Wat is AAVE ($ LEND)?

Aave-protocol met hun native token is $ LEND een toonaangevend bedrijf binnen de sfeer van gedecentraliseerde financiën (DeFi). Het bedrijf geeft zijn gebruikers toegang tot zijn open-source- en niet-bewaarprotocol om geldmarkten te creëren en voegt zich bij een groeiende lijst van projecten zoals Compound om gedecentraliseerde opties naar de massa te brengen. We kijken naar wie Aave is ($ LEND), het gebruik ervan en hoe het verschilt van andere projecten zoals Compound Finance.

Wat is Aave?

Het in Londen gevestigde bedrijf Aave, vernoemd naar het Finse woord voor “spook”, werd in september 2018 opgericht na een succesvolle eerste aanbieding van munten (ICO) vorig jaar voor zijn ETHLend-token, dat $ 16,2 miljoen opbracht. Het executive team onder ETHLend gemigreerd naar Aave bij de oprichting waarbij ETHLend een dochteronderneming werd van Aave. In januari 2020 kondigde ETHLend aan dat het zo was niet meer in gebruik en haar website zou alleen actief blijven voor huidige gebruikers om hun bestaande leningen af ​​te sluiten.

Het doel van Aave is om de hiaten op te vullen die zijn achtergelaten door gecentraliseerde fintech-industriereuzen zoals PayPal, Skrill en Coinbase. Hun belangrijkste product is Aave Protocol, een open source en niet-bewarend protocol voor het creëren van geldmarkten op de Ethereum-blockchain.

Wie is het team achter Aave?

Aave heeft een schat aan talent en ervaring binnen haar team. Stani Kulechov (CEO) en Jordan Lazaro Gustave (COO) hebben hun rollen behouden en gemigreerd van ETHLend, waardoor hun schat aan kennis naar Aave is overgebracht. Hun diverse team van 18 man brengt een schat aan ervaring samen in de startup-scene.

Wat is een Aave-protocol?

Het grootste en meest integrale aspect van Aave is het Aave-protocol dat in januari 2020 werd gelanceerd. De verschuiving van ETHLend betekende een belangrijke verschuiving in de strategie voor het bedrijf. Gaande van gedecentraliseerde P2P-leningen naar een pool-gebaseerde strategie, is Aave Protocol een open source en niet-bewaarnemingsprotocol waarmee gebruikers hun eigen gedecentraliseerde geldmarkten op de Ethereum-blockchain kunnen creëren.

Aave-protocolAave-protocol

Depositors zorgen voor liquiditeit door cryptocurrencies in uitleenpools te storten, waardoor ze rente kunnen verdienen. Ondertussen kunnen leners leningen krijgen door gebruik te maken van deze leenpools op een overcollateralized of undercollateralized manier. De leningen hoeven niet individueel te worden gematcht, d.w.z. één geldschieter aan één lener. In plaats daarvan worden stortingen in de pool en de geleende bedragen / onderpand gebruikt om onmiddellijke leningen te verstrekken op basis van de staat van de pool. Er zijn momenteel 2 geldmarkten die gebruikers kunnen betreden, dit zijn Aave en Uniswap.

Aave-marktenAave-markten

Flitsleningen

Aave heeft een kenmerk dat het onderscheidt van de rest. Met flitsleningen kunnen klanten wel leningen aangaan zonder enig onderpand. Deze flitsleningen maken een op maat gemaakt slim contract mogelijk om binnen één transactie activa te lenen uit de reservepools van Aave. De lening wordt verstrekt onder de voorwaarde dat de liquiditeit wordt teruggegeven aan de pool voordat de transactie afloopt. Als het tegen die tijd echter niet is terugbetaald, wordt de transactie teruggedraaid, waardoor alle tot dan toe uitgevoerde acties effectief ongedaan worden gemaakt en de veiligheid van de fondsen in de reservepool wordt gegarandeerd..

De Fast Loan-functie is ontworpen voor ontwikkelaars om tools te maken die kapitaal nodig hebben voor arbitrage-, herfinancierings- of liquidatiedoeleinden. Aave uitgelegd Flash Loans zegt dat het “ontworpen is voor ontwikkelaars / mensen met enige technische kennis”, met het voordeel van risicovrije leningen. Aave rekent een vergoeding van 0,09% aan op flitsleningen.

