8 vprašanj, na katera morate odgovoriti, preden naložite

Ali načrtujete naložbo? Pri naložbah je na voljo veliko možnosti in veliko odločitev je treba sprejeti. Izbira prave naložbe za vas je ključ do uspeha. Verjetno bodo vsi imeli mnenje o vrsti naložbe, ki bi jo morali izvesti. Vaša družina bo imela priporočila, ideje in jih bo želela deliti z vami. Morda imate poslovne kolege, ki so v preteklosti uspešno investirali (ali neuspešno!) In želijo deliti svoje ˜modrost ‘. Pogosto bodo imeli prijatelji, ki delajo za finančna podjetja nasvete in predloge, kje lahko naložite. Če Google, "naložbo", preplavili vas bodo članki z nasveti in predlaganimi naložbenimi možnostmi.

Kako se z vsemi temi glasovi odločite za posamezno naložbo in če ste se odločili, da je to prava poteza za vas, katera naložba je vredna vašega denarja? Najboljši način za začetek tega postopka je, da stopite korak nazaj, postavite nekaj hladnih in trdih vprašanj in se popolnoma informirano odločite. Tam je Trading Education vam zagotavlja informacije, ki jih potrebujete za pravilno izbiro.

Matt Becker, pisanje za The Simple Dollar predlaga, da je osem vprašanj, ki jih morate zastaviti, preden v kar koli vlagate.

1. Kaj je cilj vaše naložbe?

cilj vaše naložbe

Ko ljudje govorijo o naložbi ali o ˜vroč nasvet ‘zanesljive naložbe, vas je enostavno zanesti. Zamisel o zanesljivem načinu zaslužka je glasba za vsakogar. Pomembno pa je, da si vzamete trenutek, da se spomnite, kaj dejansko je cilj vaše naložbe. Kot predlaga Matt, vaš cilj ni nikoli premagati trga ali pogosto celo povečati donos. Najboljše naložbene odločitve so osebni cilji, ki vam nekaj pomenijo. Morda želite dovolj denarja za potovanje, dobro upokojitev in plačilo, da bodo vaši otroci šli na univerzo.

Pri naložbenih ciljih gre vedno za določeno količino denarja do določenega datuma, da naredite nekaj pomembnega v svojem življenju.

Torej bodite pozorni na svoje cilje in ne dovolite, da vas moti najnovejša vroča napotka, kot pojasnjuje Matt, svojim ciljem naložite svoje odločitve.

Glej tudi: Bill Lipschutz: Čarovnik za trg Forex

2. Kako se počutite ob tej naložbeni odločitvi?

Stvar pri naložbah je v tem, da svojih čustev nikoli ne morete popolnoma ločiti od procesa. Ne glede na to, ali gre za visoko ali nizko, je na poti veliko preobratov in verjetno boste občutili pritisk.

Matt ima nekaj odličnih nasvetov, da se izogibajte velikim naložbenim odločitvam, ko so vaša čustva zelo velika. Ko razmišljate o naslednji naložbeni odločitvi, si vzemite trenutek in razmislite, kako se počutite, ali ste nervozni, zaskrbljeni, prestrašeni, napeti?

Najboljši nasvet je, da spite na njem. Vedno se bo našla druga izbira naložbe, vendar bi lahko tvegali, da bi se zaradi svojih čustev pozneje obžalovali.

3. Koliko razumete to naložbo?

kako deluje naložba

Po mnenju Matta so najboljše naložbe pogosto najpreprostejše. Čeprav vas finančni strokovnjaki morda poskušajo prepričati v nasprotno, resnica je, da imajo zapletene naložbe običajno večje stroške, nižji donos in več neželenih posledic. Torej ni nič narobe, če je preprosto.

Poskusite to kot pravilo, če si v minuti ali manj ne morete razložiti, kako deluje naložba, morda ni prava izbira za doseganje vaših naložbenih ciljev.

Morda vam bodo všeč tudi: Nasveti strokovnjakov: Kako pametno investirati od 50 do 50 tisoč funtov

4. Kakšni so stroški te naložbe?

Moral bi delati vse, kar je mogoče zmanjšajte stroške vaše naložbe, da boste lahko videli donose. To je zato, ker manj kot stane naložba, večja je verjetnost, da boste dosegli tiste dobre donose, ki jih iščete za dosego svojih ciljev. Pazite tudi na nepričakovane stroške. Bolj ko je naložbena izbira bolj zapletena, bolj verjetno je, da bodo v gibljivih delih skrite provizije. Naj bo preprosto in v celoti razumejte stroške, preden naložite.

5. Kako se skladajo vaše naložbe??

dobili pravi naložbeni portfelj

To je ključno za pridobitev pravega naložbenega portfelja za vas. Nobena naložba ne deluje ločeno, zato izberite pravi dodatek. Izberite skupino naložb, ki bodo skupaj dosegle vaš cilj. Ko razmišljate na primer o zalogah delodajalcev, ima The Simple Dollar nekaj odličnega o razumevanju, kako lahko to vpliva na vašo celotno dodelitev sredstev in če bo nakup zalog delodajalcev preveč vaše finančne prihodnosti vezal na usodo vašega delodajalca.

Kot pri vseh teh vprašanjih morajo tudi vaše odločitve o naložbah delovati za vaš cilj.

Ljudje preberejo tudi: Zgodovinski pogled na ceno Bitcoin: 2009-2020

6. Kako enostavno se je rešiti te naložbe?

Najprej je vredno ponoviti Mattovo odlično točko v njegovem članku: ne bi smeli iskati tako pogosto zamenjave naložbenega portfelja. Vendar se nočete po nepotrebnem zaklepati vase. Vprašanje, kako enostavno se boste rešili te naložbe, je vedno pametna poteza. Na primer, zamenjava vzajemnih skladov znotraj 401 (k) je preprosta, komaj kdaj ima provizije za trgovanje in nima davčnih posledic. Naložbe z obdavčljivim borznoposredniškim računom je težje rešiti in zahtevajo nekaj premisleka zaradi davkov in provizij za trgovanje. Potem je tu nočna mora, da se rešiš celotne naložbe življenjskega zavarovanja, kjer lahko izgubiš pristojbine in lahko dolguješ davke, da prideš predčasno.

7. Kdo priporoča naložbo in zakaj?

kdo priporoča naložbo

Preden naredite kakršno koli naložbo, razmislite o osebi, ki vam priporoča idejo. Ali so strokovnjak na svojem področju? Imajo izkušnje in znanje, da vam svetujejo? Ali gre za nepristransko priporočilo? Če gre za nekoga, ki vam je blizu, na primer družinskega člana ali prijatelja, se lahko vprašate, koliko dejansko vedo. Če gre za finančnega strokovnjaka, je prav tako lahko vprašati, kako so plačani, ali jim koristi, če naložite?

Upoštevajte priporočila ljudi, ki vedo, o čem govorijo in imajo v mislih vaše najboljše interese, ne svojih. Zato obstaja izobraževanje o trgovanju vam pomagajo pri pravilnih odločitvah za vaše naložbe.

Ne zamudite: koliko izgubite, če ne vlagate?

8. Ali je treba narediti novo naložbo??

Zadnje vprašanje, ki ga je treba zastaviti pred razmislekom o novi naložbi, je ali morate spremeniti trenutne okoliščine? Če imate portfelj, ki vam ustreza, ali morate kaj spremeniti??

Več o izbiri pravih naložb za vas na spletnem mestu Education Education.

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trading Education, mu podelite všeček in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga lahko tudi zanimal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me