Bitcoin tehnična analiza: BTC pade po zavrnitvi na 38.000 USD

Dnevna analiza cene Bitcoin BTC

  • Cena Bitcoinov je v zadnjih štirih dneh 20-dnevno SMA odklonila od odpora do podpore.
  • MACD v 4-urnem grafikonu kaže, da se je zagon trga obrnil z bikovega na medvedji.

Pred tem četrtkom je cena Bitcoina skočila s 33.150 na 37.650 dolarjev in v svoji skupni oceni pridobila skoraj 4.500 dolarjev. Vendar se je ta četrtek BTC soočil s popravki na psihološki ravni 38.000 USD. Trenutno BTC trguje za 37.150 USD.

btc / usd dnevni grafikon 020521

Slika: BTC / USD na dan

Cena Bitcoinov je bila popravljena ta četrtek

Ko je 20-dnevni SMA preusmeril iz odpora v podporo, je cena Bitcoina pridobila močno raven podpore. Glede na Into The Block je 908.000 naslovov prej kupilo 530.000 BTC žetonov po 34.200 USD, kar sovpada z 20-dnevnim SMA.

grafikon obsega btc / usd 020521

Slika: IntoTheBlock

MACD v 4-urnem grafikonu cen Bitcoinov nam kaže, da se je zagon trga obrnil z bikovega na medvedji, kar še dodatno prispeva k naši kratkoročni medvedji hipotezi.

btc / usd 4-urni grafikon 020521

Slika: BTC / USD 4-urna

Bitcoin Social Interest Going Down

lestvica btc / usd 020521

Slika: Santiment

Po navedbah analitične platforme Santiment je splošni družbeni interes za Bitcoin padel na dvomesečno najnižjo vrednost, pri čemer je vsa pozornost namenjena altcoinom. To ni nujno negativen znak, saj nam to kaže, da cena Bitcoinov ne vsebuje nepotrebnih FOMO.

PayPal ponuja plačila z bitcoini na Venmo

Dan Schulman, izvršni direktor PayPal, je pred kratkim dejal, da je podjetje pripravljeno podvojiti kriptovalute. To se zgodi po PayPalovem omejenem zagonu / prodaji / zadrževanju kripto trgovanja, ki "presegla pričakovanja. ”

Schulman je dejal, da bodo kripto sprejeli “kot vir financiranja, ko [uporabniki] kupujejo pri katerem koli od naših 29 milijonov trgovcev” v poznem prvem četrtletju. Dodal je, da bo leto 2021 vseboval obsežen načrt okoli kripto, blokčein in digitalnih valut. Generalni direktor je dodal, da plačilno podjetje aktivno sodeluje z regulatorji in centralnimi bankami, da “oblikuje prihodnost” postfizičnega gotovinskega sveta.

V četrtem četrtletju leta 2020 so analitiki pričakovali 3,87-odstotno povečanje skupnih računov (375 milijonov) in 266,8 milijarde dolarjev celotnih obdelanih plačil, kar je 8-odstotno povečanje v primerjavi s tretjim četrtletjem. Vendar pa je PayPal premagal obe pričakovanji z 277 milijardami dolarjev obdelanih in 377 milijoni računov. Družba je poročala tudi o 21,45 milijarde dolarjev prihodkov.

PayPal je tudi dejal, da se bo njegova pobuda “Nakup, zadrževanje in prodaja kriptovalut” letos razširila na “Venmo in izberite mednarodne trge”. Plačilni velikan je tudi opozoril, da uporabniki njihovih kripto storitev postanejo bolj aktivni uporabniki PayPala na splošno po nakupu kripto, pri čemer se prijavijo dvakrat pogosteje.

Pro-Bitcoin senator imenovan v odbor za bančništvo

Senatorka Cynthia Lummis, ena najbolj glasno prokriptoloških senatorjev v ZDA, se bo kmalu pridružila odboru, pristojnemu za finančno ureditev države. Kot poroča Cointelegraph, je Lummisova prejela svoje naloge v odboru za 117. kongres.

Lummis, novopečena republikanka, bo zasedla tri odbore: bančništvo, okolje in trgovina. Odbor za bančništvo je glavna senatska finančna zakonodaja, s Facebookom pa je opravil tudi zaslišanja glede Libra stablecoin in možnosti za digitalni dolar. Je prva senatorka v zgodovini, ki ima Bitcoin in je postala močna zagovornica digitalne valute.

V izjavi za javnost je Lummisova spregovorila o svoji nameri, da bo imenovanje v bančnem odboru uporabila za pospeševanje zakonodaje o digitalnih sredstvih.

Wyoming je v zadnjih nekaj letih vodil finančno inovacijo. Upam, da bom s svojo vlogo v Odboru za bančništvo osvetlil številna od teh pionirskih prizadevanj in v sodelovanju z zveznimi regulatorji zagotovil, da bo ureditev digitalnih sredstev strukturirana tako, da bo spodbujala inovacije, namesto da bi jih dušila.

V nedavnem nastopu v podcastu Anthonyja Pompliana je Lummis izrazila načrt, da bo ustanovila Skupino za finančne inovacije. Medtem ko je imel odbor za finančne storitve veliko kripto radovednih članov, je Lummis prvi senator, ki je bil tako javno vključen v sektor.

Pričakuje se, da bo cena Bitcoinov dosegla te ravni

Če bo naša kratkoročna medvedja teza držala, se bo cena Bitcoina verjetno znižala do 20-dnevnega SMA (34.200 USD), kar je dovolj močno, da prepreči nadaljnji spust.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me