SushiSwap ($ SUSHI) uitgelegd

Voordat we beginnen

We hebben de gebeurtenissen met betrekking tot SushiRuil en zijn oprichter “Chef Nomi”. Dit artikel zal niet opmerkingen maken of conclusies trekken over de acties van chef-kok Nomi of hoe SushiSwap wordt of zou moeten worden uitgevoerd. Dit artikel is slechts een uitleg over wat SushiSwap is en hoe u het platform kunt gebruiken. Zoals bij alle opbrengstlandbouwprojecten, brengt SushiSwap een enorm risico met zich mee. Iedereen die van plan is deel te nemen aan yield farming, moet grondig onderzoek doen en de risico’s van tevoren zorgvuldig overwegen.

Wat is SushiSwap ($ SUSHI)?

SushiSwap is het nieuwste liquiditeitspoolplatform voor gedecentraliseerde financiering (DeFi). Met SushiSwap kunnen mensen hun tokens toevoegen aan de liquiditeitspools en geld verdienen. In dit artikel bekijken we het Sushi Swap-platform en hoe u kunt deelnemen aan de liquiditeitspool. Iedereen kan meedoen.

Klinkt interessant? Laten we er eens in duiken.

Overzicht

 • SushiSwap is een platform waarmee iedereen liquiditeit kan verschaffen. In ruil daarvoor wordt de persoon beloond met token (s) en SUSHI-tokens.
 • Vanaf 4 september 2020 is er 1 miljard dollar aan vergrendelde liquiditeit.
 • Mogelijkheid tot zeer hoge APY (tot 1.000%) op sommige liquiditeitspools. U kunt de huidige opbrengsten bekijken op SushiBoard.

Waarom is SushiSwap zo populair??

Sushi Swap brengt zichzelf op de markt als een “verbeterde en gemeenschapsvriendelijke” Uniswap. In tegenstelling tot een traditionele beurs zoals Binance, waar ze marktmakers in dienst hebben, is SushiSwap een gemeenschapsgericht platform waar gebruikers liquiditeit bieden. In ruil daarvoor worden ze beloond. De gebruikers zijn inderdaad de marktmakers.

SUSHI-token

SUSHI-tokens worden gegeven als beloningen voor liquiditeitsmining. Het token stelt zijn houders in staat deel te nemen aan het bestuur van het platform en geeft hen recht op een deel van de vergoedingen die door handelaren aan het protocol worden betaald. Voor het beheer van het platform kunnen SUSHI-houders een SushiSwap Improvement Proposal (SIP) indienen waarop tokenhouders kunnen stemmen met hun tokens.

Natuurlijk speculeren sommige mensen ook op de prijzen van SUSHI en het token kan worden verhandeld op grote beurzen zoals Binance, FTX en OKEx-beurzen..

Voordelen van SushiSwap

Er is geen KYC-beleid (Know Your Customer). Dit betekent dat iedereen kan handelen en bijdragen aan de liquiditeitspools. Het platform is zonder toestemming, wat betekent dat iedereen miljoenen dollars kan bijdragen zonder toestemming te vragen.

Verdien tokens met Sushi Swap. SUSHI is het oorspronkelijke token van Sushi Swap. Wanneer u bijdraagt ​​aan de liquiditeitspool, verdient u sushi-tokens. U kunt SUSHI inwisselen voor ETH.

Sushi Swap-model: 0,25% gaat rechtstreeks naar de actieve liquiditeitsverschaffers en 0,05% wordt weer omgezet in SUSHI en wordt beloond aan sushi-houders.

Klinkt interessant? Laten we de startpagina van Sushi Swap bezoeken.

SushiSwap beginners gids

Wanneer u voor het eerst op de startpagina van Sushi Swap aankomt, ziet u dit:

Sushiswap.fi startpaginaSushiswap.fi startpagina

Klik op “Portemonnee ontgrendelen” of “Zie het menu”, hoe dan ook, u moet uw ETH-portemonnee verbinden om met dit platform te kunnen werken.

Sushi Swap heeft de mogelijkheid om MetaMask, WalletConnect of vele andere niet-bewarende wallets te gebruiken. Kies degene van uw keuze.

Sluit portemonnee aanSluit portemonnee aan

Geef toestemming voor Meta Mask of Wallet Connect om verbinding te maken met Sushi Swap. Zodra u verbinding heeft, bent u klaar om uw tokens toe te voegen aan de liquiditeitspools.

