Stellar Lumens (XLM) in een notendop

Stellar is een platform dat banken, betalingssystemen en mensen met elkaar verbindt. Stellar, gelanceerd in 2014, gebruikt blockchain-technologie om snel geld te wisselen en geld over te maken. Stellar was oorspronkelijk gebaseerd op het protocol van Ripple Lab, maar vanwege belangrijke filosofische verschillen heeft Stellar de code uiteindelijk volledig herschreven. Het is gebouwd op een semi-gedecentraliseerd consensusplatform en is ontworpen om elk type valuta te ondersteunen, zoals de Amerikaanse dollar, RMB of Yen. Stellar platform’s de eigen valuta is de Stellar Lumens (XLM).

Stellaire lumen (XLM) kunnen worden verhandeld op Binance Exchange.

Functies en specificaties

 • Transactiesnelheid: 3-5 seconden bevestigingstijd
 • Totaal aanbod: aanvankelijk 100B XLM gemaakt
 • Ondersteunt duizenden transacties per seconde
 • Gebruikt Stellar Consensus Protocol (SCP) in plaats van Proof of Work
 • Eenvoudige, schone API
 • Multisig en slimme contracten
 • Gedecentraliseerde gedistribueerde database
 • 1% vaste jaarlijkse inflatie

Hoe snel is Stellar?

Stellair XLM-logo

Het Stellar-netwerk kan transacties binnen 3-5 seconden bevestigen met transactiekosten van minder dan $ 0,00001. Dit maakt het netwerk ideaal voor massale acceptatie door consumenten en grensoverschrijdende transacties. Het netwerk zelf kan meer dan 1000+ transacties per seconde ondersteunen.

Hoe werkt Stellar Lumens?

Gedecentraliseerd netwerk

Een gedecentraliseerd netwerk bestaat uit peers die onafhankelijk van elkaar kunnen draaien. Dit betekent dat het Stellar-netwerk niet afhankelijk is van een enkele entiteit. Het idee is om zoveel mogelijk onafhankelijke servers te laten deelnemen aan het Stellar-netwerk, zodat het netwerk nog steeds met succes werkt, zelfs als sommige servers falen..

Grootboek

Net als een traditioneel grootboek, registreert het Stellar-grootboek een lijst met alle saldi en transacties die bij elke afzonderlijke rekening op het netwerk horen. Een volledige kopie van het wereldwijde Stellar-grootboek wordt gehost op elke server waarop de Stellar-software draait. Elke entiteit kan een Stellar-server draaien.

Deze servers vormen een gedecentraliseerd Stellar-netwerk, waardoor het grootboek zo breed mogelijk kan worden verspreid. De servers synchroniseren en valideren het grootboek door een mechanisme dat bekend staat als consensus.

Consensus

Stellar gebruikt de Stellar Consensus Protocol (SCP) in plaats van bewijs van werk. Het Stellar Consensus Protocol (SCP) is een protocol dat optimale veiligheid biedt tegen slecht gedragende deelnemers. In wezen is het bedoeld om veiliger te zijn en betere bescherming te bieden tegen kwaadwillenden.

De Stellar-servers communiceren en synchroniseren met elkaar om ervoor te zorgen dat transacties geldig zijn en met succes worden toegepast op het grootboek.

Als u bijvoorbeeld $ 5 naar een vriend op het netwerk wilt sturen, begint een lijst met vertrouwde servers een proces om overeenstemming te bereiken over de geldigheid van uw betaling van $ 5 aan uw vriend. De meerderheid van deze servers zal het erover eens moeten zijn dat u in feite $ 5 aan krediet op het netwerk bezit voordat ze de transactie als geldig markeren.

Dit hele proces om tot consensus te komen over het Stellar-netwerk vindt ongeveer elke 2-5 seconden plaats.

Ankers, vertrouwen en krediet

Ankers zijn gewoon entiteiten die mensen vertrouwen om hun deposito’s aan te houden en voor die deposito’s kredieten uit te geven aan het Stellar-netwerk. Ze fungeren als een brug tussen verschillende valuta’s en het Stellar-netwerk. Alle geldtransacties in het Stellar-netwerk (behalve de oorspronkelijke digitale valuta van lumen) vinden plaats in de vorm van krediet uitgegeven door ankers.

Ankers doen twee eenvoudige dingen:

 1. Ze nemen uw aanbetaling en geven het overeenkomstige tegoed uit aan uw accountadres in het Stellar-grootboek. U kunt een opname doen door het door hen uitgegeven tegoed mee te nemen.
 2. U moet het anker vertrouwen om uw stortingen en kredietopnames te honoreren.

Er bestaan ​​nu ankers in de pre-stellaire wereld. Om bijvoorbeeld Paypal te gebruiken, stort u geld van uw bankrekening. Paypal geeft u vervolgens krediet op uw Paypal-account. U kunt nu dat Paypal-tegoed naar iedereen sturen die Paypal vertrouwt (iedereen met een Paypal-account). Iemand die uw Paypal-tegoed heeft ontvangen, kan het met Paypal omzetten in echt geld door het op te nemen bij de bank.

Ankers vervullen dezelfde functie in Stellar. Het verschil is dat alle “Paypals” en andere ankers op hetzelfde netwerk werken, zodat ze nu allemaal met elkaar kunnen communiceren – dit maakt het systeem veel krachtiger. Mensen kunnen nu gemakkelijk al deze verschillende ankertegoeden met elkaar versturen en uitwisselen.

