Bitcoin tehnična analiza: BTC se konsolidira pod 33.000 USD

Dnevna analiza cene Bitcoin BTC

  • Cena Bitcoin se sooča z močnim odporom okoli ravni 35.000 USD.
  • Skupno tržno razpoloženje se je v 4-urnem grafikonu spremenilo z bikovega na medvedji.

V sredo, 20. januarja, je cena Bitcoina uspela odbiti 20-dnevni SMA s podpornega upora in se znižala s 36.000 na 31.000. Od takrat se je cena premikala vodoravno pod raven 33.000 USD. Poglejmo si podrobneje s tehnično analizo.

Bitcoin cena se premika vodoravno

Kot trenutno stoji, je raven podpore v višini 31.250 USD ključnega pomena, saj zagotavlja, da cena Bitcoinov ne bo šla skozi katastrofalen padec. Vendar MACD kaže, da je splošni zagon na trgu vse bolj medvedji. Torej bi bilo zelo verjetno, da se bo ta podporni zid redno testiral.

btc / usd dnevni grafikon 012521

Slika: BTC / USD na dan

IOMAP IntoTheBlock nam nadalje pokaže pomembnost te ravni. Kot lahko vidite, če se cena uspe prebiti pod to cono, lahko BTC doseže celo 28.000 USD.

grafikon obsega btc / usd 012521

Slika: IntoTheBlock

Vendar nam 4-urni grafikon cen kaže, da je lahko tak divji padec cen nepričakovan, saj svečniki trenutno sedijo na vrhu 20-in 200-baznih SMA. Vendar je tako kot pri dnevnem grafikonu tudi splošno mnenje v 4-urnem grafikonu medvedje. Kot lahko vidite, se je parabolični SAR to nedeljo spremenil iz bikovega v medvedji.

btc / usd 4-urni grafikon 012521

Slika: BTC / USD 4-urna

Tether, ki igra ključno vlogo pri ceni Bitcoin, ki ostane nad 30.000 USD

Santiment, vgrajena analitična platforma, je delil zanimiv grafikon, ki nam pove, da je priliv Tether uspel ohraniti BTC nad 30.000 USD.

BTC / USD Santiment diagram 012521

Slika: Santiment

Kupci so takoj pobrali nedavna padca cen Bitcoinov, da bi ohranili premierno kripto nad 30.000 USD. Njihove najnovejše vpogledne študije kažejo, kako ima Tetherjev dotok deviz odločilno pomembno vlogo pri prepoznavanju priložnosti za nakup na drobno z gledanjem USD USDT.

BlackRock želi sprejeti Bitcoin Next

BlackRock, ena največjih svetovnih investicijskih korporacij, je pred kratkim dejala, da bi lahko v svoje sklade vključila terminske pogodbe za Bitcoin. Z upravljanjem premoženja (AUM) v vrednosti več kot 7 bilijonov dolarjev BlackRock spodbuja finančni sektor.

Naložba v Bitcoin terminske pogodbe ni isto kot naložba v kriptovalute. Terminske pogodbe omogočajo stave na ceno sredstva brez neposrednega nakupa. Vendar je kripto prostor navdušen nad novo potezo.

Po poročilu Decrypt je Alex Wearn, izvršni direktor kripto borze IDEX, dejal:

[Blackrock je] še en dodatek dolgemu seznamu institucij, ki so Bitcoin prej zavrnili, zdaj pa gradijo pravne in operativne temelje za trgovanje z njimi. Ta odločitev signalizira povpraševanje njihovih strank po vlaganju v Bitcoin in da sredstvo in kripto kot celota postajajo širše sprejeti kot naložbeni razred sredstev.

Leta 2018 je izvršni direktor BlackRock Larry Fink dejal, da njihovih kupcev kriptovalute ne zanimajo. “Ne verjamem, da je katera stranka iskala kripto izpostavljenost,” je dejal za Bloomberg. Vendar pa je novembra direktor informacijske tehnologije Rick Rieder v nastopu na CNBC dejal, da je “kripto tu, da ostane.”

Nove prijave SEC ne pojasnjujejo, ali in kdaj bo podjetje sprejelo Bitcoin. Kljub temu pa dejstvo, da dovoljujejo trgovanje s terminskimi pogodbami, za mnoge člane skupnosti zadostuje.

Nominiranec za ministra za finance je naklonjen Bitcoinom

Ameriški predsednik Joe Biden je pred kratkim izbral Janet Yellen za ministrico za finance. Na prejšnjem virtualnem zaslišanju Odbora za finance ameriškega senata so Yellen vprašali, kako bi se odzvala na “nastajajočo finančno tehnologijo”, ki se uporablja za financiranje kriminalnih organizacij in teroristov. Odgovorila je, da je kripto v ZDA “vse večja skrb”, saj se uporablja “predvsem za nezakonito financiranje”.

Vendar njeni pogledi na kripto morda niso tako medvedi, kot so bile omenjene. Yellen je nedavno objavila pisno izjavo na spletni strani senatnega odbora za finance. Opozorila je, da čeprav je treba kripto uporabo omejiti za nezakonite dejavnosti, namerava spodbujati uporabo digitalnih sredstev za “zakonite dejavnosti”.

Menim, da je pomembno, da upoštevamo prednosti kriptovalut in drugih digitalnih sredstev ter njihov potencial za izboljšanje učinkovitosti finančnega sistema.

Yellen je še povedala, da si želi, da bi ZDA bile “vodilne na področju digitalnih sredstev in finančne tehnologije”. Dodala je, da bi pomagala razviti regulativni okvir za kriptovalute in druge fintech novosti “s sodelovanjem z odborom Zvezne rezerve.

Yellen je bila predsednica Zvezne rezerve pri ameriškem predsedniku Baracku Obami in je od klica Bitcoina molčala o svojih stališčih glede kripto prostora. "vse prej kot koristno" oktobra 2018.

Pričakuje se, da bo cena Bitcoinov dosegla te ravni

Z več indikatorji (MACD in parabolični SAR), ki utripajo medvedje signale, se zdi, da lahko cena Bitcoina preizkusi kritične ravni podpore. Če se BTC prebije pod 31.250 USD, lahko doseže tudi 28.000 USD.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me