Balancer Finance Guide and Review ($ BAL)

Balancer ($ BAL) is een automatische market maker (AMM) protocol dat de kosten en slip tussen transacties van verschillende cryptocurrencies vermindert. Balancer is een gedecentraliseerde vervanging voor de traditionele marktmaker, een derde partij die liquiditeit verschaft aan verhandelde activa. Het Balancer-protocol kan door verschillende gedecentraliseerde handelsplatforms worden gebruikt om automatisch de beste tarieven en handelsprijzen te berekenen met behulp van Smart Order Routing (SOR). Het protocol biedt ook de fondsen die nodig zijn om de transactie te voltooien, met behulp van de fondsen van beschikbare Balancer Pools. Balancer Finance werd in september 2019 gelanceerd door Mike McDonald en Fernando Martinelli, sindsdien had het bedrijf een succesvolle seed-ronde met $ 3 miljoen geïnvesteerd.

Balancer Exchange-interface

Balancer gebruikt het N-dimensionale invariante oppervlak dat is gebouwd op de Uniswap-dapp. Ze gebruiken ook Automated Market Makers (AMM’s), net als UniSwap, die zijn opgebouwd uit computeralgoritmen om de markt te reguleren. Hun pools schaffen de vergoedingen voor portefeuillebeheer bij gebruikers af in plaats van vergoedingen te innen van handelaren, die de portefeuille opnieuw in evenwicht brengen door “arbitragemogelijkheden te volgen”.

Balancer heeft zichzelf opgeschoven naar een prominente positie binnen de Decentralized Finance (DeFi) hiërarchie, aangezien het BAL-token de coattails van de governance-tokens van Compound Protocol heeft opgevangen aan het begin van 2020. Dit zag meer aandacht op de beurs en is aangemerkt als een concurrent in het DeFi-veld. Deze perceptie valt samen met een toename in populariteit voor DeFi-projecten en hun mijnkwaliteiten, iets dat onlangs werd benadrukt Forbes rapporteert op “DeFi Yield Famers”. Dus als u een beginnende of nieuwsgierige producent bent of iemand die de opkomende DeFi-markt wil begrijpen, dan is dit de gids voor u. In dit artikel geven we een volledig overzicht van het project, wat het is en leggen we de voordelen uit van het gebruik van deze DeFi-uitwisseling en dit protocol.

Bekijk onze video voor meer informatie over Balancer, inclusief de sterke en zwakke punten:

YouTube-poster Balancer Finance: wat u MOET weten over dit DeFi-platform

Balancer’s Pools uitgelegd: wat zijn dat??

Balancer-pools zijn verzamelingen van door gebruikers verstrekte fondsen die worden gebruikt om liquiditeit te verschaffen aan transacties en transacties. Deze pools kunnen in totaal oplopen tot meer dan $ 11 miljoen USD (bijv. De USDT-, BAT- en COMP-pool). Deze verzameling van fondsen zal tijdens cryptocurrency-transacties worden aangesproken als de tegenpartij van de transactie, waardoor handelaren liquiditeit krijgen..

Gecontroleerde / privézwembaden: Dit zijn wanneer een vaste toestand boven het zwembad is en de maker de tokens en gewichten kan neerzetten. Dit wordt meestal gedaan voor particuliere actoren die geen externe vereffenaars willen, bijvoorbeeld externe vereffenaars die met grote hoeveelheden werken.

Afronden / gedeelde pools: Deze pools staan ​​open voor alle actoren om liquiditeit toe te voegen en zijn een eenrichtingstransitie. Ze kunnen niet worden gewijzigd en hebben een vaste parameter, in tegenstelling tot gecontroleerde pools, en zijn meestal voor het grote publiek om te liquideren en winst te maken.

Naast de twee hoofdsubcategorieën van pools, zijn er andere, meer specifieke slimme pools die u kunt gebruiken. Liquidity Bootstrapping Pools (LBP’s) bieden teams bijvoorbeeld de mogelijkheid om een ​​projecttoken vrij te geven en tegelijkertijd een diepe liquiditeit op te bouwen. Andere voorbeelden zijn stablecoin-pools zonder vergankelijk verlies, waarvan oprichter Martinelli een uitgebreide uitleg schreef hier.

Tool voor het maken van zwembadenBalancer’s tool voor het maken van pool

$ BAL-token

Bij de eerste lancering had Balancer geen eigen native token, maar dit veranderde dit jaar, waarbij het bedrijf hun governance-token $ BAL onthulde. Het bedrijf is begonnen met de distributie van het token op 23 juni 2020 en zal wekelijks worden gedistribueerd aan liquiditeitsverschaffers op de site.

