Kusama ($ KSM): Hoe is het de wilde neef van Polkadot?

Kusama ($ KSM) noemt zichzelf “Polkadots wilde neef”. Toch is het een initiatief dat probeert de zorgen van het Polkadot-ecosysteem over coderingskwetsbaarheden op te lossen. Kusama ging verder dan het gebruikelijke testnet en implementeerde op zijn platform een ​​netwerk gericht op onderzoek en ontwikkeling met reële kosten voor zijn gemeenschap en ontwikkelaars. Dit maakt het meer mainnet-achtig, zonder dat je daadwerkelijk nieuwe ontwikkelingen op het hoofdplatform van Polkadot hoeft te zetten.

Achtergrond

Dr.Gavin Wood heeft Kusama opgericht met als doel het Polkadot ($ DOT) -netwerk te ondersteunen door een parallelle blockchain te bouwen die experimenten en ontwikkeling mogelijk maakt onder zeer realistische omstandigheden. Met dat in gedachten dacht Dr. Wood aan het hebben van een ‘kanarienetwerk’ dat functioneert als een waarschuwings- en vroegprobleemopsporingsprotocol dat de zwakke punten van de Polkadot-codebasis kan onthullen..

Met Kusama kunnen nieuwe functies worden getest die gepland zijn voor implementatie in de hoofdketen van Polkadot. Het verschil tussen Kusama en alle andere testnets is dat de beslissingen die op het platform worden genomen feitelijke economische implicaties hebben. Testnetten bieden alleen speelplaatsfiches die geen werkelijke waarde hebben.

Wat is Kusama?

Kusama is het kanarienetwerk van Polkadot, wat betekent dat het een experimenteel protocol voor gemeenschapsonderzoek en -ontwikkeling is. Het belangrijkste doel is om ontwikkelaars te helpen bij het testen en inzetten van parachains op het Polkadot-project, of om te experimenteren met de bestuurs- en uitzetfuncties ervan met reële economische omstandigheden.

Kanarie testenKanarie testen

Kanarietesten is belangrijk omdat de ontwikkelaars achter beide ketens veronderstellen dat dit de beste manier is om de kritieke risico’s die in de ontwikkeling van Polkadot schuilgaan volledig te begrijpen..

Als een ongeraffineerde versie van Polkadot functioneert Kusama als een onafhankelijk gedecentraliseerd hoofdnetwerk. Het zal continu functioneren zolang de gemeenschap het toelaat, aangezien gedecentraliseerde systemen inherent geen kill-switches hebben. Het zou mogelijk een para-relaisketen voor Polkadot kunnen worden, maar het is nooit de bedoeling om samen te smelten met de ketting van Polkadot zelf..

Kusama-token ($ KSM)

Het oorspronkelijke token van Kusama is de KSM, die houders kunnen gebruiken om te staken, een validator te worden of er een te nomineren en te stemmen over onder meer het bestuursmechanisme. Bovendien is het het token dat de meeste mechanismen in het Kusama-netwerk aandrijft.

Investeerders die DOT hebben gekocht tijdens Polkadot’s ICO, zijn gekwalificeerd om een ​​gelijkwaardige hoeveelheid KSM te ontvangen op het Kusama-netwerk.

Consensusprotocol: genomineerd bewijs van inzet

Kusama volgt het Nominated Proof-of-Stake (NPoS) consensusmodel waarbij validators worden gekozen op basis van hun inzet en de inzet van degenen die op hen stemmen. Het platform verdeelt zoveel mogelijk het gewicht tussen validators bij elke verkiezing.

In Polkadot concentreert de verkiezing van validators zich op de balans tussen deze drie statistieken (het algoritme van Phragmen):

 • Het totale bedrag dat is ingezet door de genomineerde en hun nominatoren
 • De inzet achter de minimaal ingezette validator
 • De variantie van de inzet in een set.