Tarief wisselen

Tariefomschakeling is een ander uniek verkoopargument voor Aave, dat in mei arriveerde upgrade van hun leen- / rentetarieven. Door rentewisseling kunnen leners schakelen tussen vaste en variabele rentetarieven, iets wat handig is in een volatiele gedecentraliseerde markt. Voor hoge rentetarieven zullen gebruikers meestal kiezen voor de vaste rente, maar wanneer deze volatieler is en naar verwachting lager zal zijn, zou men kunnen kiezen voor de variabele optie om de financieringskosten te verlagen. De vaste rente kan veranderen, maar alleen wanneer de spaarrente boven de vaste rente stijgt, aangezien het systeem onstabiel kan worden door meer uit te betalen dan er wordt uitbetaald. Als dat het geval is, wordt de vaste rente opnieuw in evenwicht gebracht met de nieuwe stabiele rente. Aan de andere kant, wanneer de variabele rente 20% lager is dan de vaste rente, wordt de lening automatisch verlaagd om rekening te houden met het verschil..

Welke cryptocurrency-tokens zijn gekoppeld?

Er zijn 19 tokens beschikbaar op Aave. Deze omvatten DAI, USD Coin (USDC), TrueUSD (TUSD), USDT Coin (USDT), sUSD, Binance USD (BUSD), Ethereum (ETH), Basic Attention Token (BAT), Kyber Network (KNC), ChainLink (LINK ), Decentraland (MANA), Maker (MKR), Augur (REP), SNK, Enjin Coin (ENJ), REN, WBTC Coin (WBTC), Yearn.finance (YFI) en Ox Coin (ZRX).

Let op: elk activum heeft een ander onderpandvereiste. Dit komt door de verschillen in prijsvolatiliteit. Stablecoins geven natuurlijk loan-to-value-ratio’s, vanwege hun prijsstabiliteit. Een volledig overzicht van het beoordelingsproces van Aave is te vinden in hun Risicokader.

Naast deze tokens is er ook een native token die Aave gebruikt en die Lend wordt genoemd. Een uitleg en analyse van het token vindt u hieronder.

LENEN ($ LENDEN) Token

Ook vaak aangeduid als ETHLend, is het LEND-cryptocurrency-token uitgerold tot het native token van Aave na de beëindiging van de operaties door ETHLend in januari van dit jaar. Hoewel het de naam heeft behouden, is de nieuwe Aave-versie van Lend grotendeels anders dan de vorige.

LEND-tokenstatistiekenLEND-tokenstatistieken

Binance Belangrijkste statistieken over Lend

$ LEND-tokens zijn gebouwd op basis van de ERC-20-standaard en kunnen worden gebruikt voor kostenverlagingen. De tokens worden verbrand uit de vergoedingen die zijn verzameld via het Aave-protocol, waarbij ongeveer 80% van de platformvergoedingen wordt gebruikt. Dit lijkt erop te wijzen dat Lend-tokens in de loop van de tijd meer waard zullen zijn. LEND-eigenaren kunnen ook aanspraak maken op protocolvergoedingen in ruil voor het optreden als eerste verdedigingslinie in geval van liquiditeitsgebeurtenissen door kwaadwillende kredietnemers.

Bovendien kunnen $ LEND-tokens worden gebruikt om te stemmen op Aave Improvement Proposals (AIP’s). Bovendien kunnen LEND-houders stemmen met hun LEND die op het Aave-platform is gestort, zelfs als deze momenteel als onderpand wordt gebruikt. Momenteel wordt deze functie vooraf gelanceerd op het Ropsten-testnetwerk voordat deze wordt gelanceerd op het Ethereum-mainnet. Dit is zodat de Aave-gemeenschap op voorstellen kan stemmen zonder hoge gaskosten te maken, de module kan uitproberen en feedback kan geven aan het Aave-team voordat deze formeel wordt gelanceerd. Het is ook vermeldenswaard dat de uitkomsten van alle stemmen op het testnet niet als geldig worden beschouwd voor de lange termijn.

Stemmen op AaveStemmen op Aave

Hoe u kunt lenen op Aave

Het storten en verdienen van rente op Aave is een eenvoudig proces. Voordat u begint, moet u bezoeken https://app.aave.com/ en maak verbinding met een web 3.0-portemonnee zoals Metamask, Coinbase Wallet of Fortmatic.

Storten is eenvoudig, kies gewoon het gewenste activum om in te investeren en geef Aave vervolgens toegang tot het activum. Zodra de transactie is verwerkt en de rentevoet is bevestigd, kunt u de tariefwijzigingen bekijken in de Aave-app. De rente-verdienende tokens worden aTokens genoemd, die vergelijkbaar zijn met de C-tokens van Compound.