Gedistribueerde uitwisseling

Het Stellar-grootboek kan aanbiedingen opslaan die mensen hebben gedaan om valuta te kopen of verkopen. Biedingen zijn openbare toezeggingen om het ene type krediet tegen een vooraf bepaalde koers in te ruilen voor een ander. Het grootboek wordt een wereldwijde marktplaats voor aanbiedingen.

Al deze aanbiedingen vormen een zogenaamd orderboek. Er is een orderboek voor elk valuta / emittent-paar. Dus als u Virgin Bank / EUR wilt inwisselen voor bitstamp / BTC, kijk dan naar dat specifieke orderboek in het grootboek om te zien waarvoor mensen het kopen en verkopen.

Hierdoor kunnen mensen niet alleen valuta’s kopen en verkopen op een vreemde valuta-achtige manier, maar ook valuta’s naadloos omzetten tijdens transacties.

Stellar Lumens-partnerschappen

Stellair belangrijkste doel is om armen en mensen zonder bank te helpen. In 2017, IBM kondigde een samenwerking aan met het Stellar-protocol om een ​​grensoverschrijdend blockchain-gebaseerd betalingssysteem voor grote banken te ontwikkelen. Dit zou de efficiëntie van grensoverschrijdende transacties aanzienlijk verbeteren, vooral voor landen in Zuidoost-Azië waar overmakingskosten en veel huishoudelijke hulpen kunnen het zich niet veroorloven om geld naar huis te sturen. Momenteel werkt het programma met 47 valuta’s en in 72 landen.

Stellar Lumens (XLM) valuta

Lumens is de naam die wordt gegeven aan het token van het Stellar-netwerk. Ze werden oorspronkelijk stellars genoemd toen het Stellar-netwerk in 2014 werd gelanceerd, maar met de lancering van het geüpgradede netwerk in 2015 veranderde de naam van het token van stellar in lumen.

De ingebouwde valuta van het Stellar-netwerk, het lumen, dient twee doelen:

 1. Fungeert als een kleine antispamrol
  • Aan elke transactie is een kleine vergoeding (0,00001 lumen) verbonden. Deze vergoeding voorkomt dat gebruikers met kwaadaardige bedoelingen het netwerk overspoelen (ook wel bekend als een DoS-aanval). Lumen werkt als een beveiligingstoken en verzacht DoS-aanvallen die grote aantallen transacties proberen te genereren of grote hoeveelheden ruimte in het grootboek in beslag nemen.
  • Evenzo vereist het Stellar-netwerk dat alle accounts een minimale balans van 20 lumen hebben. Deze vereiste zorgt ervoor dat accounts authentiek zijn, wat het netwerk helpt een naadloze stroom van transacties te behouden.
  • Kan transacties in meerdere valuta’s vergemakkelijken
   • XLM faciliteert soms transacties tussen valutaparen waartussen er geen grote directe markt is, en fungeert als een brug. Deze functie is mogelijk wanneer er een liquide markt is tussen het lumen en elke betrokken valuta.

   Stellar Lumen-tokenstatistieken

   Bij het ontstaan ​​van het Stellar Network werden 100 miljard lumen (XLM) gecreëerd zoals gespecificeerd in het protocol. Als onderdeel van haar gevangenisstraf heeft de Stellar Development Foundation (SDF) de taak erop toe te zien dat de overgrote meerderheid, 95 miljard, van de lumen naar de wereld wordt gedistribueerd..

   • 50% moet in kleine stappen aan zoveel mogelijk mensen worden gegeven.
   • 25% wordt gegeven aan andere bedrijven en non-profitorganisaties om mensen te bereiken die stellar.org anders niet zou kunnen bereiken via het programma voor directe aanmelding.
   • 20% te geven aan bitcoin- en XRP-houders
   • 5% wordt door Stellar.org ingehouden voor operaties.

   Het Stellar-netwerk heeft een ingebouwd, vast opblaasmechanisme. Elk jaar worden er nieuwe lumen aan het netwerk toegevoegd tegen een tarief van 1%. Het netwerk int ook een basisvergoeding voor elke operatie in een transactie. De middelen uit basisvergoedingen worden toegevoegd aan de inflatiepool.

   Als evenwichtsmaatregel voor het ecosysteem kan iedereen die lumen bezit, stemmen over waar het geld in deze pool naartoe gaat. Elke week verdeelt het protocol deze lumen naar elk account dat meer dan 05% van de stemmen krijgt van andere accounts op het netwerk.

   Hoe Stellar (XLM) te minen

   Een vraag die vaak wordt gesteld, is hoe je Stellar (XLM) kunt minen. Stellar kan niet worden gewonnen in een proces dat vergelijkbaar is met Bitcoin, omdat het geen Proof-of-Work gebruikt. In plaats daarvan vertrouwt Stellar op herstelde knooppunten die transacties bevestigen via een stemsysteem. Blokbeloningen worden aan Stellar Nodes gegeven tegen een inflatiepercentage van 1% per jaar. U kunt Stellar (XLM) kopen of verkopen op de Binance Exchange.

   Middelen:

   Stellaire website https://www.stellar.org/

   SCP-whitepaper https://www.stellar.org/papers/stellar-consensus-protocol.pdf

   Blog https://www.stellar.org/blog/

   Mike Owergreen Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me