Analiza cene Bitcoinov: BTC se sooča z večkratno zavrnitvijo na odporni črti 24.000 USD

Dnevna napoved cene Bitcoin BTC

  • Bitcoin sedi na vrhu kup zdrave podpore.
  • MACD v 4-urnem časovnem okviru se bo kmalu spremenil iz medvedjega v bikovski.
  • 100k Bitcoin možnosti naj bi potekle na božič

Bitcoin biki so ta torek ponovno prevzeli nadzor nad trgom. Vendar pa se cena sooča z večkratnimi zavrnitvami na psihološki ravni 24.000 dolarjev. Zdi se, da imetniki kovance prodajo v trenutku, ko dosežejo to raven.

Bitcoin propade na ravni 24.000 USD

Med 12. in 19. decembrom je premierna kriptovaluta prešla legendarni rally, v katerem se je z 18.000 dolarjev povzpela na 24.000 dolarjev. Vendar pa je zavrnitev odporne pregrade v višini 24.000 dolarjev prisilila, da se je cena spustila na 22.675 dolarjev, preden se je odbila nazaj. Na žalost se zdi, da se bo cena po drugi zavrnitvi spet znižala.

btc / usd dnevni grafikon 122320

Slika: Dnevni grafikon BTC / USD

Cena trenutno stoji na vrhu zdravih podpornih con, kar je spodbuden znak za imetnike BTC. Močna podpora je med 23.000 in 23.300 dolarji, kar bi moralo absorbirati velik pritisk prodaje. Pod tem naj bi bil 20-dnevni SMA dovolj močan, da absorbira preostali prodajni pritisk.

grafikon obsega bitcoinov 122320

Slika: IntoTheBlock

4-urni grafikon bi moral spodbuditi imetnike. Zdi se, da je kratkoročni zagon na trgu na robu, da se spremeni iz medvedjega v bikovski.

btc / usd 4-urni grafikon 122320

Slika: BTC / USD 4-urna

Argentina se obrača na Bitcoin kot živo mejo

Ko se argentinska finančna kriza zaostruje, se ljudje vse pogosteje obračajo na kriptovalute kot zaščito pred slabimi javnimi politikami. Maximiliano Hinz, direktor operacij Binancea za Latinsko Ameriko, je dejal, da je danes število novih Argentincev, ki delujejo v Binanceu, petkrat večje kot leta 2019.

Glede na vse ponudnike storitev latinskoameriška ekipa pri Binance ocenjuje, da se je število novih uporabnikov kriptovalut v Argentini letos potrojilo. Poročilo družbe Télam:

Od januarja do danes se je število argentinskih uporabnikov v Binance pomnožilo s petimi. Toda na vseh platformah ni bilo tako. Če govorimo o tržnem povprečju, bi lahko rekli, da se je število uporabnikov letos povečalo za 300%.

Hinz je dejal, da čeprav je imela pandemija pomembno vlogo pri porastu zanimanja za kriptovalute, je iskra že kar nekaj časa gorela. Omenil je, da so slabe javne politike državo pripeljale na raven krize, ki jo presega le venezuelska.

Hinz je dodal, da imajo Argentinci posebno prednost pri naložbah v digitalna sredstva za določen čas. Télam pojasnjuje, da so ena od odločitev, ki so ji naklonjeni argentinski vlagatelji, vloge z zagotovljeno donosnostjo 6% letno v dolarjih z možnostjo vplačila od sedmih dni do 90.

David Rosenberg BTC imenuje Bubble

Analitik David Rosenberg je trdil, da je BTC ujet v mehurček. Rosenberg je dejal, da večina ljudi, ki zdaj vlagajo v Bitcoin, to počne le zaradi priljubljenosti kovanca in da večina vlagateljev o sredstvu ne ve ničesar.

Glede na poročilo Live Bitcoin News je Rosenberg dejal:

Pogovarjate se z večino ljudi, ki od mene zahtevajo, naj vložim denar v bitcoin, ne morejo vam niti povedati, kdo je bila oseba, ki ga je razvila, ali celo, kako se pridobiva. Gre le za klasično, zelo redko trgovino. Je v velikem mehurčku.

Zdi se, da ima Rosenberg tudi težavo s splošno ponudbo Bitcoinov. Bitcoin ima samo 21 milijonov enot. Trenutno je izkopanih okoli 18,5 milijona. To pomeni, da ostane nekaj več kot dva milijona, preden zmanjka zaloge BTC. Rosenberg dvomi, ali bo ta številka 21 milijonov končna ocena, saj obstajajo možne metode, kako to številko nekako razširiti, če bi jo kdaj zadeli.

Navidezno je namigoval, da bi lahko kdo ustvaril več Bitcoinov, s čimer bi v prihodnosti ustvaril teh 21 milijonov. Omeni:

Zdi se, da vsi verjamejo, da bomo prišli do 21 milijonov omejitev omejitve ponudbe, vendar v protokolu ni ničesar, kar bi nakazovalo, da se ponudba bitcoinov ne more povečati, ko dosežemo to mejo.

Rosenberg ni edini kritik Bitcoinov. Med druge ljudi, ki dvomijo v Bitcoinovo moč, je tudi milijarder vlagatelj Mark Cuban. V nedavni izjavi je Cuban predlagal, da čeprav je v Bitcoin mogoče vlagati, to orodje za varovanje pred tveganjem ni splošno zaznano.

100k BTC možnosti bodo kmalu potekle – pred nami bo več volatilnosti?

25. decembra naj bi poteklo približno 2,3 milijarde USD Bitcoin terminskih pogodb. Zaradi tega je skupnost pričakovala nestanoviten teden na trgu kriptovalut. Podatkovni ponudnik Skew je pred kratkim objavil sporočilo, da bo v petek poteklo 102.200 bitcoin (BTC) možnosti.

Opcijske pogodbe imetnikom omogočajo nakup ali prodajo BTC po določeni ceni, imenovani udarna cena. Po navedbah Skewa ima petkov iztek pomembne skupine okoli stavkovne cene 15.000 dolarjev in 20.000 dolarjev stavke.

Datum izteka pogodb za Bitcoin opcije se na splošno šteje za nestanoviten dogodek vodilne kriptovalute. To je zato, ker se imetniki po izteku prilagajajo pogodb. Trgovci, ki imajo dobiček, se lahko odločijo, da bodo prejeli izplačilo in odvrgli kriptovaluto.

Znano je, da takšni dogodki povzročajo velika nihanja vrednosti Bitcoina. Vpliv pogodbe na ceno BTC običajno postane očiten nekaj dni pred iztekom.

Bitcoin je trenutno sredi pomembnega bikovega trga, ki ga deloma spodbujajo institucionalni vlagatelji in velika trgovanja brez recepta..

Tudi ob pričakovani nestanovitnosti terminskih pogodb se zdi velika verjetnost, da bo BTC še naprej dobro podprt z institucionalnim povpraševanjem in porastom nelikvidnih denarnic..

Ključne ravni cen, ki si jih je treba ogledati

Trenutno bodo vse oči uprte v območje podpore za 23.000 in 23.300 dolarjev. To področje mora biti trdno, da lahko imetniki ponovno preizkusijo odpornostno oviro v višini 24.000 USD. Premor pod tem bo ceno pripeljal do 20-dnevnega SMA.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me