Validators

Om validator te worden, moeten gebruikers eerst KSM uitzetten. Zodra gebruikers al het minimum aantal tokens hebben dat nodig is om kandidaat te worden voor een validatorset, worden ze gekozen op basis van het algoritme van Phragmen.

Er zijn momenteel meer dan 130 validators op Kusama.

Parachains

Parachains zijn applicatiespecifieke datastructuren die zijn beveiligd door validators op de Polkadot Relay Chain en parallel lopen met het Polkadot-netwerk. Hierdoor kunnen ze transacties verwerken met de snelheid en schaalbaarheid van de Polkadot blockchain.

Hoe parachains werkenHoe parachains werken

Collators, aan de andere kant, hebben de taak om de hele parachain te onderhouden. Collator-knooppunten bewaren alle gegevens met betrekking tot de parachain en creëren nieuwe blokkandidaten voor de verificatie en registratie van validators.

Parachains kunnen een onafhankelijke economie hebben van het Polkadot-netwerk en hun eigen native token.

Bestuur

Voordat elke protocolupdate of -herziening wordt gemaakt, wordt er over gestemd door het netwerk dat bestaat uit tokenhouders en de raad van Kusama. Door innovaties zoals stemsystemen op de keten en gewogen besluitvorming, heeft Kusama een gemeenschapsgestuurd bestuursmodel mogelijk gemaakt.

De bestuursfunctie volgt de volgende procedures:

Voorstellen van referenda: Elk referendum bevat een specifiek voorstel dat dient als een geprivilegieerde functieaanroep. In de referenda is de periode opgenomen die voor het stemproces is aangewezen. Ze kunnen worden ingediend door houders van Polkadot (DOT) -token en de raad, of ontleend aan eerdere referenda of aanbevelingen door de technische commissie van Kusama na goedkeuring door de raad..

Stemmen voor een voorstel: Er zijn slechts twee opties bij het stemmen, ‘aye’ of ‘nee’. Als voorstellen een meerderheid krijgen, kunnen ze worden uitgevoerd voor uitvoering. Voordat een voorstel wordt aangenomen, moeten gebruikers hun tokens vergrendelen totdat de hele vertraging is verstreken. Het doel van deze parameter is ervoor te zorgen dat een voorstel voldoet aan de minimale economische buy-in en het verkopen van stemmen te ontmoedigen.

Tallying: Er zijn drie scenario’s wanneer het netwerk over specifieke voorstellen stemt. Aangezien elk voorstel wordt onderscheiden op basis van het feit of ze afkomstig zijn van het publiek of van de raad, verschillen de stemmen ook in bias.

Kusama stemtotaalKusama stemtotaal

Voor elk voorstel wordt het aantal “ja” en “nee” stemmen meegerekend als de opkomst, of het totale aantal stemfiches, worden meegerekend.

Bij een positieve opkomstbias (als de opkomst laag is), zijn meer stemmen voor het voorstel vereist. Bij een negatieve opkomstbias vereist het meer stemmen tegen het voorstel. En voor voorstellen van de Raad is slechts een gewone meerderheid nodig.

Kusama Raad

Hoewel er actieve stakers zijn, zijn er ook passieve belanghebbenden in het ecosysteem van Polkadot en Kusama. Via een on-chain entiteit met 17 zetels beslist de Raad over drie belangrijke bestuurstaken. Deze omvatten voorstellen voor referenda, duidelijke gevaarlijke referenda en het kiezen van leden van de technische commissie van het netwerk.

Kusama raadKusama raad

Gemeenschap op Kusama

Kusama heeft de Society-module geïmplementeerd, een economisch spel dat gebruikers wil belonen voor deelname aan en behoud van een ledenvereniging. Beloningen krijgen echter een looptijd. Dit betekent dat de gebruiker zijn incentives niet onmiddellijk kan krijgen totdat de looptijd van zijn aanspraken al is verstreken.