Er is echter geen economische waarde aan BAL-tokens, ze zijn eerder de valuta voor bestuursrechten op het protocol. Deze rechten stellen de houders in staat om zeggenschap te hebben over de structuur van het Balancer-protocol, met gewicht in termen van het implementeren van nieuwe functies, protocolkosten en grotere structurele veranderingen zoals schaal 2 en contracten op andere blockchains.

Er zijn 100 miljoen tokens gemaakt, maar 25 miljoen daarvan zijn al toegewezen aan de oprichtende leden, kernontwikkelaars, adviseurs en investeerders. De rest kan echter gratis worden gewonnen door Balancer-gebruikers die liquiditeit toevoegen.

Volgens de website van Balancer: “Elke week worden 145.000 BAL’s, of ongeveer 7,5 miljoen per jaar, verdeeld onder liquiditeitsverschaffers. Dit betekent dat in het eerste jaar van het bestaan ​​van BAL er 30% aanbodinflatie zou zijn van het aanvankelijk toegewezen aanbod van 25 miljoen tokens. ” Dus, hoe kunt u de wekelijkse BAL-toewijzing verdienen? Dit wordt gedaan door middel van BAL-liquiditeitsmining, die hieronder wordt besproken.

BAL Liquidity Mining: hoe u $ BAL-tokens kunt verdienen?

Liquidity mining is de afgelopen weken een van de meest populaire gespreksonderwerpen geworden in de ruimte van gedecentraliseerde financiering (DeFi). In de kern is liquiditeitsmining in wezen wanneer gebruikers liquiditeit van activa leveren aan een DeFi-protocol in ruil voor een soort beloning. Die beloning kan verschillende tokens zijn, waaronder governance-tokens van het onderliggende DeFi-protocol (die uiteindelijk een geldwaarde kunnen hebben, zoals COMP). Het biedt in feite een manier voor gebruikers om geld te verdienen met activa die ze bezitten.

De belangrijkste manier om $ BAL-tokens te verdienen, is via Liquidity Mining. In wezen beloont Balancer liquidators die in hun pools betalen in de vorm van $ BAL-tokens. De bedrijven voorstel is om BAL-tokens uit te delen in verhouding tot de hoeveelheid liquiditeit die elk adres bijdraagt ​​in verhouding tot de totale liquiditeit op Balancer.

Een andere manier om BAL te maken, is door een pool te creëren en de voordelen van handelsvergoedingen te plukken. Deze worden uitgedeeld in de vorm van $ BAL. Dit systeem stimuleert de maker van het zwembad ook om de vergoedingen te verlagen, aangezien hoe lager de vergoedingen zijn, hoe meer BAL ze ontvangen. De vergoeding van Balancer geeft poolmakers een optie op korte of lange termijn, en ze hopen dat dit lagere kosten zal aanmoedigen, zodat handelaren naar de beurs worden gelokt.

Sprekend over de kwesties met betrekking tot de verdeling van BAL en bestuursrechten, zei oprichter Martinelli: “Verreweg de belangrijkste factor of reden waarom we dat doen, is omdat we willen dat dit ding wordt gedecentraliseerd. We geloven in een gedecentraliseerde, onbetrouwbare toekomst, en we willen dat Balancer dat doet. We hebben de distributie op een gezonde manier nodig. “

Balancer Yield Farming & Beste zwembaden

Topliquiditeitspools op Balancer keren momenteel terug tot 30% APR op Return on Liquidity. Deze tarieven zijn drastisch verbeterd na de Cap Factor update op 5 juli 2020.

De beste manier om de huidige beste rentetarieven en rendement op liquiditeit te vinden, is via de Voorspellingen wisselen grafiek uit.

Whitelisting van balansmunten

Om kwaliteit te garanderen voor airdrops van $ BAL Balancer Governance-token, moeten pools ten minste twee munten hebben die op de witte lijst staan. Munten worden toegevoegd aan de witte lijst van balancers op een wekelijkse basis. Het bedrag van $ BAL dat wordt verdeeld, is afhankelijk van het handelsvolume en de totale liquiditeit, met een maximum van $

Handelen op Balancer’s Exchange

Naast hun liquiditeit en pools is Balancer in de eerste plaats een gedecentraliseerde beurs. Zonder KYC of aanmeldingen worden de anonimiteit en privacy gehandhaafd. Het enige wat je nodig hebt om te beginnen met handelen, is een portemonnee zoals MetaMask. Lees hier hoe u een Metamask-account aanmaakt.

De Exchange heeft een aantal tokens beschikbaar om te verhandelen. Deze omvatten: Ethereum (ETH), DAI, MKR, USDC, REP, BTC ++, WBTC, WETH, BAT, SNX, ZRX, LINK, DZAR, UMA, LRC, REN, LEND, KNC, COMP, OCEAN. De Exchange heeft ook een aantal tokens zonder pools zoals tBTC, ANT, cUSDC, cDAI, imBTC, pBTC, sBTC, sUSD, PNK, AST en RPL.

