Analiza cene Bitcoin: BTC na robu utripajočega signala prodaje

Dnevna napoved cene Bitcoin BTC

  • Cena bitcoinov je padla pod 56.000 dolarjev psihološke ravni.
  • Parabolični SAR v 4-urnem grafikonu cen Bitcoin se je iz bikovega v medvedji spremenil.

Med 14. februarjem in 21. februarjem se je cena Bitcoina zvišala s 47.150 na 57.300 dolarjev. Od takrat so medvedi popravili ceno in znižali BTC na 55.750 USD. Poglejmo si podrobneje s tehnično analizo.

Cena Bitcoinov se bo kmalu znižala?

Ta ponedeljek je cena Bitcoina padla za več kot 1000 dolarjev in trenutno znaša 55.975 dolarjev. Pred tem padcem se je indeks relativne trdnosti (RSI) gibal v območju prekomerne kupljenosti. Zdaj se je RSI začel spuščati proti nevtralnemu območju. Če pogledamo TD sekvenčni detektor, je na robu utripanja signala za prodajo v obliki zeleno devet svečnika.

btc / usd dnevni grafikon 022221

Slika: BTC / USD na dan

Obstaja zdrava podpora v višini 54.000 USD, ki se zdi dovolj močna, da prevzame velik prodajni pritisk. Prej je na tej ravni 318.300 naslovov kupilo 308.500 žetonov BTC.

grafikon obsega btc / usd 022221

Slika: IntoTheBlock

4-urni grafikon cen Bitcoin ima dva negativna signala:

  • MACD kaže na naraščajoč medvedji zagon.
  • Parabolični SAR se je iz bikovega v medvedji spremenil.

btc / usd 4-urni grafikon 022221

Slika: BTC / USD 4-urna

Strategi JPMorgan: poštena vrednost Bitcoinov je 25.000 USD

V nedavnem poročilu analitiki JP Morgan trdijo, da Bitcoin trguje po dvakratni pošteni vrednosti. Poročilo ponuja tudi vpogled v več vidikov fintecha, blockchaina in digitalnih sredstev.

Strateg JPMorgana verjame, da je Bitcoin gospodarska stranska predstava in da je resnična zgodba v porastu digitalnih financ. Največji kripto se že nekaj časa še naprej bori za svoje mesto ob zlatu kot alternativni valuti. Da bi se BTC moral ujemati s tržno vrednostjo zlata, bi moral trgovati po 146.000 ameriških dolarjih, dodaja poročilo. Da bi dosegli to ceno, bi morali institucionalni vlagatelji prevzeti trg.

Bitcoin-ova privlačnost in konkurenca z zlatom kot “alternativno” valuto se bosta verjetno nadaljevala, ko bodo milenijci postali pomembnejši sestavni del vesolja vlagateljev in pokazali, da imajo prednost pred “digitalnim zlatom” pred tradicionalnim zlatom.

Analitiki so trdili tudi, da je Bitcoin zelo predrag. Ugotovili so, da je poštena vrednost sredstva 25.000 USD – manj kot polovica njegove trenutne cene. Minimalni stroški kovanja kovancev, ki znašajo 11.000 USD, so spodnja meja razpona poštene vrednosti.

Dejansko lahko trdimo, da bi lahko ceno 25 tisoč dolarjev, ki Bitcoin izenačuje z zlatom v smislu tveganega kapitala, šteli za zgornjo mejo njegovega razpona poštene vrednosti, saj ta cena že nalaga (pri trenutnih ravneh nestanovitnosti) morebitne dolgoročne navzgor za Bitcoin, ki izhaja iz institucionalnega sprejetja resničnega denarja.

Poročilo je kritiziralo tudi pripoved, da bo Teslina nedavna naložba v Bitcoin pritegnila več institucionalnih naložb. Banka je ugotovila, da je Tesla odstopač in da večina podjetij še vedno meni, da je Bitcoin preveč nestabilen za vlaganje.

Poročilo je tudi poudarilo, kako je USDT največje repno tveganje za Bitcoin. JPMorgan meni, da je obseg trgovanja z Bitcoini preveč odvisen od USDT. S sklicevanjem na podatke upravljavca premoženja NYDIG je banka trdila, da 50% -60% Bitcoinov trguje za USDT.