Verenigingen kunnen leden straffen door hun prikkels te verlagen als ze niet worden opgehaald. Er zijn veel andere overtredingen, zoals onder meer niet deelnemen aan stemoproepen.

Door een stakingssysteem kunnen leden die een aantal strafbare acties hebben gepleegd die de vastgestelde limieten overschrijden, uit de samenleving worden gelicht.

Vanaf nu heeft Kusama slechts één samenleving bovenop zijn platform. In de toekomstige upgrades kunnen ze echter meer toevoegen.

Gevolgtrekking

De groei van de DeFi-ruimte is afhankelijk van de deelname van zowel de ontwikkelaars als de gemeenschap erachter. Projecten die ontwikkelaars in staat stellen nieuwe functies uit te testen voordat ze daadwerkelijk op de hoofdkanalen worden geïmplementeerd, zijn belangrijk, vooral als de veiligheid en betrouwbaarheid van een bepaald netwerk in het geding zijn.

Een project als Kusama stelt ontwikkelaars en hun community in staat om rond het Polkadot-platform te spelen en ervoor te zorgen dat elke functie die ze willen implementeren niet alleen wordt gecontroleerd, maar ook realistisch wordt getest..

Decentralized Finance (DeFi) -serie: tutorials, handleidingen en meer

Met inhoud voor zowel beginners als meer gevorderde gebruikers, bekijk onze YouTube DeFi-serie met tutorials over de ESSENTIAL TOOLS die je nodig hebt om te handelen in de DeFi-ruimte, bijv. MetaMask en Uniswap. Evenals een diepe duik in populaire DeFi-onderwerpen zoals Reef.finance ($ REEF) en Polkadot ($ DOT)

De DeFi-serie op deze website behandelt ook onderwerpen die niet op YouTube zijn onderzocht. Voor een inleiding over wat DeFi is, bekijk Decentralized Finance (DeFi) Overzicht: een gids voor de HEETSTE trend in cryptocurrency

Tutorials en handleidingen voor de ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • MetaMask Guide: Hoe een account aanmaken? PLUS tips en hacks voor gevorderde gebruikers
 • Uniswap review en tutorial: Beginnersgids en geavanceerde tips en trucs
 • Serum DEX-gids en recensie
 • SushiSwap ($ SUSHI) uitgelegd
 • 1inch Exchange, Mooniswap en Chi GasToken: de ultieme recensie en gids

Raadpleeg onze DeFi-tokenhandleidingen voor diepgaande informatie over andere specifieke DeFi-projecten. Hier zijn enkele van onze meest POPULAIRE gidsen:

 • AAVE ($ LENDEN)
 • Ampleforth ($ AMPL) review: de essentiële gids voor dit DeFi-protocol
 • ChainLink ($ LINK) -gids: een belangrijke schakel in de DeFi-ruimte
 • Cream Finance ($ CREAM): wat is het?
 • Curve Finance ($ CRV) gids
 • DODOEx ($ DODO): een revolutionaire leverancier van on-chain liquiditeit
 • Linear Finance ($ LINA): de toekomst van synthetische uitwisselingsplatforms?
 • Polkadot ($ DOT): alles wat u moet weten over de DeFi-lieveling van China
 • RAMP DeFi: hoe ontgrendelt het de waarde van ingezette activa?
 • Reef Finance ($ REEF): het alles-in-één defi-platform
 • Solana ($ SOL) uitgelegd
 • The Graph ($ GRT) – Het volgende niveau van gedecentraliseerde apps
 • Trustswap ($ SWAP) uitgelegd – Volgende generatie DeFi-transacties
 • Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem
 • Wing Finance ($ WING) – Een kredietgebaseerd DeFi-leningplatform

Binnenkort komen er meer video’s en artikelen als onderdeel van onze DeFi-serie, dus zorg ervoor dat u zich ABONNEERT op onze Youtube kanaal en (voorlopig) GRATIS wekelijkse nieuwsbrief zodat u op de hoogte kunt worden gebracht zodra ze verschijnen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me