LiquiditeitspoolsLiquiditeitspools

U krijgt verschillende liquiditeitspools (LP’s) te zien. Elke liquiditeitspool heeft een ander jaarlijks percentage rendement (APY).

In dit voorbeeld draag ik bij aan de ETH-USDT-pool. Ik voeg mijn USDT toe aan de liquiditeitspool. In ruil daarvoor krijg ik een percentage USDT- en SUSHI-tokens. Beschouw Sushi Swap als een model voor het delen van inkomsten door de gemeenschap.

Draag bij aan de liquiditeitspoolDraag bij aan de liquiditeitspool

Om bij te dragen aan de liquiditeitspool, klikt u op ‘USDT-ETH UNI-V2 LP goedkeuren’ en geeft u uw metamasker toestemming om uw tokens naar de liquiditeitspool te verplaatsen.

Wat nu? Je wacht. Het vak “SUSHI verdiend” moet worden gevuld met uw verdiende SUSHI. U kunt uw SUSHI-token op elk moment intrekken door op “Oogsten” te klikken.

2020-overzicht en nieuwe routekaart!

Er zijn de afgelopen maanden veel dingen gebeurd binnen het Sushiswap-ecosysteem: het is nu tijd voor een korte samenvatting en om te kijken wat de toekomst voor dit project zal brengen!

Het aantal van alle partnerschappen dat door het protocol is afgerond, is ontelbaar, maar een van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste, is zeker de fusie met Yearn. Het nieuws leidde ook tot controverses: Sushiswap werd door sommigen nog steeds beschouwd als een soort ‘copycat’ van Uniswap, en toen Andre Cronje (de vader van Yearn) een artikel schreef over hoe het moeilijk is om in Defi te bouwen en hoe omgekeerd het voor iedereen gemakkelijk is kopieer gewoon de code van andere mensen, dit werd niet als echt samenhangend gezien. De samenwerking is geboren om de twee teams te laten samenwerken aan Deriswap.

Desalniettemin is Sushiswap zo geëvolueerd dat volgens Mira Christanto (een van Messari’s data-analisten) hebben ze “hun verleden achter zich gelaten” en, niet gesteund door Venture Capitals, kunnen ze sneller bewegen dan concurrenten. In januari is de TVL van Sushiswap echt gegroeid (nu $ 2,1 miljard), vooral ten koste van de TVL van Uniswap..

Onder de belangrijke mijlpalen in 2020 vinden we Onsen, het nieuwe Sushiswap-stimuleringsprogramma voor liquiditeitsmining dat het oude menu van de week vervangt. Het brengt gemeenschappen samen in het ecosysteem en zorgt ervoor dat gestemde tokens geaccrediteerd worden en deelnemen aan het mijnbouwprogramma. De website heeft ook een nieuwe lay-out en een lite-versie.

Routekaart 2021

Aangezien het nieuwe jaar al is begonnen, is het ook interessant om te kijken waar Sushiswap aan werkt voor 2021. Het team heeft een lange en gedetailleerde routekaart begin januari. Opvallende upgrades zijn de volgende:

 • Mirin wordt de nieuwe verbeterde versie van het V3-protocol van Sushiswap. Het zal veel nieuwe functies bevatten, zoals franchise-pools, dubbele opbrengst, dynamische herschikking van de opbrengst en nog veel meer, zoals u kunt lezen hier.
 • Bentobox (die in januari had moeten worden gelanceerd) werd in de geest van het team geboren als een nieuw uitleenplatform. Terwijl ze aan de code werkten, werd het echter iets meer. In eenvoudige bewoordingen zal het een enkele kluis zijn die alle tokens voor alle protocollen en toekomstige uitbreidingen bevat. Het zal verschillende orakels ondersteunen en het zal ook alle $ SUSHI-houders ten goede komen.
 • Miso (Minimal Initial Sushi Offering) zal een soort token-lanceerplatform zijn, ontworpen om de lancering van nieuwe projecten op het platform te stimuleren. Het omvat opties voor crowd-sale, IDO’s (Initial Dex Offering), veilingen en meer. We zouden het kunnen beschouwen als iets dat lijkt op het lanceerplatform van Binance.
 • Aangezien Ethereum-vergoedingen in de komende toekomst blijven groeien totdat ETH2 een realiteit zal zijn, bestuderen de meeste platforms alternatieve oplossingen voor hun gebruikers, zoals Layer 2-mogelijkheden. In tegenstelling tot Uniswap, dat werkt aan Optimistic Rollups, heeft Sushiswap besloten om synchroon te lopen met het grotere Yearn-ecosysteem en zal daarom waarschijnlijk Zk-rollups-opties bieden.

