Analiza cene Bitcoinov: 20-dnevni SMA preprečuje BTC drastične kapljice

Dnevna napoved cene Bitcoin BTC

  • Cena Bitcoin ni uspela izpolniti medvedjega križa v 4-urnem časovnem okviru.
  • IOMAP kaže dve močni odporni oviri pri 38.000 in 40.000 USD.

Po padcu z odporne pregrade v višini 40.000 USD 10. januarja je cena Bitcoina v naslednjih štirih dneh padla na 34.000 USD, preden je našla podporo pri 20-dnevnem SMA. Nato se je cena zvišala in znova preizkusila pregrado v višini 40.000 USD, preden se je takoj spustila na 20-dnevno SMA.

20-dnevni SMA drži BTC navzgor

V zadnjih štirih dneh je 20-dnevni SMA uspel zadržati ceno Bitcoina. Medtem ko MACD kaže trajni negativni zagon, 20-dnevni SMA (35.600 USD) pod tem medvedjim pritiskom noče popustiti.

btc / usd dnevni grafikon 011921

Slika: Dnevni grafikon BTC / USD

Natančnejši pogled na IomoAP IntoTheBlock nam pokaže, zakaj je bila ta podporna ovira tako močna. Prej na tej ravni je 746.000 naslovov kupilo 382.500 žetonov BTC. Ta linija je kot taka dovolj robustna, da prevzame izjemen prodajni pritisk.

grafikon obsega btc / usd 011921

Slika: IntoTheBlock

4-urni grafikon imetnikom predstavlja optimistično stališče. Prvič, MACD kaže na naraščajoč bikovski zagon na trgu, kar bi moralo nakazati na prihajajoči skok cene Bitcoin. Drugič, 50-palčni SMA je bil na robu prečkanja 20-palčnega SMA, da je oblikoval medvedji križni vzorec. Vendar se zdi, da sta se ti dve tehniki oddaljili.

btc / usd 4-urni grafikon 011921

Slika: BTC / USD 4-urni grafikon

Na splošno je občutek cene Bitcoinov videti nenavaden

Na koncu nam naslednji grafikon, vzet iz IntoTheBlock, pomaga vizualizirati število naslovov, ki dnevno vstopajo v protokol. Kot lahko vidite, se je število naslovov precej zmanjšalo z 685.400 7. januarja na 470.450 17. januarja.

grafikon bitcoin naslovov 011921

Slika: IntoTheBlock

To nam kaže, da splošno omrežje močno slabi z manj naslovi, ki so se pripravljeni pridružiti protokolu.

Nekdanji kanadski premier hvali Bitcoin

Nekdanji kanadski premier Stephen Harper je pred kratkim dejal, da obstaja možnost, da Bitcoin in digitalne valute centralne banke (CBDC) lahko služijo kot rezervni valuti za zamenjavo dolarja. Harper je v intervjuju z Jay Martinom iz hiše Cambridge House upošteval možnost zamenjave USD z velikimi valutami, kot sta evro ali kitajski juan.

Harper je izrazil dvom o tem, da je katera koli valuta izvedljiva alternativna valuta zaradi dolgoročne negotovosti glede vrednosti evra in "samovoljni ukrepi" kitajska vlada glede vrednosti juana.

Težko je videti, kakšna je alternativa ameriškemu dolarju kot glavni svetovni rezervni valuti. Razen zlata, Bitcoina, cele košare stvari […] Mislim, da boste videli, da se bo število stvari, ki jih ljudje uporabljajo kot rezerve, še povečalo, toda ameriški dolar bo vseeno večji del tega.

Nekdanji premier je nadaljeval, da se mu zdijo CBDC do neke mere “neizogibne”, vendar bodo verjetno predmet monetarne politike po vsem svetu. Poleg tega je Harper dejal, da ga skrbi, kako bodo postajale centralne banke "neke vrste splošni bankir" ne le finančni monitor. To bi lahko vplivalo na uvajanje katerega koli CBDC. Dodal je:

Navsezadnje, če imate digitalno valuto in je namen centralne banke nadzor inflacije ter ustvarjanje stabilne valute in cenovne cene, potem je digitalna valuta le nekakšen razvoj trga.

Po drugi strani pa, če so CBDC samo “divji eksperimenti” za odločanje o vlogi centralnega bančništva, potem je Harper dejal, da bi bil zaskrbljen.

Nekdanji ameriški finančni minister: BTC je “tu, da ostane”

V nedavnem intervjuju za oddajo Bloomberg TV “Wall Street Week” je dr. Lawrence H Summers, nekdanji ameriški finančni minister, delil svoja stališča glede Bitcoinov. Summers je dejal, da verjame, da je Bitcoin odporno sredstvo in da je “tu, da ostane.”

Mislim, da so nekatere institucije, kot je [Bitcoin], tu ostale. Mislim, da se vse skupaj ne bo podrlo. Menim, da se zdi, da je potek gor in nato tek navzdol, nato pa premik nazaj, videti veliko bolj odporen in zato mislim, da se bodo ljudje premaknili proti njemu, in ko se ljudje premikajo proti njemu, glede na končnost njegove oskrbe, je to bo dejavnik za dvig cen

Leta 2016 je Summers dejal, da se ne strinja s komentarjem izvršnega direktorja JPMorgan Chase Jamieja Dimona (iz leta 2015), da “nobena vlada ne bo nikoli podprla virtualne valute, ki gre okoli meja in nima enakega nadzora.” Summers je rekel:

Jamie je pameten človek … Ampak Bill Gates je tudi pameten fant in rekel je, da internet ne gre nikamor.

Dr. Summers je eden najboljših ameriških ekonomistov. Bil je direktor nacionalnega gospodarskega sveta Bele hiše v administraciji Obama in predsednik univerze Harvard ter glavni ekonomist Svetovne banke.

Pričakuje se, da bo cena Bitcoinov dosegla raven?

Če cena Bitcoin še naprej preizkuša 20-dnevno SMA in se sčasoma pokvari, se lahko zniža na 50-dnevno SMA (27.350 USD). Navzgor se cenovni biki BTC soočajo z močnim odporom pri meji 38.000 USD.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me