Analiza cene Bitcoinov: BTC se vzpenja do 39.000 USD

Dnevna napoved cene Bitcoin BTC

  • 4-urni grafikon cen Bitcoin je oblikoval bikovski križni vzorec z 20-in 50-bar SMA.
  • MACD kaže na trajni bikovski zagon v MACD.

V zadnjih osmih dneh je cena Bitcoina skočila s 30.400 na 38.250 dolarjev. BTC je uspel 20-dnevni SMA preusmeriti iz upora v podporo med tem navzgor, medtem ko se je parabolični SAR prav tako obrnil z medvedjega na bikovski. S toliko pozitivnimi znaki poglejmo, kaj se dogaja z Bitcoinom v zakulisju.

Cena Bitcoina je usmerjena v 40.000 USD

Biki nadzorujejo ceno Bitcoina že štiri zaporedne dni, v katerih jim je uspelo 20-dnevno SMA obrniti z odpora na podporo. Indeks relativne moči (RSI) se giblje okoli 63, kar pomeni, da lahko BTC preseže 40.000 USD, preden sredstvo postane precenjeno.

btc / usd dnevni grafikon 020421

Slika: BTC / USD na dan

Cena Bitcoin vnaprej nima močnih odpornih ovir. Po IOMAP-u IntoTheBlock obstaja 39.000 USD zmerna do šibka ovira, pri čemer je 124.000 naslovov že kupilo 156.000 BTC.

grafikon obsega btc / usd 020421

Slika: IntoTheBlock

Na 4-urnem grafikonu cen Bitcoinov je zasvetilo več pozitivnih signalov, kar je dobro za bike. Oglejmo si jih podrobneje.

btc / usd 4-urni grafikon 020421

Slika: BTC / USD 4-urna

  • BTC je v trendu v smeri navzgor.
  • 20-palčni SMA je prestopil 50-palčni SMA, da je oblikoval bikovski križ.
  • MACD kaže na trajni bikovski zagon.

Nov denar, ki teče v Bitcoin

Grafikon btc / usd glassnode 020421

Slika: Glassnode

Če pogledamo zgornjo sliko, ki jo je objavil Glassnode, lahko vidimo, da je število Bitcoinov, ki se umikajo s fiat-to-crypto borz (Coinbase), eksponentno večje od števila Bitcoinov, ki se umikajo s crypto-to-crypto borz (Binance). To kaže na to, da se v Bitcoin pretaka nov denar, pri čemer vse več ljudi poskuša zbrati čim več BTC.

Visa, ki institucijam in bankam omogoča nakup Bitcoinov

Visa je nedavno sodelovala z First Boulevard, digitalno neobanko, pri pilotiranju kripto API-ja, ki bo institucionalnim strankam omogočil nakup, skrbništvo in trgovanje s kriptovalutami, ki jih ima Anchorage. First Boulevard je osredotočen na ustvarjanje generacijskega bogastva za črno skupnost. Anchorage je zvezna zakupljena banka digitalnih sredstev.

Pilotni program API naj bi zaživel konec tega leta. Ko je govoril o tej zadevi, je glavni produktni direktor v podjetju Visa Jack Forestell dejal:

Visa smo si zastavili kot most med digitalnimi valutami in našo globalno mrežo 70 milijonov trgovcev, danes pa smo vodilno omrežje za kripto denarnice s 35 kripto platformami, ki se odločajo za izdajo Visa. […] S tem pilotnim programom želimo razširiti vrednost Visa na naše stranke neobank in finančnih institucij, tako da zagotovimo enostaven most do kripto sredstev in blokovnih omrežij..

Z določitvijo prednostnih nalog partnerjev, kot je First Boulevard, želi Visa izenačiti pogoje za dostop do novih in nastajajočih tehnologij. Predsednik sidrišča Diogo Monica je dejal, da je pilotni program Visa API pomemben korak tako za širjenje kriptovalut kot razreda sredstev kot za dostopnost plačilnih finančnih storitev. Dodal je:

Navdušeni smo, da skupaj z Visa in First Boulevard gradimo infrastrukturo za varnejšo in pravičnejšo finančno prihodnost.