Rente-genererende tokens

Er zijn enkele verschillen tussen de tokens van Compound en de aToken. De belangrijkste is dat de aToken’s de prijs van hun onderliggende activa behouden en het aantal tokens in eigendom verhogen wanneer de prijs stijgt in plaats van de prijs van de tokens te verhogen..

Aave versus verbinding ($ COMP)

Zowel Compound Finance als Aave lijken de twee belangrijkste DeFi-kredietplatforms te zijn. Beide hebben echter unieke kenmerken waardoor ze zich onderscheiden. Compound heeft USDT als bruikbaar activum, maar Aave heeft een breder scala aan tokens in de aanbieding. Voor Aave geven hun nieuwe rentetarieven en regelgeving, zoals tariefomschakeling, hen een lichte voorsprong. Voor nieuwe gebruikers biedt Aave geweldige incentivetarieven. De uitleentarieven en de leenvergoedingen zijn echter gemiddeld hoger bij Aave. Hoe dan ook, Aave heeft bewezen een goede toevoeging te zijn aan de Defi-gemeenschap en zou populair moeten blijken te zijn. U kunt hier meer lezen over Compound ($ COMP).

Belangrijkste kenmerken van Aave 2.0

Aave 2.0 was bekend gemaakt op 14 augustus 2020. Aave Market biedt nu 19 activa, plus de Uniswap Market biedt verschillende Uniswap-paren als onderpand. Het platform is ook uitgegroeid tot meer dan 15.000 gebruikers. Hier zijn enkele van de belangrijkste nieuwe functies die kunnen worden verwacht in fase 2 van Aave.

Betaal met onderpand

Als gebruikers momenteel hun lening willen terugbetalen met een deel van hun onderpand, moeten ze 4 afzonderlijke transacties doen op verschillende protocollen: het onderpand opnemen, de geleende cryptocurrency kopen, de schuld terugbetalen en al het gestorte onderpand ontgrendelen. Met deze nieuwe functie kunnen Aave-gebruikers hun posities afbouwen of hun posities sluiten door direct te betalen met onderpand in 1 transactie.

Schuldtokenisatie en native kredietdelegatie

De schuldposities van gebruikers zullen tokens zijn, d.w.z. gebruikers zullen tokens ontvangen die hun schuld vertegenwoordigen. Dit maakt native kredietdelegatie mogelijk binnen het Aave-protocol, naast andere functies zoals native positiebeheer van cold wallets en gebruikersspecifieke strategieën voor opbrengstlandbouw..

Aanbetaling met vaste rente

Stortingen op Aave kunnen voorspelbare rentetarieven genereren die niet gebonden zijn aan marktschommelingen.

Verbeterde stabiele leenrente

Dit zal verder zorgen voor de voorspelbaarheid van de rentetarieven door hun rentetarief voor leningen vast te zetten tot een bepaalde periode.

Private markten

Aave zal het bestuur toestaan ​​om private markten te openen om private markten te openen om alle soorten tokenized assets te ondersteunen. Het Aave-team werkt ook aan een samenwerking met RealT die hypotheken op Ethereum zal brengen.

Verbeterde aTokens

aTokens zijn de rentedragende tokens van Aave die worden geslagen wanneer een storting wordt gedaan en vervolgens worden verbrand wanneer ze worden ingewisseld. De aToken wordt 1: 1 gekoppeld aan de waarde van de onderliggende waarde die bij Aave is gestort. In Aave 2.0 komt er nu een versie 2 van de aToken die de EIP 2612 integreert die gasloze goedkeuringen mogelijk maakt.

Gas optimalisaties

Deze functie is momenteel in de maak en zal leiden tot een aanzienlijke daling van de transactiekosten voor de meeste interacties op Aave. Voor sommige interacties kunnen de gaskosten zelfs met 50% worden verlaagd. Aave versie 2 zal ook native GasToken Support implementeren.

Veiligheid

In versie 2 is het interne ontwerp eenvoudiger gemaakt, is de architectuur ook verbeterd, zodat het formeler verificatievriendelijker is. Aave werkt ook samen met topauditors zoals Consensys Diligence en Certora, een toonaangevend bedrijf op het gebied van automatische verificatietechnologieën..

Native handelsfunctionaliteiten

Aave v2 introduceert de mogelijkheid voor gebruikers om hun schuldpositie van het ene activum naar het andere te verhandelen, d.w.z. u kunt DAI lenen, en als USDC goedkoper wordt om te lenen, kunt u uw schuldpositie in één transactie wijzigen in USDC..