Samen met al dit grote nieuws is Sushiswap ook van plan om naar een nieuw domein te verhuizen, omdat het oude naar hun mening niet meer voldoende is om de diversiteit van het platform te beschrijven. Een transitie naar een volledig gedecentraliseerde bestuursstructuur is ook gepland tegen eind 2021. Last but not least heeft Sushiswap een voorstelpagina gemaakt waarop mensen hun ideeën kunnen uiten over wat ze graag op het platform zouden willen zien. Iedereen kan kok zijn is de plek waar u uw mening kunt geven als u nieuwe ideeën wilt aandragen.

Veelgestelde vragen

Is het riskant om SushiSwap van liquiditeit te voorzien??

De pool kan worden gehackt als de code niet wordt gecontroleerd. Er zijn gevallen bekend van hackers die geld uit slimme contracten hebben gehaald. Het helpt als de code wordt gecontroleerd door een gerenommeerd bedrijf. In het geval van SushiSwap heeft het een “security review” (geen audit) gekregen van Quantstamp. Er zijn 10 problemen geïdentificeerd, maar deze lijken niet fataal te zijn. Vervolgens had Peckshield een audit op SushiSwap. Ze vonden geen kritieke of zeer ernstige problemen met betrekking tot bedrijfslogistiek, maar 2 zeer ernstige opsec-problemen die moeten worden opgelost met extra zorg bij de implementatie.

Wat is het beloningsmodel van Sushi Swap?

0,25% gaat rechtstreeks naar de actieve liquiditeitsverschaffers en 0,05% wordt weer omgezet in sushi en wordt verdeeld onder actieve SUSHI-houders.

Decentralized Finance (DeFi) -serie: tutorials, handleidingen en meer

Met inhoud voor zowel beginners als meer gevorderde gebruikers, bekijk onze YouTube DeFi-serie met tutorials over de ESSENTIAL TOOLS die je nodig hebt om te handelen in de DeFi-ruimte, bijv. MetaMask en Uniswap. Evenals een diepe duik in populaire DeFi-onderwerpen zoals Reef.finance ($ REEF) en Polkadot ($ DOT)

De DeFi-serie op deze website behandelt ook onderwerpen die niet op YouTube zijn onderzocht. Voor een inleiding over wat DeFi is, bekijk Decentralized Finance (DeFi) Overzicht: een gids voor de HEETSTE trend in cryptocurrency

Tutorials en handleidingen voor de ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • MetaMask Guide: Hoe een account aanmaken? PLUS tips en hacks voor gevorderde gebruikers
 • Uniswap review en tutorial: Beginnersgids en geavanceerde tips en trucs
 • Serum DEX-gids en recensie
 • SushiSwap ($ SUSHI) uitgelegd
 • 1inch Exchange, Mooniswap en Chi GasToken: de ultieme recensie en gids

Raadpleeg onze DeFi-tokenhandleidingen voor diepgaande informatie over andere specifieke DeFi-projecten. Hier zijn enkele van onze meest POPULAIRE gidsen:

 • AAVE ($ LENDEN)
 • Ampleforth ($ AMPL) review: de essentiële gids voor dit DeFi-protocol
 • ChainLink ($ LINK) -gids: een belangrijke schakel in de DeFi-ruimte
 • Cream Finance ($ CREAM): wat is het?
 • Curve Finance ($ CRV) gids
 • DODOEx ($ DODO): een revolutionaire leverancier van on-chain liquiditeit
 • Linear Finance ($ LINA): de toekomst van synthetische uitwisselingsplatforms?
 • Polkadot ($ DOT): alles wat u moet weten over de DeFi-lieveling van China
 • RAMP DeFi: hoe ontgrendelt het de waarde van ingezette activa?
 • Reef Finance ($ REEF): het alles-in-één defi-platform
 • Solana ($ SOL) uitgelegd
 • The Graph ($ GRT) – Het volgende niveau van gedecentraliseerde apps
 • Trustswap ($ SWAP) uitgelegd – Volgende generatie DeFi-transacties
 • Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem
 • Wing Finance ($ WING) – Een kredietgebaseerd DeFi-leningplatform

Binnenkort komen er meer video’s en artikelen als onderdeel van onze DeFi-serie, dus zorg ervoor dat u zich ABONNEERT op onze Youtube kanaal en (voorlopig) GRATIS wekelijkse nieuwsbrief zodat u op de hoogte kunt worden gebracht zodra ze verschijnen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me