Balancer: zijn er risico’s?

Gedecentraliseerde uitwisselingen gaan vaak gepaard met hoge risico’s. Dit soort vermogen om zo gemakkelijk te handelen met hoge rentetarieven is een punt van zorg. Dit werd recentelijk benadrukt door de oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, die waarschuwde dat het “flitsende DeFi-dingen” waren die soms gepaard gaan met “niet-aangegeven risico’s”..

Tweet van Vitalik Buterin

Balancer heeft de risico’s erkend en hun website waarschuwt gebruikers dat: “Balancer een heel nieuw protocol is. Hoewel we alle voorzorgsmaatregelen nemen en uitgebreide audits uitvoeren, is dit nog steeds een bètaproduct. Gebruik kleine bedragen om te beginnen. “

Gevolgtrekking

Over het algemeen positioneert Balancer zichzelf als een krachtig hulpmiddel om het maken van marketing te automatiseren en transactiekosten voor verschillende cryptocurrencies te verlagen. Het leidt de markt voor liquiditeitspools met de mogelijkheid om n-dimensionale liquiditeitspools te creëren, wat een primeur is. Met hun unieke formule die hoge vergoedingen ontkent en actief ontmoedigt, heeft Balancer een gedecentraliseerd project gecreëerd dat mogelijk een zelfvoorzienend systeem zou kunnen zijn met de nadruk op de gemeenschap.

Voorlopig is het belangrijkste doel van Balancer echter om stevige concurrentie voor UniSwap te creëren en zichzelf de marktleiders op het gebied van AMM op Ethereum te maken. Velen geloven dat dit mogelijk is omdat de DEX-functionaliteit op Uniswap hetzelfde is als Balancer, aangezien één Uniswap-token-voor-token-pool gelijk is aan de Balancer-pool met twee tokens ingesteld op 50/50, of 1: 1, waarde.

Decentralized Finance (DeFi) -serie: tutorials, handleidingen en meer

Met inhoud voor zowel beginners als meer gevorderde gebruikers, bekijk onze YouTube DeFi-serie met tutorials over de ESSENTIAL TOOLS die je nodig hebt om te handelen in de DeFi-ruimte, bijv. MetaMask en Uniswap. Evenals een diepe duik in populaire DeFi-onderwerpen zoals Reef.finance ($ REEF) en Polkadot ($ DOT)

De DeFi-serie op deze website behandelt ook onderwerpen die niet op YouTube zijn onderzocht. Voor een inleiding over wat DeFi is, bekijk Decentralized Finance (DeFi) Overzicht: een gids voor de HEETSTE trend in cryptocurrency

Tutorials en handleidingen voor de ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • MetaMask Guide: Hoe een account aanmaken? PLUS tips en hacks voor gevorderde gebruikers
 • Uniswap review en tutorial: Beginnersgids en geavanceerde tips en trucs
 • Serum DEX-gids en recensie
 • SushiSwap ($ SUSHI) uitgelegd
 • 1inch Exchange, Mooniswap en Chi GasToken: de ultieme recensie en gids

Raadpleeg onze DeFi-tokenhandleidingen voor diepgaande informatie over andere specifieke DeFi-projecten. Hier zijn enkele van onze meest POPULAIRE gidsen:

 • AAVE ($ LENDEN)
 • Ampleforth ($ AMPL) review: de essentiële gids voor dit DeFi-protocol
 • ChainLink ($ LINK) -gids: Een belangrijke schakel in de DeFi-ruimte
 • Cream Finance ($ CREAM): wat is het?
 • Curve Finance ($ CRV) gids
 • DODOEx ($ DODO): een revolutionaire leverancier van on-chain liquiditeit
 • Linear Finance ($ LINA): de toekomst van synthetische uitwisselingsplatforms?
 • Polkadot ($ DOT): alles wat u moet weten over de DeFi-lieveling van China
 • RAMP DeFi: hoe ontgrendelt het de waarde van ingezette activa?
 • Reef Finance ($ REEF): het alles-in-één defi-platform
 • Solana ($ SOL) uitgelegd
 • The Graph ($ GRT) – Het volgende niveau van gedecentraliseerde apps
 • Trustswap ($ SWAP) uitgelegd – Volgende generatie DeFi-transacties
 • Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem
 • Wing Finance ($ WING) – Een kredietgebaseerd DeFi-leningplatform

Binnenkort komen er meer video’s en artikelen als onderdeel van onze DeFi-serie, dus zorg ervoor dat u zich ABONNEERT op onze Youtube kanaal en (voorlopig) GRATIS wekelijkse nieuwsbrief zodat u op de hoogte kunt worden gesteld zodra ze verschijnen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me