Nenadna izguba zaupanja v USDT bi verjetno povzročila hud likvidnostni šok, ki bi ogrozil dostop do največjih bazenov povpraševanja in likvidnosti.

Tether trdi, da ima USDT rezerve in drugo premoženje v razmerju 1: 1. Vendar, kot poroča poročilo, mora to še dokazati z neodvisno revizijo.

Square sodeluje s Crypto Group, da ustvari več črnih Bitcoin milijarderjev

V prizadevanju za ozaveščanje Bitcoinov med temnopoltimi vlagatelji je Square Jack Dorset’s Square nedavno sodeloval z največjo kripto fokusno skupino Clubhouse – Black Bitcoin Billionaires. Po uradni posodobitvi organizator skupine Lamar Wilson vodi partnerstvo, da bi z enomesečno kampanjo, ki se je začela v začetku februarja, ustvaril “več temnopoltih milijonarjev”..

Črni Bitcoin milijarderji svoja prizadevanja usmerjajo v povečanje sprejetja Bitcoina med temnopoltimi družinami in vlagatelji. Skupina bo uporabila CashApp za ozaveščanje. Glede na poročilo Decrypt je gostitelj Black Bitcoin milijarderjev Isaiah Jackson dejal:

Cash App je orodje, ki ga uporablja veliko temnopoltih Američanov. Želeli smo enostavnost uporabe in partnerstvo s podjetjem, ki svoj denar daje tam, kjer so njihova usta.

Jackson je dodal, da je prvi stopil v stik z Dorseyjem in soustvarjalcem CashAppa Brianom Gassadonijo zaradi morebitnega partnerstva. Organizator skupine Wilson je dejal, da upa, da bo kampanja pomagala zmanjšati generacijsko vrzel v premoženju in dala pravi ton drugim korporativnim sponzorjem.

Elon Musk in Peter Schiff Butt Heads on Bitcoin

Tesla, ki ga je vodil Elon Musk, je pred kratkim kupil Bitcoin v vrednosti 1,5 milijarde dolarjev in zdi se, da se Musk vse bolj zavzema za vodilni kripto. Pred kratkim se na Twitterju ni strinjal s priljubljenim Bitcoin kritikom Petrom Schiffom.

V objavi na Twitterju je Schiff citiral Muska in se strinjal z njegovimi pogledi na denar, rekoč, da sta tako fiat kot digitalna valuta nesmisel.

“Po navedbah @elonmusk "Bitcoin je skoraj tako BS kot fiat denar." Musk torej #Bitcoin in fiat obravnava kot BS. Strinjam se, samo mislim, da je Bitcoin, ki je digitalni fiat, celo bolj BS kot papir, ki ga izdajo centralne banke. #Gold ni BS. To je pravi denar in boljši od obeh! “

Schiff je še naprej govoril, da bi moral Musk prepoznati ključne razlike med oprijemljivimi značilnostmi in “nizom števil”. Nakazal je, da ima zlato bolj funkcionalno uporabo kot valuta kot kriptovalute. Dodal je:

Denar ni podatkov. Podatki lahko predstavljajo denar, vendar ga ne morejo nadomestiti. Denar je izboljšal barter, zlato denar in podatki #gold. Bitcoin je vrnitev v menjavo. Vsi prodajalci bodo sprejeli denar. Z #Bitcoin morate najti prodajalca, ki ima, kar želite, in hoče, kar imate.

Na to se je Musk odzval z obrambo kripto.

»Elektronsko sporočilo, da imate zlato, ni isto kot zlato. Morda imate tudi kripto. Denar so le podatki, ki nam omogočajo, da se izognemo neprijetnostim menjave. Ti podatki, tako kot vsi podatki, so predmet zakasnitve & napaka. Sistem se bo razvil do tistega, ki bo minimiziral oboje. “

Mošus pa je dodal dodaten tweet:

»To je reklo, BTC & ETH se mi zdi visoko lol “

Pričakuje se, da bo cena Bitcoinov dosegla te ravni

Pričakujemo, da se bo cena Bitcoina spustila na 54.000 USD.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me