Ali lahko Kitajska zaustavi Bitcoin za 7 milijard USD na leto?

Med nedavno razpravo s kriptozagovornikom Anthonyjem Pomplianom je Micheal Green – glavni strateg v Logica Capital – govoril o kitajski prevladi rudarjenja Bitcoinov. Green je izpostavil prevladujoči delež hitrosti razpršitve BTC, ki se nahaja znotraj kitajskih meja, in z vidika ZDA omrežje opisal kot “neverjetno ranljivo”. Razložil je, zakaj Bitcoin ni tako decentraliziran, kot se zdi.

Velika večina rudarske dejavnosti se pojavlja v regijah, kot so Kitajska, Rusija in Iran, in če vključimo sodelovanje rudarskih bazenov, nadzirajo več kot 90% stopnje zgoščevanja. To ni decentraliziran sistem.

Green je dodal, da bi na primer, če bi Kitajska zaprla Bitcoin omrežje (tako da bi začela kopati prazne bloke), to državo stalo le 7 milijard dolarjev na leto..

Trenutna ocena, koliko bi stalo zaprtje omrežja Bitcoin […], če bi se na primer Kitajska odločila, da bo preprosto začela rudariti prazne bloke […], znaša približno 7 milijard USD na leto. Za nacionalno državo to ni nič

Vendar se Pompliano ni strinjal z Greenom in dejal, da je Bitcoin “najmočnejše računalniško omrežje na svetu […] po vseh merilih.” Opozoril je na nedavno “diverzifikacijo” kitajske centralizacije hitrosti razpršitve in poudaril pomemben napredek v razpršitvi. moč, ki ji poveljujejo entitete s sedežem v ZDA.

Poleg tega je Pompliano izpodbijal Greenjevo domnevo, da geografska porazdelitev stopnje razpršitve Bitcoinov predstavlja zmožnost države, da izvaja nadzor nad omrežjem. Rekel je:

To, da drugje obstaja kakršen koli pretok kapitala, še ne pomeni, da ga te vlade nadzorujejo.

Green je Bitcoin prikazal tudi kot kanal za kriminal in orodje, s katerim sovražniki ZDA obidejo dolar. Napovedal je, da bo ameriška vlada kmalu prepovedala BTC. Na to je Pomp dejal, da se bodo ZDA, če bo zeleno mnenje prevladalo, zmotile, da se bodo izključile iz svetovne finančne revolucije, ki jo bodo navdihnile verige blokov in kriptovalute.

Argo Blockchain je januarja kupil 172,5 BTC

Argo Blockchain (ARB), podjetje za javno trgovanje z bitkoini, je nedavno razkrilo, da je januarja v okviru svoje strategije upravljanja premoženja kupilo 172,5 BTC. V nedavnem sporočilu za javnost je družba opozorila, da je žetone BTC kupila v drugi polovici januarja. Ocenjuje se, da je vodilni kripto v tistem času trgoval med 30.000 in 36.000 dolarji.

S trgovanjem z BTC okoli 36.500 USD imajo nova imetja trenutno več kot 6 milijonov USD. Argo je še dejal, da je izkopal 93 BTC "ali enakovreden bitcoin" januarja nekaj manj kot 96 BTC (ali enakovredno) decembra 2020.

Po sporočilu za javnost je rudarska družba do konca januarja imela okoli 500 BTC. Generalni direktor Peter Wall je dejal, da je bil januar "najboljši mesec v zgodovini podjetja tako v prihodkih kot v dobičku." Zlasti delnice Arga so se v zadnjem letu zvišale za več kot 1,350%.

Pričakuje se, da bo cena Bitcoinov dosegla te ravni

Cena bitcoinov naj bi se presegla 39.000 dolarjev odporne pregrade in dosegla psihološko raven 40.000 dolarjev.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me