Analiza cene Bitcoinov: BTC skoči čez 23.000 USD, a je vse to sonce in mavrice?

Dnevna napoved cene Bitcoin BTC

  • Vlagatelji so za vstop na trg uporabili psihološko raven v višini 20.500 USD.
  • Santiment kaže na porast aktivnosti družabnih medijev za Bitcoin, kar je enako FOMO.

Bitcoinu je uspelo prebiti oviro v višini 23.000 USD in se giblje na nivojih, ki jih še nismo videli. Zadnjih nekaj dni je bilo za BTC legendarno in za mnoge vlagatelje se zdi to začetek naslednjega tržnega skoka BTC. Vendar, ali se glavna kriptovaluta prežveči več, kot jo lahko pogoltne? Oglejmo si.

Bitcoin divja navzgor

Bitcoin biki ostajajo pod nadzorom trga sedem zaporednih dni, v katerih se je ta povzpel z 18.000 na 22.860 dolarjev. Konvergenca / divergenca drsečega povprečja (MACD) kaže, da tržni zagon postaja vse bolj bikovit.

btc / usd dnevni grafikon 121820

Slika: Dnevni grafikon BTC / USD

Podporna črta, ki smo jo izrisali v dnevnem grafikonu, je v skladu z območjem močne podpore, kot je prikazano v IOMAP IntoTheBlock (In / Out of the Money Around Price). Zdi se, da so vlagatelji uporabili psihologa v višini 20.500 dolarjev, da bi skočili na BTC.

Slika: IntoTheBlock

Vendar se zdi, da je to podporno območje dovolj močno, da prevzame ogromen nakupni pritisk. Če pogledamo 4-urni grafikon, se zdi, da obstaja kratkoročni odpor pri 23.400 ameriških dolarjev, kar je znižalo ceno.

btc / usd 4-urni grafikon 121820

Slika: BTC / USD 4-urna

Vendar pa je podpora za 22.800 USD ostala močna in je držala ceno. Če se cena prebije pod to steno, je naslednja izvedljiva podpora 20-barov SMA (20.800 USD).

Bitcoin sklad najde podporo pri milijarderju, ki ščiti pred živo mejo

Upravitelj milijardnih hedge skladov Alan Howard podpira novo investicijsko družbo, usmerjeno v institucije. Podjetje načrtuje, da bo do začetka prihodnjega leta Bitcoinu (BTC) in Eteru (ETH) namenilo kar milijardo dolarjev.

Eric Peters, izvršni direktor podjetja One River Asset Management, je ustanovil novo podjetje, da bi izkoristil institucionalni interes za dva vodilna digitalna sredstva, kot poroča Bloomberg. Opozoril je, da je kupil "več kot 600 milijonov dolarjev" vreden Bitcoina in Etra v novembru.

Alan Howard, soustanovitelj podjetja Brevan Howard Asset Management, podpira One River Digital Asset Management. Izvleček iz poročila se glasi:

Howard igra številne stranske vloge. Poleg vlaganja v sklade One River Digital kupuje tudi delež v podjetju. Podjetje, ki ga nadzoruje, Elwood Asset Management, One River Digital ponuja storitve trgovanja, tržne analize in tehnično podporo.

Poročilo je še dodalo, da bo Northern Trust služil kot skrbnik sklada, Coinbase pa kot njegov prvi partner za izvajanje trgovine in skrbništvo. Predvsem Ruffer LLP podpira tudi One River. Prvi je britanski investicijski upravitelj, ki je pred kratkim potrdil, da je pridobil približno 700 milijonov dolarjev izpostavljenosti Bitcoinu.

Po poročanju The Blocka je tiskovni predstavnik Ruffersa dejal:

Namen portfeljev Ruffer je ohraniti kapital in zagotoviti dobre donose v vseh vremenskih razmerah, zdaj pa imajo na voljo Bitcoin, da nam pomagajo doseči ta cilj.

