Analiza cene Ethereum: Biki se soočajo z rahlim odporom okoli 650 USD, ko CME uvaja terminske pogodbe ETH

Dnevna napoved cen Ethereum ETH

  • IomoAP IntoTheBlock prikazuje zdravo podporo pri 20-dnevnem SMA.
  • Ethereum je v zadnjih treh mesecih dosledno pripravil vsaj 150.000 novih naslovov.

Ethereum je skočil čez 600 dolarjev in se približal psihološki ravni 650 dolarjev. Vendar se zdi, da so kupci in prodajalci začeli uporabljati raven 650 USD za vstop na trg in zapustitev trga. Poglejmo, kaj se dogaja v zakulisju.

Medvedi in biki igrajo vleko vrvi

Ethereum je skočil z 20-dnevnega SMA in se giblje blizu ravni 650 USD. Od zdaj se biki in medvedi borijo za nadzor trga. Vendar MACD kaže na naraščajoč bikovski zagon, kar pomeni, da bodo kupci sčasoma spet dobili nadzor.

et / usd dnevni grafikon 121820

Slika: Dnevni grafikon ETH / USD

IOMAP IntoTheBlock tudi kaže, da je odpor pri 650 USD šibek do zmeren. Kupci bi morali imeti možnost, da prevzamejo to oviro in se ustrelijo nad 750 dolarjev.

Slika: IntoTheBlock

Slaba stran je, da je najbolj zdrava podpora 20-dnevnemu SMA (590 USD). Prej na tej ravni je 1,17 milijona naslovov kupilo 9,62 milijona žetonov ETH. Ta stena mora biti dovolj trpežna, da absorbira ogromen prodajni pritisk.

et / usd 4-urni grafikon 121820

Slika: 4-urni grafikon ETH / USD

4-urni grafikon cen kaže še en močan odpor pri $ 675. Zdi se, da se je, ko se je cena približala temu območju, indeks relativne moči (RSI) potisnil v prekupljeno območje. Vendar se je po zavrnitvi cena znižala pod 70.

Naslednjič bomo preverili število novih naslovov, ki so v Ethereum vstopili v zadnjih treh dneh.

grafikon naslovov ethereum 121820

Slika: IntoTheBlock

Kot lahko vidite, je Ethereum dosledno narisal vsaj 150.000 novih naslovov, kar je znak zdravega omrežja.

Pogodba o depozitu Ethereum 2.0 ima zdaj >$ 1B

Ethereum 2.0 ima prvič Ether (ETH) za več kot milijardo dolarjev. Blockchain je bil priča povečanju vlog, saj se je število ETH prejšnji mesec z 98.000 povečalo na sedanjih 1,5 milijona ETH.

Povečanje vlog se je nadaljevalo tudi po tem, ko je bila 24. novembra izpolnjena minimalna zahteva 524.000 ETH. Samostojni deležniki in ponudniki storitev vložkov vplačujejo v kosih 32 ETH.

Kraken je v imenu svojih strank poslal približno 100.000 ETH. Tudi druge borze, kot je Coinbase, bodo začele vložiti Ethereum. Po poročilu Trustnodes je stopnja udeležbe 35.000 aktivnih preveriteljev nad 99%.

Sistem, ki deluje, kot bi moral biti, povečuje zaupanje novih vlagateljev, ki vsaj dve leti ne morejo videti deponiranega ETH. Vendar pa jim lahko mesta trgovanja dovolijo, da svoja imetja zamenjajo za neizkoriščeni ETH, poimenovan BETH. Glede na poročilo Trustnodes lahko vloženi znesek doseže 10 milijonov ETH veliko prej, kot je bilo pričakovano. To pomeni praktično 10-odstotno zmanjšanje celotne ponudbe Ethereuma.

CME napoveduje terminske pogodbe ETH

Skupina trgovske borze v Chicagu (CME) je pred kratkim objavila načrte za uvedbo terminskih pogodb z Ethereumom z denarno poravnavo. Ethereum se neprestano premika navzgor, njegova cena pa je pred kratkim presegla 600 USD.

Nekateri domnevajo, da je rasti cen ETH pomagal najnovejši dvig cene Bitcoina, ki je pred kratkim dosegel novo rekordno vrednost nad 20.000 USD. Vendar se zdi, da obstaja še en katalizator za usmeritev ETH navzgor. Skupina CME je napovedala, da bo februarja 2021 za svoje institucionalne vlagatelje začela ponudbo terminskih pogodb ETH za svoje institucionalne vlagatelje.

Na uradni spletni strani piše, da bo ena pogodba vsebovala 50 ETH, obrazložitveni video pa pojasnjuje, da bodo pogodbe poravnane v gotovini. To je podobno kot Bitcoin terminske pogodbe na CME. Družba je tudi jasno povedala, da jih je veliko povpraševanje strank spodbudilo k tej poti.

Na spletni strani podjetja je navedeno:

Kot pri vseh novih izdelkih ali storitvah smo se tudi mi odločili, da bomo uvedli terminske pogodbe za Ether na podlagi velikega povpraševanja kupcev in jasno izraženih potreb strank.

Danes je eter druga največja kriptovaluta tako po tržni kapitalizaciji kot dnevnem obsegu. Eterne terminske pogodbe na regulirani, časovno preizkušeni borzi lahko vlagateljem ponudijo način za varovanje pred tveganji na eter denarnem trgu – ustvarjamo krivuljo naprej, da bodo vlagatelji lahko bolje obvladovali cenovno tveganje.

Ključne ravni cen za ogled

Psihološka raven v višini 650 dolarjev je absolutno ključna, saj bi premagovanje le-te ETH potisnilo v območje 750 dolarjev.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me