Wat is Ripple en XRP

Rimpel – Ripple Therstel P.protocol is een real-time afwikkelingssysteem dat is ontworpen om door banken te worden gebruikt voor het wisselen van valuta, overmakingen en bruto afwikkeling. Het idee is om eeuwenoude systemen zoals SNEL – die werd ontwikkeld in 1972 en tegenwoordig door de meeste banken wordt gebruikt. Het Ripple-protocol biedt aanzienlijke voordelen in zowel de snelheid van overdracht als het volgen van overdrachten. Ripple maakt gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie, vergelijkbaar met Bitcoin. In vergelijking met Bitcoin is het sneller en goedkoper om op het rimpelnetwerk te verzenden. Er is echter een belangrijke wisselwerking: het gebrek aan decentralisatie. Het Ripple-netwerk is afgesloten en kan door geen enkele gebruiker worden aangesloten – wat betekent dat er een aanzienlijke mate van centralisatie is.

x Huidige afwikkeling tussen banken

XRP – De cryptocurrency XRP wordt vaak verward met het door Ripple Protocol (ook wel Ripple geheten) uitgegeven Ripple Labs. De XRP is een uitgegeven token dat gebruikmaakt van het Ripple-netwerk – het kan extreem snel en tegen lage kosten worden verzonden. Er moet echter worden opgemerkt dat de XRP is niet verplicht om het netwerk te laten werken, noch is het vereist dat banken het gebruiken als ze ervoor kiezen om Ripple te adopteren. In feite maakt de xCurrent-communicatie tussen banken geen gebruik van XRP.

Rimpel-logo

Ripple Currency (XRP) versus het Ripple Protocol

Dus laten we beginnen met een verwarrende factor. Dus ik moet een onderscheid maken tussen Ripple, het transactieprotocol (dat wordt gebruikt tussen banken en andere bedrijven) en de door Ripple uitgegeven valuta, XRP. Als je ziet dat Ripple winst maakt, is het eigenlijk de XRP, de valuta die wordt uitgegeven door Ripple. En dit is eigenlijk heel anders dan het netwerkprotocol of het Ripple-protocol. Beiden delen dezelfde naam en ik weet zeker dat dit veel investeerders in verwarring heeft gebracht.

Ripple-protocol

Dus laten we beginnen met het transactienetwerk dat bekend staat als Ripple. Het Ripple-protocol is dus gebaseerd op technologie die vergelijkbaar is met blockchain, maar niet helemaal hetzelfde. Het vereist geen mijnbouw en het is gebaseerd op een consensusnetwerk in plaats van op de consument gericht te zijn, wat Bitcoin is. Kortom, het is voor de gewone persoon.

Ripple wordt uitsluitend gebruikt door grote instellingen zoals banken. Het hele idee van Ripple is om banken in staat te stellen elk soort activum over te dragen, of het nu valuta, USD, euro, goud of andere activa zoals airmiles zijn. U kunt dat vrijwel onmiddellijk overdragen tussen andere instellingen. Dit concurreert met systemen zoals swift. Dus als je ooit Bitcoin hebt gekocht met een bankoverschrijving, weet je hoe pijnlijk dat is. U moet contact opnemen met uw bank en de transactie verzenden naar een snelle bankrekening. Dit kan twee tot drie dagen duren en er zijn veel transactiekosten voor zowel de afzender als de ontvanger. Ripple zal dit revolutionair veranderen door bijna onmiddellijke transacties van minder dan een seconde aan te bieden voor instellingen zoals banken. Het is al overgenomen door een flink aantal grote banken en

XRP – Valuta van het Ripple-netwerk (xRapid)

Dus nu ik heb uitgelegd wat het Ripple-transactieprotocol is, gaan we verder met Ripple XRP. XRP wordt feitelijk uitgegeven door Ripple Labs en is een vorm van cryptocurrency die kan worden verhandeld en die niet wordt “gedolven”. Er is dus een eindig aantal rimpelingen en dat bedrag wordt feitelijk uitgegeven door het bedrijf achter Ripple, genaamd Ripple Labs.

XRP heeft op zichzelf geen onderliggende gerelateerde activa of waarden, bijv. Het is niet gebonden aan USD of goud. Het kan eerder worden gebruikt als tussenvaluta in instellingen. Het heeft een enorm voordeel: de transactiekosten zijn erg, erg laag (in tegenstelling tot Bitcoin, die nu 1,5 USD aan transactiekosten bereikt).

xCurrent maakt geen gebruik van XRP

Ripple Labs heeft twee verschillende technologieën ontwikkeld om de waardeoverdracht tussen landen op te lossen. Xcurrent is een enterprise-technologie gericht op banken die onmiddellijke waardeoverdracht mogelijk maakt. Deze technologie maakt geen gebruik van de XRP-valuta, maar is een grootboek voor waardeoverdracht in de valuta van de bank.

Is de XRP gecentraliseerd

XRP-transacties kunnen zeer snel worden bevestigd vanwege het kleine aantal validator knooppunten op het netwerk. Het XRP-netwerk is geen open consensus, dus alleen een klein aantal validators (~ 30 validators) een transactie moeten communiceren voordat deze als “bevestigd” wordt beschouwd. Voorstanders van XRP prijzen het voor bevestigingstijden van minder dan 1 seconde, terwijl tegenstanders wijzen op de gecentraliseerde architectuur en het gebrek aan censuurweerstand. XRP-transacties kunnen worden teruggedraaid en rekeningen kunnen worden bevroren – vergelijkbaar met hoe traditionele bankrekeningen kunnen worden bevroren.

Bezorgdheid over Ripple

Dus verder, XRP wordt momenteel slechts uitgegeven voor minder dan 40% van het totaal. Het resterende bedrag (minus de 20% die door de makers van Ripple wordt behouden) wordt door Ripple Labs gehouden om te verdelen wanneer en hoe ze maar willen. Dit is eigenlijk best interessant, want in tegenstelling tot veel gedecentraliseerde valuta’s, speelt Ripple Labs een grote rol bij het distribueren van XRP. Ripple Labs is eigenlijk een bedrijf en dit is heel anders dan Bitcoin, waar Bitcoin volledig gedecentraliseerd is en geen centrale controlerende autoriteit heeft. Ripple Labs is in veel landen geregistreerd en kan worden vervolgd en onder politiehechtenis worden gehouden. Dit is weer heel anders dan andere technologieën.

Dus dat is wat informatie over het Ripple-protocol en XRP. Ik weet zeker dat dit voor sommige mensen een beetje verwarrend kan zijn en aangezien de technologie en de valuta dezelfde naam hebben, kan het verkeerd worden begrepen. Ik hoop dat dit je een beetje duidelijk maakt over wat het Ripple-protocol is en wat XRP is.

Je kunt Ripple (XRP) kopen op Binance – https://www.binance.com/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me