Podatki na borzi kažejo, da je velik priliv kupcev ključnega pomena za potiskanje BTC čez 20 tisoč dolarjev

Bitcoin se je v zadnjem času uspešno presegel prag 20.000 USD, kar predstavlja pomemben mejnik. Vzorec cen je lahko znak dolgotrajnega zadrževanja povpraševanja po kriptovaluti.

btc / usd grafikon cen 121820

Slika: Tradingview

Po navedbah CryptoQuant je prišlo do nenavadnega povečanja števila naslovov stabilnega priliva za vse borze, kar je v sredo pokazatelj “ekstremne kupne moči”. Ki Young Jun, izvršni direktor CryptoQuant, je za CoinDesk povedal:

Mnogi ljudje so poskušali položiti stabilcoin za nakup BTC.

Trenutno ni jasno, kaj je povzročilo ta val. Zanimivo je, da je britanska družba Ruffer Investments potrdila, da je novembra novembra vložila približno 744,26 milijona dolarjev Bitcoinov. Nekateri industrijski analitiki predvidevajo večje kupce v prihodnjih mesecih.

Artur Sapek, ustanovitelj podjetja CryptoWatch, je za CoinDesk povedal:

V pričakovanju leta 2021 bi morali pričakovati, da bodo velike ponudbe institucij veliko bolj vplivale na ceno bitcoinov in drugih kriptovalut..

Bitcoin bi moral biti vreden 400.000 USD, pravi Guggenheim CIO

Scott Minerd, direktor naložb v Guggenheim Partners, je pred kratkim dejal, da bi moral biti Bitcoin vreden več kot njegova trenutna cena. Za Bloomberg TV je dejal, da temeljna analiza njegovega podjetja kaže, da bi morala biti kovanec v idealnem primeru po ceni 400.000 dolarjev.

Naše temeljno delo kaže, da mora biti bitcoin (BTC, + 12,09%) vreden okoli 400.000 USD.

Ta vzpenjajoča se visoka cena temelji na dveh vidikih, kot na Minerd. Pomanjkanje digitalnega sredstva in njegova relativna vrednost zlata kot odstotek bruto domačega proizvoda.

Bitcoin ima veliko atributov zlata in ima hkrati nenavadno vrednost v smislu transakcij.

Minerd je omenil, da je začel dodeljevati BTC, ko je vodilna kriptovaluta trgovala okoli 10.000 dolarjev. Dodal je, da je vlaganje v Bitcoin “nekoliko zahtevnejše” zdaj, ko je kovanec presegel mejo 20.000 USD.

Je to malo preveč naenkrat?

Čeprav nihče ne trdi, da je ta izpad past za bike, ostaja dejstvo, da obdobje popravljanja pogosto sledi tako dramatičnemu dvigu cen. Santiment je na Twitterju opozoril, da se je število omemb Bitcoinov v zadnjih dneh močno povečalo.

To ni posebej dober znak. Visok porast družbene aktivnosti je enak FOMO, kjer na trg vstopa veliko novih in neizkušenih vlagateljev. Težava pri tem je, da s trga zapustijo najmanjšo možnost nestanovitnosti.

Brian Armstrong, izvršni direktor in soustanovitelj Coinbase, je vlagatelje tudi opozoril na to nestanovitnost.

"Verjamemo, da je kripto resnična igra, ki spreminja igro, pri Coinbase pa dolgoročno gledamo na trg. Medtem ko je super videti tržne relije in videti, da novinarske organizacije na ta način usmerjajo pozornost na ta nastajajoči razred premoženja, ne moremo dovolj poudariti, kako pomembno je razumeti, da vlaganje v kripto ni brez tveganja."

Legendarni trgovec Peter Brandt ostaja previden tudi glede cenovnih ukrepov Bitcoina in omenja, da vertikalnih odpiranj ni mogoče dolgoročno vzdrževati.

"NE verjamem, da bo povsod, kjer se začne pomemben popravek, absolutni konec trga bikov BTC. Verjamem, da je BTC na večletnem trgu bikov. Toda vertikalnih odpiranj ni mogoče vzdrževati. Dobil bom nekaj dobička pri dolgoletnem cilju 24087."

Ključne ravni cen, ki jih je treba paziti na BTC

Bitcoin bi lahko dosegel 25.000 ameriških dolarjev, pod pogojem, da preseže kratkoročni odpor pri 23.400 ameriških dolarjih. Zdrava podpora znaša 20.500 USD, kar bi moralo spodbuditi ceno.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me