Gebruikers kunnen hun gestorte activa ook verhandelen in de verschillende cryptocurrencies die door Aave worden ondersteund, zelfs als het als onderpand wordt gebruikt.

Margehandel is ook geïntroduceerd in versie 2, zodat gebruikers direct long en short leveraged posities kunnen innemen zonder gebruik te maken van diensten van derden. Omgekeerd kunnen liquiditeitsverschaffers bij margeleningen het gewicht van hun deposito’s vergroten om kansen te benutten.

Bestuur

Aave versie 2 introduceert ook verschillende nieuwe governance-functies. Nu kunnen houders van AAVE-tokens hun stemgewicht naar elk ander adres delegeren. Aave gelooft dat dit kan leiden tot de opkomst van protocolpolitici, die de belangen van hun leeftijdsgenoten zullen vertegenwoordigen om hun stemmen aan hen te delegeren. Maar in tegenstelling tot de meeste representatieve democratieën die we tegenwoordig over de hele wereld zien, is stemdelegatie een vloeibare democratie, dus dit betekent dat een gebruiker de delegatie onmiddellijk in een enkele transactie kan verwijderen als ze dat willen.

Het Aave-team erkent ook de pijnpunten van de noodzaak om tokens naar een andere locatie te verplaatsen om deel te nemen aan het bestuur. Dus Aave stelt gebruikers nu in staat om berichten uit hun koude portemonnee te ondertekenen om deel te nemen aan Aave Governance. Dit verkleint op zijn beurt het beveiligingsrisico.

Referenties:

AziëCryptoVandaag: https://www.asiacryptotoday.com/aave/

Decentralized Finance (DeFi) -serie: tutorials, handleidingen en meer

Met inhoud voor zowel beginners als meer gevorderde gebruikers, bekijk onze YouTube DeFi-serie met tutorials over de ESSENTIAL TOOLS die je nodig hebt om te handelen in de DeFi-ruimte, bijv. MetaMask en Uniswap. Evenals een diepe duik in populaire DeFi-onderwerpen zoals Reef.finance ($ REEF) en Polkadot ($ DOT)

De DeFi-serie op deze website behandelt ook onderwerpen die niet op YouTube zijn onderzocht. Voor een inleiding over wat DeFi is, bekijk Decentralized Finance (DeFi) Overzicht: een gids voor de HEETSTE trend in cryptocurrency

Tutorials en handleidingen voor de ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • MetaMask Guide: Hoe een account aanmaken? PLUS tips en hacks voor gevorderde gebruikers
 • Uniswap review en tutorial: Beginnersgids en geavanceerde tips en trucs
 • Serum DEX-gids en recensie
 • SushiSwap ($ SUSHI) uitgelegd
 • 1inch Exchange, Mooniswap en Chi GasToken: de ultieme recensie en gids

Raadpleeg onze DeFi-tokenhandleidingen voor diepgaande informatie over andere specifieke DeFi-projecten. Hier zijn enkele van onze meest POPULAIRE gidsen:

 • AAVE ($ LENDEN)
 • Ampleforth ($ AMPL) review: de essentiële gids voor dit DeFi-protocol
 • ChainLink ($ LINK) -gids: Een belangrijke schakel in de DeFi-ruimte
 • Cream Finance ($ CREAM): wat is het?
 • Curve Finance ($ CRV) gids
 • DODOEx ($ DODO): een revolutionaire leverancier van on-chain liquiditeit
 • Linear Finance ($ LINA): de toekomst van synthetische uitwisselingsplatforms?
 • Polkadot ($ DOT): alles wat u moet weten over de DeFi-lieveling van China
 • RAMP DeFi: hoe ontgrendelt het de waarde van ingezette activa?
 • Reef Finance ($ REEF): het alles-in-één defi-platform
 • Solana ($ SOL) uitgelegd
 • The Graph ($ GRT) – Het volgende niveau van gedecentraliseerde apps
 • Trustswap ($ SWAP) uitgelegd – Volgende generatie DeFi-transacties
 • Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem
 • Wing Finance ($ WING) – Een kredietgebaseerd DeFi-leningplatform

Binnenkort komen er meer video’s en artikelen als onderdeel van onze DeFi-serie, dus zorg ervoor dat u zich ABONNEERT op onze Youtube kanaal en (voorlopig) GRATIS wekelijkse nieuwsbrief zodat u op de hoogte kunt worden gebracht zodra ze verschijnen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me