanja in razumevanje načina delovanja borznega trga.

Koliko delnic naj kupim?

Na to vprašanje ni pravega odgovora, vendar kot začetnik svetujemo, da začnete z manjšim portfeljem.

Ko želite kupiti več delnic, priporočamo, da imate raznolik portfelj z nakupom več delnic v različnih panogah. To je iz različnih razlogov, prvi je, da vseh jajc ne povežete samo v eno košaro znotraj ene zaloge, saj to predstavlja večje tveganje v primerjavi z vlaganjem v več zalog, drugič pa je priporočljivo, da ne vlagate v več kot 8-10 delnic kot vlagatelj začetnik.

Ali bom obdavčen z zalogami??

V Združenem kraljestvu vsak posameznik prejme neobdavčeni osebni dodatek, ki je bil za davčno leto 2020/21 povečan na 12.500 funtov. Kar v bistvu pomeni, da je denar, ustvarjen z vašimi naložbami za delnice in delnice, vključen v ta dodatek, vključeni pa bodo tudi dodatki, kot so plače zaposlenih, dohodki od lastnine in druge oblike dodatnega dohodka..

Nad osebnim dodatkom v višini 12.500 funtov bo vsaka oseba obdavčena po 20%, kar je osnovna stopnja dohodnine v Združenem kraljestvu. Če vaša letna plača presega 50.000 GBP, boste plačani v višini 40% davka na dohodek in 45% davka na dohodek, če zaslužite in presežete 150.001 GBP na leto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me